Flyg till Bilbao

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Bilbao (BIO)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Bilbao. Nuvarande restriktioner för Bilbao baseras på reserestriktioner för Spanien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Bilbao

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Bilbao från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Bilbao

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Bilbao

Stockholm (STO) till Bilbao (BIO)

Vanligtvis är flyg till Bilbao från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Bilbao, vilket i genomsnitt kostar 2 022 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BILBAO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember37% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Bilbao kostar i genomsnitt bara 1 300 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BILBAO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni66% dyrareDet kostar omkring 3 403 kr för flyg till Bilbao från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BILBAO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni594% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Bilbao från Stockholm Arlanda flygplats i juni än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Bilbao?

Bilbaos högsäsong äger rum under vår och sommarmånaderna, då temperaturerna är som varmast och vädret är soligt. Under sommaren är det även flera festivaler och event som äger rum i staden och dess omgivning, framförallt många kulturevent och konserter. Detta gör sommarmånaderna till en aktiv tid att besöka Bilbao. Under sommaren är det även möjligt att ta sig till närliggande stränder för sol och bad samt ett utmärkt tillfälle att vandra och cykla i den vackra naturen kring staden. Högsäsongen för med sig högre priser på både flyg till Bilbao och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Bilbao?

Billiga priser på flygstolar hittar du framförallt under november och augusti vilka är mindre besökstäta månader. Under augusti töms staden då många invånare själva åker på semester. Hitta resealternativ på nätet via momondos priskalender för att planera din resa till den baskiska staden.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Bilbao?

307 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Bilbao på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Madrid och är 87 % billigare än de flesta andra flyg till Bilbao. För att hitta det billigaste priset till Bilbao från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Bilbao?

Om du inte vill besöka Bilbao i november bör du vänta med att flyga från Sverige till januari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 445 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Bilbao?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Bilbao från Sverige är större om du bokar 39 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Bilbao för ungefär 2 022 kr om du gör din sökning 39 dagar innan. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 437 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Bilbao?

Den billigaste veckodagen att flyga till Bilbao är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 567 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Den dyraste veckodagen att flyga till Bilbao är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 296 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Bilbao?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Bilbao är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 1 885 kr. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 2 251 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Bilbao?

Vitoria flygplats, Santander flygplats, San Sebastián flygplats, Logroño Agoncillo flygplats eller Pamplona flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Bilbao.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Bilbao?

Santander flygplats har ett genomsnittspris på 1 797 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Bilbao. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Bilbao?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Bilbao. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du planerarar att resa till Bilbao inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Bilbao

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Bilbao
Lufthansa
5 juli
12:35Stockholm Arlanda
6t 20m
1 stopp
18:55Bilbao
5 aug.
03:40Bilbao
7t 00m
1 stopp
10:40Stockholm Arlanda
1 813 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
8 juli
02:05Stockholm Arlanda
5t 20m
1 stopp
07:25Bilbao
13 juli
02:50Bilbao
9t 50m
1 stopp
12:40Stockholm Arlanda
1 616 kr
Hitta liknande
Lufthansa
16 sep.
11:25Stockholm Arlanda
8t 05m
1 stopp
19:30Bilbao
19 sep.
03:40Bilbao
7t 40m
2 stopp
11:20Stockholm Arlanda
1 633 kr
Hitta liknande
Lufthansa
16 sep.
08:55Stockholm Arlanda
10t 35m
2 stopp
19:30Bilbao
19 sep.
03:40Bilbao
7t 40m
2 stopp
11:20Stockholm Arlanda
1 890 kr
Hitta liknande
Lufthansa
9 sep.
02:15Stockholm Arlanda
10t 55m
1 stopp
13:10Bilbao
14 sep.
03:40Bilbao
7t 40m
2 stopp
11:20Stockholm Arlanda
1 787 kr
Hitta liknande
Lufthansa
16 sep.
07:40Stockholm Arlanda
11t 50m
1 stopp
19:30Bilbao
19 sep.
03:40Bilbao
7t 00m
1 stopp
10:40Stockholm Arlanda
1 462 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Bilbao

Om du letar efter enkelbiljetter till Bilbao, visa några av våra erbjudanden nedan av TAP AIR PORTUGAL
Flera flygbolag
7 juni
02:10Stockholm Arlanda
8t 05m
1 stopp
10:15Bilbao
Vueling
2 maj
15:55Stockholm Arlanda
14t 15m
1 stopp
06:10Bilbao
TAP AIR PORTUGAL
29 apr.
14:50Stockholm Arlanda
16t 15m
1 stopp
07:05Bilbao

Vilka flygbolag flyger till Bilbao?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Bilbao

Lufthansa, KLM och Brussels Airlines är populära flygbolag med rutter från Sverige till Bilbao. Du hittar även billiga resor med Norwegian, easyJet och Air Europa som har de billigaste flygningarna. Vänta inte till sista minuten med att boka din resa, särskilt om du vill resa under högsäsong. Det går inte något direktflyg från svenska städer till Bilbao utan du får göra en mellanlandning under vägen. Med Lufthansa flyger du via Tyskland och med KLM via Amsterdam. Med en smidig mellanlandning tar resan ungefär 5 och en halv timme. I regel är priserna högre ju kortare restiden är.


Hur tar man sig från flygplatsen i Bilbao till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Bilbao plus avståndet till centrum

Flyg till Bilbao landar på Bilbao Airport som ligger 9 kilometer norr om den spanska staden. Flygplatsen är känd för sin moderna terminal som är designad av arkitekten Santiago Calatrava. Det har gjorts utbyggnader av flygplatsen under senare år för att få plats med fler restauranger och affärer, vilket gör att det idag finns ett gott serviceutbud på flygplatsen. För att ta dig från flygplatsen in till centrala Bilbao behöver du ta buss då det inte finns något tåg från flygplatsen. Bussarna stannar på tre olika stationer på flygplatsen: vid informationsdisken, utanför ankomstterminalen och vid avgångsterminalen. Flygbussen, Bizkaia, gör bara ett par stopp på vägen in till centrum där den tillslut stannar vid Bilbaos centrala bussterminal. Därifrån kan du byta till lokalbuss eller tunnelbana för att ta dig vidare till ditt boende. Det finns också flera långdistansbussar som avgår vid flygplatsen och tar dig till orter och städer längre bort, bland annat semesterorten San Sebastian.


Populära flygresor till Bilbao

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Bilbao som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Bilbao
Snabbaste flygtid
10t 55m
Billigast pris
1 437 kr
Flyg från Malmö till Bilbao
Snabbaste flygtid
31t 40m
Billigast pris
5 781 kr

Hur tar man sig runt i Bilbao?

Inne i Bilbaos centrum är det trevligt att promenera så mycket som möjligt för att kunna uppleva stadens arkitektur. Inne i centrum ligger många sevärdheter på gångavstånd från varandra vilket gör att du inte behöver kollektivtrafiken för sightseeing. Om du behöver ta dig utanför centrum kan du däremot med fördel använda dig av stadens kollektivtrafik. Denna består av tunnelbana, spårvagn och buss. Tunnelbanan är det mest lättnavigerade transportsättet och linjerna täcker större delen av staden. Med tunnelbanan kan du bland annat ta dig ut till stadens stränder. Tågen går från tidig morgon fram till ungefär 11 på kvällen.

Bilbaos bussnätverk täcker hela staden och kompletterar tunnelbanan. Även bussarna slutar gå under nattetid men det sätts in flera nattbussar som täcker de mest trafikerade delarna av staden. Om du är ute sent kan det däremot vara en god idé att ta en taxi. Du hittar taxistationer i de mest folktäta områdena av staden men det går annars bra att vinka in bilar direkt från gatan eller att ringa och boka en bil.


Kan man flyga till Bilbao utan pass eller visum?

När du flyger till Bilbao behöver du inte ansöka om någon visering som svensk medborgare. Du behöver kunna legitimera dig under resan men du kan lämna ditt pass hemma om du har ett nationellt id-kort från den svenska polisen. Det nationella id-kortet visar ditt medborgarskap till skillnad från körkort och andra leg som inte gäller under resan. Hos den spanska ambassaden kan du få reda på vad de aktuella inresereglerna är eftersom dessa kan ändras med kort varsel.


Tips och råd om Bilbao

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Bilbao?

Gör en sökning online hos momondo för flyg och hotell i Bilbao och jämför priser för att hitta billiga resor.

Vad ska man se i Bilbao?

Missa inte Guggenheim, den historiska stadskärnan Casco Viejo och museet Euskal Museoa.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till stranden som du enkelt når via tunnelbana.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i Spanien.

Ska jag dricksa i Bilbao?

Dricksa ett par euro för en större restaurangmåltid, men annars behöver du inte lämna någon serviceavgift.

Var finns den bästa shoppingen?

Ta dig till centrala Plaza Moyua där du hittar stadens tätaste shoppingområde.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass