Flyg till Bilbao

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 20/9
mån 27/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Bilbao.
Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Bilbao

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Bilbao från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Bilbao

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Bilbao

Stockholm (STO) till Bilbao (BIO)

Vanligtvis är flyg till Bilbao från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Bilbao, vilket i genomsnitt kostar 2 033 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BILBAO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember37% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Bilbao kostar i genomsnitt bara 1 306 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BILBAO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni66% dyrareDet kostar omkring 3 420 kr för flyg till Bilbao från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BILBAO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni594% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Bilbao från Stockholm Arlanda flygplats i juni än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Bilbao?

Bilbaos högsäsong äger rum under vår och sommarmånaderna, då temperaturerna är som varmast och vädret är soligt. Under sommaren är det även flera festivaler och event som äger rum i staden och dess omgivning, framförallt många kulturevent och konserter. Detta gör sommarmånaderna till en aktiv tid att besöka Bilbao. Under sommaren är det även möjligt att ta sig till närliggande stränder för sol och bad samt ett utmärkt tillfälle att vandra och cykla i den vackra naturen kring staden. Högsäsongen för med sig högre priser på både flyg till Bilbao och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Bilbao?

Billiga priser på flygstolar hittar du framförallt under november och augusti vilka är mindre besökstäta månader. Under augusti töms staden då många invånare själva åker på semester. Hitta resealternativ på nätet via momondos priskalender för att planera din resa till den baskiska staden.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Bilbao?

  309 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Bilbao på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Madrid och är 87 % billigare än de flesta andra flyg till Bilbao. För att hitta det billigaste priset till Bilbao från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Bilbao?

  november är generellt den billigaste månaden att flyga till Bilbao från Sverige med priser runt 1 401 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Bilbao i november är januari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Bilbao under januari ligger i genomsnitt på 1 452 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Bilbao?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Bilbao 39 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Bilbao för i genomsnitt 2 033 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 1 143 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Bilbao?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Bilbao från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 1 575 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 307 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Bilbao.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Bilbao?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Bilbao är på morgonen. Flyg från Sverige till Bilbao kan då kosta så lite som 1 894 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Bilbao på kvällen då priserna ligger på omkring 2 262 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Bilbao?

  Vitoria flygplats, Santander flygplats, San Sebastián flygplats, Logroño Agoncillo flygplats eller Pamplona flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Bilbao.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Bilbao?

  Santander flygplats har ett genomsnittspris på 1 806 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Bilbao. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Bilbao från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Bilbao

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Bilbao.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Bilbao.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Bilbao.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Bilbao?

Returresa till Sverige från Bilbao

Testkrav för COVID-19
Besökare från Bilbao måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Bilbao behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Bilbao inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Bilbao

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Bilbao
Lufthansa
12 feb.
ARN07:20Stockholm Arlanda
9t 30m
1 stopp
BIO16:50Bilbao
18 feb.
BIO01:55Bilbao
7t 30m
1 stopp
ARN09:25Stockholm Arlanda
1 143 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 nov.
GOT15:25Göteborg Landvetter
21t 45m
1 stopp
BIO13:10Bilbao
30 nov.
BIO08:20Bilbao
18t 25m
2 stopp
GOT02:45Göteborg Landvetter
1 186 kr
Hitta liknande
Brussels Airlines
14 jan.
BMA01:55Stockholm-Bromma
5t 00m
1 stopp
BIO06:55Bilbao
18 jan.
BIO07:45Bilbao
8t 50m
1 stopp
BMA16:35Stockholm-Bromma
1 495 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 nov.
GOT15:25Göteborg Landvetter
21t 45m
1 stopp
BIO13:10Bilbao
30 nov.
BIO08:20Bilbao
5t 40m
1 stopp
GOT14:00Göteborg Landvetter
1 195 kr
Hitta liknande
Lufthansa
27 okt.
ARN07:40Stockholm Arlanda
11t 10m
1 stopp
BIO18:50Bilbao
31 okt.
BIO02:50Bilbao
6t 25m
1 stopp
ARN09:15Stockholm Arlanda
1 203 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 nov.
GOT15:25Göteborg Landvetter
19t 40m
2 stopp
BIO11:05Bilbao
30 nov.
BIO08:20Bilbao
18t 25m
2 stopp
GOT02:45Göteborg Landvetter
1 263 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Bilbao

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Bilbao, visa några av våra erbjudanden nedan av Iberia, TAP AIR PORTUGAL och Vueling
Flera flygbolag
29 sep.
NYO08:45Stockholm Skavsta
19t 30m
3 stopp
BIO04:15Bilbao
Vueling
4 okt.
ARN11:45Stockholm Arlanda
16t 30m
1 stopp
BIO04:15Bilbao
TAP AIR PORTUGAL
21 okt.
ARN14:50Stockholm Arlanda
28t 25m
1 stopp
BIO19:15Bilbao

Flygplatser nära Bilbao

Nedan hittar du alla flygplatser i Bilbao tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Bilbao landar på Bilbao Airport som ligger 9 kilometer norr om den spanska staden. Flygplatsen är känd för sin moderna terminal som är designad av arkitekten Santiago Calatrava. Det har gjorts utbyggnader av flygplatsen under senare år för att få plats med fler restauranger och affärer, vilket gör att det idag finns ett gott serviceutbud på flygplatsen. För att ta dig från flygplatsen in till centrala Bilbao behöver du ta buss då det inte finns något tåg från flygplatsen. Bussarna stannar på tre olika stationer på flygplatsen: vid informationsdisken, utanför ankomstterminalen och vid avgångsterminalen. Flygbussen, Bizkaia, gör bara ett par stopp på vägen in till centrum där den tillslut stannar vid Bilbaos centrala bussterminal. Därifrån kan du byta till lokalbuss eller tunnelbana för att ta dig vidare till ditt boende. Det finns också flera långdistansbussar som avgår vid flygplatsen och tar dig till orter och städer längre bort, bland annat semesterorten San Sebastian.


Populära flygresor till Bilbao

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Bilbao som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Bilbao
Snabbast flygtid9t 30m
Billigaste pris1 143 kr
Flyg från Malmö till Bilbao
Snabbast flygtid13t 55m
Billigaste pris1 934 kr
Flyg från Göteborg till Bilbao
Snabbast flygtid8t 45m
Billigaste pris2 338 kr

Inne i Bilbaos centrum är det trevligt att promenera så mycket som möjligt för att kunna uppleva stadens arkitektur. Inne i centrum ligger många sevärdheter på gångavstånd från varandra vilket gör att du inte behöver kollektivtrafiken för sightseeing. Om du behöver ta dig utanför centrum kan du däremot med fördel använda dig av stadens kollektivtrafik. Denna består av tunnelbana, spårvagn och buss. Tunnelbanan är det mest lättnavigerade transportsättet och linjerna täcker större delen av staden. Med tunnelbanan kan du bland annat ta dig ut till stadens stränder. Tågen går från tidig morgon fram till ungefär 11 på kvällen.

Bilbaos bussnätverk täcker hela staden och kompletterar tunnelbanan. Även bussarna slutar gå under nattetid men det sätts in flera nattbussar som täcker de mest trafikerade delarna av staden. Om du är ute sent kan det däremot vara en god idé att ta en taxi. Du hittar taxistationer i de mest folktäta områdena av staden men det går annars bra att vinka in bilar direkt från gatan eller att ringa och boka en bil.


När du flyger till Bilbao behöver du inte ansöka om någon visering som svensk medborgare. Du behöver kunna legitimera dig under resan men du kan lämna ditt pass hemma om du har ett nationellt id-kort från den svenska polisen. Det nationella id-kortet visar ditt medborgarskap till skillnad från körkort och andra leg som inte gäller under resan. Hos den spanska ambassaden kan du få reda på vad de aktuella inresereglerna är eftersom dessa kan ändras med kort varsel.


Börja planera din resa till Bilbao


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Bilbao?

Gör en sökning online hos momondo för flyg och hotell i Bilbao och jämför priser för att hitta billiga resor.

Vad ska man se i Bilbao?

Missa inte Guggenheim, den historiska stadskärnan Casco Viejo och museet Euskal Museoa.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till stranden som du enkelt når via tunnelbana.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i Spanien.

Ska jag dricksa i Bilbao?

Dricksa ett par euro för en större restaurangmåltid, men annars behöver du inte lämna någon serviceavgift.

Var finns den bästa shoppingen?

Ta dig till centrala Plaza Moyua där du hittar stadens tätaste shoppingområde.