Flyg Europa Sverige Växjö

Flyg till Växjö

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Växjö (VXO)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Växjö. Nuvarande restriktioner för Växjö baseras på reserestriktioner för Sverige.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Växjö

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Växjö från din närmsta stad eller flygplats
Köln
Växjö

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Köln TILL Växjö

Düsseldorf (DUS) till Växjö (VXO)

Vanligtvis är flyg till Växjö från Köln billigare än att flyga från Duesseldorf Intl till Växjö, vilket i genomsnitt kostar 1 665 kr


När är den bästa tiden att resa till Växjö?

Flyg till Växjö under sommaren för att få så bra väder som möjligt. Under sommaren har staden sin högsäsong då det är flest resenärer som bokar flygresor till staden. Under sommaren är det även som torrast väder i Växjö och temperaturerna ligger på mellan 20-24 °C. Under sommaren är det dessutom fler evenemang som äger rum och längre och mer regelbundna öppettider på sevärdheter runt staden. Många bokar flyg till Växjö för att ägna sig åt friluftsaktiviteter och under sommaren är det som bäst möjligheter för friluftsliv. Under vintern sjunker gradtalen ner mot 0 °C.

När är det billigast att boka flyg till Växjö?

Billiga flyg till Växjö hittar du framförallt under mars då det är minst resenärer som bokar flyg till staden. Då kan du hitta billiga flygbiljetter till Växjö eftersom det är mindre populärt att resa. Dyrast är att boka flyg under högsäsongen som infaller under sommaren. Då är det svårare att hitta låga priser på flygbiljetter till Växjö, särskilt om du bokar flygstolar i sista minuten. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika säsonger för att hitta bra datum att resa på.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Växjö?

Användare som bokade resor till Växjö från Gdansk hittade flyg som var 91 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Växjö. För att hitta det billigaste priset till Växjö från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Växjö?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Växjö från Sverige en söndag. momondo-användare har hittat biljetter för söndagsavgångar för så lite som 1 434 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 3 403 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Växjö?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Växjö från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 264 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på morgonen då priserna genomsnittligen ligger på 1 666 kr. Flyg till Växjö från Sverige på morgonen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Växjö?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Växjö. Om du planerar att flyga till Växjö, överväg då även att boka flyg till Ronneby Kallinge flygplats(75 km från stadskärnan i Växjö), Kalmar flygplats(93 km från stadskärnan i Växjö), Jönköping Axamo flygplats(107 km från stadskärnan i Växjö), Kristianstad flygplats(115 km från stadskärnan i Växjö) eller Halmstad flygplats(123 km från stadskärnan i Växjö).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Växjö?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Växjö är generellt Kristianstad flygplats med ett genomsnittspris på 1 911 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Växjö?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Växjö. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Växjö inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Växjö

Om du letar efter enkelbiljetter till Växjö, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
22 juni
ARN17:20Stockholm Arlanda
46t 10m
3 stopp
VXO15:30Växjö
2 056 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 juni
ARN13:30Stockholm Arlanda
50t 00m
2 stopp
VXO15:30Växjö
2 247 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Växjö?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Växjö

Du kan flyga direkt till Växjö från Stockholm. Braathens Regional Aviation har direktflyg från Bromma flygplats och dessa har en restid på en timme. Från andra städer i Sverige kan du mellanlanda i Stockholm för att sedan flyga vidare till Växjö. Bland annat har Braathens Regional Aviation flyg till Växjö från Göteborg som mellanlandar på Bromma flygplats i Stockholm. Restiden för Växjö-flyg från Göteborg ligger på fem timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Växjö till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Växjö plus avståndet till centrum

Flyg till Växjö landar på Växjö Småland Airport och flygplatsen är belägen 10 km nordväst om stadens centrum. För att ta dig in till Växjö från flygplatsen kan du välja mellan buss, taxi och bil. Ta busslinje 4 om du vill resa till Växjö billigt från flygplatsen. Bussen tar dig in till Växjö resecentrum som ligger i centrum. Därifrån kan du enkelt åka vidare med andra bussar eller promenera till ditt hotell och en enkelbiljett kostar 27 SEK. Ett snabbare sätt att ta dig in till ditt boende är med taxi. Det är oftast taxibilar väntandes när ett flyg landar på flygplatsen och det tar knappt 15 minuter in till centrum. Det finns även hyrbilsalternativ på flygplatsen.


Populära flygresor till Växjö

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Växjö som hittats av användare
Flyg från Köln till Växjö
Snabbaste flygtid
31t 05m
Billigast pris
1 349 kr
Flyg från Bremen till Växjö
Snabbaste flygtid
12t 45m
Billigast pris
1 382 kr
Flyg från Zürich till Växjö
Snabbaste flygtid
22t 20m
Billigast pris
1 682 kr
Flyg från München till Växjö
Snabbaste flygtid
23t 55m
Billigast pris
1 798 kr
Flyg från Hannover till Växjö
Snabbaste flygtid
6t 50m
Billigast pris
1 798 kr
Flyg från Paris till Växjö
Snabbaste flygtid
41t 50m
Billigast pris
2 214 kr
Flyg från Riga till Växjö
Snabbaste flygtid
26t 10m
Billigast pris
2 922 kr
Flyg från Düsseldorf till Växjö
Snabbaste flygtid
23t 35m
Billigast pris
2 930 kr
Flyg från Frankfurt till Växjö
Snabbaste flygtid
24t 40m
Billigast pris
3 280 kr
Flyg från Stockholm till Växjö
Snabbaste flygtid
12t 35m
Billigast pris
3 321 kr
Flyg från Stuttgart till Växjö
Snabbaste flygtid
5t 05m
Billigast pris
4 004 kr
Flyg från Ljubljana till Växjö
Snabbaste flygtid
10t 20m
Billigast pris
4 229 kr
Flyg från Valencia till Växjö
Snabbaste flygtid
23t 05m
Billigast pris
5 261 kr
Flyg från Amsterdam till Växjö
Snabbaste flygtid
12t 10m
Billigast pris
5 327 kr
Flyg från Berlin till Växjö
Snabbaste flygtid
36t 15m
Billigast pris
6 534 kr
Flyg från Nürnberg till Växjö
Snabbaste flygtid
18t 30m
Billigast pris
7 491 kr
Flyg från Salzburg till Växjö
Snabbaste flygtid
10t 35m
Billigast pris
30 197 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Växjö?

Växjös kollektivtrafik består av bussar som körs av Länstrafiken Kronoberg. Från det centrala resecentret utgår samtliga busslinjer och dessa tar dig enkelt runt staden. En enkelbiljett kostar 27 SEK, men det kan även löna sig att köpa en periodbiljett. En biljett som gäller i 24 timmar kostar 67 SEK medan en tvådagarsbiljett kostar 134 SEK. Växjö är annars en mycket cykelvänlig stad och inne i centrum går det att hyra cykel på flera ställen. Du kan cykla både inne i staden och göra utflykter runt om Växjös landsbygd. Om du hyrt bil för resan kan du räkna med ungefär 18 SEK per timme för att parkera inne i centrum. I mindre centrala delar kostar det 5 SEK per timme. Du betalar antingen via parkeringsautomater eller via mobilen.


Kan man resa till Växjö utan pass eller visum?

För att resa till Sverige från ett annat EU-land behöver du inte något visum och det räcker med att ha en legitimation som visar ditt medborgarskap, du behöver alltså inte nödvändigtvis har med dig ditt pass. För resor till Sverige från andra länder kan du behöva visum. Vänd dig till närmaste svenska ambassad eller konsulat för att få hjälp med visumansökan.


Tips och råd om Växjö

Vad ska man se i Växjö?

Populära sevärdheter i Växjö är konststråket Växjö Art Site med skulpturer mitt i naturen samt Växjö Domkyrka från 1100-talet med sitt vackra altarskåp. Även Linnéträdgården är värt ett besök där arkitektur och konst blandas med natur och trädgård.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på en friluftsutflykt med bland annat båtturer i Växjösjön eller cykelturer runt sjöns stigar. Under vintern finns både pulkabackar och skidspår.

Ska man köpa reseförsäkring?

Som svensk medborgare behöver du inte köpa någon reseförsäkring för sjukvårdkostnader när du reser. Kolla vilket skydd som ingår i din hemförsäkring för eventuella avbokningar av resan innan du köper en extra försäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går utmärkt att dricka kranvattnet i Växjö precis som i resten av Sverige.

Ska man lämna dricks?

Du behöver inte lämna någon dricks.

Var ska man shoppa?

Shopping hittar du i stadens lilla centrum där det finns både större kedjor i varuhusen Tegnér och Bländapassagen och mindre butiker för antikfynd som Tempus och Erikshjälpen. (Priser kontrollerade 30/05/2019).


Flyg Europa Sverige Växjö
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass