Hitta billiga flyg till Växjö

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
ons 30/11
ons 7/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Växjö

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Växjö och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Växjö?

juni är en annan bra månad för att besöka Växjö med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 374 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Växjö?

Användare som bokade resor till Växjö från Gdansk hittade flyg som var 98 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Växjö. För att hitta det billigaste priset till Växjö från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Växjö?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Växjö från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 690 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 3 036 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Växjö?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Växjö från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 723 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på kvällen då priserna genomsnittligen ligger på 2 535 kr. Flyg till Växjö från Sverige på kvällen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Hur lång tid tar det att flyga till Växjö?

Flygtider från Sverige till Växjö varierar, men om du flyger från Stockholm Arlanda och landar på Vaxjo (en av de mest populära rutterna), ligger flygtiden på i genomsnitt 9t 35m. En annan populär rutt från Sverige till Växjö är att flyga från Göteborg Landvetter till Vaxjo, vilket i runda slängar tar . Tänk på att förseningar och mellanlandningar kan påverka din flygtid.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Växjö?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Växjö ungefär 47 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 3 146 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Växjö

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Växjö från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kalmar

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Växjö

Stockholm (STO) till Jönköping (JKG)

Vanligtvis är flyg till Växjö från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Jönköping Axamo, vilket i genomsnitt kostar 608 kr


Vanliga frågor om att flyga till Växjö

Billiga flyg till Växjö hittar du framförallt under mars då det är minst resenärer som bokar flyg till staden. Då kan du hitta billiga flygbiljetter till Växjö eftersom det är mindre populärt att resa. Dyrast är att boka flyg under högsäsongen som infaller under sommaren. Då är det svårare att hitta låga priser på flygbiljetter till Växjö, särskilt om du bokar flygstolar i sista minuten. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika säsonger för att hitta bra datum att resa på.

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Växjö. Om du planerar att flyga till Växjö, överväg då även att boka flyg till Ronneby Kallinge flygplats(75 km från stadskärnan i Växjö), Kalmar Öland flygplats(93 km från stadskärnan i Växjö), Jönköping Axamo flygplats(107 km från stadskärnan i Växjö), Kristianstad Österlen flygplats(115 km från stadskärnan i Växjö) eller Halmstad City flygplats(123 km från stadskärnan i Växjö).

Den billigaste flygplatsen i närheten av Växjö är generellt Kristianstad Österlen flygplats med ett genomsnittspris på 2 119 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Växjö

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Växjö
Ryanair
ARNStockholm Arlanda
9t 35m
VXOVaxjo
Braathens Regional Aviation
BMAStockholm-Bromma
0t 55m
VXOVaxjo

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Växjö

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Växjö, visa några av våra erbjudanden nedan av Braathens Regional Aviation och Ryanair
Ryanair
ARNStockholm Arlanda
9t 35m
VXOVaxjo
Braathens Regional Aviation
BMAStockholm-Bromma
0t 55m
VXOVaxjo

Andra kabinklasser för flyg till Växjö

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Växjö

Vilka bolag flyger till Växjö?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Växjö

Vilka bolag flyger till Växjö?

När det gäller flyg från Sverige till Växjö bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Braathens Regional Aviation, Scandinavian Airlines, FlexFlight och Ryanair. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med Braathens Regional Aviation till Växjö

Braathens Regional Aviation är ett populärt val för användare som reser till Växjö. De flyger 11 flyg i veckan till Växjö, oftast från Stockholm-Bromma. Biljettpriserna för Braathens Regional Aviation beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 1 114 kr (från Stockholm-Bromma). Bland 1 omdöme har momondos användare betygsatt Braathens Regional Aviation med ett genomsnittligt betyg på 10,0/10.


Flygplatser nära Växjö

Nedan hittar du alla flygplatser i Växjö tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Växjö landar på Växjö Småland Airport och flygplatsen är belägen 10 km nordväst om stadens centrum. För att ta dig in till Växjö från flygplatsen kan du välja mellan buss, taxi och bil. Ta busslinje 4 om du vill resa till Växjö billigt från flygplatsen. Bussen tar dig in till Växjö resecentrum som ligger i centrum. Därifrån kan du enkelt åka vidare med andra bussar eller promenera till ditt hotell och en enkelbiljett kostar 27 SEK. Ett snabbare sätt att ta dig in till ditt boende är med taxi. Det är oftast taxibilar väntandes när ett flyg landar på flygplatsen och det tar knappt 15 minuter in till centrum. Det finns även hyrbilsalternativ på flygplatsen.


Populära flygresor till Växjö

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Växjö som hittats av användare
Flyg från Berlin till Växjö
Snabbaste flygtid18t 50m
Billigaste pris2 353 kr
Flyg från Frankfurt till Växjö
Snabbaste flygtid8t 35m
Billigaste pris2 238 kr
Flyg från Düsseldorf till Växjö
Snabbaste flygtid10t 10m
Billigaste pris3 029 kr
Flyg från Hannover till Växjö
Snabbaste flygtid15t 40m
Billigaste pris5 913 kr
Flyg från Stockholm till Växjö
Snabbaste flygtid0t 55m
Billigaste pris2 228 kr
Flyg från Amsterdam till Växjö
Snabbaste flygtid8t 50m
Billigaste pris1 999 kr
Flyg från München till Växjö
Snabbaste flygtid10t 55m
Billigaste pris2 665 kr
Flyg från Ljubljana till Växjö
Snabbaste flygtid22t 25m
Billigaste pris7 609 kr
Flyg från Washington, D.C. till Växjö
Snabbaste flygtid19t 35m
Billigaste pris10 909 kr
Flyg från Zürich till Växjö
Snabbaste flygtid10t 15m
Billigaste pris5 434 kr
Flyg från Hongkong till Växjö
Snabbaste flygtid34t 55m
Billigaste pris13 845 kr

Så tar du dig runt i Växjö

Växjös kollektivtrafik består av bussar som körs av Länstrafiken Kronoberg. Från det centrala resecentret utgår samtliga busslinjer och dessa tar dig enkelt runt staden. En enkelbiljett kostar 27 SEK, men det kan även löna sig att köpa en periodbiljett. En biljett som gäller i 24 timmar kostar 67 SEK medan en tvådagarsbiljett kostar 134 SEK. Växjö är annars en mycket cykelvänlig stad och inne i centrum går det att hyra cykel på flera ställen. Du kan cykla både inne i staden och göra utflykter runt om Växjös landsbygd. Om du hyrt bil för resan kan du räkna med ungefär 18 SEK per timme för att parkera inne i centrum. I mindre centrala delar kostar det 5 SEK per timme. Du betalar antingen via parkeringsautomater eller via mobilen.


Visumkrav för att besöka Växjö

För att resa till Sverige från ett annat EU-land behöver du inte något visum och det räcker med att ha en legitimation som visar ditt medborgarskap, du behöver alltså inte nödvändigtvis har med dig ditt pass. För resor till Sverige från andra länder kan du behöva visum. Vänd dig till närmaste svenska ambassad eller konsulat för att få hjälp med visumansökan.


Börja planera din resa till Växjö


De bästa sakerna att se och göra i Växjö

Populära sevärdheter i Växjö är konststråket Växjö Art Site med skulpturer mitt i naturen samt Växjö Domkyrka från 1100-talet med sitt vackra altarskåp. Även Linnéträdgården är värt ett besök där arkitektur och konst blandas med natur och trädgård.

Som svensk medborgare behöver du inte köpa någon reseförsäkring för sjukvårdkostnader när du reser. Kolla vilket skydd som ingår i din hemförsäkring för eventuella avbokningar av resan innan du köper en extra försäkring.

Det går utmärkt att dricka kranvattnet i Växjö precis som i resten av Sverige.

Du behöver inte lämna någon dricks.

Shopping hittar du i stadens lilla centrum där det finns både större kedjor i varuhusen Tegnér och Bländapassagen och mindre butiker för antikfynd som Tempus och Erikshjälpen.


Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Växjö när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Växjö, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Växjö ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

momondo erbjuder användbara filter som hjälper dig att hitta rätt flyg. Välj mellan allt från specifika flygtider och flygplatser till vilken betalningsmetod du föredrar. Vi har många alternativ som hjälper dig att boka ditt perfekta flyg till Växjö.

Om du inte är redo att boka ett flyg till Växjö just nu kan du använda vår information ovan för att få användbara tips eller för att aktivera prisbevakningar. I dessa fall följer momondo priserna för flyg till Växjö och meddelar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.