Hotell i Växjö

Hitta de bästa erbjudandena för 37 hotell i Växjö, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Växjö

Det finns många mysiga hotell i Växjö, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Växjö

House of Emigrants
Smalands Museum
Vaxjo Cathedral

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av House of Emigrants?

Hotell i närheten av House of Emigrants är vanligtvis 3 % billigare än genomsnittshotellet i Växjö, som ligger på 855 kr.

Hotell nära House of Emigrants

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Smalands Museum?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Smalands Museum är 920 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 9 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Smalands Museum under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Smalands Museum är vanligtvis 7 % dyrare än genomsnittshotellet i Växjö, som ligger på 855 kr.

Hotell nära Smalands Museum

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Vaxjo Cathedral?

Användare på momondo har rekommenderat 10 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Vaxjo Cathedral. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 828 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Vaxjo Cathedral är vanligtvis 3 % billigare än genomsnittshotellet i Växjö, som ligger på 855 kr.

Hotell nära Vaxjo Cathedral

När är det bra timing att boka ett hotell i Växjö?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Växjö
Lågsäsong
november
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

36 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

29 %

förväntad prisökning

Pris
763 kr - 1 641 kr
Dyraste veckodag
torsdag
Billigaste veckodag
fredag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 427 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 021 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Växjö är: För boende med antalet stjärnor= 3, 59 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 21 dagar i förväg.
3-stjärnigt
779 kr - 874 kr
4-5-stjärnigt
943 kr - 1 194 kr

Växjö resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Växjö

Vad kostar ett hotell i Växjö?

Mitt i centrala Växjö ligger priserna på hotell på mellan 900 SEK och 2400 SEK per natt. Med andra ord varierar priserna och det går att hitta både bra hotell med många faciliteter samt prisvärda alternativ inne i centrum. Hotell i Växjö med bekvämligheter som bubbelpool, familjerum, tillåtelse att ta med husdjur eller romantisk atmosfär har högre pris. Om du söker på momondo efter ett billigt alternativ ska du undvika att filtrera resultatet efter bekvämligheter och tillägg.

När är bästa tidpunkten på att bo hotell i Växjö?

För allra bäst väder under din vistelse ska du boka hotell i Växjö mellan juni och september. Under denna period är vädret som varmast och även som torrast. Detta gör att du kan utforska stadens trevliga gator men även ge dig ut i naturen i de omkringliggande regionerna. Tänk på att priserna är som allra högst för både hotell, flyg och tågbiljetter under sensommaren.

Kan man resa till Växjö med låg budget?

Det går bra att resa till Växjö på låg budget då det finns många boendealternativ i staden. Billiga hotell i Växjö hittar du både i centrum och norr om staden. Välj mellan hostel, enstjärniga hotell eller camping för att hålla priserna nere. Ett annat tips för att resa billigt är att ta tåget till Växjö Centralstation istället för att flyga till staden.

De bästa transportmedlen i Växjö

Växjö är en mycket cykelvänlig stad och du kan med fördel hyra cykel under din vistelse för att ta dig runt både i staden och i omgivningarna. Som kollektivtrafik är det annars bussar som gäller och dessa trafikeras av Länstrafiken Kronoberg.

Parkering i Växjö

I centrala Växjö gäller avgiftsparkering i två olika zoner. Priserna i zon 1, det mest centrala området, ligger på cirka 18 SEK per timme. I zon 2 ligger priset på 5 SEK per timme. Du får max ställa bilen i 24 timmar när du använder dig av gatuparkering eller parkeringshus. Betalning sker via parkeringsautomat eller mobil. Du kan då betala med kort, mynt eller via mobilapp.


Hur mycket kostar ett hotell i Växjö per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Växjö till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Växjö

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Växjö
Evedals Vandrarhem

Evedals Vandrarhem

7,5

545 kr

Visa erbjudanden för hotell
Quality Hotel Royal Corner

Quality Hotel Royal Corner

8,1

770 kr

Visa erbjudanden för hotell
Easy Livin' Apartment Hotel

Easy Livin' Apartment Hotel

8,6

615 kr

Visa erbjudanden för hotell
Sure Hotel by Best Western Ojaby Herrgard

Sure Hotel by Best Western Ojaby Herrgard

7,6

796 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Esplanad

Hotell Esplanad

8,2

710 kr

Visa erbjudanden för hotell
Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet

8,1

831 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Växjö

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Quality Hotel Royal Corner

Quality Hotel Royal Corner

8,1

770 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Esplanad

Hotell Esplanad

8,2

710 kr

Visa erbjudanden för hotell
Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet

8,1

831 kr

Visa erbjudanden för hotell
Evedals Vandrarhem

Evedals Vandrarhem

7,5

545 kr

Visa erbjudanden för hotell
Elite Park Hotel Växjö

Elite Park Hotel Växjö

8,6

857 kr

Visa erbjudanden för hotell
Sure Hotel by Best Western Ojaby Herrgard

Sure Hotel by Best Western Ojaby Herrgard

7,6

796 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Växjö?

För en kortare resa till Växjö eller en weekend-tripp är det smidigast att leta efter boende i Växjös centrum. Många hotell i Växjö ligger centrerade i stadens mitt vilket gör att om du bor centralt har du flera olika typer av boenden att välja på. I stadskärnan hittar du variation på boenden med olika stjärnor, atmosfär och faciliteter. Inne i centrum har du gångavstånd till Centralstationen vilket är smidigt om du har en kortare resa. Om du söker annorlunda boenden är områden söder om staden att föredra. Där kan du bland annat bo på slott eller i stugby. För konferens eller för att bo nära flygplatsen är det norr om staden som du ska boka hotell. Där finns hotell med tidig incheckning och erbjudanden med gratis frukost. med För att få tips på hotell kan du använda dig av momondo. Filtrera din sökning på vilka typer av faciliteter du önskar för att se var i Växjö det passar bäst att bo.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Växjö

Växjö ligger mitt i hjärtat av Småland. Staden är vackert belägen bland flera av Smålands sjöar och du kan både njuta av en småstadsupplevelse samt en utforskning av den småländska naturen. Oavsett vilken del av året du reser på finns det något att göra i Växjö. Under sommarhalvåret kan du ge dig ut på cykelutflykt, båtturer och vandringar. Under vintern finns skridskoåkning, skidspår för längdskidåkning samt pulkabackar för barnen. I Växjö kan du även kombinera intresse för natur och kultur. Runt Växjösjön hittar du konststråket Växjö Art Site där olika svenska konstnärer skapat skulpturer och verk direkt i naturen. Besök även Linnéträdgården där arkitektur, design och konst blandas med trädgård och natur. Sevärdheter som du inte ska missa inne i city är bland annat Växjö Domkyrka som är ett av de mest populära besöksmålen. Kyrkan byggdes under 1100-talet och här hålls många konserter under året. Inne i kyrkan ska du inte missa Bertil Valliens kända altarskåp i glas vid namn Fiat Lux. (Pris kontrollerat 28/02/2019).


Reseinformation om Växjö

Hur länge stannar besökare i Växjö?

Det vanligaste valet bland våra användare för besök i Växjö är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Växjö?

Ett hotellrum i Växjö kommer generellt att kosta dig 885 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Växjö?

Den billigaste månaden att boka hotell i Växjö är november. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 311 kr% billigare än under högsäsong.

Vilken dag är det billigast att bo i Växjö?

Kostnaden för hotellrum i Växjö varierar från dag till dag, men generellt är torsdag den mest förmånliga dagen, och onsdag den minst förmånliga.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Växjö?

Vandrarhem i Växjö (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 649 kr per person och natt. Det är 236 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Växjö.