Hotell i Vänersborg

Hitta de bästa erbjudandena för 17 hotell i Vänersborg, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Vänersborg

Hitta det perfekta hotellet i Vänersborg för arbete eller semester


Saker att göra i Vänersborg

Vanersborg Church
Vanersborg Museum

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Vanersborg Church?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Vanersborg Church är 769 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 5 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Vanersborg Church under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Vanersborg Church är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Vänersborg, som ligger på 883 kr.

Hotell nära Vanersborg Church

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Vanersborg Museum?

Användare på momondo har rekommenderat 5 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Vanersborg Museum. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 769 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Vanersborg Museum är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Vänersborg, som ligger på 883 kr.

Hotell nära Vanersborg Museum

När är det bra timing att boka ett hotell i Vänersborg?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Vänersborg
Lågsäsong
juli
Högsäsong
september

är den billigaste månaden att bo här

13 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

11 %

förväntad prisökning

Pris
725 kr - 927 kr
Dyraste veckodag
fredag
Billigaste veckodag
lördag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

903 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

651 kr

snittpris de senaste 2 veckorna


Resetips Vänersborg

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Vänersborg

Vad kostar ett hotell i Vänersborg?

Ett hotell i Vänersborgs centrum kostar ungefär 900 SEK per natt. Om du väljer hotell med fler bekvämligheter som badkar och konferenslokal ligger priset på ungefär 1100 SEK per natt. Billigt boende strax utanför centrum kostar drygt 600 SEK per natt. Du hittar även flera prisvärda erbjudanden i Trollhättan som ligger söder om Vänersborg.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Vänersborg?

Sommaren är den bästa tiden att bo på hotell i Vänersborg då det finns flest aktiviteter i området under denna period. Under sommaren kan du utnyttja läget vid Vänern till fullo både med bad, fiske och vattensporter. Många uteserveringar öppnar under sommaren och sevärdheter i området har även längre öppettider.

Kan man resa till Vänersborg med låg budget?

Om du reser till Vänersborg med en liten budget är sommarhalvåret den bästa tiden att åka på. Trots att priser på hotell i Vänersborg är högre under sommarens högsäsong kan du hitta fler prisvärda aktiviteter under denna tid. Att ge dig ut på långa utflykter i naturen är helt gratis och lättare när temperaturerna är varmare. Kika även på annorlunda boenden som vandrarhem, stugor och camping som har billigt pris.

De bästa transportmedlen i Vänersborg

Du tar dig enklast till Vänersborg med bil eller tåg. Med SJ går tåg från de flesta orter i Sverige till Vänersborgs järnvägsstation. Västtrafik sköter alla lokalbussar i området. Ladda ner Västtrafiks mobilapp för att lättast kunna planera din resa, se tidtabeller och köpa bussbiljetter. Det går annars att betala ombord på bussen men detta är något dyrare. För en annorlunda resa i området kan du även ta båtar till andra orter runt om Vänern.

Parkering i Vänersborg

I Vänersborg parkerar du gratis då inga parkeringsavgifter gäller någonstans i staden. Parkering inne i centrum hittar du bland annat vid järnvägsstationen, turistcentrum och på Kyrkogatan. Tidsbestämmelser gäller i Vänersborgs centrum och du kan max ställa bilen i 24 timmar via gatuparkering. P-skiva gäller och kan hämtas i flera av ortens matbutiker samt på turistinformationen i centrum.


Hur mycket kostar ett hotell i Vänersborg per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Vänersborg till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Vänersborg

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Vänersborg
Ronnums Herrgård

Ronnums Herrgård

8,3

929 kr

Visa erbjudanden för hotell
Albert Kök Hotell & Konferens

Albert Kök Hotell & Konferens

8,5

1 172 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Vänersborg

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Albert Kök Hotell & Konferens

Albert Kök Hotell & Konferens

8,5

1 172 kr

Visa erbjudanden för hotell
Ronnums Herrgård

Ronnums Herrgård

8,3

929 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Vänersborg?

Om du vill bo med gångavstånd till de flesta bekvämligheter passar det bäst att bo I Vänersborgs centrum. Hotell i Vänersborgs stadskärna har vacker utsikt över vattendragen Vänern i norr och Vassbotten i söder. Inne i centrum ligger ditt boende nära järnvägsstationen vilket passar bra om du bara ska spendera en weekend i området. Du hittar flera bra hotell i centrum, bland annat boenden i Vänersborg med tre stjärnor. Om du söker efter ett boende i Vänersborg med konferensrum ska du leta efter hotell i Gropbron eller Onsjö strax söder om de allra mest centrala delarna. Du har dock fortfarande möjlighet att promenera in till centrum. För billiga hotell i Vänersborg är det Restad och Vargön som gäller. Tips på hotell för din vistelse får du genom att ange de kriterier du önskar i momondos sökmotor. Du får sedan ett resultat på de hotell i Vänersborg som uppfyller dessa krav.


Om Vänersborg

Vänersborg ligger vackert beläget vid Vänerns sydspets. Här möts du av småstadscharm och en mängd sevärdheter och aktiviteter. En av de mest populära platserna i staden är Skräckleparken som ligger vid Vänerns strand. Promenera eller cykla längs med vattnet och beundra skulpturen Frida som blickar ut över insjön. Under sommaren öppnar även uteserveringar och caféer där du kan fika. Vänern har flera långgrunda sandstränder som är passande för barn att bada vid under sommarmånaderna. Ungefär tre kilometer norr om Vänersborg hittar du Ursand med fina badklippor och en camping. Även Gardesanna är en barnvänlig strand nära Vänersborg. Om du söker mer aktiva sommaraktiviteter är kajakpaddling eller båtturer att rekommendera. Runt Vänern ligger 18 fina golfbanor vilket gör området perfekt för den som är intresserad av golf. Nära Vänersborg, mot Trollhättan i söder, hittar du Kobergs golfanläggning och anses vara en av Sveriges vackraste. Även Onsjö Golfbana vid Göta Älv är mycket populär. (Pris kontrollerat 13/03/2019).


Reseinformation om Vänersborg

Hur länge stannar besökare i Vänersborg?

Den genomsnittliga längden på en vistelse i Vänersborg är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Vänersborg?

Priset på ett hotellrum i Vänersborg kommer att variera beroende på efterfrågan, läge och betyg. I genomsnitt kostar ett rum runt 900 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Vänersborg?

Den billigaste månaden att boka hotell i Vänersborg är juli. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 14% billigare än under högsäsong.

Vilken dag är det billigast att bo i Vänersborg?

Kostnaden för hotellrum i Vänersborg varierar från dag till dag, men generellt är fredag den mest förmånliga dagen, och torsdag den minst förmånliga.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Vänersborg