Flyg till Rabat

fre 27/3
fre 3/4
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Rabat

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Rabat från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Rabat?

Den bästa tiden att resa till Rabat är på våren och sommaren. Rabat är även en populär sommarstad men många föredrar att boka flyg till Rabat mellan april-maj samt september-oktober då klimatet är något mildare med cirka 25 °C istället för 30 °C. Flygbiljetter till Rabat kan vara något dyrare närmare sommaren och början på hösten.

När är det billigast att boka flyg till Rabat?

För att hitta billiga flyg till Rabat bör du titta på flygbiljetter på hösten. Oktober är en perfekt tid att resa till staden då du oftast hittar flest billiga flygbiljetter till Rabat. En flygstol i oktober kostar cirka 2500-3000 SEK per person tur och retur från Stockholm Arlanda och cirka 3500-4000 SEK per person från Göteborg. Närmare sommaren kostar flyg till Rabat ungefär 4000-4500 SEK per person. Flygtiden är cirka 7-9 h beroende på om du väljer de billigaste flygen eller betalar lite mer.


Vilka flygbolag flyger till Rabat?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Rabat

Det går inga direktflyg till Rabat men du flyger bäst med Air France som har ett stort utbud av både billiga och snabba flyg. Om du bokar flyg till Rabat från Göteborg kan du även hitta bra flygresor med Brussels Airlines. Air France erbjuder flera olika biljettyper och det ingår oftast bagage upp till 23 respektive 32 kg, samt handbagage förutom när du bokar Mini och Basic. Brussels Airlines inkluderar både handbagage och incheckat bagage.


Hur tar man sig från flygplatsen i Rabat till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Rabat plus avståndet till centrum

Från flygplatsen i Rabat, Rabat-Salé International Airport, tar du dig snabbast in till centrum med taxi. Taxi kostar cirka 150 MAD (cirka 150 SEK) på dagen och cirka 200 MAD (cirka 200 SEK) när du reser sent på kvällen eller på natten. Resan från flygplatsen tar ungefär 20 min med taxi. Det billigaste alternativet in till centrum är med buss, Airport Shuttle, som tar ungefär 30 min och kostar cirka 20 MAD (cirka 20 SEK) för en enkelbiljett. Bussarna kör mellan 06:45-22:00 dagligen. Det finns också bil att hyra på flygplatsen och detta kan du göra i terminal två. Med bil tar det cirka 20 minuter och det är också ett snabbt sätt att ta dig in till stan när du väl hyrt bilen.


Populära flygresor till Rabat

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Rabat som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Rabat
Snabbaste flygtid
33t 05m
Billigast pris
7 988 kr

Hur tar man sig runt i Rabat?

Du tar dig bäst runt i Rabat med taxi eller spårvagn, det finns även bussar tillgängliga. Om du ska ta taxi är det de små blåa taxibilarna som du ska ta och resan kostar cirka 1,60 MAD (cirka 1,6 SEK) per km. Spårvagnen kör mellan 06:00-22:00 dagligen och en enkelbiljett kostar cirka 6 MAD (cirka 6 SEK). Du kan köpa biljetter på stationen innan du kliver på eller i olika kiosker i stan. Spårvagnen är det snabbaste alternativet medan bussen är det billigaste. En enkelbiljett med buss kostar cirka 5 MAD (cirka 5 SEK) och bussarna i Rabat kör mellan 05:00-22:00 dagligen.


Kan man resa till Rabat utan pass eller visum?

Du behöver inget visum som svensk medborgare till Rabat men däremot behöver du ett giltigt pass. Du kan stanna i Rabat utan visum i 90 dagar och du får en stämpel i ditt pass vid inresa med ett nummer. Detta nummer är din identifikation i staden som bevisar att du inte vistas illegalt i landet.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Rabat


Tips och råd om Rabat

Att se i Rabat

Det finns gott om sevärdheter i Rabat och du bör bland annat besöka Kashab des Oudais som är en av de äldsta platserna i staden. Om du besöker Rabat för första gången bör du ta dig till Complexe des Oulja som ligger 10 km utanför staden. Vidare bör du besöka Chellah fästningen från 1100-talet samt Hassan tornet med sin moské som är cirka 1000 år gammal. Ta även en tur till Andalusian Gardens samt Jewelry Palace.

Kan du dricka kranvattnet?

Du kan inte dricka kranvatten i Rabat och bör alltid köpa vatten på flaska.

Var ska man shoppa?

Om du ska shoppa i Rabat bör du bland annat besöka Old Medina som är ett perfekt ställe att handla souvenirer på, samt den mest kända shoppinggatan i Rabat som heter Rue des Consuls. Här hittar du allt från handgjorda, marockanska mattor till marockanskt hantverk. (Priser kontrollerade 20/05/2019).