Flyg Afrika Marocko Casablanca

Flyg till Casablanca

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Casablanca (CMN)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Casablanca. Nuvarande restriktioner för Casablanca baseras på reserestriktioner för Marocko.

Visa nuvarande reserestriktioner för Marocko

Billigaste flygen till flygplatser i Casablanca

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Casablanca från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Casablanca

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Casablanca

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Casablanca (CMN)

Vanligtvis är flyg till Casablanca från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Casablanca Mohammed V:s internationella, vilket i genomsnitt kostar 2 669 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CASABLANCA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj38% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Casablanca kostar i genomsnitt bara 1 655 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CASABLANCA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember32% dyrareDet kostar omkring 3 510 kr för flyg till Casablanca från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CASABLANCA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli303% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Casablanca från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Casablanca?

Om du vill ha så bra väder som möjligt under din resa ska du boka flyg mellan april och juli då Casablanca har varma och soliga dagar. Temperaturerna under denna period ligger på ungefär 20 °C vilket gör det perfekt för att promenera runt i staden. Under den senare delen av sommaren sträcker sig temperaturerna upp emot 30 °C medan vintern har så pass låga temperaturer som 13 °C. November och januari är de regnigaste månaderna och sommaren är allra torrast.

När är det billigast att boka flyg till Casablanca?

Priserna på flyg till Casablanca varierar stort under året. Allra billigast är att boka flygresor i januari medan juli är den dyraste månaden tätt följt av juni och augusti. Fler billiga flygbiljetter till Casablanca hittar du mitt under hösten samt under tidig vår. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta billiga flyg till Casablanca.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Casablanca?

Det bästa priset som hittats på momondo till Casablanca var 414 kr/per person från Agadir, vilket är 84 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Casablanca. För att hitta det billigaste priset till Casablanca från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Casablanca?

Generellt är maj den billigaste månaden att flyga från Sverige till Casablanca. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 863 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Casablanca i maj är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Casablanca under mars ligger i genomsnitt på 2 046 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Casablanca?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Casablanca är att boka 54 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 700 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 772 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Casablanca?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Casablanca är en måndag då man kan hitta priser så låga som 2 747 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 287 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Casablanca.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Casablanca?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Casablanca då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 540 kr. Att flyga till Casablanca på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 469 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Casablanca?

Rabat Sale flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Casablanca.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Casablanca?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Casablanca Rabat Sale flygplats med ett genomsnittspris på 2 564 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Casablanca?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Marocko resor till Casablanca. Inreserestriktioner

Flyg till Marocko är inställda. Marocko har ställt in all flygning till och från Algeriet, Australien, Danmark, Egypten, Finland, Grekland, Italien, Kuwait, Libanon, Norge, Polen, Österrike, Belgien, Brasilien, Tjeckien, Irland, Tyskland, Nederländerna, Nya Zeeland, Portugal, Sydafrika, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina och Storbritannien. Resenärer som anländer till Marocko med flyg och reser från dessa länder via ett tredjeland får inte heller resa in i Marocko. Marockos gränser är endast öppna för återvändande marockanska invånare och medborgare (turister, studenter eller invånare som är strandsatta utomlands), utländska medborgare som är undantagna från viseringskravet om de har en bokningsbekräftelse eller en inbjudan från ett marockanskt företag. Du kan kontrollera vilka länder som är undantagna från viseringskrav här. Utländska medborgare som bedriver officiella statliga verksamheter eller personer som är inbjudna till inresa av ett marockanskt företag får komma in i landet om de kan uppvisa en kopia av sin inbjudan. Detta brev måste vara förseglat av företaget och undertecknat av en chef med all relevant information om resenären (passnummer, syfte med besöket, boendeuppgifter).

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett negativt PCR-resultat som tagits inom 72 timmar före resan. Resenärer under 11 år är undantagna från testet. Resenärer måste fylla i ett hälsointyg för passagerare online på www.onda.ma/form.php, och därefter skriva ut och underteckna formuläret, som ska uppvisas vid ankomsten till Marocko.

Om du redan planerar att resa till Casablanca inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Casablanca Mohammed V:s internationella

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Casablanca Mohammed V:s internationella
KLM
31 maj
ARN02:30Stockholm Arlanda
7t 20m
1 stopp
CMN09:50Casablanca Mohammed V:s internationella
26 juli
CMN18:00Casablanca Mohammed V:s internationella
17t 40m
1 stopp
ARN11:40Stockholm Arlanda
3 111 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
21 juni
ARN02:30Stockholm Arlanda
7t 20m
1 stopp
CMN09:50Casablanca Mohammed V:s internationella
5 aug.
CMN12:50Casablanca Mohammed V:s internationella
18t 25m
1 stopp
ARN07:15Stockholm Arlanda
2 321 kr
Hitta liknande
Air France
22 juni
ARN02:05Stockholm Arlanda
16t 05m
1 stopp
CMN18:10Casablanca Mohammed V:s internationella
6 juli
CMN06:05Casablanca Mohammed V:s internationella
12t 15m
1 stopp
ARN18:20Stockholm Arlanda
2 945 kr
Hitta liknande
KLM
27 juni
ARN16:20Stockholm Arlanda
17t 30m
1 stopp
CMN09:50Casablanca Mohammed V:s internationella
4 juli
CMN03:40Casablanca Mohammed V:s internationella
14t 15m
2 stopp
ARN17:55Stockholm Arlanda
2 587 kr
Hitta liknande
KLM
27 juni
ARN16:20Stockholm Arlanda
19t 15m
2 stopp
CMN11:35Casablanca Mohammed V:s internationella
4 juli
CMN03:40Casablanca Mohammed V:s internationella
14t 15m
2 stopp
ARN17:55Stockholm Arlanda
3 036 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
23 okt.
ARN14:50Stockholm Arlanda
17t 00m
1 stopp
CMN07:50Casablanca Mohammed V:s internationella
22 jan.
CMN14:10Casablanca Mohammed V:s internationella
17t 35m
2 stopp
ARN07:45Stockholm Arlanda
2 654 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Casablanca?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Casablanca

Flyg till Casablanca mellanlandar under resans gång då det inte finns några direktflyg från Sverige. Du kan bland annat hitta flygbiljetter till Casablanca med Lufthansa och Royal Air Maroc som mellanlandar i Frankfurt respektive Wien. Med en snabb mellanlandning kan du klara av resan på ungefär sju timmar. Om du vill resa till Casablanca billigt hittar du flygresor till lägre priser med Air France och Vueling. Med längre mellanlandning tar resan mellan 9-20 h.


Hur tar man sig från flygplatsen i Casablanca till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Casablanca plus avståndet till centrum

Flyg till Casablanca landar på Mohammed V International Airport som ligger drygt 30 km söder om stadens centrum. Flygplatsen är landets största och har över 30 olika flygbolag vilket gör att du får räkna med lite tid för att ta dig igenom flygplatsen. Det snabbaste sättet att ta sig in till staden är med tåg som avgår från terminal 1 och tar dig in till centrum. Alternativet är att ta bussar vilket tar längre tid men kan vara bra om du bor utanför centrum. Att ta taxi är ett dyrare alternativ men kan vara bekvämt om du har mycket bagage. Taxibilar hittar du på gatuplanet i terminal 1. Resan in till centrum med bil tar ungefär 40 minuter.


Hur tar man sig runt i Casablanca?

Ett av de enklaste sätten att ta sig runt i Casablanca är med spårvagnen Casa Tramway. Spårvagnarna går ungefär varje kvart från tidig morgon till ungefär 22:30 på kvällen. Detta gör att du aldrig behöver vänta särskilt länge. Bussar finns även men troligtvis kommer du ha mer användning för spårvagnarna. Taxibilarna i Casablanca är röda och går att vinka in direkt från gatan. Vanligt är att föraren stannar på vägen för att plocka upp andra passagerare. Taxameter används inte så se till att göra upp om priset med chauffören innan resan påbörjas. Se till att ha mynt till hands för betalning.


Kan man resa till Casablanca utan pass eller visum?

För flyg till Casablanca där din vistelse är kortare än tre månader behöver du inte någon visering. Du måste dock ha med dig ditt pass som legitimation vid resan och detta ska vara giltigt i minst ett halvår. När du anländer behöver du kunna ange en adress där du ska bo under vistelsen så se till att ha koll på vilket hotell eller annan boendeadress du ska till.


Tips och råd om Casablanca

Vad ska man se i Casablanca?

Casablanca är full av sevärdheter. Gör ett besök till moskén Hassan II med sin häpnadsväckande arkitektur och missa inte heller Sacré Coeur-katedralen som är byggd helt i enastående art deco-stil.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till parken Parc de Jeux Sindibad där det finns restauranger och lekplatser för en hel eftermiddag med familjen.

Ska man köpa reseförsäkring?

Kolla först vad som redan täcks av din hemförsäkring innan du köper till något extra skydd för att slippa betala dubbelt.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går oftast bra men säkrast är att köpa vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Lämna mellan 5-10 % i dricks för all service.

Var ska man shoppa?

Shoppa i den gamla Medinan inne i stadskärnan för både utomhusmarknader och små butiker.


Flyg Afrika Marocko Casablanca
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass