Flyg till Fez

fre 13/9
fre 20/9
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Fez?

+390.0%
+260.0%
+130.0%
Bas
Pris
1 070 - 5 201 SEK

Den bästa tiden att resa till Fez är på våren samt hösten. De bästa månaderna är mellan slutet på mars samt juni och september-oktober månad. På vintern är det för kallt att besöka staden och sommaren är den varmaste perioden då temperaturerna kan komma upp till cirka 40°C. Det är därför bäst att boka flyg till Fez när klimatet är behagligt och du kan njuta av staden på bästa möjliga sätt.

När är det billigast att boka flyg till Fez?

Det är billigast att boka flyg till Fez på våren samt hösten. Mars och oktober är bra månader att resa men vill du ha det lite varmare kan du fortfarande hitta billiga flygbiljetter till Fez i maj samt september om du är ute i god tid. Flygbiljetter till Fez kostar cirka 1500-2000 SEK per person tur och retur från Stockholm Skavsta och cirka 2000 SEK per person från Stockholm Arlanda. Från Göteborg kostar en flygstol ungefär 1700-2000 SEK per person.


Vilka flygbolag flyger till Fez?

Det bästa alternativet är att resa med Ryanair samt Vueling när du bokar flyg till Fez. Norwegian har också billiga flyg till Fez under vissa perioder. Flygtiden tar cirka 6-8 t från Stockholm och cirka 6-9 t från Göteborg. Det går inga direktflyg från Sverige och du har oftast en mellanlandning på vägen. Tänk på att dessa flygbolag är lågprisflygbolag och du behöver därför köpa till incheckat bagage om du ska ha med dig detta.


Hur tar man sig från flygplatsen i Fez till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Fez plus avståndet till centrum
Fez Fès-Saïss
10 km från centrum

Fez Saiss Airport ligger ungefär 15 km från stadens centrum. Du tar dig snabbast in med taxi som tar cirka 20 min och kostar ungefär 150 MAD (cirka 148 SEK). Det billigaste alternativet är med buss som kostar ungefär 4 MAD (cirka 4 SEK) för en enkelresa. Om du ska ta bussen är det linje 16 som du ska ta och bussen tar ungefär 20-30 min in till centrum. Det finns även möjlighet att hyra bil direkt på flygplatsen och detta är det bästa alternativet om du ska använda bilen för att åka runt till olika platser samt längre sträckor under din vistelse.


Hur tar man sig runt i Fez?

I centrum tar du dig bäst runt till fots. Du kan även ta bussen, särskilt om du ska besöka olika sevärdheter som ligger utanför stan. Taxi är inte dyrt i Fez och du kan smidigt ta dig runt mellan olika destinationer. Om du väljer att ta taxi finns det två alternativ. Du kan antingen ta ”petit taxi”, som är små taxibilar och kan ta upp till tre passagerare eller om ni är fler än tre som ska resa kan du istället ta ”grands taxi” som är större taxibilar med mer plats. Ibland kan du komma att dela taxi med andra passagerare och det är även vanligt att taxichauffören väntar tills bilen är full.


Kan man resa till Fez utan pass eller visum?

Det går bra att åka till Fez utan visum som svensk medborgare. Dock behöver du ett giltigt pass för inresa och du kan stanna i Fez utan visum upp till 90 dagar. När du anländer får du en stämpel med ett nummer som du sedan visar upp på ditt hotell. Detta nummer behövs för att du inte ska anses som illegal besökare.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Fez


Tips och råd om Fez

Att se i Fez

Den mest populära platsen att besöka i Fez är Medina. Medina är ett historiskt område med gamla byggnader, lokala marknader och ett bra sätt att få upptäcka den marockanska kulturen. Andra sevärdheter värda att besöka är Merdin-gravarna från 1300-talet med utsikt över den gamla staden, samt Nejjarin museet där du hittar marockanskt hantverk. Om du har tid för en heldagstur bör du ta dig till Volubilis som är med på UNESCO:s lista av världsarv och har anor från ungefär 2500 år bakåt i tiden.

Bör du köpa reseförsäkring?

Ja, du bör köpa en reseförsäkring om du inte redan har detta.

Kan du dricka kranvattnet?

Nej, du bör inte dricka kranvattnet i Fez. Köp alltid vatten på flaska. (Priser kontrollerade 28/05/2019).