Flyg till Fez

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Fez.
Visa nuvarande reserestriktioner för Marocko

Billigaste flygen till flygplatser i Fez

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Fez från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Fez

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Fez

Stockholm (STO) till Fez (FEZ)

Vanligtvis är flyg till Fez från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Fez Fès-Saïss, vilket i genomsnitt kostar 3 184 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN FEZ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj47% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Fez kostar i genomsnitt bara 1 745 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL FEZ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli47% dyrareDet kostar omkring 4 878 kr för flyg till Fez från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL FEZ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober305% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Fez från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Fez?

Den bästa tiden att resa till Fez är på våren samt hösten. De bästa månaderna är mellan slutet på mars samt juni och september-oktober månad. På vintern är det för kallt att besöka staden och sommaren är den varmaste perioden då temperaturerna kan komma upp till cirka 40°C. Det är därför bäst att boka flyg till Fez när klimatet är behagligt och du kan njuta av staden på bästa möjliga sätt.

När är det billigast att boka flyg till Fez?

Det är billigast att boka flyg till Fez på våren samt hösten. Mars och oktober är bra månader att resa men vill du ha det lite varmare kan du fortfarande hitta billiga flygbiljetter till Fez i maj samt september om du är ute i god tid. Flygbiljetter till Fez kostar cirka 1500-2000 SEK per person tur och retur från Stockholm Skavsta och cirka 2000 SEK per person från Stockholm Arlanda. Från Göteborg kostar en flygstol ungefär 1700-2000 SEK per person.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Fez?

  1 569 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Fez på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Köpenhamn och är 53 % billigare än de flesta andra flyg till Fez. För att hitta det billigaste priset till Fez från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Fez?

  Generellt är maj den billigaste månaden att flyga från Sverige till Fez. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 745 kr. Om du inte vill besöka Fez i maj bör du vänta med att flyga från Sverige till oktober månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 064 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Fez?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Fez från Sverige är 47 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 3 184 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Fez?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Fez från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 782 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Fez för flygningar en lördag på 3 823 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Fez?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Fez oftast är de som avgår på morgonen. Våra användare har hittat flyg till Fez med avgång på morgonen för så lite som 2 439 kr. Flyg till Fez är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 810 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Fez?

  De som flyger till Fez kan potentiellt hitta bättre priser för Rabat Sale flygplats(160 km från stadskärnan i Fez) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Fez?

  Med ett genomsnittspris på 3 313 kr per person, är Rabat Sale flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Fez. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Fez Fès-Saïss från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Fez Fès-Saïss

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Fez Fès-Saïss.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Fez Fès-Saïss.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Fez Fès-Saïss.

Dokument
Hälsoformulär - Resenärer måste fylla i ett hälsoformulär före avresa till Marocko. Blanketten är tillgänglig online eller från flygbolaget eller fartyget.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Fez Fès-Saïss?

Returresa till Sverige från Fez Fès-Saïss

Testkrav för COVID-19
Besökare från Fez Fès-Saïss måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Fez Fès-Saïss behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Fez inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Fez?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Fez
 • Vilka bolag flyger till Fez?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Fez från Sverige Royal Air Maroc, Ryanair och TAP AIR PORTUGAL. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Fez

Nedan hittar du alla flygplatser i Fez tillsammans med avståndet från stadens centrum

Fez Saiss Airport ligger ungefär 15 km från stadens centrum. Du tar dig snabbast in med taxi som tar cirka 20 min och kostar ungefär 150 MAD (cirka 148 SEK). Det billigaste alternativet är med buss som kostar ungefär 4 MAD (cirka 4 SEK) för en enkelresa. Om du ska ta bussen är det linje 16 som du ska ta och bussen tar ungefär 20-30 min in till centrum. Det finns även möjlighet att hyra bil direkt på flygplatsen och detta är det bästa alternativet om du ska använda bilen för att åka runt till olika platser samt längre sträckor under din vistelse.


Så tar du dig runt i Fez

I centrum tar du dig bäst runt till fots. Du kan även ta bussen, särskilt om du ska besöka olika sevärdheter som ligger utanför stan. Taxi är inte dyrt i Fez och du kan smidigt ta dig runt mellan olika destinationer. Om du väljer att ta taxi finns det två alternativ. Du kan antingen ta ”petit taxi”, som är små taxibilar och kan ta upp till tre passagerare eller om ni är fler än tre som ska resa kan du istället ta ”grands taxi” som är större taxibilar med mer plats. Ibland kan du komma att dela taxi med andra passagerare och det är även vanligt att taxichauffören väntar tills bilen är full.


Visumkrav för att besöka Fez

Det går bra att åka till Fez utan visum som svensk medborgare. Dock behöver du ett giltigt pass för inresa och du kan stanna i Fez utan visum upp till 90 dagar. När du anländer får du en stämpel med ett nummer som du sedan visar upp på ditt hotell. Detta nummer behövs för att du inte ska anses som illegal besökare.


Börja planera din resa till Fez


De bästa sakerna att se och göra i Fez

Att se i Fez

Den mest populära platsen att besöka i Fez är Medina. Medina är ett historiskt område med gamla byggnader, lokala marknader och ett bra sätt att få upptäcka den marockanska kulturen. Andra sevärdheter värda att besöka är Merdin-gravarna från 1300-talet med utsikt över den gamla staden, samt Nejjarin museet där du hittar marockanskt hantverk. Om du har tid för en heldagstur bör du ta dig till Volubilis som är med på UNESCO:s lista av världsarv och har anor från ungefär 2500 år bakåt i tiden.

Bör du köpa reseförsäkring?

Ja, du bör köpa en reseförsäkring om du inte redan har detta.

Kan du dricka kranvattnet?

Nej, du bör inte dricka kranvattnet i Fez. Köp alltid vatten på flaska.