Flyg till Puerto Vallarta

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Puerto Vallarta.
Visa nuvarande reserestriktioner för Mexiko

När är den bästa tiden att flyga till Puerto Vallarta?

Hur lång tid tar det att flyga till Puerto Vallarta?

När man flyger till Puerto Vallarta landar man på Licenciado Gustavo Díaz Ordaz International Airport, Puerto Vallarta. Det är en stor flygplats i Mexiko som ligger inte alls långt ifrån destinationen. Hur lång tid flygningen tar variera beroende på vilket flygbolag man väljer och hur flygningen är upplagd i fråga om antal mellanlandningar och deras längd. Flyg från Arlanda till Puerto Vallarta, Mexiko, kan ta allt från cirka 20 till 30 timmar.

Från vilka flygplatser kan du flyga direkt till Puerto Vallarta?

Det finns i dagsläget inga direkta flyg från Sveriges flygplatser till Puerto Vallarta. Det finns dock flera olika bolag som har bra flyg erbjudanden till staden. Man kan till exempel resa med KLM, Aeromexico, Lufthansa, United Airlines, SAS, delta, Finnair och många fler. Alla bolagen mellanlandar i olika städer och resorna tar olika lång tid.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Puerto Vallarta?

  Den billigaste månaden att flyga till Puerto Vallarta från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 6 902 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Puerto Vallarta i mars är maj ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Puerto Vallarta under maj ligger i genomsnitt på 7 199 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Puerto Vallarta?

  Vår data visar att fredag är den billigaste dagen att flyga till Puerto Vallarta. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 8 331 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Puerto Vallarta är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 9 507 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Puerto Vallarta?

  Tepic flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Puerto Vallarta.


Kan jag flyga till Puerto Vallarta Ordaz från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Puerto Vallarta Ordaz

De flesta besökare från Sverige kan komma in Puerto Vallarta Ordaz utan restriktioner.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Puerto Vallarta Ordaz.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Puerto Vallarta Ordaz.

Dokument
Formulär för hälsodeklaration - Completed form should be presented upon arrival

Tourist Card - The printed tourist card must be presented upon arrival in Mexico.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Puerto Vallarta Ordaz?

Returresa till Sverige från Puerto Vallarta Ordaz

Testkrav för COVID-19
Besökare från Puerto Vallarta Ordaz måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Puerto Vallarta Ordaz behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Puerto Vallarta inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Puerto Vallarta?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Puerto Vallarta
 • Vilka bolag flyger till Puerto Vallarta?

  När det gäller flyg från Sverige till Puerto Vallarta bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som KLM, Air Canada, Aeromexico och Air France. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Puerto Vallarta

Nedan hittar du alla flygplatser i Puerto Vallarta tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till centrum från Puerto Vallartas flygplats?

Ett av de bästa sätten att ta sig från Licenciado Gustavo Díaz Ordaz- flygplatsen är att ta en taxi. Flygplatsen ligger i nära anslutning till staden, så resan är inte speciellt lång eller dyr. Ett annat alternativ är att ta en Uber. Detta bolag brukar ofta ha något billigare priser än vanliga taxibilar och anses vara ett säkert sätt att ta sig fram i Puerto Vallarta. Dessutom finns det privata transferbolag som kan bokas för att ta dig till eller från flygplatsen. Ett tips är att boka dessa bilar i god tid i förväg. Tycker du det verkar klurigt går det ofta bra att be hotellet hjälpa till med bokningen.


Visumkrav för att besöka Puerto Vallarta

Vilka pass- och visumkrav gäller när man reser till Puerto Vallarta?

Svenska medborgare som innehar ett giltigt svenskt pass har rätt att uppehålla sig i Mexiko i 180 dagar för turismärenden utan att behöva ansöka om visum. Om resan avser något annat än turism kan det dock krävas andra tillstånd. Ett speciellt inreseformulär skall fyllas i innan man går igenom passkontrollen och släpps in i landet. På detta formulär anges utresedatum, och det måste därför även visas upp när man lämnar landet så att passkontrollanterna kan se att man inte stannat längre än den tillåtna tiden i Mexiko. Skulle detta ske kan man få böter, och det gäller även om man av någon anledning tappat bort inreseformuläret eller inte kan visa upp det när det efterfrågas. Kom också ihåg att gränskontrollanterna har rätt att neka dig inträde i landet, alternativt förkorta längden på resan, även om du har alla giltiga dokument i ordning. Detta gäller dock endast i extrema fall och för svenska medborgare brukar det sällan vara problem att få komma in i Mexiko.


Börja planera din resa till Puerto Vallarta


De bästa sakerna att se och göra i Puerto Vallarta

Vad finns det att se och göra i Puerto Vallarta?

Puerto Vallarta är en härlig stad som är väl värt ett besök, då det finns mycket att se och göra här. Staden är känd för sina många, och vackra, stränder. Här kan man bada, sola och njuta av de vackra omgivningarna. Många av destinationens aktiviteter är också kopplade till vatten. Här kan du åka på en dagsutflykt på en härlig yacht och utforska havet genom snorkling. Gillar man vattendjur kan man även testa på att simma med delfiner. I staden finns det även ett brett utbud av trevliga restauranger, barer och caféer. Några restauranger som rekommenderas är bland annat Porfirios, Juan Tiburón och UMAI. Uppskattar man historia och kultur finns det en uppsjö av museum att besöka. I staden kan du bland annat gå på en konstvandring, besöka ett tequilamuseet Viva Tequila, spana in det lokala sjöhistoriska museet eller lära dig mer om den lokala arkitektoniska stilen och historien på Cuale Museum.