Flyg till Puerto Escondido

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 29/1
lör 5/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Puerto Escondido.
Visa nuvarande reserestriktioner för Mexiko

När är den bästa tiden att flyga till Puerto Escondido?

Hur lång tid tar det att flyga till Puerto Escondido?

Räkna med en restid på 24 - 30 timmar när du ska resa till Puerto Escondido från Sverige. Beroende på vilken flygrutt du väljer kommer du tillbringa mellan 16 och 18 timmar i luften, och resterande resetid är väntetid vid mellanlandningar. De snabbaste rutterna tar runt 24 timmar med en lite längre mellanlandning i Mexico City. Om du vill ha en såpass lång mellanlandning så du hinner ta in på hotell och sova finns det sådana rutter också. Om du inte flyger från Göteborg eller Stockholm kan du behöva lägga till någon timme eller två på den totala restiden eftersom du troligtvis behöver mellanlanda på någon av dessa orter först.

Varifrån kan du flyga direkt till Puerto Escondido?

Du kan för tillfället inte flyga direkt till Puerto Escondido från Sverige. Under resan behöver du mellanlanda minst två gånger för att nå Puerto Escondido, och om du inte reser från Stockholm eller Göteborg så kan du behöva börja din resa med att flyga till någon av dessa städer. Därefter tar flygrutten dig till en större flygplats i centrala Europa såsom Amsterdam Schipol eller Paris Charles de Gaulle och sedan flyger du vidare till Mexico City Juares Internationella flygplats där du hoppar på flyget som tar dig till Puerto Escondido. Det finns också rutter som flyger till Istanbul och sedan Mexico City för den som föredrar det, kolla vilket flygerbjudande som passar dig bäst.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Puerto Escondido?

    Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Puerto Escondido. Om du planerar att flyga till Puerto Escondido, överväg då även att boka flyg till Santa Maria Huatulco flygplats(88 km från stadskärnan i Puerto Escondido) eller Oaxaca de Juárez Xoxocotlan flygplats(131 km från stadskärnan i Puerto Escondido).

  • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Puerto Escondido?

    Du kan hitta erbjudanden för Puerto Escondido flygplats för i genomsnitt 8 779 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Puerto Escondido från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Puerto Escondido

De flesta besökare från Sverige kan komma in Puerto Escondido utan restriktioner.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Puerto Escondido.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Puerto Escondido.

Dokument
Formulär för hälsodeklaration - Completed form should be presented upon arrival

Tourist Card - The printed tourist card must be presented upon arrival in Mexico.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Puerto Escondido?

Returresa till Sverige från Puerto Escondido

Testkrav för COVID-19
Besökare från Puerto Escondido måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Puerto Escondido behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Puerto Escondido inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Puerto Escondido

Nedan hittar du alla flygplatser i Puerto Escondido tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till stadskärnan från Puerto Escondidos flygplats?

Puerto Escondidos flygplats ligger i utkanten av staden. Om du har bokat boende i stadens västra delar kan du gå men någon form av transport är att rekommendera. Det finns flera taxibolag som kör från flygplatsen med fasta taxor till Zicatela och Mazunte där de flesta hotellen finns. Du kan välja mellan en privat taxi eller boka en plats på en buss som tar dig från flygplatsen tillsammans med andra förbokade medpassagerare. Flygplatsen erbjuder även hyrbilar för den som vill köra och utforska Puerto Escondido på egen hand.


Populära flygresor till Puerto Escondido

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Puerto Escondido som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Puerto Escondido
Snabbast flygtid41t 45m
Billigaste pris9 012 kr

Visumkrav för att besöka Puerto Escondido

Behövs pass eller visum vid besök i Puerto Escondido?

Du behöver ha ett pass som är giltigt under hela din vistelse när du ska besöka Puerto Escondido, Mexiko. På flyget in i landet eller när du ankommer på flygplatsen i Mexiko kommer du få ett turistkort att fylla i. Här fyller du i hur länge du ska stanna, var du ska bo med mera. När du sedan får en stämpel i passet kontrolleras även turistkortet. Om du inte har turistkortet med dig när du lämnar landet kan du få böter. Tänk också på att gränspolisen har rätt att begränsa hur länge du får vara i landet.


Börja planera din resa till Puerto Escondido


De bästa sakerna att se och göra i Puerto Escondido

Vad kan du se och göra i Puerto Escondido?

Puerto Escondido är ett tropiskt paradis på många sätt. Staden är känd för sin långa strand Zicatela där du kan snorkla, surfa och se på sköldpaddor i deras sköldpaddskonservat. En populär aktivitet är att simma med självlysande plankton under natten, och det finns flera turer där du kan boka en plats som tar med dig ut till en sjö där detta fenomen inträffar. Om du inte har sett delfiner innan så kan du boka en plats på en båt som tar dig ut en bit från kusten där du kan se delfiner i sin naturliga miljö och leka i båtens svallvågor. En annan populär aktivitet är att åka till Manialtepec Lagoon för att paddla kajak och se på alla fåglar som bor där, eller få en tur genom den närliggande djungeln på en fyrhjuling. Förutom alla dessa aktiviteter får man inte glömma bort de vackra stränderna och möjligheten att koppla av med sol och bad. Efter dina äventyr erbjuder staden autentisk mexikansk mat och barer för den som vill uppleva nattlivet.