Flyg till Skopje

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Skopje.
Visa nuvarande reserestriktioner för Nordmakedonien

Billigaste flygen till flygplatser i Skopje

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Skopje från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Skopje

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Skopje

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Skopje (SKP)

Vanligtvis är flyg till Skopje från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Skopje, vilket i genomsnitt kostar 1 445 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SKOPJE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Skopje kostar i genomsnitt bara 1 525 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SKOPJE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember36% dyrareDet kostar omkring 2 713 kr för flyg till Skopje från Stockholm Arlanda flygplats i november
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SKOPJE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli441% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Skopje från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Skopje?

Den bästa tiden att resa till Skopje är på sommaren. Mellan juni och juli är det cirka 30-35 °C och staden är fylld med turister och aktiviteter. Maj är också en populär månad att boka flyg till Skopje i och det är då cirka 20-25 °C varmt vilket många föredrar. På hösten är det ungefär 20 °C men det är mindre turism under denna period. För att hitta billiga flygbiljetter till Skopje, och fortfarande njuta av staden på bästa sätt, är maj månad att rekommendera.

När är det billigast att boka flyg till Skopje?

Den bästa månaden att boka billiga flyg till Skopje är i maj eller september månad. I maj kan du hitta väldigt bra flygbiljetter till Skopje för cirka 500-1000 SEK tur och retur per person. Du har då ett direktflyg som tar cirka 3 h från Stockholm Skavsta. Om du istället ska resa från Stockholm Arlanda tar resan ungefär 5 h till Skopje med en mellanlandning. Det går inga direktflyg från Arlanda. Från Göteborg tar resan till Skopje ungefär 5 h 30 min och det är oftast en mellanlandning på vägen.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Skopje?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Skopje från Warszawa för 307 kr. Detta är 76 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Skopje. För att hitta de billigaste priserna till Skopje från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Skopje?

  Generellt är november den billigaste månaden att flyga från Sverige till Skopje. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 434 kr. Om du inte vill besöka Skopje i november bör du vänta med att flyga från Sverige till oktober månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 516 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Skopje?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Skopje från Sverige är större om du bokar 49 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Skopje för ungefär 1 928 kr om du gör din sökning 49 dagar innan. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Skopje från Sverige för så lite som 493 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Skopje?

  Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Skopje från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 2 012 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 403 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Skopje?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Skopje oftast är de som avgår på morgonen. Våra användare har hittat flyg till Skopje med avgång på morgonen för så lite som 2 175 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Skopje, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 972 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Skopje?

  Ohrid flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Skopje.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Skopje?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Skopje är generellt Ohrid flygplats med ett genomsnittspris på 1 278 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Skopje från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Skopje

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Skopje.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Skopje.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Skopje.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Skopje?

Returresa till Sverige från Skopje

Testkrav för COVID-19
Besökare från Skopje måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Skopje behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Skopje inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Skopje

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Skopje
Wizz Air
7 mars
NYO16:55Stockholm Skavsta
2t 55m
SKP19:50Skopje
11 mars
SKP13:15Skopje
3t 05m
NYO16:20Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
14 feb.
ARN12:45Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
SKP19:45Skopje
22 feb.
SKP02:55Skopje
14t 30m
2 stopp
ARN17:25Stockholm Arlanda
Wizz Air
7 mars
NYO16:55Stockholm Skavsta
2t 55m
SKP19:50Skopje
11 mars
SKP13:15Skopje
3t 05m
NYO16:20Stockholm Skavsta
Lufthansa
15 apr.
ARN11:10Stockholm Arlanda
9t 05m
2 stopp
SKP20:15Skopje
30 apr.
SKP00:25Skopje
10t 00m
2 stopp
ARN10:25Stockholm Arlanda
1 507 kr
Hitta liknande
Austrian Airlines
23 feb.
ARN11:25Stockholm Arlanda
7t 45m
1 stopp
SKP19:10Skopje
27 feb.
SKP09:55Skopje
17t 55m
1 stopp
ARN03:50Stockholm Arlanda
1 726 kr
Hitta liknande
Air Serbia
14 apr.
ARN05:50Stockholm Arlanda
4t 45m
1 stopp
SKP10:35Skopje
18 apr.
SKP00:10Skopje
5t 05m
1 stopp
ARN05:15Stockholm Arlanda
1 845 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Skopje

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Skopje, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air
Wizz Air
11 mars
NYO16:55Stockholm Skavsta
2t 55m
SKP19:50Skopje
Flera flygbolag
14 feb.
ARN12:45Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
SKP19:45Skopje
Wizz Air
10 feb.
MMX10:35Malmö
2t 35m
SKP13:10Skopje

Vilka bolag flyger till Skopje?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Skopje
 • Vilka bolag flyger till Skopje?

  Wizz Air är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Skopje. LOT, Austrian Airlines och Air Serbia är också populära val för att flyga till Skopje från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Skopje med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Skopje

Nedan hittar du alla flygplatser i Skopje tillsammans med avståndet från stadens centrum

Från Skopjes flygplats, Skopje International Airport, är det cirka 25 kilometer in till stan. För att ta dig från flygplatsen till centrum kan du åka med Vardar Express Bus, ta en taxi eller hyra en bil på plats. Med bussen tar det ungefär 30-40 min och bussarna går varannan timme fram till 20:30 på vardagar. En enkelbiljett kostar cirka 180 MKD (cirka 30 SEK) per person för vuxna samt barn och biljetter finns att köpa i ankomstterminalen eller direkt från busschauffören. Om du istället väljer att ta en taxi från flygplatsen kostar det cirka 1200 MKD (cirka 200 SEK).


Populära flygresor till Skopje

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Skopje som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Skopje
Snabbast flygtid2t 55m
Billigaste pris1 014 kr
Flyg från Malmö till Skopje
Snabbast flygtid2t 35m
Billigaste pris393 kr
Flyg från Stockholm till Skopje
Snabbast flygtid2t 55m
Billigaste pris493 kr

Så tar du dig runt i Skopje

För att ta dig runt i Skopje kan du promenera, ta stadsbussen, åka med privat buss eller ta en taxi. Det finns även cyklar att hyra på vissa hotell men detta rekommenderas inte särskilt då Skopje inte är speciellt cykelanpassat. Om du ska åka med stadsbussen behöver du köpa ett kort som du laddar med minst 2-3 resor. Kortet kan köpas i en av de gröna kioskerna och kostar cirka 150 MKD (cirka 25 SEK). Om du istället åker med en av de privata bussarna köper du biljett direkt på bussen, och en enkelresa kostar cirka 25 MKD (cirka 4 SEK) per person. Ifall du är ute efter att hyra bil är Europcar en av de största företagen som kan hjälpa dig med detta. Taxi eller hyrbil är bra om du ska åka utanför staden.


Visumkrav för att besöka Skopje

Du behöver inget visum för att resa till Skopje. Detta gäller för alla som är medborgare i ett av Schengenländerna samt EU. Du kan stanna i Skopje upp till 90 dagar utan visum och du behöver ett giltigt pass eller nationellt ID-kort samt en reseförsäkring och bevis på finansiella medel under din vistelse.


Börja planera din resa till Skopje


De bästa sakerna att se och göra i Skopje

Att se i Skopje

I Skopje finns det mycket att se på sommaren och en av de mest fantastiska upplevelserna är Lake Matka med Matka Canyon. Denna plats ligger cirka 15 kilometer från centrum och du kan ta dig hit med buss från huvudstationen i stan. Här kan du åka ut på en båttur och få se grottor, vackra omgivningar, kyrkor och mycket mer. Andra sevärdheter som du bör ta dig till är Millenium Cross, Skopje Fortress, Stone Bridge och det nationella arkeologiska museet samt Memorial House Mother Teresa.

Aktiviteter med barn

Om du reser till Skopje med barn är Matka Canyon att rekommendera, samt Skopje Zoo och stadens museum. Det finns inte jättemånga aktiviteter för barn men dessa uppskattas ofta av barnen.

Bör du köpa reseförsäkring?

Det rekommenderas att du köper reseförsäkring om du inte redan har en.

Kan du dricka kranvatten i Skopje?

Det rekommenderas att du dricker vatten på flaska då kranvattnet kan göra dig dålig.

Var ska man shoppa i Skopje?

För att shoppa kan du ta dig till Old Bazaar samt Ramstore Mall. I Ramstore Mall hittar du unika produkter som inte finns i resten av staden. Om du vill shoppa mer lyx är Skopje City Mall att rekommendera. I gamla stan hittar du en hel del småbutiker lite här och var.


Hitta billiga flyg till andra städer i Nordmakedonien

Nordmakedonien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?