Hitta billig biluthyrning i Skopje, Nordmakedonien

Vill du hyra en bil billigt i Skopje, Nordmakedonien? Sök och jämför priser här

Skopje, Nordmakedonien
12 maj — 19 maj
Samma avlämingsplats
Skopje, Nordmakedonien
ons 12/5
12:00
ons 19/5
12:00
Förarens ålder:

När är det billigast att hyra en bil i Skopje?

Alla

74 kr - 368 kr

Familj

64 kr - 343 kr

Ekonomi

69 kr - 297 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Skopje, Nordmakedonien. Priset ligger då 47% lägre än under resten av året, på bara 74 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i februari. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i februari. Priset för en hyrbil i Skopje kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Skopje

Alla större biluthyrningsfirmor i Skopje, Nordmakedonien
8,8
Fantastiskt
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

6,0
6,6
Bra
2 omdömen6 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

7,0
4,4
Okej
1 omdöme2 platser
Översikt

Renlighet

4,0

Comfort

6,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

4,0
0,0
Förfärligt
7 platser
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
4 platser

Information om din resa till Skopje

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Skopje?

Då det gäller åldersgränsen för att hyra bil i Skopje kräver de flesta uthyrare att du ska ha fyllt 21 år, men detta kan variera beroende på vilken typ av bil du vill hyra. I regel ska du även ha haft ditt körkort i minst två år. Är du under 25 år kan även en extra avgift tillkomma, så var noga med att läsa avtalet. Vissa biluthyrningsföretag har även en maxålder på 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Skopje

I Skopje är det obligatoriskt att ha halvljusen påslagna och tänk även på att det finns vägavgifter på motorvägen men inte inne i Skopje. Hastigheten för körning i tätorter är 50 km/h men kan variera mellan stadsdelarna, dubbelkolla alltid skyltning och regler. Det är även förbjudet att prata i handhållen mobil och obligatoriskt att använda bilbälte i förar- och främre passagerarsätet. Promillegränsen ligger på 0,5.

Parkering

Då det kommer till parkeringsmöjligheter finns det parkeringshus som erbjuder en övervakad och därmed säkrare parkering. Det går även bra att ställa din bil i zonparkering ute på gatorna. Avgiften varierar från zon till zon så var uppmärksam på skyltning och regler. Du kan även välja att betala med din mobil. Tänk på att inte lämna några värdesaker i bilen efter att du parkerat den.

Utflyktsmål i och omkring Skopje

Med hyrbil i Skopje har du det perfekta utgångsläget för att ta dig till några av de många sevärdheterna runt staden. En knappt 20 minuter lång bilfärd bort väntar till exempel Matka Canyon, en storslagen konstgjord sjö som täcker 5 000 hektar. Detta är en perfekt destination för den som vill vandra längs det mäktiga berget, klättra, hyra kajak och upptäcka medeltida kloster som ligger utströdda i området. Besök den mytomspunna grottan Vrelo, belägen vid flodbädden av Treska. Denna storslagna grotta är listad bland de 77 bästa naturplatserna att besöka i världen, och väl där är det lätt att förstå varför. Vill du fly undan storstadstressen ytterligare är en körning till Vodnoberget ett måste. Hit kommer även lokalbefolkningen för att slappna av och få frisk luft. Det är en rejäl utmaning att ta sig till toppen längs de hisnande vandringslederna, men väl framme blir du belönad av att stå nedanför det 66 meter höga monumentet ‘The Millennium Cross’ och en storslagen utsikt från 1 066 meters bergshöjd. Att hyra bil i Skopje ger dig även möjligheten att ta en tur till den antika staden Ohrid cirka två och en halv timmes körning söderut. Detta är en otroligt gammal stad full med historia och fascinerande sevärdheter. Förutom de antika ruinerna kan du njuta av Ohridsjöns vackra stränder och den gröna naturen.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Skopje innebär att de flesta hyrbilsföretagen har egna, lokala försäkringar som de erbjuder. Tänk på att du kanske vill ha självriskeliminering då detta täcker självrisken för skador som kan tänkas uppkomma på hyrbilen. Om du bokar med ditt svenska kredit- eller bankkort kan du dubbelkolla med din bank om de redan erbjuder självriskeliminering som ett alternativ. Annars har vissa större svenska försäkringsbolag tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Skopje, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det krävs inget internationellt körkort för att få hyra och köra bil i Skopje, ditt svenska körkort fungerar bra.

Var i Skopje kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hyra bil på Skopjes internationella flygplats, SKP, där 14 biluthyrare som exempelvis Avis, Sharr Express, Europcar, Hertz, Sixt och Enterprise har kontor i ankomsthallen. Öppettiderna varierar mellan bolagen men oftast håller de öppet dygnet runt varje dag. Biluthyrning i Skopje finns även tillgängligt i stadskärnan där de flesta uthyrarna har stängt på söndagar. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än där du hyrde kan du applicera ett filter för detta då du söker på momondo. (Information kontrollerad: 16/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Skopje, Nordmakedonien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Skopje flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Skopje

329 personer har letat efter hyrbilar i Skopje i maj.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Skopje för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National och Hertz är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Skopje till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Skopje. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Skopje, Nordmakedonien i juni?

För en weekend i juni ligger de bästa erbjudandena i Skopje från 95 kr till cirka 164 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 95 kr till 162 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Skopje har lägst priser för hyrbilar?

SURPRICE CAR RENTAL Har generellt de billigaste dagspriserna i Skopje på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 252 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 97 kr per dag för deras hyrbilar i Skopje.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Skopje, Nordmakedonien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Skopje erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Enterprise, National och Hertz har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Hur många uthyrningskontor har SURPRICE CAR RENTAL i Skopje?

Skopje, Nordmakedonien har 7 uthyrningskontor från SURPRICE CAR RENTAL med ett genomsnittligt dagspris på 252 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Skopje, Nordmakedonien?

Hastighetsgränsen i Skopje är 50 km/t om inget annat anges. Skopje har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Skopje ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Hur är vädret i Skopje, Nordmakedonien i maj?

I maj får Skopje vanligtvis en nederbörd på 50 mm och har en medeltemperatur på 16 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Skopje då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Klimatet i Skopje under maj bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Skopje. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Skopje tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Volkswagen Polo, Hyundai Accent och Ford Focus.

Är vädret i Skopje representativt för resten av Skopje?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Skopje omkring i Skopje eller runt de omgivande områdena under maj månad bör förvänta sig temperaturer runt 16 °C och en eventuell nederbörd på 50 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Nordmakedonien


Hyrbilar på flygplatser i Skopje

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Skopje

Planera din resa till Skopje