Hitta billiga flyg till Ålesund

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 3/12
lör 10/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Ålesund

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Ålesund och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ålesund?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Ålesund. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 686 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Ålesund i januari är maj ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Ålesund under maj ligger i genomsnitt på 1 873 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Ålesund?

Det bästa priset som hittats på momondo till Ålesund var 493 kr/per person från Bergen, vilket är 86 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Ålesund. För att hitta det billigaste priset till Ålesund från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ålesund?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Ålesund är en måndag då man kan hitta priser så låga som 1 755 kr. För en avgång en lördag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 3 390 kr från Sverige till Ålesund.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Ålesund?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Ålesund är på eftermiddagen. Flyg från Sverige till Ålesund kan då kosta så lite som 1 841 kr. Flyg till Ålesund är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 538 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ålesund?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Ålesund är att boka 31 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 362 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Ålesund

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ålesund från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ålesund

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ålesund

Stockholm (STO) till Ålesund (AES)

Vanligtvis är flyg till Ålesund från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Ålesunds, Vigra, vilket i genomsnitt kostar 2 362 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ÅLESUND TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars60% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ålesund kostar i genomsnitt bara 1 030 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ÅLESUND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni73% dyrareDet kostar omkring 4 486 kr för flyg till Ålesund från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ÅLESUND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari1 000% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ålesund från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Ålesund

Från Sverige hittar du flygerbjudanden till Ålesund, Norge på mellan tre och sex timmar. Hur lång tid den totala restiden tar beror på din flygrutt och varifrån i Sverige du reser från. Hur långa mellanlandningar du behöver göra påverkar också din totala restid. Från Stockholm Arlanda flygplats kan du resa till Ålesund på drygt tre timmar, och du hittar då rutter med SAS som tar dig till Ålesund med endast en mellanlandning. Du kan även flyga med Norwegian och KLM till Ålesund från Arlanda flygplats. Från Göteborg kan du räkna med en restid på ungefär fyra timmar, och du hittar då flygningar med KLM, SAS och Wideroe med avgångar från Göteborg Landvetter flygplats. Om du reser från Malmö Sturup flygplats behöver du först ta dig till Arlanda flygplats vilket gör att du behöver två mellanlandningar för din resa. Därför tar resan från Malmö till Ålesund drygt sex timmar. Ett annat alternativ är att ta Öresundståget över till Kastrup flygplats utanför Köpenhamn. Från Kastrup hittar du flyg till Ålesund på knappt fem timmar med KLM.

Du hittar inte några direktflyg till Ålesund från Sveriges flygplatser utan behöver göra en eller flera mellanlandningar beroende på vilken svensk flygplats du reser från. Från Arlanda flygplats i Stockholm hittar du rutter till Ålesund med SAS och Norwegian via ett stopp i Oslo. Du kan även flyga från Arlanda med KLM som mellanlandar i Amsterdam. Från Göteborg Landvetter flygplats hittar du också rutter med KLM som mellanlandar i Amsterdam på Schiphol Airport. Du kan även flyga från Landvetter till Bergen via ett stopp i Köpenhamn med SAS och där byta till Wideroes direktflyg till Ålesund. Från Malmö Sturup flygplats får du först ta flyg till Stockholm med SAS för att sedan byta till Arlandas rutter till Ålesund. Om du reser från Kastrup flygplats utanför Köpenhamn hittar du rutter med KLM som går via Amsterdam såväl som rutter med SAS via stopp i Oslo.

Volda kommun Hovden flygplats, Molde Aro flygplats, Sandane flygplats, Kristiansund kommun Kvernberget flygplats eller Florø flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Ålesund.

Med ett genomsnittspris på 2 844 kr per person, är Kristiansund kommun Kvernberget flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Ålesund. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Andra kabinklasser för flyg till Ålesund

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Ålesund

Vilka bolag flyger till Ålesund?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ålesund

Vilka bolag flyger till Ålesund?

Norwegian, Scandinavian Airlines, Wideroe och KLM är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Ålesund enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Ålesund med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.

Flyg med Wideroe till Ålesund

Wideroe flyger omkring 26 flyg till Ålesund under en vecka. Den vanligaste avresepunkten för dessa flyg var Bergen Flesland, där det bästa erbjudandet för tur och returbiljetter med Wideroe var 1 748 kr (Göteborg Landvetter till Ålesund). Användare har betygsatt Wideroe med 8,0/10 med över 5 omdömen på momondo.

Flyg med KLM till Ålesund

KLM flyger vanligtvis till Ålesund 6 gånger per vecka, vilket gör det till ett populärt flygbolag att flyga med, särskilt när du ska till Ålesund från Bergen Flesland . KLM (betyg: 7,5, 175 omdöme) varierar i pris beroende på när och vart du vill flyga från Ålesund. Det bästa biljettpriset för KLM som hittats på momondo till Ålesund var från Göteborg Landvetter (1 905 kr tur och retur).


Flygplatser nära Ålesund

Nedan hittar du alla flygplatser i Ålesund tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till Ålesunds centrum från flygplatsen?

När du flyger till Ålesund landar du på Ålesund Airport som ligger i området Viga norr om stadens centrala delar. Flygplatsen är liten och du kan därför snabbt ta dig genom den och påbörja din färd in till centrum. Från flygplatsen kan du ta buss FB65 mot Ålesund för att ta dig in till de centrala delarna på knappt en halvtimme. Transfer med buss är det billigaste färdmedlet för att ta sig in till centrum. Ett annat alternativ är att ta taxi in till staden vilket är något snabbare, och med taxi tar färden till centrala Ålesund runt 20 minuter. Om du väljer att själv köra bil in till centrum från Ålesund Airport tar du väg Fv658 rakt söderut från flygplatsen.


Visumkrav för att besöka Ålesund

När du flyger till Ålesund, Norge räcker det att du har med dig ett ID-kort som visar att du är nordisk medborgare. Du behöver således inte något pass eller inresetillstånd.


Börja planera din resa till Ålesund


De bästa sakerna att se och göra i Ålesund

Ålesund är känd för sin arkitektur i jugendstil, den skandinaviska versionen av art nouveau. Då stora delar av staden brann ner under sekelskiftet valde man att bygga upp den i denna unika arkitektoniska stil som idag gör staden till ett populärt besöksmål för en småstadsvistelse. Tack vare historien som en fiskeby hittar du även landets bästa fisk- och skaldjursrestauranger inne i centrum. Populära sevärdheter i Ålesund är bland annat museet Jugendestil Senteret där du kan lära dig mer om arkitekturen, akvariet Atlanterhavsparken med sina barnvänliga utställningar och utsiktsplatsen Kniven från vilken du kan se hela staden.


Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Ålesund. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Du kan hitta flyg till Ålesund ​​med flexibla bokningspolicys genom att använda sökformuläret ovan och sedan välja vårt flexibla bokningsfilter. På så vis kommer endast flyg där denna policy tillämpas att visas.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Ålesund. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Ja, momondo erbjuder prisbevakning för flyg till Ålesund. Efter att ha gjort en sökning på den här sidan kommer du kunna se inställningsfunktionen för prisbevakning. Ange bara en giltig e-postadress så meddelar momondo dig så fort priserna förändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.