Flyg till Hasvik

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Hasvik.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Hasvik

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Hasvik från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Tromsö

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Hasvik

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Tromsö (TOS)

Vanligtvis är flyg till Hasvik från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Tromsö Tromso/Langnes, vilket i genomsnitt kostar 2 391 kr


När är den bästa tiden att flyga till Hasvik?

Hur lång tid tar det att flyga till Hasvik?

Det tar mellan sju och åtta timmar att flyga till Hasvik, Norge från Stockholm eller från Köpenhamn. Från Göteborg Landvetter tar det lite längre tid, drygt 10 timmar totalt, beroende på hur länge du behöver vänta när du mellanlandar. Vilka flygerbjudanden som finns tillgängliga varierar mellan olika dagar, så jämför gärna olika datum för att hitta en resa som passar dig.

Varifrån kan du flyga direkt till Hasvik?

Hasvik är en mycket liten ort och därför går det inga flyg direkt från Sverige dit. Om du flyger från Stockholm kan du ta flyg från Arlanda till Oslo med SAS och sedan vidare med samma flygbolag till Tromsö. Därifrån flyger du till Hasvik Airport med Wideroe. Om du flyger från Göteborg Landvetter kan du först ta flyg till Köpenhamn Kastrup med SAS. Därifrån kan du ta en av SAS flygningar till Oslo och fortsätta vidare till Tromsö och slutligen Hasvik. Hasviks flygplats är mycket liten och kan bara ta emot ett begränsat antal passagerare. Samtidigt är orten mycket liten vilket gör att det inte går så många plan dit, men det brukar finnas åtminstone ett om dagen som du kan ta. Wideroes flyg från Tromsö är den ena flyglinjen som går dit, och därför måste du alltid göra en mellanlandning där när du ska till Hasvik.

  • Vilket är det absolut billigaste flyget till Hasvik?

    Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Hasvik för 1 134 kr/person, vilket är 70 % billigare än för genomsnittsflyget till Hasvik. För att hitta de billigaste priserna till Hasvik från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Hasvik?

    Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Hasvik. Om du planerar att flyga till Hasvik, överväg då även att boka flyg till Hámmárfeasta flygplats(60 km från stadskärnan i Hasvik), Áltá flygplats(73 km från stadskärnan i Hasvik), Sorkjosen flygplats(90 km från stadskärnan i Hasvik), Lakselv Banak flygplats(115 km från stadskärnan i Hasvik) eller Tromsö Tromso/Langnes flygplats(152 km från stadskärnan i Hasvik).

  • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Hasvik?

    Áltá flygplats har ett genomsnittspris på 2 569 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Hasvik. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Hasvik från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Hasvik

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Hasvik.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Hasvik.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Hasvik.

Dokument
Förhandsregistreringsformulär - 72 hours before arrival in Norway.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Hasvik?

Returresa till Sverige från Hasvik

Testkrav för COVID-19
Besökare från Hasvik måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Hasvik behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Hasvik inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Hasvik

Nedan hittar du alla flygplatser i Hasvik tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Hasviks flygplats till centrum?

Det enda sättet att ta sig från flygplatsen in till centrum är med taxi, om du inte har möjlighet att bli hämtad av någon du känner som har en bil. Det finns ingen kollektivtrafik eftersom samhället är så litet och det bor bara ett fåtal hundra invånare i Hasvik. Boka taxi i förväg för att förvissa dig om att du får tag på en. Eftersom flygplatsen är så liten finns det inte heller möjlighet att hyra bil.


Visumkrav för att besöka Hasvik

Behöver man pass och visum när man åker till Hasvik?

Eftersom Norge är vårt nordiska grannland går det i teorin bra att använda vilken giltig ID-handling som helst som till exempel pass, nationellt ID-kort, vanligt ID-kort eller körkort. Men det är alltid bäst att dubbelkolla med flygbolaget du reser med då det kan variera vilken typ av legitimation som godkänns. Om du har ett pass eller nationellt ID-kort är du på den säkra sidan då dessa är internationellt erkända eftersom de anger vilket land du är medborgare i. Du behöver inte ansöka om någon sorts visum eller inresetillstånd när du åker till Norge. Du behöver inte heller ha med ett så kallat EU-kort från Försäkringskassan för att få sjukhusvård till rabatterat pris. Det räcker att du har din svenska ID-handling och kan uppge din svenska adress.


De bästa sakerna att se och göra i Hasvik

Vad kan man se och göra i Hasvik?

Eftersom Hasvik är ett så litet samhälle finns det inga turistattraktioner, museer eller liknande. Men om du gillar att vara ute i naturen så spelar inte det någon roll. Du kan utforska närliggande fjordar och fjäll, fiska i havet, och campa i det fria. Om du har tur kan du få se både norrsken och valar. Det här är rätt ställe att åka till för dig som är en van friluftsmänniska som klarar dig utan bekvämligheter och som vill komma bort från stan ett tag på semestern. Se till att ta med det mesta du behöver när det gäller utrustning då det inte finns så mycket butiker att handla i om du skulle behöva något. Känner du inte för att laga mat någon dag kan du testa att äta på ett av byns två gatukök. Det finns såklart också mataffärer där du kan köpa mat och förnödenheter.