Flyg till Honningsvåg

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Honningsvåg.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

När är den bästa tiden att flyga till Honningsvåg?

Hur lång tid tar det att flyga till Honningsvåg?

Hur lång tid det tar att ta sig till Honningsvåg beror helt och hållet på varifrån man reser och hur många, och långa, mellanlandningar som inkluderas i flygningen. Sök efter fördelaktiga flygerbjudanden på momondo för att hitta det flyg som passar dig och dina resplaner allra bäst. Vissa rutter går betydligt snabbare än andra, och i andra fall finns det ju å andra sidan skäl att stanna så pass länge på en stop over-ort att man hinner uträtta vissa ärenden eller möten. Åker du från Arlanda kommer resan att ta cirka 12 timmar eller mer. Väljer du att resa från Landvetter och Göteborg kommer resan ta betydligt längre tid, upp emot 25 timmar, eftersom du först måste ta dig till Arlanda och sedan fortsätta resan därifrån.

Från vilka flygplatser kan du flyga direkt till Honningsvåg?

Det finns i dagsläget inga svenska flygplatser från vilka Honningsvågs flygplats trafikeras direkt. Flygplatsen trafikeras av Widerøe som har flighter via Tromsø till Oslo. Därifrån får man sedan ta sig till den svenska flygplats som passar en bäst. I vissa fall kan man också behöva ta sig till andra flygplatser, till exempel Alta flygplats, som också ligger inom det område som Honningsvåg omfattas av.

  • Vilket är det absolut billigaste flyget till Honningsvåg?

    Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Honningsvåg för 1 592 kr/person, vilket är 29 % billigare än för genomsnittsflyget till Honningsvåg. För att hitta de billigaste priserna till Honningsvåg från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Honningsvåg?

    De som flyger till Honningsvåg kan potentiellt hitta bättre priser för Mehamn flygplats(67 km från stadskärnan i Honningsvåg), Hámmárfeasta flygplats(90 km från stadskärnan i Honningsvåg), Lakselv Banak flygplats(108 km från stadskärnan i Honningsvåg), Berlevag flygplats(112 km från stadskärnan i Honningsvåg) eller Båtsfjord flygplats(143 km från stadskärnan i Honningsvåg) beroende på månad och avgångsflygplats.

  • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Honningsvåg?

    Med ett genomsnittspris på 1 291 kr per person, är Båtsfjord flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Honningsvåg. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Honningsvåg Valan från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Honningsvåg Valan

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Honningsvåg Valan.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Honningsvåg Valan.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Honningsvåg Valan.

Dokument
Förhandsregistreringsformulär - 72 hours before arrival in Norway.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Honningsvåg Valan?

Returresa till Sverige från Honningsvåg Valan

Testkrav för COVID-19
Besökare från Honningsvåg Valan måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Honningsvåg Valan behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Honningsvåg inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Honningsvåg

Nedan hittar du alla flygplatser i Honningsvåg tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till centrum från Honningsvågs flygplats?

Honningsvågs flygplats, Valan ligger i anslutning till Honningsvåg stad. Det är dock en mycket liten flygplats som ligger geografiskt avlägset och möjligheterna att ta sig in till staden begränsas därför till taxi eller hyrbil. Taxi finns tillgänglig under flygplatsens alla öppna timmar. Två lokala biluthyrningsfirmor finns även på flygplatsen och det finns bilar för alla ändamål tillgängliga. Försök dock att reservera din bil i förväg, för att vara säker på att få en modell som passar dig.


Visumkrav för att besöka Honningsvåg

Vilka pass- och visumkrav gäller när man reser till Honningsvåg?

För att resa till Honningsvåg, Norge, behöver man som svensk inget särskilt i visumväg, då det är inom norden och även Schengen. Detta innebär också att man egentligen inte skall behöva uppvisa pass utan att det räcker med ett nationellt ID-kort. Som resenär är det dock alltid att rekommendera att ha med sig en giltig identitetshandling då det är varje enskild individs skyldighet att kunna styrka sin identitet. Du måste kunna visa pass eller nationellt ID-kort när du flyger. Utöver detta är det dock inget speciellt man behöver tänka på så länge man är medborgare inom ett Schengen/EES-anslutet land.


Börja planera din resa till Honningsvåg


De bästa sakerna att se och göra i Honningsvåg

Vad finns det att se och göra i Honningsvåg?

Honningsvåg, Finnmark är Norges nordligaste stad och här finns det mycket att se och göra för besökare. Detta trots att staden är väldigt liten. Förutom att njuta av den vackra och unika naturen kan man även ta del av kultur och historia. Nordkappmuseet är tillägnat traktens historia och framväxten av turismen i området. Uppskattar man konst bör man besöka The Gallery West of the Moon, som är hemvisten för konstnären Eva Schmutterer, som låter sig inspireras av den lokala floran och faunan i sina verk. Honningsvågs kyrka är också väl värd ett besök. Det är en klassisk norsk långkyrka som är intimt förknippad med ortens historia. Under andra världskriget var det en av de få byggnaderna i trakten som inte brann ner. Därmed fick den även tjäna som bostad för alla stadens invånare medan resten av bebyggelsen återuppbyggdes. Ingen vistelse i Honningsvåg är heller komplett utan att man har besökt statyn av hunden Bamse. Bamse var maskot för den norska marinen under andra världskriget och han var den största hund som tjänstgjorde på de allierades sida. När han dog fick han en militärbegravning och statyer i Honningsvåg och Storbritannien.