Flyg Europa Cypern Larnaca

Flyg till Larnaca

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Larnaca (LCA)
fre 16/4
fre 23/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Larnaca. Nuvarande restriktioner för Larnaca baseras på reserestriktioner för Cypern.

Visa nuvarande reserestriktioner för Cypern

Billigaste flygen till flygplatser i Larnaca

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Larnaca från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Larnaca

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Larnaca

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Larnaca (LCA)

Vanligtvis är flyg till Larnaca från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Larnaca, vilket i genomsnitt kostar 2 119 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LARNACA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Larnaca kostar i genomsnitt bara 1 687 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LARNACA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember36% dyrareDet kostar omkring 3 077 kr för flyg till Larnaca från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LARNACA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober349% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Larnaca från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Larnaca?

Hamnstaden Larnaca, på Cyperns södra kust, är tack vare sitt läge i Medelhavet ett populärt semestermål för besökare från hela världen. Bästa tiden att besöka staden är under april och maj då vädret är varmt men det ännu inte blivit outhärdligt hett. Under sommaren stiger temperaturerna upp över 30 grader. Stadens lågsäsong infaller under vintern då det är runt 15 grader och betydligt regnigare än under resten av året. Säsongerna är en stark faktor som påverkar priset på resor till Cypern. Både flygstolar och besök med hotell är dyrare under sommarmånaderna då flest resenärer tar sig till kuststaden.

När är det billigast att boka flyg till Larnaca?

Billiga priser på flyg till Larnaca hittar du under november och maj. Särskilt maj är en utmärkt tidpunkt att åka på då du får fint väder och sköna temperaturer på lite drygt 20 grader. Jämför olika avresedatum i momondos priskalender online för resor till Larnaca.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Larnaca?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Larnaca för 237 kr/person, vilket är 90 % billigare än för genomsnittsflyget till Larnaca. För att hitta de billigaste priserna till Larnaca från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Larnaca?

februari är en annan bra månad för att besöka Larnaca med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 823 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Larnaca?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Larnaca från Sverige är 38 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 2 263 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Larnaca från Sverige för så lite som 1 458 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Larnaca?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Larnaca. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 066 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Larnaca är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 452 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Larnaca?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Larnaca är på kvällen då man kan köpa flyg för så lite som 2 221 kr. Flyg till Larnaca är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 778 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Larnaca?

Nicosia Ercan flygplats eller Pafos flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Larnaca.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Larnaca?

Du kan hitta erbjudanden för Pafos flygplats för i genomsnitt 2 010 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Larnaca?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Cypern resor till Larnaca. Inreserestriktioner

Cypern har ändrat sättet de kategoriserar länder och följer nu istället ett färgkodat system harmoniserat med ECDC-utvärderingsstandarder . Därför kommer endast länder som inte ingår på ECDC-listor att utvärderas separat av Cyperns regering. Cypern har börjat öppna sina gränser igen och det finns förutsättningar för resenärer att komma in i landet. För att underlätta researrangemang har Cyperns regering inrättat CyprusFlightPass, en onlineportal där resenärer kan lämna in nödvändiga uppgifter för att få flygtillstånd. Länder har sorterats i kategorierna A, B och C baserat på deras epidemiologiska situation, där A är den mest fördelaktiga.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste få ett Cypern-flygpass . Alla passagerare som reser till Cypern måste fylla i och skicka i förväg all nödvändig information och handlingar. Alla resenärer som anländer till Cypern utan ett Cypern-flygpass kommer att bli föremål för böter på 300 euro. Resenärer som kommer till Cypern från gröna länder behöver inte visa ett negativt PCR-test för COVID-19 när de reser till Cypern, utan behöver endast tillhandahålla viss information och förklaringar. Från 1 mars till 31 mars kommer personer som anländer från länder som har klassificerats i den gröna kategorin att behöva genomgå ett PCR-laboratorietest, vars kostnad täcks av Cypern. Resenärer som kommer in till Cypern från orange länder måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat vid ett certifierat laboratorium, som tas inom 72 timmar före avgång och de måste ladda upp detta på Cyperns flygpassplattform. Barn under 12 år är undantagna från detta krav. Alla resenärer måste också tillhandahålla viss information och förklaringar. Resenärer som kommer in till Cypern från röda länder måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat i ett certifierat laboratorium, som tas inom 72 timmar före avgång och ladda upp det på Cyperns flygpassplattform. De kommer också att behöva betala för och genomgå ett molekylärt PCR-test vid ankomsten till Cypern, vars kostnad är 30 euro på Larnacas flygplats och 32 euro på Paphos flygplats. Testresultaten kommer att finnas tillgängliga inom 3 timmar och delas med resenären via SMS efter avresa från flygplatsen. Barn under 12 år är undantagna från detta krav. Alla resenärer måste också tillhandahålla viss information och förklaringar. Resenärer som anländer från grå länder (alla länder som inte definieras som gröna, orange eller röda) måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat vid ett certifierat laboratorium, som tas inom 72 timmar före avresan och ladda upp det till Cypern Flight Pass-plattformen. Alla resenärer måste också tillhandahålla viss information och förklaringar. Resenärer, med tredjelandsmedborgarskap, som reser till Cypern från ett land som inte ingår i kategorierna grönt, orange, rött måste i förväg få ett specialtillstånd enligt definitionen av infektionssjukdomar (bestämning av åtgärder för att förhindra spridning av COVID-19) dekret (nr 9) från 2021, som för närvarande blivit ändrat. Cyperns medborgare och deras närmaste familj, lagliga invånare, personer som har rätt att resa in till Cypern enligt Wienkonventionen och europeiska medborgare, medborgare i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (Island, Norge, Liechtenstein) och Schweiz är undantagna från denna skyldighet. För ytterligare information, läs mer här .

Karantänskrav

Resenärer som kommer från grå länder (alla länder som inte definieras som gröna, orange eller röda) kommer att behöva genomgå en obligatorisk självisolering/karantän i 14 dagar eller obligatorisk självisolering/karantän i 10 dagar, förutsatt att de genomgår ett andra PCR-test för Covid-19 den 10: e dagen, på egen bekostnad. Resultatet av laboratorietestet måste skickas till den elektroniska adressen monada@mphs.moh.gov.cy .

Om du planerarar att resa till Larnaca inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Larnaca

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Larnaca
Lufthansa
8 maj
02:00Stockholm Arlanda
7t 50m
1 stopp
09:50Larnaca
21 maj
13:10Larnaca
6t 55m
1 stopp
20:05Stockholm Arlanda
1 797 kr
Hitta liknande
Lufthansa
5 maj
02:15Stockholm Arlanda
8t 55m
1 stopp
11:10Larnaca
22 maj
13:10Larnaca
6t 55m
1 stopp
20:05Stockholm Arlanda
1 780 kr
Hitta liknande
Lufthansa
10 maj
02:00Stockholm Arlanda
7t 50m
1 stopp
09:50Larnaca
22 maj
23:20Larnaca
9t 45m
1 stopp
09:05Stockholm Arlanda
1 594 kr
Hitta liknande
Lufthansa
11 maj
02:15Stockholm Arlanda
8t 55m
1 stopp
11:10Larnaca
19 maj
11:50Larnaca
8t 50m
1 stopp
20:40Stockholm Arlanda
1 695 kr
Hitta liknande
Lufthansa
30 apr.
02:15Stockholm Arlanda
8t 55m
1 stopp
11:10Larnaca
29 maj
23:20Larnaca
13t 00m
1 stopp
12:20Stockholm Arlanda
1 763 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
02:00Stockholm Arlanda
7t 50m
1 stopp
09:50Larnaca
25 maj
02:05Larnaca
14t 35m
1 stopp
16:40Stockholm Arlanda
1 772 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Larnaca

Om du letar efter enkelbiljetter till Larnaca, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air och airBaltic
LOT
30 maj
15:25Göteborg-Landvetter Airport
6t 30m
1 stopp
21:55Larnaca
1 500 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 juni
10:00Göteborg-Landvetter Airport
10t 30m
1 stopp
20:30Larnaca
2 085 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
30 maj
09:20Göteborg-Landvetter Airport
13t 05m
3 stopp
22:25Larnaca
2 611 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Larnaca?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Larnaca

Norwegian, LOT Polish Airlines och Ukraine International Airlines är de flygbolag som bokas mest på flyg från Sverige till Cypern. Billigast resor får du dock med lågprisbolagen Flex Flight, Wizz Air och Ryanair. Se till att lägga till extra bagage när du gör din bokning då det är dyrt att betala för övervikt eller extra väskor i sista minuten när du befinner dig på flygplatsen. Med Norwegian går direktflyg från Arlanda till Larnaca, men för hemresan behöver du göra en mellanlandning. En direktresa tar lite drygt 4 timmar och med en snabb mellanlandning tar resan cirka sex timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Larnaca till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Larnaca plus avståndet till centrum

Flyg till Larnaca landar på Cyperns Larnaca International Airport som ligger 4 kilometer sydväst om hamnstaden. Flygplatsen är Cyperns största och här landar en mängd internationella flyg. Under högsäsongen är det betydligt mer trafik till flygplatsen då många bolag har säsongsflyg och charterflygningar till semesterorten under sommarhalvåret. För att ta dig in till staden med kollektivtrafik finns flera bussrutter. De olika busslinjerna tar dig till olika delar av staden, men om du bor centralt kan du ta buss 429, 425 eller 407 som alla går förbi Larnaca Station som är stadens centralstation. Därifrån kan du även byta till andra bussar. In till staden tar det mellan en kvart och en halvtimme beroende på trafik. Från flygplatsen går också expressbussar till andra städer i landet. Om du inte vet exakt vilket område du ska till är det bäst att fråga vid informationsdisken. Där kan du få hjälp med vilken busslinje du ska ta och vilken station du ska gå av vid för att komma så nära ditt boende som möjligt.


Populära flygresor till Larnaca

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Larnaca som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Larnaca
Snabbaste flygtid
4t 15m
Billigast pris
1 560 kr
Flyg från Malmö till Larnaca
Snabbaste flygtid
23t 30m
Billigast pris
1 840 kr

Hur tar man sig runt i Larnaca?

Larnacas stadskärna är inte särskilt stor och du kan med fördel ta dig fram till fots. Särskilt längs med strandpromenaden är det trevligt att promenera på kvällen för att titta på solnedgången. Kollektivtrafiken består annars av bussar. Det finns flera olika linjer som tillsammans täcker staden och dess omgivningar. Bussarna går regelbundet men under sommarens högsäsong finns fler täta avgångar än under resten av året. Om du reser under vintern kan det därför vara bra att ta en titt på tidtabellen innan du planerar en utflykt.

För att kunna utforska ön till fullo rekommenderas det att hyra bil för att ta sig runt. Att köra bil är ett av de dyrare transportalternativen men det alternativ som ger mest frihet. Kom bara ihåg att det är vänstertrafik som gäller! Inne i centrum räcker det med att vinka in en taxi om du behöver ta dig någon stans med bil.


Kan man flyga till Larnaca utan pass eller visum?

Cypern är med i EU men inte i Schengen så kolla alltid upp bestämmelser om inresa innan du åker då dessa kan förändras och skilja sig åt från andra europeiska länder. Du behöver ha med dig pass eller nationellt id-kort för att kunna styrka ditt svenska medborgarskap om du inte ska behöva något visum för din vistelse. Körkort eller legitimation från posten eller banken räcker inte vid inresa i landet. Cyperns ambassad i Stockholm kan hjälpa till med eventuella frågor gällande din resa.


Tips och råd om Larnaca

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Larnaca?

Hitta billiga resor genom en sökning på nätet hos momondo.

Vad ska man se i Larnaca?

Den stora moskén och det bysantinska museet är sevärdheter att rekommendera under din vistelse.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till Larnacas fort för en spännande historisk miljö.

Kan man dricka kranvattnet?

För att vara på den säkra sidan är det bäst att köpa vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Larnaca?

Du kan dricksa mellan 5 till 10 procent men det är inte något måste. För taxi behöver du inte lämna någon dricks.

Var finns den bästa shoppingen?

Larnacas största shoppinggata heter Zenon Kitieos och här hittar du både frukt- och grönsaksstånd och små butiker.Hitta billiga flyg till andra städer i Cypern

Cypern har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Cypern Larnaca
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass