Hotell: Falun

Hitta de bästa erbjudandena för 32 hotell i Falun, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Falun

Hitta det perfekta hotellet i Falun för arbete eller semester


Saker att göra i Falun

Falu Mine
Riksskidstadion
Carl Larsson-Garden

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Falu Mine?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Falu Mine är 698 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 9 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Falu Mine under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Falu Mine är vanligtvis 32 % billigare än genomsnittshotellet i Falun, som ligger på 1 028 kr.

Hotell nära Falu Mine

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Riksskidstadion?

Hotell i närheten av Riksskidstadion är vanligtvis 15 % billigare än genomsnittshotellet i Falun, som ligger på 1 028 kr.

Hotell nära Riksskidstadion

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Carl Larsson-Garden?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Carl Larsson-Garden är 866 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 2 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Carl Larsson-Garden under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Carl Larsson-Garden är vanligtvis 15 % billigare än genomsnittshotellet i Falun, som ligger på 1 028 kr.

Hotell nära Carl Larsson-Garden

När är det bra timing att boka ett hotell i Falun?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Falun
Lågsäsong
september
Högsäsong
augusti

är den billigaste månaden att bo här

30 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

17 %

förväntad prisökning

Pris
626 kr - 1 063 kr
Dyraste veckodag
tisdag
Billigaste veckodag
söndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

794 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

702 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Falun är: 4-5 stjärna, 42 dagar i förväg.
3-stjärnigt
962 kr - 1 238 kr
4-5-stjärnigt
778 kr - 1 029 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Falun

Hur hittar man billiga hotell i Falun?

Hos momondo hittar du billiga hotell i Falun genom att jämföra priser mellan olika boenden på nätet. Genom en enkel sökning online kan du dessutom filtrera din sökning efter boenden inom specifika områden, med särskilda stjärnbetyg eller med de faciliteter du önskar nyttja. Du kan till exempel söka efter hotell i Falun med frukost, gym eller spaanläggning. Det genomsnittliga priset för en hotellnatt i Falun ligger på ungefär 1 000 kronor.

Falun på liten budget?

För att spara pengar under resan ska du först och främst se till att boka ditt boende i tid och inte vänta till sista minuten då priserna stiger. Ett tips är även att hämta en karta hos Faluns Turistbyrå för att ge dig ut med cykel i de vackra omgivningarna. Det finns även flera trevliga vandringsleder att upptäcka runt Falun.

Hur tar man sig runt i Falun?

Inom centrala Falun går det bra att ta sig runt till fots då avstånden inte är särskilt stora. Orten och dess omgivningar är också mycket cykelvänliga och på sadeln kan du ta dig till många av sevärdheterna. Annars består Faluns kollektivtrafik av bussar som trafikeras av Dalatrafik. Du köper enkelt din biljett via mobilen, med Dalatrafiks app eller ombord på bussen. Observera dock att det endast går att betala med kort om du köper biljetten av chauffören då bussarna är kontantfria.

Kan man boka hotell i Falun utan kreditkort?

När du bokar hotell i Falun behöver du nästan alltid uppge ett kredit- eller kontokort i samband med din bokning.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Falun?

Du måste vara myndig, det vill säga 18 år gammal, för att själv kunna checka in på hotell i Falun.

Deposition på hotell?

När du checkar in på hotellet uppger du ditt kredit- eller kontokort till receptionen. Om du använder dig av ett kontokort kan hotellet hålla en summa reserverad som deposition tills du checkar ut.

Parkering i Falun

I Faluns mest centrala stadsdelar råder parkeringsförbud om inget annat anges. I allmänhet råder datumparkering Falun, vilket innebär att det är förbjudet att parkera på gatusidan med udda adressnummer under ett udda datum och vice versa. Detta gäller för att staden ska kunna underhålla gatorna. Du betalar din parkering med mynt i parkeringsautomaterna eller via din mobil. På de större parkeringsplatserna kan du även betala med kort i automaterna. Parkering kostar mellan 5 kronor och 15 kronor i timmen och på Falu Ps hemsida, företaget som sköter all kommunalparkering i Falun, kan du hitta en karta över stadens parkeringsplatser.


Hur mycket kostar ett hotell i Falun per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Falun till låga priser.
3 stjärnor
Bäst värde

Clarion Collection Hotel Bergmastaren

8,5

962 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Falun

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Falun

Kursgården Lindsberg

6,1

377 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kopparstugans Bed & Breakfast

9,4

678 kr

Visa erbjudanden för hotell

Borlänge Vandrarhem och Turistlägenheter

8,0

410 kr

Visa erbjudanden för hotell

Falu Fangelse Vandrarhem

7,8

611 kr

Visa erbjudanden för hotell

Gruvortens Bed & Breakfast

9,2

803 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Falun

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Falun

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Kopparstugans Bed & Breakfast

9,4

678 kr

Visa erbjudanden för hotell

Clarion Collection Hotel Bergmastaren

8,6

962 kr

Visa erbjudanden för hotell

Gruvortens Bed & Breakfast

9,2

803 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotel Falun

8,3

815 kr

Visa erbjudanden för hotell

Borlänge Vandrarhem och Turistlägenheter

8,0

410 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kursgården Lindsberg

6,1

377 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Falun

Falun är mest känt för sin koppargruva, Falu Gruva, men staden i Dalarna har mycket mer att bjuda på än så. Vilket område du väljer att bo inom beror på vilken typ av semester du söker. Med sin lantliga bergsbygd och faluröda stugor erbjuder områdena utanför stadens centrum idylliska vistelser. Inne i centrum möts du istället av charmiga gamla kvarter och närhet till bekvämligheter som restauranger, mataffärer och butiker.

Nära centralen hittar du Dalarnas Museum, en bra utgångspunkt för din vistelse. Här kan du lära dig mer om den kända gruvindustrin, dalahästar och traditionella kläder. Inte långt därifrån hittar du gruvan och dess museum – ett måste under besöket i staden. Ta en guidad tur av området och lär dig mer om livet för gruvarbetarna, eller åk ner i besöksgruvan för att verkligen prova på hur det var att arbeta här.

Om du vill bo centralt, men ändå ha nära till badstranden, är området i norra Falun, vid Sjön Varpans strand, att rekommendera. Här hittar du bland annat stranden Bojsen Beach med både grillplatser, brygga och grönområden. För en mer lantlig vistelse ska du kika på boenden vid Sundborn, ett par kilometer nordväst om Falun. Här bor du nära den vackra Carl Larsson-gården.


Om Falun

Om du bor i centrala Falun kan du promenera till de flesta av innerstadens sevärdheter. Falu Gruva, som en gång var världens största koppargruva, är i dag ett världsarv med sin 1 300 år gamla historia. Utvinningen av koppar började redan under 800-talet och har format både landskapet och stadens framväxt. Vid gruvan kan du ta flera olika guidade visningar för att lära dig mer om industrins historia. Förutom den ordinarie turen finns det även guidade visningar som passar särskilt bra för barnfamiljer. För de mindre barnen passar skrock- och sägen turen medan gruvdrängsturen är lämplig för lite äldre barn.

I närheten av Falun ligger Sundborn, nära sjön Toftan. Här ligger den vackra Carl Larsson-gården som är en av områdets mest populära sevärdheter. Gården är en ikon inom svensk konst och heminredning och här finns dessutom flera kända verk av Carl Larsson. Det finns även en butik med svensk formgivning på gården. Utforska ett av världens mest kända konstnärshem på en utflykt som är rolig för hela familjen. För barnen finns särskilda visningar och barnen kan även måla i trädgården.

Om du är intresserad av en mer aktiv semester i naturen ska du bege dig ut på någon av vandringlederna genom landskapet. I Södra Dalarna hittar du hela 30 olika naturreservat med både jordbrukslandskap och täta skogar. En bra utgångspunkt för vandringar är områdena kring Avesta och Hedemora.


Reseinformation om Falun

Hur länge stannar besökare i Falun?

Under besök i Falun är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Falun?

Priset på ett hotell i Falun beror på olika faktorer, som betyg, läge och efterfrågan. Generellt sett är genomsnittskostnaden för ett hotellrum cirka 702 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Falun?

september är den billigaste månaden att boka hotell i Falun. Priser kan vara 30% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

Vilken dag är det billigast att bo i Falun?

lördag är den billigaste dagen för hotellrum i Falun. måndag är den dyraste dagen.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Falun?

I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Falun kring 562 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är 140 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Falun.