Hotell i Kiruna

Hitta de bästa erbjudandena för 40 hotell i Kiruna, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Kiruna

Hitta det perfekta hotellet i Kiruna för arbete eller semester


Saker att göra i Kiruna

Abisko National Park
LKAB Iron-Ore Mine
Kiruna Kyrka

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Abisko National Park?

Om du planerar att bo på momondos rekommenderade hotell i området kring Kiruna närmst Abisko National Park kan du vänta dig priser på 1 252 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 1 252 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Abisko National Park. Hotell i närheten av Abisko National Park har liknande priser jämfört med genomsnittspriset på ett hotell i Kiruna, som ligger på 1 240 kr.

Hotell nära Abisko National Park

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av LKAB Iron-Ore Mine?

Nedan visas hotellet som rekommenderas av användare i området kring Kiruna som ligger närmst LKAB Iron-Ore Mine. Genomsnittspriset i närheten av LKAB Iron-Ore Mine är 1 252 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av LKAB Iron-Ore Mine har liknande priser jämfört med genomsnittspriset på ett hotell i Kiruna, som ligger på 1 240 kr.

Hotell nära LKAB Iron-Ore Mine

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Kiruna Kyrka?

Om du letar efter ett hotell i Kiruna i närheten av Kiruna Kyrka har du tur. momondo rekommenderar 12 hotell i närheten av Kiruna Kyrka och i genomsnitt kostar hotell i området 885 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Kiruna Kyrka är vanligtvis 28 % billigare än genomsnittshotellet i Kiruna, som ligger på 1 240 kr.

Hotell nära Kiruna Kyrka

När är det bra timing att boka ett hotell i Kiruna?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Kiruna
Lågsäsong
juli
Högsäsong
december

är den billigaste månaden att bo här

30 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

33 %

förväntad prisökning

Pris
645 kr - 1 340 kr
Dyraste veckodag
tisdag
Billigaste veckodag
söndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

754 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

613 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Kiruna är: 1-2 stjärna, samma dag som din vistelse börjar. 3 stjärna, samma dag som din vistelse börjar.
1-2-stjärnigt
614 kr - 771 kr
3-stjärnigt
1 094 kr - 1 368 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Kiruna

Hur hittar man billiga hotell i Kiruna?

Via momondo hittar du enkelt billiga hotell i Kiruna genom att använda sökmotorn på nätet. Här jämförs priser för olika boenden i området och du kan också förfina din sökning online efter faktorer som områden, stjärnbetyg och gästomdömen. Om du önskar ett hotell med frukost inkluderat i priset eller med konferens- och träningsanläggning kan du söka specifikt efter detta. Det genomsnittliga priset för ett hotell i Kiruna ligger på ungefär 900 kronor per natt.

Kiruna på liten budget?

För att få din resa till ett så bra pris som möjligt är ett tips att se till att vara ute i god tid med din bokning istället för att vänta till sista minuten. I Kiruna kan du utnyttja de vackra omgivningarna där du kan ta del av den norrländska naturen helt gratis. Naturen är enastående, sommar likväl som vinter, och det finns alltid aktiviteter att ägna sig åt, däribland vandringar, cykelturer och långfärdsskidåkning.

Hur tar man sig runt i Kiruna?

Inne i stadskärnan är avstånden inte särskilt stora och här kan du därför enkelt ta dig fram till fots. Under sommarmånaderna går det även bra att cykla och det finns ett välutbyggt nätverk av cykelvägar i Kiruna. Kollektivtrafiken i staden består av bussar som körs av Hörvalls buss. Dessa tar dig mellan de olika stadsdelarna liksom till orter och områden utanför staden. Om du planerar spendera en stor del av din vistelse i stadens omgivningar kan det vara en god idé att hyra en bil, detta då avstånden kan vara ganska stora.

Kan man boka hotell i Kiruna utan kreditkort?

När du bokar hotell i Kiruna behöver du uppge ett kredit- eller ett kontokort för att kunna slutföra din bokning.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Kiruna?

Du behöver vara myndig, det vill säga 18 år fyllda, för att själv kunna checka in på hotell i Kiruna.

Deposition på hotell?

Om du uppger ett kreditkort i och med din bokning behöver du inte lämna någon deposition. Om du har ett kontokort kan hotellet hålla en summa reserverad på kortet som en deposition. Denna summa får du tillbaka så snart du checkat ut och betalat din nota.

Parkering i Kiruna

I Kiruna gäller avgiftsfri parkering på kommunens parkeringsplatser, förutsatt att du har en P-skiva. Du kan hämta u en P-skiva från stadens turistinformation där du även kan få en karta över stadens parkeringsplatser. Under vinterhalvåret gäller datumparkering i Kiruna för att underlätta för bland annat snöröjning. Detta innebär att du under nätter med udda datum inte får stå parkerad på den sida av vägen som har udda adressnummer och vice versa. Inne i centrala Kiruna får du bara stanna för att lasta av eller på bilen, och får endast parkera vid särskilt utmärkta platser.


Hur mycket kostar ett hotell i Kiruna per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Kiruna till låga priser.
3 stjärnor
#1 Mest populära

Hotel Bishops Arms

8,2

887 kr

Visa erbjudanden för hotell
#2 Mest populära

Hotell E-10

7,3

1 127 kr

Visa erbjudanden för hotell
Bäst värde

Hotel Nivå

8,1

746 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Kiruna

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Kiruna

Piteå Vandrarhem

8,5

257 kr

Visa erbjudanden för hotell

Stf Höga Kusten Vandrarhem

7,6

398 kr

Visa erbjudanden för hotell

Abisko Fjälltur

8,0

282 kr

Visa erbjudanden för hotell

House With Great Landscape View, Above Polar Circle, In The Heart Of Laponia

9,0

431 kr

Visa erbjudanden för hotell

4 persoons Stuga

8,5

357 kr

Visa erbjudanden för hotell

Camp Alta Kiruna

8,5

498 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Kiruna

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Kiruna

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Abisko Fjälltur

8,0

282 kr

Visa erbjudanden för hotell

Elite Hotel Knaust

8,7

945 kr

Visa erbjudanden för hotell

Copperhill Mountain Lodge

9,4

2 180 kr

Visa erbjudanden för hotell

House With Great Landscape View, Above Polar Circle, In The Heart Of Laponia

9,0

431 kr

Visa erbjudanden för hotell

Piteå Vandrarhem

8,5

257 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotell Storforsen

8,8

1 235 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Kiruna

Vilket område du bör välja att bo inom beror på vilket typ av vistelse du söker. Leta efter hotell i Kirunas centrum om du vill bo nära centralen liksom nära bekvämligheter som restauranger, barer och shopping. Om du bor centralt har du även nära till flera av innerstadens sevärdheter, bland annat Kiruna Kyrka, Stadshuset och Samegården Museum. Centralt beläget hittar du även stadsdelen Östermalm där du har nära till Kirunas centrum, samtidigt som du bor i ett lugnare område. Denna stadsdel passar särskilt bra för barnfamiljer.

I Kirunas omnejd hittar du några av landets bästa naturupplevelser, så att bo utanför centrum har sina fördelar. Vid Jukkasjärvi, öster om Kiruna, bor du nära Torne älv. Här byggs det världskända Ishotellet årligen upp med is från älven. I Kiruna har du även nära till Treriksröset och Silverfallet, två norrländska landmärken. Västerut hittar du små norrländska byar och vandringsleder upp på fjället. Du kan bland annat bo vid samebyn Rensjön, bara 30 kilometer utanför Kirunas centrum. Här kan du prova på en naturnära livsstil och lära dig mer om samernas traditioner.

Den äldsta bebyggelsen i området har hittats i byn Pirttivuopio väster om Kiruna. Här har det upprättats en kulturstig där du kan promenera längs historiska landskap med härdar och kåtaplatser.


Om Kiruna

I Kiruna har du nära till det norrländska landskapet och här finns mängder av naturupplevelser att upptäcka. Men innan du ger dig ut i naturen ska du inte missa innerstadens sevärdheter.Det gamla gruvsamhället ligger beläget mellan Luossavara- och Kirunavaarabergen bägge med rika malmfynd vilket gjort staden till en gruvstad. Här började LKAB fynda järnmalm under slutet av 1800-talet. I dag kan du besöka LKAB:s besökscenter inne i Kiruna och få en guidad visning av gruvan.

Inne i centrum hittar du Kiruna kyrka med sin ovanliga arkitektur. Kyrkans utformning, byggd under början av 1900-talet, var inspirerad av norska stavkyrkor och man kan även se starka likheter med den traditionella lappkåtan. Missa inte heller ett besök till Kiruna Stadshus, en byggnad som vann pris som Sveriges vackraste offentliga byggnad under 60-talet. Förutom det iögonfallande klocktornet hittar du här en konstsamling och utställning med samehantverk.

När du är redo att ta dig ut i naturen är området kring Torneälven att rekommendera. Här hittar du bland annat Ishotellet och en mängd naturupplevelser som erbjuds i omgivningarna. Ta en hundspannstur ut i vildmarken för att försöka se norrskenet eller ta dig till någon av sjöarna för fiske i midnattssol. Du kan också lära dig mer om samernas traditioner och liv med ett besök till någon av byarna.


Reseinformation om Kiruna

Hur länge stannar besökare i Kiruna?

I genomsnitt stannar besökare i Kiruna totalt 2 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Kiruna?

Priset på ett hotell i Kiruna beror på olika faktorer, som betyg, läge och efterfrågan. Generellt sett är genomsnittskostnaden för ett hotellrum cirka 1 106 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Kiruna?

Hotell i Kiruna är oftast billigast i juli. Du kan förvänta dig 30% lägre priser under denna period.

Vilken dag är det billigast att bo i Kiruna?

Kostnaden för hotellrum i Kiruna varierar från dag till dag, men generellt är lördag den mest förmånliga dagen, och måndag den minst förmånliga.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Kiruna?

Vandrarhem i Kiruna (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 792 kr per person och natt. Det är 314 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Kiruna.

Vika sevärdheter är populära under mars månad med tanke på vädret i Kiruna?

Om du är på jakt efter ett hotell i Kiruna i mars är det viktigt att veta att genomsnittstemperaturen är −6 °C och att det finns en liten chans att det ska snöa då den förväntade nederbörden endast är 10 mm.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Kiruna