Hitta billig biluthyrning i Pula, Kroatien

Vill du hyra en bil billigt i Pula, Kroatien? Sök och jämför priser här

Pula, Kroatien
21 apr — 28 apr
Samma avlämingsplats
Pula, Kroatien
ons 21/4
12:00
ons 28/4
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Pula

Alla större biluthyrningsfirmor i Pula, Kroatien
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Pula

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Pula?

Åldersgränsen för att hyra bil i Pula är 18 år hos de flesta hyrbilsbolag. Vissa uthyrare kräver dock att du ska ha haft ditt körkort i minst två år. Om du dessutom är under 25 tillkommer en extra avgift. Den maximala övre åldern är generellt 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Pula

Hastighetsgränsen i Kroatien är 130 km/h på de stora motorvägarna, 90 km/h på landsvägar och i regel 50 km/h i tätorter som Pula. Då det gäller vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Pula. Andra nämnvärda regler är att trasiga billampor genast måste bytas ut, att bilar på väg in i rondeller har företräde, att barn under 12 år inte får åka i framsätet samt att det är förbjudet att köra och prata i handhållen mobiltelefon. Promillegränsen är 0,5 för personer över 25 år och 0,0 för personer under 21 år. Du behöver endast ha halvljusen på mellan april och oktober om det råder dålig sikt och under resterande vinterhalvår är det obligatoriskt att ha dem på hela dagen.

Parkering

Under högsäsongen kan det ibland vara klurigt att hitta parkering i Pula. Det kan därför rekommenderas att parkera en bit utanför och istället ta en promenad in till centrum. Se till att kolla upp vilka regler som gäller för att undvika felparkering i Pula. Du kan även parkera i ett av de två nyare parkeringsgaragen som ligger nära centrum.

Utflyktsmål i och omkring Pula

Det finns extremt mycket att se och göra med hyrbil i Pula, och många närliggande utflyktsmål. En av de mest populära och vackraste stränderna är Ambrela Beach som ligger på halvön Verudela, cirka 5 km från staden och som du enkelt tar dig till om du väljer att hyra bil i Pula. Ett annat tips är stranden Bironi som erbjuder soliga uteserveringar och snorkling. Vill du ta dig ännu längre ut kan du köra till den lite mer avsides och välbevarade stranden Galebove Stijene där en hisnande natur väntar. Viktigt att tänka på om du vill lämna Pula och fortsätta ut ur Kroatien med din hyrbil är att ha ett så kallat ”Green Card” som gör det möjligt för dig att fortsätta ut ur landet.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Pula erbjuder de flesta hyrbilsföretagen försäkringar, oftast i form av lokala alternativ. Du kan lyckas hyra bil billigt om du är påläst och vet vad du letar efter. Då det kommer till självriskeliminering, tänk då på att du redan kan vara skyddad då många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr. Självriskeliminering är alltid ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen skulle ta skada.

Kan man använda sitt svenska körkort i Pula, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det finns inga krav på att du måste ha ett internationellt körkort när du besöker Pula eftersom Kroatien är del av EES där ditt svenska körkort gäller precis som i övriga EU.

Var i Pula kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Pula fungerar allra smidigast om du har bokat din hyrbil innan. Detta gäller speciellt under högsäsongen då det är många turister som besöker staden och priserna trissas upp. Det finns flera hyrbilsalternativ både i centrum och på Pulas flygplats Zracna luka Pula som ligger cirka 6 km från staden, en sträcka som tar uppemot en kvart att köra med hyrbil. Du hittar de största hyrbilsbolagen i terminalen, lättillgängligt efter att du hämtat upp ditt bagage. Om du istället vill hämta din bil i centrala Pula kan du exempelvis ta buss till busscentralen inne i staden och sedan promenera cirka 20 minuter till olika mindre biluthyrare. De flesta hyrbilsföretagen accepterar att du kan lämna tillbaka din bil på en annan avlämningsplats, och på momondo finns det ett filter tillgängligt för detta när du gör din sökning. (Information kontrollerad: 03/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Pula, Kroatien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Zadar flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Pula

I april har vi genomfört 218 sökningar efter hyrbilar i Pula för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Pula för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, National och Dollar är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Pula till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Pula. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Pula har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Pula är Sixt med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 341 kr från dess 2 uthyrningskontor i Pula. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Sixt i Pula för 50 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Pula, Kroatien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Pula erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Alamo, National och Dollar har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Hur många uthyrningskontor har Right Cars i Pula?

Det är väldigt populärt att hyra från Right Cars i Pula, Kroatien då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Pula, Kroatien, och du kan förvänta dig priser på 360 kr per dag för att hyra din bil i Pula, Kroatien.

Vad är hastighetsgränsen i Pula, Kroatien?

Hastighetsgränsen i Pula är 50 km/t om inget annat anges. Pula har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Pula ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Hur är vädret i Pula, Kroatien i april?

Vanligtvis ligger temperaturen i Pula under april månad på 11 °C och den förväntade nederbörden är 70 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Vädret i Pula under april kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Pula. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Pula tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Hyundai Accent, Hyundai i10 och Ford Focus.

Är vädret i Pula representativt för resten av Istrien?

Om du letar efter en hyrbil i Pula för en bilresa till närliggande områden under april månad är det viktigt att veta att resten av Istrien vanligtvis har en temperatur på 12 °C och en nederbörd på omkring 60,5 mm.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Split, Zagreb och Dubrovnik i Kroatien

Hyrbilar på flygplatser i Pula

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Pula

Planera din resa till Pula