Biluthyrning i Pula, Kroatien

Vill du hyra en bil billigt i Pula, Kroatien? Sök och jämför priser här

Pula, Kroatien
24 okt — 31 okt
Samma avlämingsplats
Pula, Kroatien
sön 24/10
12:00
sön 31/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Pula, Kroatien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

47 kr - 416 kr

Alla biltyper

47 kr - 720 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Pula, Kroatien är 100 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Pula, Kroatien är december. Då är priset 53 % lägre än andra tider på året och kostar bara 47 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Pula. Genomsnittspriset för en hyrbil i Pula kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Pula av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Pula

Alla större biluthyrningsfirmor i Pula, Kroatien
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
3 platser
3 platser
2 platser
2 platser
2 platser
2 platser
2 platser

Information om din resa till Pula

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Pula?

Åldersgränsen för att hyra bil i Pula är 18 år hos de flesta hyrbilsbolag. Vissa uthyrare kräver dock att du ska ha haft ditt körkort i minst två år. Om du dessutom är under 25 tillkommer en extra avgift. Den maximala övre åldern är generellt 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Pula

Hastighetsgränsen i Kroatien är 130 km/h på de stora motorvägarna, 90 km/h på landsvägar och i regel 50 km/h i tätorter som Pula. Då det gäller vägavgifter tas dessa ut på motorvägarna, men inte inne i Pula. Andra nämnvärda regler är att trasiga billampor genast måste bytas ut, att bilar på väg in i rondeller har företräde, att barn under 12 år inte får åka i framsätet samt att det är förbjudet att köra och prata i handhållen mobiltelefon. Promillegränsen är 0,5 för personer över 25 år och 0,0 för personer under 21 år. Du behöver endast ha halvljusen på mellan april och oktober om det råder dålig sikt och under resterande vinterhalvår är det obligatoriskt att ha dem på hela dagen.

Parkering

Under högsäsongen kan det ibland vara klurigt att hitta parkering i Pula. Det kan därför rekommenderas att parkera en bit utanför och istället ta en promenad in till centrum. Se till att kolla upp vilka regler som gäller för att undvika felparkering i Pula. Du kan även parkera i ett av de två nyare parkeringsgaragen som ligger nära centrum.

Utflyktsmål i och omkring Pula

Det finns extremt mycket att se och göra med hyrbil i Pula, och många närliggande utflyktsmål. En av de mest populära och vackraste stränderna är Ambrela Beach som ligger på halvön Verudela, cirka 5 km från staden och som du enkelt tar dig till om du väljer att hyra bil i Pula. Ett annat tips är stranden Bironi som erbjuder soliga uteserveringar och snorkling. Vill du ta dig ännu längre ut kan du köra till den lite mer avsides och välbevarade stranden Galebove Stijene där en hisnande natur väntar. Viktigt att tänka på om du vill lämna Pula och fortsätta ut ur Kroatien med din hyrbil är att ha ett så kallat ”Green Card” som gör det möjligt för dig att fortsätta ut ur landet.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Pula erbjuder de flesta hyrbilsföretagen försäkringar, oftast i form av lokala alternativ. Du kan lyckas hyra bil billigt om du är påläst och vet vad du letar efter. Då det kommer till självriskeliminering, tänk då på att du redan kan vara skyddad då många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr. Självriskeliminering är alltid ett bra alternativ då detta helt täcker kostnaderna om hyrbilen skulle ta skada.

Kan man använda sitt svenska körkort i Pula, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det finns inga krav på att du måste ha ett internationellt körkort när du besöker Pula eftersom Kroatien är del av EES där ditt svenska körkort gäller precis som i övriga EU.

Var i Pula kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Pula fungerar allra smidigast om du har bokat din hyrbil innan. Detta gäller speciellt under högsäsongen då det är många turister som besöker staden och priserna trissas upp. Det finns flera hyrbilsalternativ både i centrum och på Pulas flygplats Zracna luka Pula som ligger cirka 6 km från staden, en sträcka som tar uppemot en kvart att köra med hyrbil. Du hittar de största hyrbilsbolagen i terminalen, lättillgängligt efter att du hämtat upp ditt bagage. Om du istället vill hämta din bil i centrala Pula kan du exempelvis ta buss till busscentralen inne i staden och sedan promenera cirka 20 minuter till olika mindre biluthyrare. De flesta hyrbilsföretagen accepterar att du kan lämna tillbaka din bil på en annan avlämningsplats, och på momondo finns det ett filter tillgängligt för detta när du gör din sökning.


Avstånd till populära hotell från Pula, Kroatien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Zadar flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Pula

I oktober har vi genomfört 128 sökningar efter hyrbilar i Pula för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Pula för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise är ett av många biluthyrningsföretag som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Pula till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Pula. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Pula har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Pula är Sixt med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 343 kr från dess 2 uthyrningskontor i Pula. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Sixt i Pula för 50 kr.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Pula under november månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Pula i november månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 80 mm och temperaturerna kring 6 °C. Att hyra en Ekonomi i Pula kommer i genomsnitt kosta dig 203 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Pula, Kroatien?

Hastighetsgränsen i Pula är 50 km/t om inget annat anges. Pula har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Pula ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Vilken bil väljer flest att hyra i Pula?

Hyrbilar av modellerna Hyundai Accent och Hyundai i10 i Pula är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Hyundai Accent i Pula kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 201 kr/dag och priser så låga som 61 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Hyundai i10 kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 200 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 54 kr/dag.

Hur är vädret i Pula, Kroatien i oktober?

Vanligtvis ligger temperaturen i Pula under oktober månad på 15 °C och den förväntade nederbörden är 70 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i oktober?

Vädret i Pula under oktober kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Pula. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Pula tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Hyundai Accent, Hyundai i10 och Volkswagen Polo.

Är vädret i Pula representativt för resten av Istrien?

Om du letar efter en hyrbil i Pula för en bilresa till närliggande områden under oktober månad är det viktigt att veta att resten av Istrien vanligtvis har en temperatur på 16 °C och en nederbörd på omkring 59 mm.


Hyra bil i andra städer i Kroatien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Split, Zagreb och Dubrovnik i Kroatien

Hyrbilar på flygplatser i Pula

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Pula

Börja planera din resa till Pula