Hitta billiga flyg till Medina

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
sön 12/2
sön 19/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Medina

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Medina och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Medina?

Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Medina. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 6 056 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Medina under januari, är det även billigt att resa från Sverige i oktober. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 6 744 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Medina?

523 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Medina på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Dammam och är 85 % billigare än de flesta andra flyg till Medina. För att hitta det billigaste priset till Medina från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Medina?

Den billigaste veckodagen att flyga till Medina är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 7 041 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en fredag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Medina för flygningar en fredag på 8 959 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Medina?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Medina från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 6 808 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Medina, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 8 227 kr per biljett.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Medina?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Medina från Sverige är större om du bokar 60 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Medina för ungefär 8 115 kr om du gör din sökning 60 dagar innan.

Billigaste flygen till flygplatser i Medina

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Medina från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Medina

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Medina

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Medina (MED)

Vanligtvis är flyg till Medina från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Medina Mohammad Abdulaziz, vilket i genomsnitt kostar 7 622 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MEDINA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Medina kostar i genomsnitt bara 6 109 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MEDINA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars24% dyrareDet kostar omkring 9 422 kr för flyg till Medina från Stockholm Arlanda flygplats i mars
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MEDINA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember284% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Medina från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Medina

Hur lång tid din flygning från Sverige till Medina, Saudiarabien tar beror på vilken flygplats i Sverige du reser från och vilken rutt du tar. Från Sverige kan du resa till Medina på mellan 16 och 23 timmar. Du hittar flygerbjudanden till Medina från Stockholms, Göteborgs och Malmös flygplatser. Från Stockholm Arlanda flygplats kan du resa till Medina på knappt 16 timmar, och du hittar flygningar från Stockholm Arlanda till Medina med bland annat Qatar Airways, Saudia och Turkish Airlines. Från Göteborg Landvetter flygplats kan du flyga till Medina på mellan 16 och 23 timmar. Du hittar då flygrutter med bland annat Air France, Lufthansa och Saudia. Från Malmö Sturup flygplats får du räkna med att göra fler byten under din flygrutt, och du hittar rutter som tar dig till Medina på 23 timmar. Du flyger då med Wizz Air, Qatar Airways och Saudia.

Du hittar inte några direktflyg till Medina, Saudiarabien från någon av de svenska flygplatserna utan behöver mellanlanda under din resa. När du flyger från Stockholms och Göteborgs flygplatser behöver du för det mesta göra två mellanlandningar, och från Malmö tre stopp under vägen. Från Stockholm Arlanda flygplats hittar du flyg med Qatar Airways som flyger till Riyadh via Doha. Från Riyadh hittar du sedan direktflyg till Medina med Saudia. Från Göteborg Landvetter flygplats hittar du flyg med Lufthansa till Frankfurt. I Frankfurt byter du sedan till Saudias som tar dig till Medina via Riyadh. Om du flyger från Malmö Sturup flygplats kan du ta Wizz Airs flygning till Budapest. I Budapest hittar du sedan flygningar med Qatar Airways till Riyadh via en mellanlandning i Doha. Från Riyadh flyger du sedan vidare till Medina med Saudia.

Yanbu flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Medina.

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Medina Yanbu flygplats med ett genomsnittspris på 3 525 kr. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Andra kabinklasser för flyg till Medina

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Medina

Vilka bolag flyger till Medina?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Medina

Vilka bolag flyger till Medina?

Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Medina från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Qatar Airways och Etihad Airways. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Medina på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.

Flyg med Turkish Airlines till Medina

Turkish Airlines är ett populärt val för användare som reser till Medina. De flyger 9 flyg i veckan till Medina, oftast från Istanbul. Biljettpriserna för Turkish Airlines beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 6 820 kr (från Stockholm Arlanda). Bland 168 omdömen har momondos användare betygsatt Turkish Airlines med ett genomsnittligt betyg på 8,1/10.

Flyg med Qatar Airways till Medina

Flygerbjudanden med Qatar Airways till Medina startar från 9 227 kr – det här är det bästa priset som nyligen hittats på momondo och det var för en tur- och returresa som avgick från Stockholm Arlanda. Under en normal vecka är flygpriserna för Qatar Airways vanligtvis högre, men de varierar beroende på var du flyger från – Doha Hamads internationella är den populäraste avgångspunkten för Qatar Airways till Medina och har därför i allmänhet störst tillgänglighet. Qatar Airways får 7,9/10 i betyg av 338 omdömen.


Flygplatser nära Medina

Nedan hittar du alla flygplatser i Medina tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till Medinas centrum från flygplatsen?

När du flyger till Medina landar du på Prince Mohammed Bin Abdulaziz International Airport i Medina. Flygplatsen ligger en bit öster om stadens centrum men du kan ta dig in till centrum relativt snabbt. Du hittar inte några kollektiva färdmedel som tar dig in till centrala Medina från Prince Mohammed Bin Abdulaziz International Airport. Smidigast är att ta taxi in till centrum vilket tar drygt 20 minuter och du hittar taxibilar väntandes utanför flygplatsen. Du kan även hyra bil på flygplatsen för att ta dig runt under din vistelse. Om du hämtar upp hyrbilen på flygplatsen vid din ankomst för att själv köra in till centrum följer du Prince Naif Ibn Abdulaziz och Route 340 västerut från flygplatsen.


Visumkrav för att besöka Medina

När du reser till Medina, Saudiarabien behöver du ansöka om ett turistvisum, och som svensk medborgare kan du göra detta på nätet innan avresa. Du behöver lämna fingeravtryck i samband med att du reser in i landet och du behöver även ditt pass med tomma sidor för in- och utresestämplar.


Börja planera din resa till Medina


De bästa sakerna att se och göra i Medina

Medina i Saudiarabien är känd som profetens stad. Här hittar du därför många viktiga platser för pilgrimer som tar sig till Medina från hela världen. Många av stadens centrala delar är endast öppna för muslimer. Här hittar du bland annat profetens moské som är en av två moskéer i världen som kan rymma en miljon besökare. Moskén tros ha byggts redan på 600-talet f. Kr. och är öppen dygnet runt. Du kan lära dig mer om byggnaden på Dar Al Madinah Museum som även har flera islamiska och ottomanska artefakter. En annan populär sevärdhet är Ottoman Hejaz Railway Station, som är en vacker järnvägsstation och var del av den stora Hejaz-järnvägen när den byggdes.


Hitta billiga flyg till andra städer i Saudiarabien

Saudiarabien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Medina. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Medina så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

När du väl ser alla flygalternativ för Medina låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Medina på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.