Flyg till Serbien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Serbien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Serbien

De billigaste flygen till städer i Serbien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Serbien från Sverige
Belgrad
Belgrad

Användbar information om ditt flyg till Serbien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Serbien
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Serbien?

  For momondo users, the most popular city in Serbien is Belgrad, which is visited about 183% more often than any other city in Serbien. Other very common cities that our users travel to are Niš and Kraljevo.

 • What is the cheapest flight to Serbien?

  If you are looking to fly to Serbien for less, look to airlines like SAS, Ryanair, and Air Serbia, with prices starting at 47 kr, 230 kr, and 280 kr respectively.

 • Vilka flygbolag flyger till Serbien?

  Air Serbia är det mest populära flygbolaget som flyger till Serbien, och 43% av våra användare väljer att flyga med dem för att ta sig till Serbien. Andra populära val inkluderar Wizz Air och Lufthansa. Det finns för närvarande totalt 13 olika flygbolag som flyger till Serbien.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Serbien?

  Flygtider från Sverige till Serbien varierar, men om du flyger från Stockholm Arlanda och landar på Belgrad Nikola Tesla (en av de mest populära rutterna), ligger flygtiden på i genomsnitt 6t 25m. En annan populär rutt från Sverige till Serbien är att flyga från Göteborg Landvetter till Belgrad Nikola Tesla, vilket i runda slängar tar 4t 40m. Tänk på att förseningar och mellanlandningar kan påverka din flygtid.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Serbien?

  Enligt våra data har 96% av momondos användare som rest till Serbien under de senaste året landat på Belgrad Nikola Tesla (i Belgrad), vilket gör det till den mest populära flygplatsen att resa till. Det kan finns andra flygplatser i Serbien, men majoriteten av våra användare flyger till Belgrad Nikola Tesla för att besöka Belgrad och närliggande områden.

 • Hur mycket kostar flyg till Serbien?

  Flyg till Serbien har nyligen hittats på momondo för så lite som 59 kr per biljett. Dock tenderar våra användare att hitta flygresor till Serbien för omkring 2 319 kr i genomsnitt. Om du letar efter ett bra erbjudande på ditt flyg till Serbien bör du överväga att boka om du hittar något för 1 984 kr eller mindre.


Kan jag flyga till Serbien från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Serbien

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Serbien.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Serbien.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Serbien.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Serbien?

Returresa till Sverige från Serbien

Testkrav för COVID-19
Besökare från Serbien måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Serbien behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Serbien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Serbien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Serbien

Hitta flyg till dessa populära städer i Serbien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Serbien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Serbien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmBelgrad2t 25m265 kr
GöteborgBelgrad8t 45m758 kr
MalmöBelgrad2t 05m795 kr

De bästa sakerna att se och göra i Serbien

Resor till Serbien är som mest populära från sen vår till tidig höst då vädret i landet är som varmast. Under juni kan det vara regnigt. Övriga sommarmånader har dock härligt och soligt väder samt varm temperatur. Det är populärt både med friluftsaktiviteter och stadsvistelser under denna tid och många sevärdheter har extra långa öppettider. Priserna på flygbiljetter till Serbien är som högst under slutet av sommaren. Även resor med hotell stiger i pris under denna period. För att få lägre priser på flyg till Serbien ska du åka under tidig vår då landet har sin lågsäsong. Priser på boenden är också lägre under denna tid, med undantag för boenden i landets skidorter. Flyg till Serbien är även billigare under den senare delen av hösten. Du kan fortfarande få behagliga temperaturer för en stadsresa då, men undviker höga priser och köer till sevärdheterna. Jämför priser både på flyg till Serbien och inrikesflyg mellan olika serbiska städer i momondos priskalender på nätet. När du söker online kan du enkelt se vilka rutter och flygbolag som har lägst priser under olika delar av året.

Vilka flygbolag flyger direkt till Serbien?

Du kan flyga direkt från Arlanda flygplats i Stockholm till Nikola Tesla Airport i Belgrad med både Air Serbia och Norwegian. Du kan även flyga direkt till Nikola Tesla Airport i Belgrad från Skavsta flygplats i Nyköping med Wizz Air. Det går även att flyga med SAS från Arlanda flygplats i Stockholm till Pristina Airport i Pristina.

Hur många timmar tar det att flyga till Serbien?

Flygresor till Serbien tar drygt två och en halv timme om du flyger med en direktlinje.

Vilken tid på året ska man resa till Serbien?

Serbien har ett kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma somrar. När du ska besöka landet beror på vad du planerar att göra under resan. Under de kalla månaderna kan du semestra i landets skidorter, bland annat Kopaonik och Brezovica. Temperaturerna kan sträcka sig ner mot ett par minusgrader vilket gör det svårare att ägna sig åt sightseeing i landets städer. För en cityresa är det istället bättra att resa under tidig höst då temperaturerna ligger på mellan 15 och 20 grader och det är mindre folktätt vid sevärdheterna. Under sommaren sträcker sig temperaturen upp emot 30 grader och en lämplig aktivitet under denna tid är att ta sig upp till de svalare bergen för vackra vandringar i naturen.

Kan man resa till Serbien utan pass eller visum?

Du behöver bara ansöka om visum för att resa från Sverige till Serbien om din resa är längre än 90 dagar. För kortare semesterresor går det alltså bra att åka utan visum. Du behöver ha med dig ditt pass för att kunna legitimera dig vid inresan i landet och passet ska vara giltigt under hela resan.


Hitta flyg till Serbien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Serbien