Flyg Asien Malaysia Kuala Lumpur

Flyg till Kuala Lumpur

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Kuala Lumpur (KUL)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kuala Lumpur. Nuvarande restriktioner för Kuala Lumpur baseras på reserestriktioner för Malaysia.
Visa nuvarande reserestriktioner för Malaysia

Billigaste flygen till flygplatser i Kuala Lumpur

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kuala Lumpur från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kuala Lumpur Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kuala Lumpur

Stockholm (STO) till Kuala Lumpur Intl flygplats (KUL)

Vanligtvis är flyg till Kuala Lumpur från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Kuala Lumpur Intl, vilket i genomsnitt kostar 5 559 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KUALA LUMPUR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars13% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kuala Lumpur kostar i genomsnitt bara 4 836 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KUALA LUMPUR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember31% dyrareDet kostar omkring 7 297 kr för flyg till Kuala Lumpur från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KUALA LUMPUR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember579% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kuala Lumpur från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur har ett tropiskt klimat som är varmt och fuktigt året om. Temperaturerna ligger på mellan 25 till 35 grader, men staden har många skuggiga områden och sevärdheter som är inomhus för att skydda mot de varma temperaturerna. Staden drabbas av två regnperioder varav den ena infaller mellan oktober och januari och den andra mellan mars och maj. Sommaren är den bästa tiden att besöka Kuala Lumpur då vädret är som torrast. Under mitten av sommaren stiger dock priserna på grund av detta, både på flyg till Kuala Lumpur och på paketresor med hotell inkluderat.

När hittar du lägst pris på flyg till Kuala Lumpur?

Billiga resor till Kuala Lumpur hittar du framförallt under månaderna maj och februari som hör till stadens lågsäsong då regnperioderna infaller. Via momondos online-sökning samt i priskalendern kan du jämföra flygstolar mellan olika datum och flygbolag för att hitta billiga priser.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kuala Lumpur?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Kuala Lumpur för 167 kr/person, vilket är 97 % billigare än för genomsnittsflyget till Kuala Lumpur. För att hitta de billigaste priserna till Kuala Lumpur från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kuala Lumpur?

Den billigaste månaden att flyga till Kuala Lumpur från Sverige är maj. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 5 036 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa i maj kan du istället boka flyg till Kuala Lumpur från Sverige för februari. Flyg till Kuala Lumpur i februari är kanske inte lika billiga som i maj, men genomsnittet ligger fortfarande runt 5 193 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kuala Lumpur?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Kuala Lumpur ungefär 44 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 5 560 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Kuala Lumpur för så lite som 4 532 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kuala Lumpur?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Kuala Lumpur. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 5 348 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Kuala Lumpur är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 5 909 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kuala Lumpur?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Kuala Lumpur är på kvällen då man kan köpa flyg för så lite som 5 280 kr. Flyg till Kuala Lumpur är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 5 830 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kuala Lumpur?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Kuala Lumpur. Om du planerar att flyga till Kuala Lumpur, överväg då även att boka flyg till Kuala Lumpur Intl flygplats(45 km från stadskärnan i Kuala Lumpur) eller Malacka Batu Berendum flygplats(116 km från stadskärnan i Kuala Lumpur).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kuala Lumpur?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kuala Lumpur Kuala Lumpur Subang flygplats med ett genomsnittspris på 6 242 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kuala Lumpur?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Malaysia resor till Kuala Lumpur. Inreserestriktioner

Malaysia har begränsat inresa för alla resenärer med undantag för medborgare, fast bosatta med ett MyPR-kort, resenärer och studenter med godkännande från den malaysiska immigrationen, resenärer med Malaysia My Second Home (MM2H) tillstånd, diplomater, ambassadens anställda samt malaysiska medborgares makar eller barn, som måste ha ett klistermärke i passet som visar denna status. Innehavare av följande pass och dess anhöriga kan ansöka om inresetillstånd: Residence Pass-Talent (RP-T), Employment Pass (Kategori EP I, II och III), Professional Visit Pass (PVP), Dependent Pass för alla kategorier, Long Term Social Visit Pass (LT-SVP) för utflyttning för alla kategorier, och Foreign Maid för utflyttare för alla kategorier. Nationella Prevention and Control of Infectious Diseases Order 2021, som tidigare gällde fram till 31 mars 2021, har förlängts till 1 augusti 2021. Dessutom är vissa stater och distrikt med högre förekomst av COVID-19 föremål för Movement Control Orders (MCOs), Conditional Movement Control Orders (CMCOs) eller Enhanced Movement Control Orders (EMCOs). Sabah är föremål för ett MCO fram till 4 februari. För ytterligare information om att resa till Sabah, vänligen kontakta Sabahs statliga myndigheter . Alla distrikt i Sarawak är föremål för en CMCO fram till 14 februari utom Sibu, som är föremål för en MCO till och med den 14 februari. För ytterligare information om att resa till Sarawak, kontakta Sarawaks statliga myndigheter .

Inträdeskrav

Resenärer måste ha ett formellt skriftligt godkännande från den malaysiska regeringen innan de försöker komma in i Malaysia. Malaysisk invandring driver en konsoliderad portal som heter My Travel Pass för de flesta kategorier av passinnehavare att begära tillstånd att komma in. Resenärer med tillstånd från Malaysia My Second Home (MM2H) måste ha godkännande för retur och kan också begäras från invandring via My Travel Pass . Internationella studenter måste ha ett skriftligt godkännande från immigrationen som tillämpas på webbplatsen för utbildning i Malaysia Flygbolagsbesättning måste ha sina namn listade i den allmänna deklarationen.

Karantänskrav

Alla ankommande resenärer kommer att testas vid ankomsten och måste sitta i karantän i en statlig anläggning. Alla kostnader för karantänen bärs av resenären. Resenärer måste ladda ner en MySejahtera-ansökan och får ett armband för identifiering och övervakning av myndigheterna under karantänperioden. Resenärer som kan uppvisa ett negativt RT-PCR-testresultat som genomförts inom 72 timmar före avresan till Malaysia måste sitta i karantän i 7 dagar efter ankomst. De malaysiska myndigheterna kan kräva ett COVID-19-test vid ankomsten och kommer att kräva ett ytterligare COVID-19-test den 5:e dagen i karantänen. Resenärer som inte kan uppvisa ett negativt RT-PCR-testresultat kommer att testas vid ankomst och måste därefter sitta i karantän i tio dagar med ytterligare ett COVID-19-test på den 8:e dagen i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer får inte transitera från internationella flyg till inrikesflyg, med undantag för malaysiska medborgare som reser till Sabah eller Sarawak. Utlänningar får inte komma in i Sabah utan förhandsgodkännande, vilket måste begäras i förväg av Sabahs statssekreterare (Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah) via crisis@sabah.gov.my.

Om du redan planerar att resa till Kuala Lumpur inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kuala Lumpur

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kuala Lumpur
Turkish Airlines
24 nov.
ARN12:45Stockholm Arlanda
16t 30m
1 stopp
KUL05:15Kuala Lumpur Intl
28 nov.
KUL18:40Kuala Lumpur Intl
17t 55m
1 stopp
ARN12:35Stockholm Arlanda
6 941 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 dec.
ARN12:20Stockholm Arlanda
15t 25m
1 stopp
KUL03:45Kuala Lumpur Intl
23 dec.
KUL16:45Kuala Lumpur Intl
22t 00m
2 stopp
ARN14:45Stockholm Arlanda
6 228 kr
Hitta liknande
KLM
14 jan.
ARN12:20Stockholm Arlanda
15t 25m
1 stopp
KUL03:45Kuala Lumpur Intl
28 jan.
KUL18:50Kuala Lumpur Intl
23t 45m
1 stopp
ARN18:35Stockholm Arlanda
5 967 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
25 nov.
GOT06:45Göteborg Landvetter
22t 30m
1 stopp
KUL05:15Kuala Lumpur Intl
29 nov.
KUL18:40Kuala Lumpur Intl
18t 10m
1 stopp
GOT12:50Göteborg Landvetter
6 689 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
25 nov.
GOT06:45Göteborg Landvetter
22t 30m
1 stopp
KUL05:15Kuala Lumpur Intl
29 nov.
KUL18:40Kuala Lumpur Intl
18t 10m
1 stopp
GOT12:50Göteborg Landvetter
6 697 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
24 nov.
ARN06:30Stockholm Arlanda
22t 45m
1 stopp
KUL05:15Kuala Lumpur Intl
28 nov.
KUL18:40Kuala Lumpur Intl
17t 55m
1 stopp
ARN12:35Stockholm Arlanda
6 915 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Kuala Lumpur?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kuala Lumpur

De flygbolag som är mest populära att resa med för rutten från Sverige till Malaysia är Thai Airways, Qatar Airways och Emirates som alla tre rankas väldigt högt bland världens flygbolag. Lägst priser hittar du dock ofta med Brussels Airlines, Ethiopian Airlines och Etihad Airways. När du bokar din resa ska du också se till att boka till extra bagage då avgifter för detta blir betydligt dyrare i sista minuten. Det går inte något direktflyg till Kuala Lumpur så när du reser får du göra minst en mellanlandning. Med ett smidigt byte kan du klara av resan på cirka 15 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Kuala Lumpur till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kuala Lumpur plus avståndet till centrum

Flyg till Kuala Lumpur landar på landets största flygplats, Kuala Lumpur International Airport, som ligger cirka 45 kilometer söder om staden. Flygplatsen är bland annat bas för Malaysia Airlines. Mellan de olika terminalerna finns ett snabbtåg som går var tredje till var femte minut. För att ta dig in till centrum kan du välja mellan tåg och buss. Tåget gör två stopp på flygplatsen och tar dig express in till centrum på en halvtimme. Du kan även ta ett tåg som gör ett par stopp på vägen, beroende på vart du ska bo, och resan tar då ett par minuter längre. Det billigaste alternativet är att ta en buss in till centrum vilket tar ungefär en timme. Flyg till Kuala Lumpur kan även landa på den mindre flygplatsen Subang Airport som ligger cirka 24 kilometer väster om centrum. Därifrån får du ta buss in till centrum vilket tar ungefär en timme.


Hur tar man sig runt i Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur är en mycket kompakt stad vilket gör att det går att ta sig fram till fots på många ställen. Om du vill besöka alla sevärdheter kommer du dock att behöva använda dig av kollektivtrafiken. Denna består av bussar och tåg vars nätverk täcker staden. Försök att undvika trafiken under rusningstiden på morgonen och kvällen då det ofta blir trafikstockningar och folktätt. Samma biljettsystem gäller för alla transportmedel i kollektivtrafiken och billigast är att köpa åkkort på någon av stationerna för att kunna åka obegränsat under en vald period.

Att köra bil i Kuala Lumpur rekommenderas inte då det är både trafikstockningar och krångliga vägbeskrivningar. Om du vill ta bil är det därför bättra att åka taxi. Taxibilarna hittar du på någon av stadens många taxistationer, vilket är lättare än att försöka vinka in en bil från gatan. Du kan även använda dig av appen Uber i Kuala Lumpur.


Kan man flyga till Kuala Lumpur utan pass eller visum?

Om du är EU-medborgare behöver du inte ansöka om någon visering för att besöka Kuala Lumpur så länge din resa är kortare än 90 dagar. Du måste med andra ord ha med dig ditt pass för att legitimera dig. Passet ska vara giltigt i 6 månader från och med ditt utresedatum, och du måste också kunna visa upp en returbiljett. Se till att du får en stämpel i passet vid inresa då detta måste visas upp för att du ska få lämna landet.


Tips och råd om Kuala Lumpur

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Kuala Lumpur?

Jämför priser på nätet via momondo för att hitta bäst priser på flyg till Kuala Lumpur.

Vad ska man se i Kuala Lumpur?

Beundra utsikten från landmärket Petronas Towers och missa inte en promenad i vackra parken Titiwangsa.

Aktiviteter för barn

Besök familjevänliga Petrosains Discovery Center, stadens vetenskapliga museum.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Kuala Lumpur?

Nej, det behövs inte.

Var finns den bästa shoppingen?

I shoppingparadiset Kuala Lumpur är det köpcentren som gäller och några av de bästa är Sungei Wang Plaza och Mid Valley Megamall.


Flyg Asien Malaysia Kuala Lumpur
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass