Flyg till Wien

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Wien (VIE)
sön 16/5
sön 23/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Wien. Nuvarande restriktioner för Wien baseras på reserestriktioner för Österrike.

Visa nuvarande reserestriktioner för Österrike

Billigaste flygen till flygplatser i Wien

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Wien från din närmsta stad eller flygplats
Köpenhamn
Wien

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Köpenhamn TILL Wien

Köpenhamn (CPH) till Wien (VIE)

Vanligtvis är flyg till Wien från Köpenhamn billigare än att flyga från Köpenhamn Kastrup till Wien, vilket i genomsnitt kostar 1 018 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN WIEN TILL KÖPENHAMNjanuari25% billigareAtt flyga från Köpenhamn till Wien kostar i genomsnitt bara 761 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL WIEN FRÅN KÖPENHAMNdecember18% dyrareDet kostar omkring 1 196 kr för flyg till Wien från Köpenhamn i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL WIEN FRÅN KÖPENHAMNdecember211% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Wien från Köpenhamn i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Wien?

Resor till Wien är populära under både vår, sommar och höst. Under sommaren upplever du de varmaste temperaturerna men under denna period stänger även många butiker och restauranger för sommarledighet. Under vintern kan det vara blött och kallt men många väljer att resa under jul- och nyårsledigheten. Priserna på flygbiljetter till Wien och resor med hotell beror mycket på säsongen. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Wien? Under maj och november hittar du billiga flyg till Wien. Särskilt maj är en bra tid att åka på då du kan njuta av härligt vårväder samtidigt som du inte riskerar att affärer och restauranger har sommarstängt. Högst pris på flygstolar gäller under juli och december månad.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Wien?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Wien för 86 kr/person, vilket är 96 % billigare än för genomsnittsflyget till Wien. För att hitta de billigaste priserna till Wien från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Wien?

Om du inte har möjlighet att besöka Wien under januari, är det även billigt att resa från Sverige i februari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 778 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Wien?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Wien från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 049 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Wien. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 142 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Wien?

Vår data visar att fredag är den billigaste dagen att flyga till Wien. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 139 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 560 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Wien.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Wien?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Wien från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 804 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 1 498 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Wien?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Wien. Om du planerar att flyga till Wien, överväg då även att boka flyg till Graz flygplats(152 km från stadskärnan i Wien).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Wien?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Wien är generellt Graz flygplats med ett genomsnittspris på 2 056 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Wien?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Österrike resor till Wien. Inreserestriktioner

Österrike har öppnat sina gränser för inresande från Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino och Vatikanstaten. Resor utanför EES är dock fortfarande begränsade för resenärer som inte är medborgare i ett EU-/Schengenland, och flygningar från vissa områden är inställda. Österrike har begränsat alla flygningar från Storbritannien, Brasilien och Sydafrika fram till den 7 mars. Österrikiska medborgare, fast bosatta, innehavare av D-visum samt EES-medborgare och deras närmaste familjemedlemmar får fortfarande resa in i Österrike. Diplomater, humanitära hjälparbetare, affärsresenärer, sjukvårdspersonal och räddnings-/ambulanspersonal får också resa in i landet. Resenärer med omedelbar anslutning får transitera genom landet.

Inträdeskrav

Från och med den 15 januari måste alla resenärer som reser till Österrike registrera sig elektroniskt i förväg och få ett så kallat ”pre-travel clearance” (PTC). Vid gränsen måste de visa upp sin PTC (antingen digitalt eller som papperskopia). För resenärer som reser in i landet har den österrikiska regeringen skapat en lista över områden som anses vara en förhöjd risk för COVID-19. Om du reser till Österrike från något av dessa områden under de senaste 10 dagarna måste du kunna uppvisa ett medicinskt intyg med negativt COVID-19-test vid gränsen. Provsvaret får inte vara äldre än 72 timmar vid ankomst. Utan detta dokument kommer alla som saknar ett giltigt österrikiskt uppehållstillstånd att vägras inresa.

Karantänskrav

Alla resenärer som anländer till Österrike från andra länder än Australien, Finland, Irland, Island, Japan, Nya Zeeland, Norge, Sydkorea, Uruguay och Vatikanstaten sitta i karantän i 10 dagar vid ankomsten till Österrike. De har möjlighet att på egen bekostnad ta ett PCR- eller antigentest 5 dagar efter ankomsten. Vid negativt provsvar behöver de inte längre sitta i karantän. De måste fylla i och underteckna ett karantänsformulär, helst innan de reser. Detta formulär ska lämnas in vid ankomsten. Österrikiska medborgare utan giltigt läkarintyg får resa in i landet, men måste isolera sig i 10 dagar. Coronavirustester, som ger ett medicinskt intyg, erbjuds för 120 EUR per test vid ankomst till Wiens och Salzburgs flygplatser för resenärer med ett giltigt österrikiskt uppehållstillstånd. Resenärer kan uppvisa ett negativt provsvar för att förkorta isoleringsperioden.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar genom Österrike utan läkarintyg måste kunna visa att de endast transiterar.

Om du redan planerar att resa till Wien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Wien

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Wien
Ryanair
20 juni
GOT16:25Göteborg Landvetter
1t 55m
VIE18:20Wien
27 juni
VIE14:00Wien
2t 00m
GOT16:00Göteborg Landvetter
Ryanair
24 juni
GOT11:05Göteborg Landvetter
1t 55m
VIE13:00Wien
4 juli
VIE14:00Wien
2t 00m
GOT16:00Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
11 juni
NYO10:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE12:55Wien
13 juni
VIE14:15Wien
2t 05m
NYO16:20Stockholm Skavsta
Ryanair
10 juni
NYO05:45Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE07:50Wien
13 juni
VIE14:15Wien
2t 05m
NYO16:20Stockholm Skavsta
Ryanair
6 juni
NYO16:45Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE18:50Wien
11 juli
VIE14:15Wien
2t 05m
NYO16:20Stockholm Skavsta
Ryanair
1 aug.
NYO16:45Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE18:50Wien
31 aug.
VIE02:20Wien
2t 05m
NYO04:25Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Wien

Om du letar efter enkelbiljetter till Wien, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
3 juni
GOT11:05Göteborg Landvetter
1t 55m
VIE13:00Wien
Ryanair
10 juni
GOT11:05Göteborg Landvetter
1t 55m
VIE13:00Wien
Ryanair
4 juli
GOT16:25Göteborg Landvetter
1t 55m
VIE18:20Wien

Vilka flygbolag flyger till Wien?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Wien

Lufthansa, Tyrolean Airlines och SWISS Airlines erbjuder billiga flyg till Wien. För att få ett billigt pris ska du boka flygresor till Wien ungefär två månader innan planerat avresedatum istället för att vänta till sista minuten. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolag samt rutter med olika mellanlandningar för att hitta ett bra resealternativ online. Tänk dock på att om du väljer att resa med ett lågprisbolag kan det tillkomma avgifter som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa kostnader kan bland annat bestå av bagageavgifter och kostnader för måltider.

Vem flyger direkt till Wien? Austrian Airlines har en direktflygning från Stockholms Arlanda flygplats till Wien.

Hur många timmar tar det att flyga till Wien? En direktflygning från Stockholm tar knappt två och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Wien till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Wien plus avståndet till centrum

Vienna International Airport är Österrikes största flygplats och bas för Austrian Airlines. Här landar även billiga flyg till Wien med Niki och Eurowings. Du tar dig snabbt in till stadens centrum antingen med lokaltåget, expresståget eller taxi. Taxibilar finns väntandes utanför ankomsthallen och utgör det smidigaste färdmedlet att ta dig till din slutdestination. Beroende på vilket transportmedel du väljer tar resan in till centrum mellan 20 minuter och en halvtimme, vilket innebär att resan in till Wien inte är vidare lång.


Populära flygresor till Wien

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Wien som hittats av användare
Flyg från Köpenhamn till Wien
Snabbaste flygtid
1t 40m
Billigast pris
544 kr
Flyg från Stockholm till Wien
Snabbaste flygtid
2t 15m
Billigast pris
845 kr
Flyg från Malmö till Wien
Snabbaste flygtid
11t 55m
Billigast pris
1 773 kr
Flyg från Östersund till Wien
Snabbaste flygtid
9t 45m
Billigast pris
2 442 kr
Flyg från Norrköping till Wien
Snabbaste flygtid
16t 00m
Billigast pris
6 547 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Wien?

Wien är känd för att ha en av Europas bästa och smidigaste kollektivtrafik. Kollektivtrafiken i staden består av tåg, tunnelbana, bussar och spårvagnar och en åkbiljett gäller för samtliga alternativ. Det är sällan du behöver vänta mer än tio minuter på någon av stationerna då alla transportalternativ är regelbundna och har täta avgångar.

Att åka taxi är relativt billigt i Wien och ett säkert transportsätt. Tänk på att dricksa ungefär tio procent då detta förväntas av chauffören. Det går vanligtvis bra att betala med kort i taxin men dubbelkolla alltid innan då påbörjar resan. Ett annat populärt transportmedel är cykel, och du hittar cykelstationer över hela staden. Det finns mycket bra cykelvägar i Wien så du tar dig enkelt och trevligt fram.


Kan man flyga till Wien utan pass eller visum?

Du behöver inte ansöka om något visum för att åka till Wien från Sverige, givet att du har ett svenskt pass. Detta beror på att både Österrike och Sverige är med i Schengensamarbetet vilket medför att du kan röra dig fritt mellan medlemsländerna. När du flyger behöver du däremot ha med dig din legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. Observera att körkort eller vanlig legitimation inte gäller för resan då dessa skiljer sig från det nationella id-kortet som ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Kolla alltid vilken legitimation ditt flygbolag kräver innan resan. Du bör även kolla upp aktuella inresebestämmelser hos de österrikiska myndigheterna eller hos den österrikiska ambassaden i Stockholm då pass- och visumregler kan förändras.


Tips och råd om Wien

Intresserad av sevärdheter i Wien?

När du är i Wien ska du göra ett besök till slottet Schloss Belvedere som är ett av världens vackraste barocka palats. Missa inte heller stadens konsthistoriska museum, stadsoperan och Leopoldmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med finkläder för att kunna gå på den kända operan.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att kunna surfa på mobilen utan att råka på höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, och det är mycket gott.

Ska jag dricksa i Wien?

Inte ett måste, men lägg till tio procent vid taxiresor.Hitta billiga flyg till andra städer i Österrike

Österrike har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass