Flyg till Wien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Wien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Österrike

Billigaste flygen till flygplatser i Wien

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Wien från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Wien

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Wien

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Wien (VIE)

Vanligtvis är flyg till Wien från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Wien, vilket i genomsnitt kostar 477 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN WIEN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Wien kostar i genomsnitt bara 1 013 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL WIEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember39% dyrareDet kostar omkring 1 829 kr för flyg till Wien från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL WIEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember234% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Wien från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Wien?

Resor till Wien är populära under både vår, sommar och höst. Under sommaren upplever du de varmaste temperaturerna men under denna period stänger även många butiker och restauranger för sommarledighet. Under vintern kan det vara blött och kallt men många väljer att resa under jul- och nyårsledigheten. Priserna på flygbiljetter till Wien och resor med hotell beror mycket på säsongen. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Wien? Under maj och november hittar du billiga flyg till Wien. Särskilt maj är en bra tid att åka på då du kan njuta av härligt vårväder samtidigt som du inte riskerar att affärer och restauranger har sommarstängt. Högst pris på flygstolar gäller under juli och december månad.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Wien?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Wien för 88 kr/person, vilket är 96 % billigare än för genomsnittsflyget till Wien. För att hitta de billigaste priserna till Wien från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Wien?

  Om du inte har möjlighet att besöka Wien under januari, är det även billigt att resa från Sverige i februari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 799 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Wien?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Wien från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 077 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Wien. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 94 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Wien?

  Vår data visar att fredag är den billigaste dagen att flyga till Wien. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 170 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 603 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Wien.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Wien?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Wien från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 826 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 1 539 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Wien?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Wien. Om du planerar att flyga till Wien, överväg då även att boka flyg till Graz flygplats(152 km från stadskärnan i Wien).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Wien?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Wien är generellt Graz flygplats med ett genomsnittspris på 2 112 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Wien från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Wien

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Wien.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) or 48 antigen (quick-test) timmar innan avgången till Wien.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Wien.

Dokument
Pre Travel Clearence Form - Resenärer från Lesotho, Brasilien, Eswatini, Malawi, Moçambique, Namibia, Uruguay eller Zimbabwe måste registrera sig med den digitala pre-travel-blanketten (PTC) högst 72 timmar före ankomsten till Österrike. Resenärer måste visa sin PTC-blankett i digitalt format eller som papperskopia vid ankomsten.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Wien?

Returresa till Sverige från Wien

Testkrav för COVID-19
Besökare från Wien måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Wien behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Wien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Wien

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Wien
Wizz Air
10 dec.
NYO09:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE11:55Wien
13 dec.
VIE07:05Wien
2t 10m
NYO09:15Stockholm Skavsta
Wizz Air
20 dec.
NYO09:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE11:55Wien
10 jan.
VIE07:05Wien
2t 10m
NYO09:15Stockholm Skavsta
Ryanair
10 nov.
ARN04:45Stockholm Arlanda
2t 15m
VIE07:00Wien
17 nov.
VIE07:25Wien
2t 15m
ARN09:40Stockholm Arlanda
Wizz Air
10 dec.
NYO09:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE11:55Wien
13 dec.
VIE07:05Wien
2t 10m
NYO09:15Stockholm Skavsta
Wizz Air
13 okt.
NYO10:25Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE12:30Wien
20 okt.
VIE07:40Wien
2t 10m
NYO09:50Stockholm Skavsta
Wizz Air
26 nov.
NYO09:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE11:55Wien
29 nov.
VIE07:05Wien
2t 10m
NYO09:15Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Wien

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Wien, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Wizz Air
24 dec.
NYO09:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE11:55Wien
Wizz Air
29 nov.
NYO09:50Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE11:55Wien
Ryanair
25 sep.
NYO14:45Stockholm Skavsta
2t 05m
VIE16:50Wien

Vilka bolag flyger till Wien?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Wien

Lufthansa, Tyrolean Airlines och SWISS Airlines erbjuder billiga flyg till Wien. För att få ett billigt pris ska du boka flygresor till Wien ungefär två månader innan planerat avresedatum istället för att vänta till sista minuten. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolag samt rutter med olika mellanlandningar för att hitta ett bra resealternativ online. Tänk dock på att om du väljer att resa med ett lågprisbolag kan det tillkomma avgifter som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa kostnader kan bland annat bestå av bagageavgifter och kostnader för måltider.

Vem flyger direkt till Wien? Austrian Airlines har en direktflygning från Stockholms Arlanda flygplats till Wien.

Hur många timmar tar det att flyga till Wien? En direktflygning från Stockholm tar knappt två och en halv timme.


Flygplatser nära Wien

Nedan hittar du alla flygplatser i Wien tillsammans med avståndet från stadens centrum

Vienna International Airport är Österrikes största flygplats och bas för Austrian Airlines. Här landar även billiga flyg till Wien med Niki och Eurowings. Du tar dig snabbt in till stadens centrum antingen med lokaltåget, expresståget eller taxi. Taxibilar finns väntandes utanför ankomsthallen och utgör det smidigaste färdmedlet att ta dig till din slutdestination. Beroende på vilket transportmedel du väljer tar resan in till centrum mellan 20 minuter och en halvtimme, vilket innebär att resan in till Wien inte är vidare lång.


Populära flygresor till Wien

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Wien som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Wien
Snabbast flygtid2t 05m
Billigaste pris103 kr
Flyg från Göteborg till Wien
Snabbast flygtid1t 55m
Billigaste pris249 kr
Flyg från Malmö till Wien
Snabbast flygtid5t 00m
Billigaste pris515 kr
Flyg från Östersund till Wien
Snabbast flygtid13t 20m
Billigaste pris1 331 kr
Flyg från Ängelholm till Wien
Snabbast flygtid5t 10m
Billigaste pris3 607 kr
Flyg från Norrköping till Wien
Snabbast flygtid16t 00m
Billigaste pris6 725 kr

Wien är känd för att ha en av Europas bästa och smidigaste kollektivtrafik. Kollektivtrafiken i staden består av tåg, tunnelbana, bussar och spårvagnar och en åkbiljett gäller för samtliga alternativ. Det är sällan du behöver vänta mer än tio minuter på någon av stationerna då alla transportalternativ är regelbundna och har täta avgångar.

Att åka taxi är relativt billigt i Wien och ett säkert transportsätt. Tänk på att dricksa ungefär tio procent då detta förväntas av chauffören. Det går vanligtvis bra att betala med kort i taxin men dubbelkolla alltid innan då påbörjar resan. Ett annat populärt transportmedel är cykel, och du hittar cykelstationer över hela staden. Det finns mycket bra cykelvägar i Wien så du tar dig enkelt och trevligt fram.


Du behöver inte ansöka om något visum för att åka till Wien från Sverige, givet att du har ett svenskt pass. Detta beror på att både Österrike och Sverige är med i Schengensamarbetet vilket medför att du kan röra dig fritt mellan medlemsländerna. När du flyger behöver du däremot ha med dig din legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. Observera att körkort eller vanlig legitimation inte gäller för resan då dessa skiljer sig från det nationella id-kortet som ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Kolla alltid vilken legitimation ditt flygbolag kräver innan resan. Du bör även kolla upp aktuella inresebestämmelser hos de österrikiska myndigheterna eller hos den österrikiska ambassaden i Stockholm då pass- och visumregler kan förändras.


Börja planera din resa till Wien


Intresserad av sevärdheter i Wien?

När du är i Wien ska du göra ett besök till slottet Schloss Belvedere som är ett av världens vackraste barocka palats. Missa inte heller stadens konsthistoriska museum, stadsoperan och Leopoldmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med finkläder för att kunna gå på den kända operan.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att kunna surfa på mobilen utan att råka på höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, och det är mycket gott.

Ska jag dricksa i Wien?

Inte ett måste, men lägg till tio procent vid taxiresor.


Hitta billiga flyg till andra städer i Österrike

Österrike har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?