Flyg till Mardin

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 21/9
tis 28/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Mardin.
Visa nuvarande reserestriktioner för Turkiet

Billigaste flygen till flygplatser i Mardin

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Mardin från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Mardin

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Mardin

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Diyarbakır (DIY)

Vanligtvis är flyg till Mardin från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Diyarbakır, vilket i genomsnitt kostar 3 130 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MARDIN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober14% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Mardin kostar i genomsnitt bara 2 765 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MARDIN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember20% dyrareDet kostar omkring 3 856 kr för flyg till Mardin från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MARDIN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember298% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Mardin från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Mardin?

Flyg till Mardin mellan mars och maj eller mellan september och november för att få så bra väder som möjligt under din vistelse. Under vår och höst ligger gradtalen på mellan 15-30 °C. Under sommaren stiger sedan temperaturerna upp emot 40 °C vilket gör det för varmt för att kunna njuta av promenader i den gamla stadskärnan eller besök till sevärdheter. Under vintern är det kallare väder och temperaturerna sjunker till runt 10 °C. Framförallt våren hör till stadens högsäsong men även hösten är mycket populär för att boka flyg till staden. Sommaren och vintern är stadens lågsäsong och då bokas minst flygresor till Mardin.

När är det billigast att boka flyg till Mardin?

Du hittar billiga flyg till Mardin under slutet av sommaren, särskilt i juli och augusti, då det är mycket varmt i staden. Även vintern har billiga flygbiljetter till Mardin och lägre priser på boenden. Under vår och höst stiger priserna på flygstolar och det är svårare att hitta bra priser på flygbiljetter till Mardin. Jämför priser mellan olika datum hos momondo för att se när under året det passar bäst att resa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Mardin?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Mardin var 506 kr/per person från Treorchy, vilket är 78 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Mardin. För att hitta det billigaste priset till Mardin från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Mardin?

  Den billigaste månaden att flyga till Mardin från Sverige är oktober. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 2 482 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. september är en annan bra månad för att besöka Mardin med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 3 083 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Mardin?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Mardin 60 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Mardin för i genomsnitt 3 396 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Mardin?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Mardin från Sverige en torsdag. momondo-användare har hittat biljetter för torsdagsavgångar för så lite som 3 247 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Flyg från Sverige till Mardin en fredag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 3 576 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Mardin?

  Det är billigast att flyga mitt på dagen från Sverige till Mardin då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 301 kr. Att flyga till Mardin mitt på dagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Mardin på kvällen då priserna ligger på omkring 4 449 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Mardin?

  Batman flygplats, Diyarbakır flygplats eller Sirnak Serafettin Elci flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Mardin.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Mardin?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Mardin Sirnak Serafettin Elci flygplats med ett genomsnittspris på 1 938 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Mardin från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Mardin

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Mardin.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Mardin.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Mardin.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Mardin?

Returresa till Sverige från Mardin

Testkrav för COVID-19
Besökare från Mardin måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Mardin behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Mardin inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Mardin

Nedan hittar du alla flygplatser i Mardin tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Mardin landar på Mardin Airport som ligger 17 km sydväst om Mardins centrala delar. Det finns inte någon flygbuss från flygplatsen med du kan välja att resa med minibuss eller med taxi. För att resa till Mardin billigt från flygplatsen är det minibuss som är det bästa alternativet. Dessa hittar du enkelt utanför ankomsthallen och är ett populärt alternativ för budgetresenärer. Du kan hoppa av var som helst under vägen in till staden och minibussen kostar 2,5 TRY (4 SEK) som du betalar direkt till chauffören. Det smidigaste sättet att ta dig in till centrum är med taxi. En taxiresa från flygplatsen in till Mardins stadskärna bör kosta ungefär 30 TRY (49 SEK). Med taxi tar det cirka 22 min in till centrum medan en resa med minibuss tar något längre tid.


Mardins historiska stadskärna är inte stor och här tar du dig helst fram till fots för att uppleva arkitekturen och atmosfären. Det är dessutom svårt att ta sig fram på något annat sätt då gatorna är branta och smala och fulla av trappor. En promenad genom den gamla stadskärnan tar ungefär en halvtimme. Mardin har även en ny stadskärnan och en promenad mellan den nya och gamla staden tar ungefär 40 min till fots. Ett snabbare alternativ är att ta en dolmus. Dolmus är minibussar och du känner igen dem på sin blå färg. Dessa kostar ungefär 1,5 TRY (2,5 SEK) per person. Om du tar taxi i Mardin är det bra att förhandla om priset med chauffören. Du kan då få ett lägre pris och dessutom är det viktigt att bestämma priset innan resan påbörjas.


Du behöver inte något visum för flyg till Mardin om du har ett svenskt pass. Utan visum kan du stanna i landet i upp till 90 dagar. Se dock till att passet är intakt och inte har några skador. Kontrollera alltid om regler kring inresa har förändrats i god tid innan din avresa.


Börja planera din resa till Mardin


Vad ska man se i Mardin?

Sevärdheter i Mardin är bland annat moskén Sehidiye Camii från 1300-talet och klostret Deyrul Zafaran som är vackert beläget på en höjd över Mardin.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Mardin Playland har lekplatser och aktiviteter för barn.

Ska man köpa reseförsäkring?

När du reser till Turkiet är det bra att ha en reseförsäkring för att vara säker på att sjukvårdskostnader är täckta. Det kan annars bli mycket dyrt om du behöver uppsöka läkare.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick hellre vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Du bör lämna ungefär 10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Shoppa lokala souvenirer som silverdekorationer och vaser på marknaderna inne i den gamla stadskärnan. (Priser kontrollerade 30/05/2019).