Hyrbilar i Grekland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Grekland? Sök och jämför priser här!

Aten, Attika, Grekland
19 aug — 26 aug
Samma avlämingsplats
Aten, Attika, Grekland
fre 19/8
12:00
fre 26/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Grekland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Grekland
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

12 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(28 okt - 4 nov)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

19 kr/dag

(27 okt - 3 nov)
Mini Hatch
Ford Galaxy
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

47 kr/dag

(1 okt - 8 okt)
Ford Galaxy
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

27 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

15 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Renault Captur
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

13 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Smart Fortwo

Information om biluthyrning i Grekland

De flesta trafikregler är samma som i Sverige, men en viktig skillnad du kommer stöta på när du använder dig av biluthyrning i Grekland är att den som befinner sig i en rondell behöver stanna för att släppa in bilar som vill in. Det betyder att du måste vara uppmärksam vid varje väg som är ansluten till cirkulationsplatsen. Oftast är det smidigare att anpassa tempot så att andra hinner in i rondellen. På så vis behöver du inte stanna helt. Kör på ett tydligt sätt så trafikanter runt omkring dig ser vad du tänker göra och titta ofta i sidospeglarna för att kontrollera ifall det kommer några motorcyklar eller mopeder. Om du inte kör korrekt i en rondell kommer du antagligen inte att få böter, men det ökar risken för en krock. Du kan däremot få böter om du kör med mer alkohol än BAC 0,05 %, eller om du håller i mobilen när du kör bil.

För att kunna boka biluthyrning i Grekland behöver du ha ett körkort, pass och ett kreditkort att betala med. Om du har ett svenskt körkort behöver du inte skaffa ett internationellt körkort, eftersom europeiska körkort går bra att hyra bil med. Olika firmor som erbjuder biluthyrning i Grekland har olika regler, men de flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i åtminstone ett år. Dessutom kan du behöva vara 21 år gammal, eller 23 år på vissa ställen. Billig biluthyrning brukar gå bra att boka även om man är ung, men vill du ha en lyxigare modell för en högre biluthyrningskostnad kan du behöva vara lite äldre och haft körkort längre. Tänk på att namnet på körkortet, passet och kreditkortet måste vara samma och tillhöra den som ska köra bilen. Om ni är flera som ska köra måste alla kunna uppvisa körkort och pass.

En av de mest trafikerade regionerna i Grekland är Attika, en annan mellersta Makedonien. I Attika ligger nämligen storstaden Aten. Därifrån går motorvägen A1 upp till Thessaloniki i mellersta Makedonien, och även det är en stor stad där det kör mycket bilar. En annan tungt trafikerad väg är A8A som går mellan Aten och Patras, som är huvudstaden i regionen Västra Grekland och landets tredje största stad. I storstäderna kan det vara svårt att hitta parkering, så det kan vara en god idé att parkera i utkanten av staden och promenera eller eventuellt ta bussen eller en taxi till centrum. Om du ändå väljer att köra är det bra att välja en liten bilmodell som är lättparkerad om du hittar en ledig ficka. Det är mest trafik under sommarmånaderna och under helgen från fredag till söndag, så vill du undvika trafik är vardagar oktober till maj bra att köra på.

Ett vackert ställe att köra bil till är Nea Moni, som ligger på den grekiska ön Chios. Det är ett mycket gammalt kloster som ligger i storslagen natur och är utsett till världsarv av UNESCO. Se till att tanka innan du kör på de vindlade vägarna till klostret, eftersom det ligger ganska avsides. Många väljer också att hyra bil på Kreta. Då kan du köra till vackra Amari-dalen där det finns fruktodlingar, olivlunder och vingårdar omgivna av majestätiska berg. Det är ett bra ställe att ta sig till om du vill komma bort från de vanliga turistställena och uppleva det riktiga Kreta. Regionen Epirus i Västra Grekland bjuder på många fina vyer, och en vacker väg går mellan staden Ioannina till klostren i Meteora, som ligger i regionen Thessalien. På vägen får du se fin natur och höga berg.


Erbjudanden på hyrbilar i Grekland

Hitta rätt hyrbil för dig i Grekland

Bilar i Liten

69 kr - 514 kr

Alla biltyper

102 kr - 1 126 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Grekland är 248 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Grekland är december. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 69 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 50 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Grekland är 375 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Grekland är december. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 218 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Grekland är 597 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Grekland är april. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 684 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 18% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Grekland är 396 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Grekland är december. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 218 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Grekland är 653 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Grekland är oktober. Då är priset 8% lägre än under resten året och ligger på bara 602 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 25% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Med nedfällbart tak i Grekland är 472 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Med nedfällbart tak i Grekland är april. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 167 kr per dag. En hyrbil av typen Med nedfällbart tak är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

12 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

13 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Smart Fortwo

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Grekland

Sevärdheter i närheten:

Megali Ammos Beach142,1 km
Livadia Beach142,3 km
Iraklia Beach179,9 km
Nea Chora Beach269,3 km
Akti Miaouli Beach412,5 km

Sevärdheter i närheten:

Nea Chora Beach107,7 km
Iraklia Beach171,2 km
Livadia Beach194,5 km
Faliraki Beach294,8 km
Akti Miaouli Beach300,4 km

Sevärdheter i närheten:

Megali Ammos Beach157,0 km
Livadia Beach425,5 km
Iraklia Beach460,6 km
Nea Chora Beach563,6 km
Akti Miaouli Beach642,0 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Grekland

Nedan visas de mest populära hotellen i Grekland

Biluthyrning i Grekland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Grekland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Grekland Goldcar Rental SP via vilken användare kan hitta priser så låga som 76 kr per dag. Användare som bokar sin bil med Goldcar Rental SP tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 528 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Den hyrbilsfirma som för närvarande har flest uthyrningskontor i Grekland är Autounion Car Rental. Då de har 206 kontor över hela landet bör det inte vara något problem att hitta ett som ligger nära din destination. Överväg att besöka Chania som är den mest populära staden i Grekland. Här har Autounion Car Rental över 5 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Man kör på höger sida av vägen i Grekland. Om du reser till Grekland från ett land där man kör på den motsatta sidan kan det ta ett tag att vänja sig, speciellt om du tänker hyra en bil under ditt besök.

Vägnätverket i Grekland har fått 4,3 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 56 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Grekland är 0,50 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Grekland ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Grekland har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

Det finns en uppsjö av olika hyrbilsmodeller att välja mellan men i Grekland är den mest populära hyrbilstypen en Mini. Ungefär 43 % av våra användare valde en Mini under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 138 kr per dag för sin hyrbil. Tänk på att du alltid kan välja en annan bilmodell beroende på din budget, inplanerade aktiviteter och vädret.

I genomsnitt var priset på bensin i Grekland 22,21 kr per liter förra veckan. Däremot har Algeriet för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,22 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 29,95 kr per liter.


Hyrbilar på populära flygplatser i Grekland

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Grekland

Börja planera din resa till Grekland


Varför använda momondo?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Grekland eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

När du har sökt efter en hyrbil i Grekland visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Grekland som erbjuder gratis avbokning.

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Grekland.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Grekland.

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Grekland.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.