Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Grekland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Grekland? Sök och jämför priser här!

Aten, Attika, Grekland
8 mar — 15 mar
Aten, Attika, Grekland
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Grekland

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Grekland

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Grekland?

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Grekland Volta 4U via vilken användare kan hitta priser så låga som 69 kr per dag. Användare som bokar sin bil med Volta 4U tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 283 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Grekland?

Goldcar Rental SP är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Grekland och 30 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. Goldcar Rental SP är även populära tack vare deras 1 recension med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 10,0 av 10. Tänk på att din destination i Grekland kanske inte har några uthyrningskontor från Goldcar Rental SP så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Grekland?

Den hyrbilsfirma som för närvarande har flest uthyrningskontor i Grekland är Autounion Car Rental. Då de har 235 kontor över hela landet bör det inte vara något problem att hitta ett som ligger nära din destination. Överväg att besöka Chania som är den mest populära staden i Grekland. Här har Autounion Car Rental över 6 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Grekland?

Det finns en uppsjö av olika hyrbilsmodeller att välja mellan men i Grekland är den mest populära hyrbilstypen en Mini. Ungefär 36 % av våra användare valde en Mini under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 279 kr per dag för sin hyrbil. Tänk på att du alltid kan välja en annan bilmodell beroende på din budget, inplanerade aktiviteter och vädret.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Grekland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Grekland
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(6 mar - 13 mar)
Volkswagen up!
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(9 mar - 16 mar)
Mercedes-Benz A-Class
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(31 mar - 7 apr)
Skoda Fabia
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

53 kr/dag

(5 mar - 12 mar)
Smart Fortwo
Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

53 kr/dag

(9 mar - 16 mar)
Chevrolet Spark
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

54 kr/dag

(9 mar - 16 mar)
Skoda Fabia
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

54 kr/dag

(25 apr - 2 maj)
Smart Fortwo
Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

55 kr/dag

(25 apr - 2 maj)
Fiat 500
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

56 kr/dag

(9 mar - 16 mar)
Volkswagen Jetta

Information om biluthyrning i Grekland

Har Grekland några unika trafikregler?

De flesta trafikregler är samma som i Sverige, men en viktig skillnad du kommer stöta på när du använder dig av biluthyrning i Grekland är att den som befinner sig i en rondell behöver stanna för att släppa in bilar som vill in. Det betyder att du måste vara uppmärksam vid varje väg som är ansluten till cirkulationsplatsen. Oftast är det smidigare att anpassa tempot så att andra hinner in i rondellen. På så vis behöver du inte stanna helt. Kör på ett tydligt sätt så trafikanter runt omkring dig ser vad du tänker göra och titta ofta i sidospeglarna för att kontrollera ifall det kommer några motorcyklar eller mopeder. Om du inte kör korrekt i en rondell kommer du antagligen inte att få böter, men det ökar risken för en krock. Du kan däremot få böter om du kör med mer alkohol än BAC 0,05 %, eller om du håller i mobilen när du kör bil.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Grekland?

För att kunna boka biluthyrning i Grekland behöver du ha ett körkort, pass och ett kreditkort att betala med. Om du har ett svenskt körkort behöver du inte skaffa ett internationellt körkort, eftersom europeiska körkort går bra att hyra bil med. Olika firmor som erbjuder biluthyrning i Grekland har olika regler, men de flesta kräver att du ska ha haft ditt körkort i åtminstone ett år. Dessutom kan du behöva vara 21 år gammal, eller 23 år på vissa ställen. Billig biluthyrning brukar gå bra att boka även om man är ung, men vill du ha en lyxigare modell för en högre biluthyrningskostnad kan du behöva vara lite äldre och haft körkort längre. Tänk på att namnet på körkortet, passet och kreditkortet måste vara samma och tillhöra den som ska köra bilen. Om ni är flera som ska köra måste alla kunna uppvisa körkort och pass.

Vilka regioner i Grekland har mest trafik?

En av de mest trafikerade regionerna i Grekland är Attika, en annan mellersta Makedonien. I Attika ligger nämligen storstaden Aten. Därifrån går motorvägen A1 upp till Thessaloniki i mellersta Makedonien, och även det är en stor stad där det kör mycket bilar. En annan tungt trafikerad väg är A8A som går mellan Aten och Patras, som är huvudstaden i regionen Västra Grekland och landets tredje största stad. I storstäderna kan det vara svårt att hitta parkering, så det kan vara en god idé att parkera i utkanten av staden och promenera eller eventuellt ta bussen eller en taxi till centrum. Om du ändå väljer att köra är det bra att välja en liten bilmodell som är lättparkerad om du hittar en ledig ficka. Det är mest trafik under sommarmånaderna och under helgen från fredag till söndag, så vill du undvika trafik är vardagar oktober till maj bra att köra på.

Vilka är de vackraste vägarna i Grekland?

Ett vackert ställe att köra bil till är Nea Moni, som ligger på den grekiska ön Chios. Det är ett mycket gammalt kloster som ligger i storslagen natur och är utsett till världsarv av UNESCO. Se till att tanka innan du kör på de vindlade vägarna till klostret, eftersom det ligger ganska avsides. Många väljer också att hyra bil på Kreta. Då kan du köra till vackra Amari-dalen där det finns fruktodlingar, olivlunder och vingårdar omgivna av majestätiska berg. Det är ett bra ställe att ta sig till om du vill komma bort från de vanliga turistställena och uppleva det riktiga Kreta. Regionen Epirus i Västra Grekland bjuder på många fina vyer, och en vacker väg går mellan staden Ioannina till klostren i Meteora, som ligger i regionen Thessalien. På vägen får du se fin natur och höga berg.


Erbjudanden på hyrbilar i Grekland

Hitta rätt hyrbil för dig i Grekland

Liten cars

115 kr - 508 kr

Alla biltyper

138 kr - 743 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Grekland är 254 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Grekland är december. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 115 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Grekland är 522 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Grekland är november. Då är priset 83% lägre än under resten året och ligger på bara 91 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Grekland är 685 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Grekland är april. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 405 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 48% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Grekland är 406 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Grekland är november. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 91 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Grekland är 686 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Grekland är april. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 328 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 48% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Grekland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Grekland är 430 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Grekland är januari. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 156 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Grekland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Grekland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(6 mar - 13 mar)
Volkswagen up!
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(9 mar - 16 mar)
Mercedes-Benz A-Class
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

60 kr/dag

(25 apr - 2 maj)
Skoda Fabia

Hyrbilsleverantörer i Grekland

Alla större biluthyrningsfirmor i Grekland

Autounion Car Rental

235 platser

SURPRICE CAR RENTAL

193 platser

keddy by Europcar

151 platser

Europcar

123 platser

Sunnycars

118 platser

Avance Rent a Car

114 platser

AbbyCar Car Rentals

87 platser

Wheels 2 Go

85 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Grekland

Sevärdheter i närheten:

Acropolis19,5 km
Megali Ammos Beach142,1 km
Livadia Beach142,3 km
Iraklia Beach179,9 km
Nea Chora Beach269,3 km

Sevärdheter i närheten:

Nea Chora Beach107,7 km
Iraklia Beach171,2 km
Livadia Beach194,5 km
Faliraki Beach294,8 km
Akti Miaouli Beach300,4 km

Sevärdheter i närheten:

Megali Ammos Beach157,0 km
Acropolis290,5 km
Laganas Beach359,4 km
Livadia Beach425,5 km
Iraklia Beach460,6 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Grekland

Nedan visas de mest populära hotellen i Grekland
Sofitel Athens Airport

Sofitel Athens Airport

Athens International Airport, Spata, Greece

3,8 km från stadskärnan

Grand Hyatt Athens

Grand Hyatt Athens

115, Syngrou Avenue, Athens, Greece

3,0 km från stadskärnan

Wyndham Grand Athens

Wyndham Grand Athens

2, Megalou Alexandrou St., Athens, Greece

0,6 km från stadskärnan

Coco-Mat Athens Bc

Coco-Mat Athens Bc

5 Falirou, Athens, Greece

1,8 km från stadskärnan

The Stanley

The Stanley

1 Odisseos Str., Athens, Greece

0,6 km från stadskärnan

Electra Metropolis

Electra Metropolis

15 Mitropoleos Street, Athens, Greece

1,0 km från stadskärnan

Electra Palace Athens

Electra Palace Athens

18 - 20 N Nikodimou Street, Athens, Greece

1,1 km från stadskärnan

President Hotel

President Hotel

43 Kifissias Avenue, Athens, Greece

3,3 km från stadskärnan

Nikki Beach Resort & Spa Santorini

Nikki Beach Resort & Spa Santorini

Ag. Paraskevi, Thera, Greece

5,2 km från stadskärnan

Boss Boutique Athens

Boss Boutique Athens

33 Chalkokondili, Athens, Greece

0,3 km från stadskärnan

Abaton Island Resort & Spa

Abaton Island Resort & Spa

Themistokleous Avenue, Hersonissos, Greece

2,8 km från stadskärnan

St George Lycabettus Hotel

St George Lycabettus Hotel

Kleomenous 2, Kolonaki, Athens, Greece

1,4 km från stadskärnan

Athenaeum Intercontinental, An IHG Hotel

Athenaeum Intercontinental, An IHG Hotel

89-93 Syngrou Avenue, Athens, Greece

2,6 km från stadskärnan

Poseidon Hotel & Suites

Poseidon Hotel & Suites

846 00 Myconos, Mykonos, Greece

0,4 km från stadskärnan

Cavo Tagoo Mykonos

Cavo Tagoo Mykonos

Tagoo, Mykonos, Greece

1,2 km från stadskärnan

Divani Palace Acropolis

Divani Palace Acropolis

19 25 Parthenonos Street, Athens, Greece

1,8 km från stadskärnan

Holiday Inn Athens - Airport

Holiday Inn Athens - Airport

Attica Avenue 40.2 Km, Spata, Greece

3,3 km från stadskärnan

The Westin Resort, Costa Navarino

The Westin Resort, Costa Navarino

Navarino Dunes, Costa Navarino, Greece

0,3 km från stadskärnan


Biluthyrning i Grekland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Grekland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Grekland?

Man kör på höger sida av vägen i Grekland. Om du reser till Grekland från ett land där man kör på den motsatta sidan kan det ta ett tag att vänja sig, speciellt om du tänker hyra en bil under ditt besök.

Hur bra är vägarna i Grekland?

Vägnätverket i Grekland har fått 4,3 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 56 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Grekland?

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Grekland är 0,50 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Grekland ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Grekland har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

Hur mycket kostar bensinen i Grekland?

I genomsnitt var priset på bensin i Grekland 21,21 kr per liter förra veckan. Däremot har Kuwait för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,52 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 32,28 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Grekland?

Priserna för bilar i Grekland uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Grekland?

Det finns 3 579 bolag tillgängliga för bilar i Grekland från och med februari. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Grekland?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Grekland. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Grekland?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Grekland. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Grekland?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Grekland eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Grekland?

När du har sökt efter en hyrbil i Grekland visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Grekland med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Grekland som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Grekland på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Grekland.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Grekland som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Grekland.

Kan jag söka efter hyrbilar i Grekland med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Grekland.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Grekland

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.