Hyrbilar i Polen

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Polen? Sök och jämför priser här!

Gdansk, Polen
10 dec — 17 dec
Gdansk, Polen
sön 10/12
12:00
sön 17/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Polen

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Polen

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Polen?

CarWiz tenderar ha de billigaste hyrbilarna i Polen. Användare hittar ofta priser så låga som 91 kr/dag när de bokar via CarWiz. Sannolikheten är stor att du hittar hyrbilserbjudanden via CarWiz som är lägre än det genomsnittliga nationella priset på 288 kr/dag. Dessa priser kan variera beroende på vilken typ av bil du hyr och i vilken stad du gör det.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Polen?

Flex To Go är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Polen och 46 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. Flex To Go är även populära tack vare deras 1 recension med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 8,0 av 10. Tänk på att din destination i Polen kanske inte har några uthyrningskontor från Flex To Go så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Polen?

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Polen är RENTIS. För närvarade har de 160 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från RENTIS? Gdansk är den mest populära staden att besöka i Polen och har 3 hyrbilskontor från RENTIS.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Polen?

Det finns en uppsjö av olika hyrbilsmodeller att välja mellan men i Polen är den mest populära hyrbilstypen en Ekonomi. Ungefär 34 % av våra användare valde en Ekonomi under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 232 kr per dag för sin hyrbil. Tänk på att du alltid kan välja en annan bilmodell beroende på din budget, inplanerade aktiviteter och vädret.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Polen

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Polen
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

54 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Opel Corsa
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

55 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Toyota Auris
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

56 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Smart Fortwo
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

60 kr/dag

(8 dec - 15 dec)
Mini Hatch
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

80 kr/dag

(8 dec - 15 dec)
Volkswagen Jetta
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

84 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

103 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Toyota Corolla
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

103 kr/dag

(24 feb - 3 mar)
Toyota Corolla
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

110 kr/dag

(16 dec - 26 dec)
Skoda Fabia

Information om biluthyrning i Polen

Har Polen några unika trafikregler?

De flesta trafikreglerna i Polen liknar dem vi har i Sverige. Vid biluthyrning i Polen behöver du tänka på att hålla hastighetsbegränsningarna, se till att alla i bilen har bälte på sig och att bara parkera där det är tillåtet, annars kan du få böter. Du får prata i telefon, men bara om du har på högtalarläget eller har hörlurar. Du får alltså inte hålla i mobilen medan du kör. Polisen är också strikt med alkoholgränsen, så undvik att dricka alkohol helt och hållet innan du kör. En regel som är annorlunda från vad vi är vana vid i Sverige är att dubbdäck är förbjudna. Men om du hyr bilen av en firma som erbjuder biluthyrning i Polen är det inget du behöver oroa dig för, då de självfallet vet vad som gäller. En annan lag som behöver följas är att halvljuset ska vara på även på dagen. Kontrollera att lyktorna lyser innan du kör iväg, eftersom detta inte sker automatiskt för alla bilmodeller.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Polen?

Oftast är det enda som behövs vid biluthyrning i Polen att du visar upp ditt pass, ditt svenska körkort och att du har med dig ett kreditkort att betala med. Du behöver vara minst 21 år gammal, och det brukar också krävas att du har haft körkort i mer än ett år. Om du är under 25 tillkommer ofta en extra avgift utöver den vanliga biluthyrningskostnaden. Om du är ute efter billig biluthyrning kan det alltså vara en god idé att låta någon i sällskapet som är över 25 köra för att minska priset. Tänk på att det bara är de som är angivna som förare när ni hämtar bilen som får lov att köra om försäkringen ska gälla. Ibland kan det också finnas en övre åldersgräns som brukar ligga på 70 år. Misstänker du att du är för ung eller för gammal för att hyra bil är det bäst att fråga firman vilka regler de har i förväg.

Vilka regioner i Polen har mest trafik?

Polen har en hel del biltrafik, och städerna Lodz, Krakow, Warszawa och Wroclaw hör till de områden i Centraleuropa som har allra mest trafikstockningar. Om du i huvudsak ska hålla dig i någon av dessa större städer kan det vara bra att antingen förlita sig på kollektivtrafiken helt och håller, eller möjligen parkera i utkanten av städerna och ta bussen in till centrum. Det finns generellt gott om tåg och bussar att transportera sig med, men självklart kan det underlätta att ha en bil tillgänglig om du vill ge dig ut på olika utflykter. En sak som kan underlätta bilkörningen och minska tiden du spenderar i bilköer är att köra när det inte är rusningstrafik på morgonen och eftermiddagen. Trafiken brukar också vara lugnare på helgen.

Vilka är de vackraste vägarna i Polen?

En häftig väg att köra på om du vill ta en roadtrip i Polen är väg 387 som går mellan Kudowa-Zdrój och Radków. Den ligger i ett bergigt område och är riktigt snirklig och rolig att köra på. Dessutom leder den till några populära sevärdheter som till exempel Bledne Skaly, som består av häftiga klippor och grottor du kan utforska. Om du har möjlighet är det bäst att köra på den här vägen på vardagar, eftersom det är många som åker dit på helgen. En annan fin rutt går mellan Zakopane och Palenica Białczańska, den är perfekt om du vill se Tatra-bergen. Innan du ger dig ut på dessa vägar rekommenderar vi att du tankar full tank och köper med dig lite mat och dricka, eftersom de ligger ute i naturen där faciliteterna är begränsade.


Erbjudanden på hyrbilar i Polen

Hitta rätt hyrbil för dig i Polen

Liten cars

166 kr - 340 kr

Alla biltyper

315 kr - 637 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Polen är 236 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Polen är januari. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 166 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 48 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Polen som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Polen är 403 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Polen är januari. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 152 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 12 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Polen som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Polen är 591 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Polen är december. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 296 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Polen är 417 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Polen är januari. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 186 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Polen som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Polen är 649 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Polen är november. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 335 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Polen är 531 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Polen är maj. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 269 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

54 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Opel Corsa
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

55 kr/dag

(9 dec - 16 dec)
Toyota Auris
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

60 kr/dag

(8 dec - 15 dec)
Skoda Fabia

Hyrbilsleverantörer i Polen

Alla större biluthyrningsfirmor i Polen

RENTIS

160 platser

Panek

131 platser

Express Rent a Car

104 platser

SURPRICE CAR RENTAL

76 platser

99Rent

53 platser

Car Net

44 platser

Hertz

41 platser

Avis

38 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Polen

Sevärdheter i närheten:

Sopot Beach299,2 km

Sevärdheter i närheten:

Sopot Beach492,6 km

Sevärdheter i närheten:

Sopot Beach10,1 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Polen

Nedan visas de mest populära hotellen i Polen

Biluthyrning i Polen

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Polen och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Polen?

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Polen måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Hur bra är vägarna i Polen?

Av 137 länder rankade Polen som nummer 76 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Polen 3,8 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Polen?

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Polen är 0,20 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Polen ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Polen har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

Hur mycket kostar bensinen i Polen?

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Polen 17,22 kr per liter. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Polen överväg då Kuwait. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,55 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 32,34 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Polen?

Priserna för bilar i Polen uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Polen?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Polen är 1 654 från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Polen?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Polen. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Polen?

För att få hyra en bil i Polen måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Polen?

Att boka en hyrbil i Polen via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Polen?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Polen. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Polen med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Polen som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Polen på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Polen.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Polen som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Polen på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Polen med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Polen.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Polen

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.