Hyrbilar i Polen

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Polen? Sök och jämför priser här!

Gdansk, Polen
23 aug — 30 aug
Samma avlämingsplats
Gdansk, Polen
tis 23/8
12:00
tis 30/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Polen

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Polen
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

7 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Toyota Auris
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

20 kr/dag

(14 okt - 16 okt)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

7 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Renault Captur
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

44 kr/dag

(29 aug - 5 sep)
Skoda Octavia
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

7 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Toyota Auris
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

16 kr/dag

(9 sep - 12 sep)
Smart Fortwo

Information om biluthyrning i Polen

De flesta trafikreglerna i Polen liknar dem vi har i Sverige. Vid biluthyrning i Polen behöver du tänka på att hålla hastighetsbegränsningarna, se till att alla i bilen har bälte på sig och att bara parkera där det är tillåtet, annars kan du få böter. Du får prata i telefon, men bara om du har på högtalarläget eller har hörlurar. Du får alltså inte hålla i mobilen medan du kör. Polisen är också strikt med alkoholgränsen, så undvik att dricka alkohol helt och hållet innan du kör. En regel som är annorlunda från vad vi är vana vid i Sverige är att dubbdäck är förbjudna. Men om du hyr bilen av en firma som erbjuder biluthyrning i Polen är det inget du behöver oroa dig för, då de självfallet vet vad som gäller. En annan lag som behöver följas är att halvljuset ska vara på även på dagen. Kontrollera att lyktorna lyser innan du kör iväg, eftersom detta inte sker automatiskt för alla bilmodeller.

Oftast är det enda som behövs vid biluthyrning i Polen att du visar upp ditt pass, ditt svenska körkort och att du har med dig ett kreditkort att betala med. Du behöver vara minst 21 år gammal, och det brukar också krävas att du har haft körkort i mer än ett år. Om du är under 25 tillkommer ofta en extra avgift utöver den vanliga biluthyrningskostnaden. Om du är ute efter billig biluthyrning kan det alltså vara en god idé att låta någon i sällskapet som är över 25 köra för att minska priset. Tänk på att det bara är de som är angivna som förare när ni hämtar bilen som får lov att köra om försäkringen ska gälla. Ibland kan det också finnas en övre åldersgräns som brukar ligga på 70 år. Misstänker du att du är för ung eller för gammal för att hyra bil är det bäst att fråga firman vilka regler de har i förväg.

Polen har en hel del biltrafik, och städerna Lodz, Krakow, Warszawa och Wroclaw hör till de områden i Centraleuropa som har allra mest trafikstockningar. Om du i huvudsak ska hålla dig i någon av dessa större städer kan det vara bra att antingen förlita sig på kollektivtrafiken helt och håller, eller möjligen parkera i utkanten av städerna och ta bussen in till centrum. Det finns generellt gott om tåg och bussar att transportera sig med, men självklart kan det underlätta att ha en bil tillgänglig om du vill ge dig ut på olika utflykter. En sak som kan underlätta bilkörningen och minska tiden du spenderar i bilköer är att köra när det inte är rusningstrafik på morgonen och eftermiddagen. Trafiken brukar också vara lugnare på helgen.

En häftig väg att köra på om du vill ta en roadtrip i Polen är väg 387 som går mellan Kudowa-Zdrój och Radków. Den ligger i ett bergigt område och är riktigt snirklig och rolig att köra på. Dessutom leder den till några populära sevärdheter som till exempel Bledne Skaly, som består av häftiga klippor och grottor du kan utforska. Om du har möjlighet är det bäst att köra på den här vägen på vardagar, eftersom det är många som åker dit på helgen. En annan fin rutt går mellan Zakopane och Palenica Białczańska, den är perfekt om du vill se Tatra-bergen. Innan du ger dig ut på dessa vägar rekommenderar vi att du tankar full tank och köper med dig lite mat och dricka, eftersom de ligger ute i naturen där faciliteterna är begränsade.


Erbjudanden på hyrbilar i Polen

Hitta rätt hyrbil för dig i Polen

Bilar i Liten

80 kr - 339 kr

Alla biltyper

177 kr - 626 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Polen är 222 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Polen är januari. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 80 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 37 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Polen som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Polen är 331 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Polen är januari. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 75 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 6 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Polen är 386 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Polen är maj. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 265 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Polen är 275 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Polen är december. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 190 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Polen som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Polen är 357 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Polen är maj. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 265 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 2% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Polen. Genomsnittspriset för en hyrbil i Polen kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

5 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

6 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Renault Captur
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

7 kr/dag

(7 sep - 10 sep)
Renault Captur

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Polen

Nedan visas de mest populära hotellen i Polen

Biluthyrning i Polen

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Polen och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

GREEN MOTION tenderar ha de billigaste hyrbilarna i Polen. Användare hittar ofta priser så låga som 173 kr/dag när de bokar via GREEN MOTION . Sannolikheten är stor att du hittar hyrbilserbjudanden via GREEN MOTION som är lägre än det genomsnittliga nationella priset på 329 kr/dag. Dessa priser kan variera beroende på vilken typ av bil du hyr och i vilken stad du gör det.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Polen är RENTIS. För närvarade har de 144 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från RENTIS? Gdansk är den mest populära staden att besöka i Polen och har 3 hyrbilskontor från RENTIS.

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Polen måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Av 137 länder rankade Polen som nummer 76 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Polen 3,8 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Polen är 0,20 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Polen ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Polen har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

Det finns en uppsjö av olika hyrbilsmodeller att välja mellan men i Polen är den mest populära hyrbilstypen en Economy. Ungefär 27 % av våra användare valde en Economy under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 78 kr per dag för sin hyrbil. Tänk på att du alltid kan välja en annan bilmodell beroende på din budget, inplanerade aktiviteter och vädret.

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Polen 16,35 kr per liter. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Polen överväg då Algeriet. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,30 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 30,64 kr per liter.


Hyrbilar på populära flygplatser i Polen

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Polen

Börja planera din resa till Polen


Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Polen via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Polen. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Polen som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Polen.

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Polen på momondo.

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Polen.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.