Hyrbilar i Tjeckien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Tjeckien? Sök och jämför priser här!

Prag, Prague Region, Tjeckien
9 feb — 16 feb
Samma avlämingsplats
Prag, Prague Region, Tjeckien
tors 9/2
12:00
tors 16/2
12:00
Förarens ålder:

Information om biluthyrning i Tjeckien

Att använda sig av biluthyrning i Tjeckien är ett unikt sätt att utforska och uppleva landet på. Det kan vara bra att känna till att Tjeckien har högertrafik och krav på säkerhetsbälte i bilen. Landet har nolltolerans mot alkohol under körning, så du får inte ha några spår av alkohol i blodet alls. Bilbarnstol är obligatoriskt om du planerar att resa med små barn. Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen bakom ratten. Precis som i Sverige ska du ha lyset på även under dagtid. Vidare kan det vara nyttigt att känna till att hastighetsbegränsningarna i Tjeckien tenderar att vara något högre än i Sverige. Eftersom det kan finnas särskilda hastighetsbegränsningar på specifika vägar är det viktigt att du är uppmärksam på vägskyltar och följer dem. Våra experter på biluthyrning i Tjecken kan hjälpa till om du behöver mer information.

Hos de flesta företag som arbetar med biluthyrning i Tjeckien välkomnas du som kund om du är mellan 21 och 70 år gammal, samt har haft körkort i mer än ett år. En del biluthyrningsföretag har en åldersgräns på 25 år. Du blir ombedd att visa upp en internationellt gångbar ID-handling, som exempelvis ditt pass, tillsammans med ditt körkort. I regel kräver företagen i Tjeckien varken att du ska kunna visa upp ett internationellt körkort (IDP) eller en auktoriserad översättning av ditt svenska körkort. De flesta firmorna som hyr ut bilar i Tjeckien kommersiellt ställer däremot ofta som krav att kreditkortet som du använder för att genomföra betalningen ska stå i ditt eget namn. För- och efternamnet ska synas på kortet. Både passet och körkortet måste ha en giltighetsperiod som sträcker sig över hela hyrperioden. Eftersom möjligheterna till billig biluthyrning ser mycket bra ut i Tjeckien blir din biluthyrningskostnad över lag låg.

Innan du bestämmer dig för att använda dig av biluthyrning i Tjeckien kan det vara bra att känna till hur trafikläget ser ut. Överlag är trafiken i landet på en nivå som gör körningen okomplicerad och enkel. Dock bör du vara beredd på att stöta på intensivare trafik på motorväg E50 som går via landets huvudstad, Prag. Vid vissa tider på dygnet, när ett stort antal människor reser in och ut i Prag, kan trafikstockningar förekomma längst E50. Om du planerar att köra in eller ut ur huvudstaden kan det vara en bra idé att undvika rusningstrafiken. Den infaller i regel under morgon- och eftermiddagstimmarna när flest människor är i rörelse. Det finns även en risk att du stöter på intensiv trafik inne i Prag. Ett klokt alternativ skulle kunna vara att låta bilen stå på en övervakad parkering i utkanten av staden. När du utforskar Prag kan du i stället ta dig runt med taxi eller buss.

Förare som har utforskat Tjeckien med bil beskriver ofta resan som en oförglömlig upplevelse. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller naturupplevelser har landet något att erbjuda dig. Vägarna i Prags stadskärna och i stadens utkant är rätt val för dig som vill beundra den rika arkitekturen som finns här. När du vill ta en paus från stadscenerna och uppleva den ultimata frihetskänslan rekommenderas en road trip norrut, från Prag till bergsregionen Bohemian Switzerland. Trots att namnet verkar hänvisa till Schweiz befinner vi oss fortfarande på tjeckisk mark. I Bohemian Switzerland kan du njuta av enastående utsikter över områdets toppar och dalar. En annan del av Tjeckien som du smidigt och enkelt kan ta dig till från Prag med bil är området kring medeltidsstaden Český Krumlov. Om du är intresserad av historia kommer du att älska att utforska de klassiska vägarna i den här delen av landet. Tänk dock på att det inte är tillåtet att köra bil i stadskärnan, så ställ bilen på någon av parkeringarna i stadens utkant.


Erbjudanden på hyrbilar i Tjeckien

Hitta rätt hyrbil för dig i Tjeckien

Bilar i Liten

191 kr - 1 019 kr

Alla biltyper

209 kr - 945 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Tjeckien är 338 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Tjeckien är februari. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 191 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Tjeckien är 397 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Tjeckien är februari. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 218 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Tjeckien är 490 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Tjeckien är oktober. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 176 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 2% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Tjeckien är 436 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Tjeckien är november. Då är priset 51% lägre än under resten året och ligger på bara 217 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Tjeckien

Sevärdheter i närheten:

Slott Špilberk195,9 km

Sevärdheter i närheten:

Slott Špilberk8,5 km

Sevärdheter i närheten:

Slott Špilberk122,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Tjeckien

Nedan visas de mest populära hotellen i Tjeckien

Biluthyrning i Tjeckien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Tjeckien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Den billigaste hyrbilsfirman i Tjeckien är NU Car. Resenärer har hittat hyrbilar från NU Car för så lite som 195 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 300 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Tjeckien är NU Car. Detta uthyrningsföretag har för närvarande 13 recensioner och en genomsnittlig kundnöjdhet på 7,5 av 10. 64 % av momondos användare valde nyligen NU Car som sitt favoritföretag för att hyra bil i Tjeckien.

Om du har planer på att resa till Tjeckien och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Europcar är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 13 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Europcar tenderar att ha uthyrningskontor i de mest populära städerna i Tjeckien. Prag har till exempel 3 Europcar från Europcar.

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Tjeckien. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Tjeckien rankade 69 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Tjeckien 4 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Tjeckien kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Gränsen för alkoholintag och körning i Tjeckien är 0,00 ‰. Regioner och städer i Tjeckien kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Om du är yngre än 18 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Tjeckien, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Den populäraste hyrbilen bland resenärer i Tjeckien är en Economy. Enligt våra siffror föredrog 17 % av våra användare att hyra en Economy istället för en annan sorts bil. Detta kan bero på inplanerade aktiviteter eller vädret i deras destinationsstad. När du hyr en Economy i Tjeckien kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 226 kr per dag.

I genomsnitt var priset på bensin i Tjeckien 17,39 kr per liter förra veckan. Däremot har Kuwait för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,54 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 30,72 kr per liter.


Biluthyrning i populära regioner i Tjeckien

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Tjeckien

Biluthyrning i populära städer i Tjeckien

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Tjeckien

Hyrbilar på populära flygplatser i Tjeckien

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Tjeckien

Börja planera din resa till Tjeckien


Varför använda momondo?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Tjeckien om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

När du har sökt efter en hyrbil i Tjeckien visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Tjeckien och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Tjeckien på momondo.

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Tjeckien på momondo.

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Tjeckien.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.