Hyrbilar i Tjeckien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Tjeckien? Sök och jämför priser här!

Prag, Prague Region, Tjeckien
15 dec — 22 dec
Prag, Prague Region, Tjeckien
fre 15/12
12:00
fre 22/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Tjeckien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Tjeckien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Tjeckien?

Den billigaste hyrbilsfirman i Tjeckien är Budget. Resenärer har hittat hyrbilar från Budget för så lite som 163 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 220 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Tjeckien?

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Tjeckien är Rent Plus. Detta uthyrningsföretag har för närvarande 3 recensioner och en genomsnittlig kundnöjdhet på 10,0 av 10. 71 % av momondos användare valde nyligen Rent Plus som sitt favoritföretag för att hyra bil i Tjeckien.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Tjeckien?

Om du har planer på att resa till Tjeckien och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Europcar är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 13 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Europcar tenderar att ha uthyrningskontor i de mest populära städerna i Tjeckien. Prag har till exempel 3 Europcar från Europcar.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Tjeckien?

Den populäraste hyrbilen bland resenärer i Tjeckien är en Ekonomi. Enligt våra siffror föredrog 37 % av våra användare att hyra en Ekonomi istället för en annan sorts bil. Detta kan bero på inplanerade aktiviteter eller vädret i deras destinationsstad. När du hyr en Ekonomi i Tjeckien kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 322 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Tjeckien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Tjeckien
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

221 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

226 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

287 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

305 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Volkswagen Golf
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

375 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Mercedes-Benz GLA
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

388 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Toyota Auris
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

416 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Volvo V40

Information om biluthyrning i Tjeckien

Har Tjeckien några unika trafikregler?

Att använda sig av biluthyrning i Tjeckien är ett unikt sätt att utforska och uppleva landet på. Det kan vara bra att känna till att Tjeckien har högertrafik och krav på säkerhetsbälte i bilen. Landet har nolltolerans mot alkohol under körning, så du får inte ha några spår av alkohol i blodet alls. Bilbarnstol är obligatoriskt om du planerar att resa med små barn. Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen bakom ratten. Precis som i Sverige ska du ha lyset på även under dagtid. Vidare kan det vara nyttigt att känna till att hastighetsbegränsningarna i Tjeckien tenderar att vara något högre än i Sverige. Eftersom det kan finnas särskilda hastighetsbegränsningar på specifika vägar är det viktigt att du är uppmärksam på vägskyltar och följer dem. Våra experter på biluthyrning i Tjecken kan hjälpa till om du behöver mer information.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Tjeckien?

Hos de flesta företag som arbetar med biluthyrning i Tjeckien välkomnas du som kund om du är mellan 21 och 70 år gammal, samt har haft körkort i mer än ett år. En del biluthyrningsföretag har en åldersgräns på 25 år. Du blir ombedd att visa upp en internationellt gångbar ID-handling, som exempelvis ditt pass, tillsammans med ditt körkort. I regel kräver företagen i Tjeckien varken att du ska kunna visa upp ett internationellt körkort (IDP) eller en auktoriserad översättning av ditt svenska körkort. De flesta firmorna som hyr ut bilar i Tjeckien kommersiellt ställer däremot ofta som krav att kreditkortet som du använder för att genomföra betalningen ska stå i ditt eget namn. För- och efternamnet ska synas på kortet. Både passet och körkortet måste ha en giltighetsperiod som sträcker sig över hela hyrperioden. Eftersom möjligheterna till billig biluthyrning ser mycket bra ut i Tjeckien blir din biluthyrningskostnad över lag låg.

Vilka regioner i Tjeckien har mest trafik?

Innan du bestämmer dig för att använda dig av biluthyrning i Tjeckien kan det vara bra att känna till hur trafikläget ser ut. Överlag är trafiken i landet på en nivå som gör körningen okomplicerad och enkel. Dock bör du vara beredd på att stöta på intensivare trafik på motorväg E50 som går via landets huvudstad, Prag. Vid vissa tider på dygnet, när ett stort antal människor reser in och ut i Prag, kan trafikstockningar förekomma längst E50. Om du planerar att köra in eller ut ur huvudstaden kan det vara en bra idé att undvika rusningstrafiken. Den infaller i regel under morgon- och eftermiddagstimmarna när flest människor är i rörelse. Det finns även en risk att du stöter på intensiv trafik inne i Prag. Ett klokt alternativ skulle kunna vara att låta bilen stå på en övervakad parkering i utkanten av staden. När du utforskar Prag kan du i stället ta dig runt med taxi eller buss.

Vilka är de vackraste vägarna i Tjeckien?

Förare som har utforskat Tjeckien med bil beskriver ofta resan som en oförglömlig upplevelse. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller naturupplevelser har landet något att erbjuda dig. Vägarna i Prags stadskärna och i stadens utkant är rätt val för dig som vill beundra den rika arkitekturen som finns här. När du vill ta en paus från stadscenerna och uppleva den ultimata frihetskänslan rekommenderas en road trip norrut, från Prag till bergsregionen Bohemian Switzerland. Trots att namnet verkar hänvisa till Schweiz befinner vi oss fortfarande på tjeckisk mark. I Bohemian Switzerland kan du njuta av enastående utsikter över områdets toppar och dalar. En annan del av Tjeckien som du smidigt och enkelt kan ta dig till från Prag med bil är området kring medeltidsstaden Český Krumlov. Om du är intresserad av historia kommer du att älska att utforska de klassiska vägarna i den här delen av landet. Tänk dock på att det inte är tillåtet att köra bil i stadskärnan, så ställ bilen på någon av parkeringarna i stadens utkant.


Erbjudanden på hyrbilar i Tjeckien

Hitta rätt hyrbil för dig i Tjeckien

Liten cars

261 kr - 1 006 kr

Alla biltyper

282 kr - 933 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Tjeckien är 419 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Tjeckien är april. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 261 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Tjeckien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Tjeckien är 408 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Tjeckien är januari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 216 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 29 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Tjeckien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Tjeckien är 711 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Tjeckien är december. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 385 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Tjeckien är 524 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Tjeckien är februari. Då är priset 45% lägre än under resten året och ligger på bara 289 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Tjeckien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Tjeckien är 723 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Tjeckien är december. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 455 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tjeckien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tjeckien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

221 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

226 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

287 kr/dag

(24 dec - 31 dec)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Tjeckien

Alla större biluthyrningsfirmor i Tjeckien

Europcar

13 platser

keddy by Europcar

12 platser

SURPRICE CAR RENTAL

12 platser

Sixt

11 platser

FLIZZR

9 platser

Hertz

9 platser

Sunnycars

9 platser

Avis

8 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Tjeckien

Sevärdheter i närheten:

Gamla stans torg11,4 km
Slott Špilberk195,9 km

Sevärdheter i närheten:

Slott Špilberk8,5 km
Gamla stans torg193,9 km

Sevärdheter i närheten:

Slott Špilberk122,7 km
Gamla stans torg267,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Tjeckien

Nedan visas de mest populära hotellen i Tjeckien

Biluthyrning i Tjeckien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Tjeckien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Tjeckien?

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Tjeckien. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Hur bra är vägarna i Tjeckien?

Tjeckien rankade 69 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Tjeckien 4 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Tjeckien kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Tjeckien?

Gränsen för alkoholintag och körning i Tjeckien är 0,00 ‰. Regioner och städer i Tjeckien kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Om du är yngre än 18 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Tjeckien, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Hur mycket kostar bensinen i Tjeckien?

I genomsnitt var priset på bensin i Tjeckien 17,96 kr per liter förra veckan. Däremot har Kuwait för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,55 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 32,36 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Tjeckien?

Priserna för bilar i Tjeckien uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Tjeckien?

Det finns 188 bolag tillgängliga för bilar i Tjeckien från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Tjeckien?

Bland olika länder, inklusive Tjeckien, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Tjeckien?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Tjeckien. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Tjeckien?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Tjeckien om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Tjeckien?

När du har sökt efter en hyrbil i Tjeckien visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Tjeckien med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Tjeckien och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Tjeckien på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Tjeckien på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Tjeckien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Tjeckien på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Tjeckien med obegränsat kilometertal på momondo?

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Tjeckien.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Tjeckien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.