Hitta billig biluthyrning i Prag

Vill du hyra en bil billigt i Prag? Sök och jämför priser här

fre 13/9
12:00
lör 14/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Prag

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Prag som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 2/4
68 SEK
18 sep. - 25 sep.
Prag
Aviatická, Praha 6
68 SEK
18 sep. - 25 sep.
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
98 SEK
25 sep. - 4 okt.
Prag
Prague Airport
98 SEK
25 sep. - 4 okt.

Bästa biluthyrning i Prag

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Prag nucar
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Prag rentplus
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Prag rentplus
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Prag rentplus
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Prag rentplus
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Prag global
Suv
5 Vuxna, 3 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Prag

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Billigast AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
rentplus Mest populära Rent Plus Rent Plus erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 5 platser

Leverantörer av hyrbilar i Prag

Alla större biluthyrningsfirmor i Prag
$self.agencySymbol
Hertz
Suveränt - 8,7 (4 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
RENTIS
Suveränt - 8,5 (3 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 802 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 8,4 (22 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 822 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Ace
Suveränt - 8,0 (17 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
GREEN MOTION
Suveränt - 8,0 (2 omdömen)
2 platser

Flygplatser med biluthyrning i Prag

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Prag-Václav Havels flygplats
PRG

Hyrbil i Prag

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Prag?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Prag är i regel 21 år men kan ibland vara högre beroende på vilket företag du väljer att hyra med. Många av biluthyrningsföretagen vill även att man ska ha haft sitt körkort i minst ett år och ibland tillkommer en avgift för förare under 25 år som tas ut på plats.

Viktigt att veta om trafikregler i Prag

I Prag och resterande delar av landet kör man på höger sida. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på under dagen. Andra likheter är att det är krav på säkerhetsbälte och förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon. Då det kommer till promillehalten gäller nolltolerans. Det finns spårvagnar i staden och dessa körs om till höger. Då det kommer till vägavgifter i Tjeckien och i Prag finns det inga tullar utan istället används ett klistermärke som kan köpas vid bensinstationer, gränsövergångar och postkontor som fästs på vindrutan och visar att du betalat avgift för att få köra på vissa vägar. Alla hyrbilar har i regel detta klistermärke men det kan vara värt att dubbelkolla då du hyr din bil.

Parkering

Som turist rekommenderas de orangea zonerna för parkering inne i Prag. Dessa är markerade med heldragen vit linje och en skylt med orange linje. Dessa parkeringar indikerar korttidsparkering på max tre timmar. Det går bra att betala i parkeringsautomat eller med mobil app och beroende på vilken priszon du står i ligger avgiften oftast mellan 40–80 CZK (17–33 SEK) per timme. Det går också fint att ställa sig i de lila zonerna i vilka man som besökare betalar timvis och som innehavare av parkeringstillstånd får använda utan begränsningar. Föredrar du att parkera i parkeringshus finns det även många möjligheter till dessa i stadens centrala delar.

Utflyktsmål i och omkring Prag

Med hyrbil i Prag har du möjlighet att fly stadsstressen och köra drygt en och en halv timme till kurorten Karlsbad som används för just detta ändamål sedan 1370-talet. Stadens mineralrika vatten sägs ha hälsofördelar och det finns även möjlighet till mysiga promenader längs vindlande gatorna och stråk. Njut av atmosfären och lugnet innan du tar en eller två behandlingar på ett av stadens alla spa. Missa inte heller att ta bergbanan upp till de vackra Dianatornen för en enastående utsikt över staden. Har du bestämt dig för att hyra bil i Prag kan du även ta dig en timme och en kvarts körning bort till staden Pilsen. Detta är det perfekta utflyktsmålet för den ölintresserade då landets populära Pilsner Urquell först såg dagens ljus i denna stad. Besök ett av alla mikrobryggerier i området och koppla därefter av bland renässansbyggnaderna på stadens största torg, Republic Square, en gång i tiden tänkt att bli det största torget i Europa. Besöker du dessutom Pilsen i Augusti hålls det en stor ölfestival mitt på torget.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Prag har nästan alla biluthyrningsföretag tillägg för försäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Ett tillägg som kan vara bra att överväga är till exempel självriskeliminering. Om hyrbilen på något sätt tar skada täcker denna försäkring då kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Prag, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Precis som i andra EU-länder behöver du inte ett internationellt körkort för bilkörning i Tjeckien och det räcker med ditt svenska körkort.

Var i Prag kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det finns många alternativ för biluthyrning i Prag om du tar dig downtown och många stora internationella företag har kontor i centrum. Föredrar du däremot att hyra din bil på stadens internationella flygplats, Prag-Václav Havels flygplats, PRG, kan du ta dig till parkering C där kända biluthyrare som Hertz, Sixt, Europcar, Budget och Avis har sina kontor. Vill du lämna bilen på ett annat kontor efter din semester går detta ofta bra, men se till att dubbelkolla detta innan du hyr. Du kan filtrera efter detta alternativ redan när du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 17/06/2019).


Planera din resa till Prag