Hitta billig biluthyrning i Prag

Vill du hyra en bil billigt i Prag? Sök och jämför priser här

Prag, Tjeckien3 nov — 10 nov
Samma avlämingsplats
Prag, Tjeckien
tis 3/11
tis 10/11

Leverantörer av hyrbilar i Prag

Alla större biluthyrningsfirmor i Prag
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 170 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.5

Betyg baserat på 8 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.7

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 29 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 16 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.5

Betyg baserat på 19 recensioner


Information om din resa till Prag

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Prag?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Prag är i regel 21 år men kan ibland vara högre beroende på vilket företag du väljer att hyra med. Många av biluthyrningsföretagen vill även att man ska ha haft sitt körkort i minst ett år och ibland tillkommer en avgift för förare under 25 år som tas ut på plats.

Viktigt att veta om trafikregler i Prag

I Prag och resterande delar av landet kör man på höger sida. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på under dagen. Andra likheter är att det är krav på säkerhetsbälte och förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon. Då det kommer till promillehalten gäller nolltolerans. Det finns spårvagnar i staden och dessa körs om till höger. Då det kommer till vägavgifter i Tjeckien och i Prag finns det inga tullar utan istället används ett klistermärke som kan köpas vid bensinstationer, gränsövergångar och postkontor som fästs på vindrutan och visar att du betalat avgift för att få köra på vissa vägar. Alla hyrbilar har i regel detta klistermärke men det kan vara värt att dubbelkolla då du hyr din bil.

Parkering

Som turist rekommenderas de orangea zonerna för parkering inne i Prag. Dessa är markerade med heldragen vit linje och en skylt med orange linje. Dessa parkeringar indikerar korttidsparkering på max tre timmar. Det går bra att betala i parkeringsautomat eller med mobil app och beroende på vilken priszon du står i ligger avgiften oftast mellan 40–80 CZK (17–33 SEK) per timme. Det går också fint att ställa sig i de lila zonerna i vilka man som besökare betalar timvis och som innehavare av parkeringstillstånd får använda utan begränsningar. Föredrar du att parkera i parkeringshus finns det även många möjligheter till dessa i stadens centrala delar.

Utflyktsmål i och omkring Prag

Med hyrbil i Prag har du möjlighet att fly stadsstressen och köra drygt en och en halv timme till kurorten Karlsbad som används för just detta ändamål sedan 1370-talet. Stadens mineralrika vatten sägs ha hälsofördelar och det finns även möjlighet till mysiga promenader längs vindlande gatorna och stråk. Njut av atmosfären och lugnet innan du tar en eller två behandlingar på ett av stadens alla spa. Missa inte heller att ta bergbanan upp till de vackra Dianatornen för en enastående utsikt över staden. Har du bestämt dig för att hyra bil i Prag kan du även ta dig en timme och en kvarts körning bort till staden Pilsen. Detta är det perfekta utflyktsmålet för den ölintresserade då landets populära Pilsner Urquell först såg dagens ljus i denna stad. Besök ett av alla mikrobryggerier i området och koppla därefter av bland renässansbyggnaderna på stadens största torg, Republic Square, en gång i tiden tänkt att bli det största torget i Europa. Besöker du dessutom Pilsen i Augusti hålls det en stor ölfestival mitt på torget.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Prag har nästan alla biluthyrningsföretag tillägg för försäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Ett tillägg som kan vara bra att överväga är till exempel självriskeliminering. Om hyrbilen på något sätt tar skada täcker denna försäkring då kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Prag, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Precis som i andra EU-länder behöver du inte ett internationellt körkort för bilkörning i Tjeckien och det räcker med ditt svenska körkort.

Var i Prag kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det finns många alternativ för biluthyrning i Prag om du tar dig downtown och många stora internationella företag har kontor i centrum. Föredrar du däremot att hyra din bil på stadens internationella flygplats, Prag-Václav Havels flygplats, PRG, kan du ta dig till parkering C där kända biluthyrare som Hertz, Sixt, Europcar, Budget och Avis har sina kontor. Vill du lämna bilen på ett annat kontor efter din semester går detta ofta bra, men se till att dubbelkolla detta innan du hyr. Du kan filtrera efter detta alternativ redan när du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 17/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Prag

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Prag-Václav Havel flygplatss biluthyrningsdisk

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42

12,4 km från flygplats

Hilton Prague

Pobrezni 1

12,6 km från flygplats

Hotel Don Giovanni Prague

Vinohradska 157a

15,4 km från flygplats

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42

12,4 km från flygplats

Hilton Prague

Pobrezni 1

12,6 km från flygplats

Hotel Don Giovanni Prague

Vinohradska 157a

15,4 km från flygplats

Duo

Teplicka 492

16,1 km från flygplats

Corinthia Hotel Prague

Kongresova 1

12,8 km från flygplats

Plus Prague Hostel

Privozni 1

13,4 km från flygplats

Hotel International Prague

Koulova 15

9,3 km från flygplats

Grandium Hotel Prague

Politickych Veznu 913/12

12,1 km från flygplats

Hotel Augustus et Otto

Na Celne 508/3

11,0 km från flygplats

Seifert Hotel

Konevova 8

13,7 km från flygplats

Hotel Union

Ostrcilovo Namesti 4

12,4 km från flygplats

pentahotel Prague

Sokolovska 112

13,7 km från flygplats

a&o Prague Rhea

V Uzlabine 3068/19

17,0 km från flygplats

Czech Inn

Francouzska 76

13,5 km från flygplats

Three Crowns Hotel Prague

Cimburkova 28

13,5 km från flygplats

La Ballerina

Dittrichova 20

11,2 km från flygplats

Theatrino

Borivojova 53

13,7 km från flygplats

Panorama Hotel Prague

Milevska 7

13,8 km från flygplats


Biluthyrning i Prag

Hittills i oktober har det gjorts 128 sökningar på momondo efter hyrbilar i Prag.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Prag för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National, och Avis är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Prag. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Prag som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Prag i november?

För en weekend i november ligger de bästa erbjudandena i Prag från 124 kr till cirka 227 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 86 kr till 146 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Prag har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från Global Rent A Car när du besöker Prag. Med en genomsnittskostnad på 157 kr per dag från deras 2 uthyrningskontor är Global Rent A Car ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Prag?

När du hyr en bil i Prag kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Prag. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Prag under november månad?

Prag får överlag en medeltemperatur på 0 °C och omkring 20 mm i nederbörd under november månad. För att kunna vara så väl förberedd som möjligt inför din resa till Prag gör du bäst i att hyra en stadsjeep. Detta gör att du säkert kan ta dig fram på de snöiga och isiga gatorna i Prag. Att hyra en SUV i Prag kommer i genomsnitt kosta dig 236 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har GREEN MOTION i Prag?

GREEN MOTION är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Prag. Med 2 uthyrningskontor i Prag hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 152 kr per dag från GREEN MOTION .

Vad är hastighetsgränsen i Prag?

Hastighetsgränsen i Prag är 50 km/t om inget annat anges. Prag har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Prag ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.


Hyra bil i andra städer i Tjeckien


Planera din resa till Prag

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Prag

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Prag
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Prag

  Hitta hotell i Prag
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Prag