Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Prag, Prague Region

Vill du hyra en bil billigt i Prag, Prague Region? Sök och jämför priser här!

Prag, Prague Region, Tjeckien
26 mar — 2 apr
Prag, Prague Region, Tjeckien
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Prag

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Prag

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Prag?

De billigaste hyrbilarna i Prag hittas generellt genom NU Car. När du bokar med NU Car kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 117 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Prag är 207 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Prag?

SURPRICE CAR RENTAL har flest uthyrningskontor i Prag med 6 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Prag?

Den populäraste hyrbilsmodellen bland momondos användare att hyra i Prag är Skoda Fabia Combi, följt av modellen Volkswagen Polo. Våra användare har hittat erbjudanden för Skoda Fabia Combi i Prag för i genomsnitt 204 kr per dag, och så billigt som 124 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 405 kr per dag att hyra modellen Volkswagen Polo i Prag, även om du kan hitta priser för så lite som 117 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Prag, Prague Region

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Prag, Prague Region
Ekonomi132 kr per dag
Kompakt141 kr per dag
Medelstor186 kr per dag
Kombi ekonomi132 kr per dag
Kompakt kombi154 kr per dag
Kompakt SUV154 kr per dag
Mellanstor kombi177 kr per dag
Medelstor SUV233 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Prag

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Prag?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Prag är i regel 21 år men kan ibland vara högre beroende på vilket företag du väljer att hyra med. Många av biluthyrningsföretagen vill även att man ska ha haft sitt körkort i minst ett år och ibland tillkommer en avgift för förare under 25 år som tas ut på plats.

Viktigt att veta om trafikregler i Prag

I Prag och resterande delar av landet kör man på höger sida. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på under dagen. Andra likheter är att det är krav på säkerhetsbälte och förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon. Då det kommer till promillehalten gäller nolltolerans. Det finns spårvagnar i staden och dessa körs om till höger. Då det kommer till vägavgifter i Tjeckien och i Prag finns det inga tullar utan istället används ett klistermärke som kan köpas vid bensinstationer, gränsövergångar och postkontor som fästs på vindrutan och visar att du betalat avgift för att få köra på vissa vägar. Alla hyrbilar har i regel detta klistermärke men det kan vara värt att dubbelkolla då du hyr din bil.

Parkering

Som turist rekommenderas de orangea zonerna för parkering inne i Prag. Dessa är markerade med heldragen vit linje och en skylt med orange linje. Dessa parkeringar indikerar korttidsparkering på max tre timmar. Det går bra att betala i parkeringsautomat eller med mobil app och beroende på vilken priszon du står i ligger avgiften oftast mellan 40–80 CZK (17–33 SEK) per timme. Det går också fint att ställa sig i de lila zonerna i vilka man som besökare betalar timvis och som innehavare av parkeringstillstånd får använda utan begränsningar. Föredrar du att parkera i parkeringshus finns det även många möjligheter till dessa i stadens centrala delar.

Utflyktsmål i och omkring Prag

Med hyrbil i Prag har du möjlighet att fly stadsstressen och köra drygt en och en halv timme till kurorten Karlsbad som används för just detta ändamål sedan 1370-talet. Stadens mineralrika vatten sägs ha hälsofördelar och det finns även möjlighet till mysiga promenader längs vindlande gatorna och stråk. Njut av atmosfären och lugnet innan du tar en eller två behandlingar på ett av stadens alla spa. Missa inte heller att ta bergbanan upp till de vackra Dianatornen för en enastående utsikt över staden. Har du bestämt dig för att hyra bil i Prag kan du även ta dig en timme och en kvarts körning bort till staden Pilsen. Detta är det perfekta utflyktsmålet för den ölintresserade då landets populära Pilsner Urquell först såg dagens ljus i denna stad. Besök ett av alla mikrobryggerier i området och koppla därefter av bland renässansbyggnaderna på stadens största torg, Republic Square, en gång i tiden tänkt att bli det största torget i Europa. Besöker du dessutom Pilsen i Augusti hålls det en stor ölfestival mitt på torget.

Vilka försäkringar ska man ha?

Då det kommer till att hyra bil i Prag har nästan alla biluthyrningsföretag tillägg för försäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Ett tillägg som kan vara bra att överväga är till exempel självriskeliminering. Om hyrbilen på något sätt tar skada täcker denna försäkring då kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Prag, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Precis som i andra EU-länder behöver du inte ett internationellt körkort för bilkörning i Tjeckien och det räcker med ditt svenska körkort.

Var i Prag kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det finns många alternativ för biluthyrning i Prag om du tar dig downtown och många stora internationella företag har kontor i centrum. Föredrar du däremot att hyra din bil på stadens internationella flygplats, Prag-Václav Havels flygplats, PRG, kan du ta dig till parkering C där kända biluthyrare som Hertz, Sixt, Europcar, Budget och Avis har sina kontor. Vill du lämna bilen på ett annat kontor efter din semester går detta ofta bra, men se till att dubbelkolla detta innan du hyr. Du kan filtrera efter detta alternativ redan när du söker efter din bil på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Prag, Prague Region

Hitta rätt hyrbil för dig i Prag

Liten bilar

184 kr - 742 kr

Alla biltyper

179 kr - 888 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Prag, Tjeckien är 341 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Prag, Tjeckien är december. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 184 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Prag. Genomsnittspriset för en hyrbil i Prag kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Prag som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Prag, Tjeckien är 362 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Prag, Tjeckien är december. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 156 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Prag. Genomsnittspriset för en hyrbil i Prag kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Prag som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Prag, Tjeckien är 935 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Prag, Tjeckien är juni. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 505 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 52% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Prag. Genomsnittspriset för en hyrbil i Prag kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Prag, Tjeckien är 551 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Prag, Tjeckien är maj. Då är priset 70% lägre än under resten året och ligger på bara 167 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Prag. Genomsnittspriset för en hyrbil i Prag kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Prag som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Prag, Tjeckien är 633 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Prag, Tjeckien är juni. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 879 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 29% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Prag. Genomsnittspriset för en hyrbil i Prag kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

132 kr/dag

(2 apr - 5 apr)
Opel Corsa
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

141 kr/dag

(3 apr - 7 apr)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Prag

Alla större biluthyrningsfirmor i Prag, Prague Region

Enterprise Rent-A-Car

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Dollar

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,1

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

8,3

Bäst

8,0

Avis

2 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,5

Bäst

7,5

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

7,3

Sixt

5 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

7,3

Övergripande

6,3

Upphämtning/avlämning

7,0

Bäst

7,0

Ace

2 platser
Översikt

Renlighet

7,5

Comfort

6,5

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

6,0

SURPRICE CAR RENTAL

6 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

Bra att veta om hyrbilar i Prag

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Prag.

Populära biltyper

Compact, Economy, Intermediate

Billigaste hyrbilen

128 kr

Mest populära modellen

Skoda Fabia Combi
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Prag under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Prag är 128 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 211 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Prag under de senaste 7 dagarna är av modellen Skoda Fabia Combi. Våra användare föredrar också Volkswagen Polo som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Prag

Sevärdheter i närheten:

Gamla stans torg11,4 km

Sevärdheter i närheten:

Gamla stans torg94,4 km

Sevärdheter i närheten:

Gamla stans torg108,0 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Prag

Nedan visas de mest populära hotellen i Prag
Don Giovanni Hotel Prague - Great Hotels of The World

Don Giovanni Hotel Prague - Great Hotels of The World

Vinohradska 157a, Prague, Prague Region, Czech Republic

4,3 km från stadskärnan

Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague, Prague Region, Czech Republic

1,2 km från stadskärnan

Union Hotel Prague

Union Hotel Prague

Ostrcilovo Namesti 4, Prague, Prague Region, Czech Republic

2,8 km från stadskärnan

Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych Veznu 913/12, Prague, Prague Region, Czech Republic

1,1 km från stadskärnan

Hotel Golden Crown

Hotel Golden Crown

Vladislavova 26, Prague, Prague Region, Czech Republic

0,9 km från stadskärnan

Ramada by Wyndham Prague City Centre

Ramada by Wyndham Prague City Centre

Vaclavske Namesti 41, Prague, Prague Region, Czech Republic

1,1 km från stadskärnan

Grand Hotel Bohemia

Grand Hotel Bohemia

Kralodvorska 4, Prague, Prague Region, Czech Republic

0,6 km från stadskärnan

Hilton Prague

Hilton Prague

Pobrezni 311/1, Prague, Prague Region, Czech Republic

1,5 km från stadskärnan

Plus Prague Hostel

Plus Prague Hostel

Praha 7 - Holesovice, Prívozní 1, Prague, Prague Region, Czech Republic

3,2 km från stadskärnan

Three Crowns Hotel Prague

Three Crowns Hotel Prague

Cimburkova 28, Prague, Prague Region, Czech Republic

2,4 km från stadskärnan

Louis Leger

Louis Leger

Legerova 9, Prague, Prague Region, Czech Republic

2,3 km från stadskärnan

Eurostars Thalia

Eurostars Thalia

Narodni Trida 13, Prague, Prague Region, Czech Republic

0,9 km från stadskärnan

a&o Prague Rhea

a&o Prague Rhea

V Uzlabine 3068/19, Prague, Prague Region, Czech Republic

5,9 km från stadskärnan

Corinthia Hotel Prague

Corinthia Hotel Prague

Kongresova 1, Prague, Prague Region, Czech Republic

3,1 km från stadskärnan

Ibis Praha Old Town

Ibis Praha Old Town

Na Porici 5, Prague, Prague Region, Czech Republic

0,9 km från stadskärnan

Ea Hotel Sonata

Ea Hotel Sonata

Sokolska 68, Prague, Prague Region, Czech Republic

1,6 km från stadskärnan

Stages Hotel Prague, A Tribute Portfolio Hotel

Stages Hotel Prague, A Tribute Portfolio Hotel

Ceskomoravska 19a, Prague, Prague Region, Czech Republic

5,7 km från stadskärnan

Hotel Duo

Hotel Duo

Teplicka 492, Prague, Prague Region, Czech Republic

6,3 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Prag – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Prag och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Prag, Tjeckien i april?

För en weekend i april ligger de bästa erbjudandena i Prag från 262 kr till cirka 277 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 202 kr till 246 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Prag, Tjeckien?

När du hyr en bil i Prag kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Prag. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Prag under april månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Prag i april månad. I genomsnitt får Prag en nederbörd på 50 mm och temperaturen ligger kring 12 °C under april. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Prag kommer i genomsnitt kosta dig 668 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Prag, Tjeckien?

Hastighetsgränsen i Prag är 50 km/t om inget annat anges. Prag har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Prag ligger hastighetsgränsen generellt på 130 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut BMW X5 i Prag?

Hur är vädret i Prag, Tjeckien i mars?

Vanligtvis ligger temperaturen i Prag under mars månad på 3 °C och den förväntade nederbörden är 20 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Är vädret i Prag representativt för resten av Prague Region?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Prag omkring i Prague Region eller runt de omgivande områdena under mars månad bör förvänta sig temperaturer runt 3 °C och en eventuell nederbörd på 20 mm under månaden.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Prag?

Priserna för bilar i Prag uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Prag?

Från och med mars 2024 finns det 80 bolag att välja mellan för bilar i Prag.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Prag?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Prag. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Prag?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Prag. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Prag?

Du bör boka en hyrbil i Prag med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Prag?

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Prag då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Prag med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Prag och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Prag på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Prag.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Prag som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Prag på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Prag med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Prag.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Prag

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Prag

Populära hyrbilstyper i Prag


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners