Hitta billiga flyg till Prag

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 4/10
tis 11/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Prag

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Prag

Bästa priset för enkelresa

113 kr

Bästa priset för tur- och returresa

476 kr

Snabbast flygtid

1t 35m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Prag från Sverige under de senaste 72 timmarna är 113 kr (Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Prag från Sverige under de senaste 72 timmarna är 476 kr (Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel).
Det snabbaste flyget till Prag från Sverige tar 1t 35m (Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Prag, inklusive Scandinavian Airlines, Eurowings och Norwegian.

Trender för flygresor till Prag

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Prag och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Prag?

Generellt är oktober den billigaste månaden att flyga från Sverige till Prag. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 518 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Prag i oktober är det också billigt att flyga i januari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 541 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Prag?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Prag för 383 kr/person, vilket är 86 % billigare än för genomsnittsflyget till Prag. För att hitta de billigaste priserna till Prag från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
See prices from:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Prag?

Vår data visar att söndag är den billigaste dagen att flyga till Prag. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 625 kr. Och andra sidan är onsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 270 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Prag?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Prag är på morgonen. Flyg från Sverige till Prag kan då kosta så lite som 1 886 kr. Flyg till Prag är dyrare på kvällen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 151 kr. Avgångar på kvällen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Hur lång tid tar det att flyga till Prag?

Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Prag du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Prag-Václav Havel tar det i genomsnitt 1t 55m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Prag-Václav Havel generellt omkring 1t 35m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Prag?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Prag från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 982 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Prag

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Prag från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Prag

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Prag

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Prag (PRG)

Vanligtvis är flyg till Prag från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Prag-Václav Havel, vilket i genomsnitt kostar 1 947 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PRAG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober21% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Prag kostar i genomsnitt bara 1 541 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PRAG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli24% dyrareDet kostar omkring 2 425 kr för flyg till Prag från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PRAG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli162% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Prag från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Prag

Resor till Prag är särskilt populära mellan april och juni, september och oktober samt under jul och nyår. Vädermässigt bjuder vår och tidig höst på de behagligaste temperaturerna för att upptäcka staden. Högsäsongen infaller under de varmare sommarmånaderna och då stiger även priset på flygresor, så för att hitta billiga flygbiljetter till Prag är det bättre att undvika just denna period. Staden bjuder på mysiga julmarknader och trevlig atmosfär vintertid vilket gör att även perioden runt jul är en populär tidpunkt att resa.

När är det billigast att boka flyg till Prag?

Billiga flyg till Prag hittar du framför allt i januari och februari, precis efter jul och nyår och innan de populära vårmånaderna. Under denna tid är temperaturerna svalare och du kan hitta flygstolar till riktigt bra priser. Om du bokar i god tid undviker du dessutom de dyra sista minuten biljetterna. Jämför resor i momondos priskalender på nätet för att hitta ett billigt alternativ för resor med hotell.

De som flyger till Prag kan potentiellt hitta bättre priser för Pardubice flygplats(95 km från stadskärnan i Prag) eller Karlovy Vary flygplats(108 km från stadskärnan i Prag) beroende på månad och avgångsflygplats.

Karlovy Vary flygplats har ett genomsnittspris på 2 807 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Prag. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.Hitta billiga flygbiljetter till Prag

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Prag
Ryanair
19 okt.
GOT04:55Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:30Prag-Václav Havel
26 okt.
PRG02:45Prag-Václav Havel
1t 30m
GOT04:15Göteborg Landvetter
Ryanair
12 nov.
GOT09:00Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG10:35Prag-Václav Havel
15 nov.
PRG16:45Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT18:25Göteborg Landvetter
Ryanair
3 dec.
GOT09:00Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG10:35Prag-Václav Havel
6 dec.
PRG16:45Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT18:25Göteborg Landvetter
Ryanair
7 jan.
GOT09:00Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG10:35Prag-Václav Havel
10 jan.
PRG16:45Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT18:25Göteborg Landvetter
Norwegian
21 nov.
ARN07:05Stockholm Arlanda
1t 55m
PRG09:00Prag-Václav Havel
25 nov.
PRG16:20Prag-Václav Havel
1t 55m
ARN18:15Stockholm Arlanda
Ryanair
10 dec.
GOT09:00Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG10:35Prag-Václav Havel
13 dec.
PRG16:45Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT18:25Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Prag

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Prag, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
5 okt.
GOT04:55Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:30Prag-Václav Havel
Ryanair
19 okt.
GOT04:55Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:30Prag-Václav Havel
Ryanair
5 okt.
GOT04:55Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:30Prag-Václav Havel

Andra kabinklasser för flyg till Prag

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Prag

Vilka bolag flyger till Prag?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Prag

Vilka bolag flyger till Prag?

Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Prag från Sverige Czech Airlines, Norwegian, Ryanair och Eurowings. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.

Flyg med Smartwings till Prag

Smartwings är ett populärt val för användare som reser till Prag. De flyger 17 flyg i veckan till Prag, oftast från Duesseldorf Intl. Biljettpriserna för Smartwings beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 742 kr (från Stockholm Arlanda). Bland 2 omdömen har momondos användare betygsatt Smartwings med ett genomsnittligt betyg på 9,1/10.

Flyg med SWISS till Prag

Flygerbjudanden med SWISS till Prag startar från 1 033 kr – det här är det bästa priset som nyligen hittats på momondo och det var för en tur- och returresa som avgick från Stockholm Arlanda. Under en normal vecka är flygpriserna för SWISS vanligtvis högre, men de varierar beroende på var du flyger från – Zürichs internationella är den populäraste avgångspunkten för SWISS till Prag och har därför i allmänhet störst tillgänglighet. SWISS får 8,4/10 i betyg av 140 omdömen.


Flygplatser nära Prag

Nedan hittar du alla flygplatser i Prag tillsammans med avståndet från stadens centrum

Över 13 miljoner passagerare passerar varje år genom Vaclav Havels terminaler, vilket gör flygplatsen till en av de mer trafikerade i Europa. Flygplatsen fungerar som bas för flygbolaget CSA och här landar också billiga flyg till Prag med lågprisbolagen Ryanair och Wizz Air. Flygplatsen har två olika terminaler mellan vilka du lätt kan förflytta dig till fots. För att ta dig in till stadens centrum kan du antingen ta lokalbuss eller expressbuss. Det finns också taxistationer utanför terminalerna om du önskar anlända direkt till din slutdestination.


Populära flygresor till Prag

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Prag som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Prag
Snabbaste flygtid1t 55m
Billigaste pris714 kr
Flyg från Göteborg till Prag
Snabbaste flygtid1t 35m
Billigaste pris499 kr
Flyg från Malmö till Prag
Snabbaste flygtid6t 40m
Billigaste pris1 484 kr
Flyg från Köpenhamn till Prag
Snabbaste flygtid1t 25m
Billigaste pris1 178 kr
Flyg från Luleå till Prag
Snabbaste flygtid13t 50m
Billigaste pris2 232 kr
Flyg från Ängelholm till Prag
Snabbaste flygtid19t 45m
Billigaste pris6 560 kr
Flyg från Jönköping till Prag
Snabbaste flygtid11t 25m
Billigaste pris7 636 kr
Flyg från Linköping till Prag
Snabbaste flygtid4t 40m
Billigaste pris5 291 kr

Så tar du dig runt i Prag

Prag har ett utmärkt nät av kollektivtrafik med bland annat buss, tunnelbana och spårvagn. Med busslinjerna kan du ta dig runt i stadens utkanter eller till och från flygplatsen. Tunnelbanan erbjuder snabb transport om du vill bege dig från ena änden av staden till den andra och går från klockan fem på morgonen fram till midnatt. För att förflytta dig kortare distanser är spårvagnsnätet det bästa, och trevligaste, alternativet.

Prags vackra arkitektur och många broar upplevs dock bäst till fots. Stadens centrum är kompakt och lättnavigerat vilket gör att avstånden inte är särskilt stora. Om du behöver ta dig någonstans efter midnatt, då staden inte längre trafikeras av spårvagn och tunnelbana, går det bra att vinka in en taxi, men se till att chauffören sätter på taxametern!


Visumkrav för att besöka Prag

När du flyger till Prag behöver du visa upp giltiga resehandlingar samt giltig legitimation. För resor inom EU-länder behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass som legitimation, alternativet är ett nationellt id-kort utfärdat av svensk myndighet, till exempel polisen. Din legitimation måste kunna visas upp på begäran för tjeckisk myndighetspersonal under din vistelse. För svenska medborgare som reser inom EU behövs inte heller något visum, men se alltid till att kika på ambassadens hemsida online innan du åker då visum- och passbestämmelser alltid kan förändras. Om du har med dig din legitimation när du turistar skall du vara vaksam på ficktjuvar så att du inte riskerar att bli bestulen. Många hotell erbjuder säkerhetsskåp där du kan lämna värdesaker under din vistelse.


Börja planera din resa till Prag


De bästa sakerna att se och göra i Prag

Intresserad av sevärdheter i Prag?

Missa inte världskända sevärdheter som Pragborgen, Karslbron över Moldau, St Vitus katedralen, Strahov biblioteket och det judiska museet.

Vad ska jag packa för min resa?

Oavsett om du reser under sen vår eller tidigt höst är det en bra idé att packa med en halsduk då det ofta drar friska vindar genom staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har resesällskap är det billigast att köpa ett lokalt SIM-kort för att kunna kontakta varandra.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du bör inte dricka kranvattnet utan köp hellre vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Prag?

Lämna ungefär tio procent i dricks vid taxiresor och restaurangmåltider.


Hitta billiga flyg till andra städer i Tjeckien

Tjeckien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Prag när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Prag, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Prag ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Prag. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Ja, momondo erbjuder prisbevakning för flyg till Prag. Efter att ha gjort en sökning på den här sidan kommer du kunna se inställningsfunktionen för prisbevakning. Ange bara en giltig e-postadress så meddelar momondo dig så fort priserna förändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.