Flyg till Prag

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 19/10
tis 26/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Prag.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tjeckien

Billigaste flygen till flygplatser i Prag

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Prag från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Prag

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Prag

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Prag (PRG)

Vanligtvis är flyg till Prag från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Prag-Václav Havel, vilket i genomsnitt kostar 796 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PRAG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Prag kostar i genomsnitt bara 1 101 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PRAG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj34% dyrareDet kostar omkring 1 835 kr för flyg till Prag från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PRAG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober219% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Prag från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Prag?

Resor till Prag är särskilt populära mellan april och juni, september och oktober samt under jul och nyår. Vädermässigt bjuder vår och tidig höst på de behagligaste temperaturerna för att upptäcka staden. Högsäsongen infaller under de varmare sommarmånaderna och då stiger även priset på flygresor, så för att hitta billiga flygbiljetter till Prag är det bättre att undvika just denna period. Staden bjuder på mysiga julmarknader och trevlig atmosfär vintertid vilket gör att även perioden runt jul är en populär tidpunkt att resa.

När är det billigast att boka flyg till Prag?

Billiga flyg till Prag hittar du framför allt i januari och februari, precis efter jul och nyår och innan de populära vårmånaderna. Under denna tid är temperaturerna svalare och du kan hitta flygstolar till riktigt bra priser. Om du bokar i god tid undviker du dessutom de dyra sista minuten biljetterna. Jämför resor i momondos priskalender på nätet för att hitta ett billigt alternativ för resor med hotell.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Prag?

  Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Prag. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 900 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Prag i januari är det också billigt att flyga i juni. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 127 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Prag?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Prag från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 291 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 227 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Prag?

  Vår data visar att måndag är den billigaste dagen att flyga till Prag. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 886 kr. Och andra sidan är torsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 691 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Prag?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Prag är på kvällen. Flyg från Sverige till Prag kan då kosta så lite som 957 kr. Flyg till Prag är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 370 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Prag?

  De som flyger till Prag kan potentiellt hitta bättre priser för Pardubice flygplats(95 km från stadskärnan i Prag) eller Karlovy Vary flygplats(108 km från stadskärnan i Prag) beroende på månad och avgångsflygplats.


Kan jag flyga till Prag-Václav Havel från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Prag-Václav Havel

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Prag-Václav Havel.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Prag-Václav Havel.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Prag-Václav Havel.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Prag-Václav Havel?

Returresa till Sverige från Prag-Václav Havel

Testkrav för COVID-19
Besökare från Prag-Václav Havel måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Prag-Václav Havel behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Prag inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Prag

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Prag
Ryanair
24 okt.
GOT02:05Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG03:40Prag-Václav Havel
31 okt.
PRG11:30Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT13:10Göteborg Landvetter
Ryanair
24 okt.
GOT02:05Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG03:40Prag-Václav Havel
31 okt.
PRG11:30Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT13:10Göteborg Landvetter
Ryanair
25 okt.
NYO07:40Stockholm Skavsta
1t 45m
PRG09:25Prag-Václav Havel
29 okt.
PRG10:40Prag-Václav Havel
1t 45m
NYO12:25Stockholm Skavsta
Ryanair
24 okt.
GOT02:05Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG03:40Prag-Václav Havel
27 okt.
PRG02:35Prag-Václav Havel
1t 30m
GOT04:05Göteborg Landvetter
Ryanair
1 nov.
GOT08:00Göteborg Landvetter
4t 10m
1 stopp
PRG12:10Prag-Václav Havel
5 nov.
PRG11:30Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT13:10Göteborg Landvetter
Ryanair
24 dec.
GOT12:35Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG14:10Prag-Václav Havel
31 dec.
PRG10:30Prag-Václav Havel
1t 40m
GOT12:10Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Prag

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Prag, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
27 okt.
GOT04:30Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:05Prag-Václav Havel
Ryanair
20 okt.
GOT04:30Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:05Prag-Václav Havel
Ryanair
20 okt.
GOT04:30Göteborg Landvetter
1t 35m
PRG06:05Prag-Václav Havel

Vilka bolag flyger till Prag?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Prag
 • Vilka bolag flyger till Prag?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Prag från Sverige Czech Airlines, Ryanair, SAS och Norwegian. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Prag

Nedan hittar du alla flygplatser i Prag tillsammans med avståndet från stadens centrum

Över 13 miljoner passagerare passerar varje år genom Vaclav Havels terminaler, vilket gör flygplatsen till en av de mer trafikerade i Europa. Flygplatsen fungerar som bas för flygbolaget CSA och här landar också billiga flyg till Prag med lågprisbolagen Ryanair och Wizz Air. Flygplatsen har två olika terminaler mellan vilka du lätt kan förflytta dig till fots. För att ta dig in till stadens centrum kan du antingen ta lokalbuss eller expressbuss. Det finns också taxistationer utanför terminalerna om du önskar anlända direkt till din slutdestination.


Populära flygresor till Prag

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Prag som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Prag
Snabbast flygtid1t 35m
Billigaste pris227 kr
Flyg från Stockholm till Prag
Snabbast flygtid1t 45m
Billigaste pris568 kr
Flyg från Malmö till Prag
Snabbast flygtid11t 25m
Billigaste pris987 kr
Flyg från Linköping till Prag
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris1 581 kr
Flyg från Luleå till Prag
Snabbast flygtid21t 30m
Billigaste pris1 974 kr
Flyg från Ängelholm till Prag
Snabbast flygtid15t 25m
Billigaste pris2 813 kr
Flyg från Jönköping till Prag
Snabbast flygtid11t 25m
Billigaste pris5 888 kr

Så tar du dig runt i Prag

Prag har ett utmärkt nät av kollektivtrafik med bland annat buss, tunnelbana och spårvagn. Med busslinjerna kan du ta dig runt i stadens utkanter eller till och från flygplatsen. Tunnelbanan erbjuder snabb transport om du vill bege dig från ena änden av staden till den andra och går från klockan fem på morgonen fram till midnatt. För att förflytta dig kortare distanser är spårvagnsnätet det bästa, och trevligaste, alternativet.

Prags vackra arkitektur och många broar upplevs dock bäst till fots. Stadens centrum är kompakt och lättnavigerat vilket gör att avstånden inte är särskilt stora. Om du behöver ta dig någonstans efter midnatt, då staden inte längre trafikeras av spårvagn och tunnelbana, går det bra att vinka in en taxi, men se till att chauffören sätter på taxametern!


Visumkrav för att besöka Prag

När du flyger till Prag behöver du visa upp giltiga resehandlingar samt giltig legitimation. För resor inom EU-länder behöver du inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass som legitimation, alternativet är ett nationellt id-kort utfärdat av svensk myndighet, till exempel polisen. Din legitimation måste kunna visas upp på begäran för tjeckisk myndighetspersonal under din vistelse. För svenska medborgare som reser inom EU behövs inte heller något visum, men se alltid till att kika på ambassadens hemsida online innan du åker då visum- och passbestämmelser alltid kan förändras. Om du har med dig din legitimation när du turistar skall du vara vaksam på ficktjuvar så att du inte riskerar att bli bestulen. Många hotell erbjuder säkerhetsskåp där du kan lämna värdesaker under din vistelse.


Börja planera din resa till Prag


De bästa sakerna att se och göra i Prag

Intresserad av sevärdheter i Prag?

Missa inte världskända sevärdheter som Pragborgen, Karslbron över Moldau, St Vitus katedralen, Strahov biblioteket och det judiska museet.

Vad ska jag packa för min resa?

Oavsett om du reser under sen vår eller tidigt höst är det en bra idé att packa med en halsduk då det ofta drar friska vindar genom staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har resesällskap är det billigast att köpa ett lokalt SIM-kort för att kunna kontakta varandra.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du bör inte dricka kranvattnet utan köp hellre vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Prag?

Lämna ungefär tio procent i dricks vid taxiresor och restaurangmåltider.


Hitta billiga flyg till andra städer i Tjeckien

Tjeckien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?