Hyrbil Tyskland

Biluthyrning i Tyskland

Hitta billiga hyrbilar i Tyskland för din nästa resa. Hyr din på bara några minuter!

sön 31/10
12:00
ons 3/11
12:00
Jämför momondo med |

De mest populära städerna i Tyskland för att hyra bil

Jämför hyrbilspriser för landets mest populära städer
Nuvarande prisklass
319 kr - 383 kr per dag
BILLIGASTE STADEN I TYSKLAND Hamburg 7% billigare Hyrbilar i Hamburg är vanligtvis the billigaste i Tyskland med ett genomsnittspris på 319 kr per dag.
DYRASTE STADEN I TYSKLAND Kiel 12% dyrare Kiel har oftast de högsta priserna för hyrbilar i Tyskland med priser på i genomsnitt 383 kr per dag.
MEST POPULÄRA STADEN I TYSKLAND Berlin 85% fler användare besökte momondo-användare söker efter fler hyrbilar i Berlin än någon annan region i Tyskland.

Biluthyrningsfirmor i Tyskland

Nedan finns en lista över alla biluthyrningsfirmor i landet, hur många kontor de har och i vilka populära städer du kan hitta dem
keddy by Europcar
660 platser
Hamburg 185 kr per dag
München 303 kr per dag
Berlin 321 kr per dag
Köln 233 kr per dag
Düsseldorf 221 kr per dag
Europcar
616 platser
Hamburg 780 kr per dag
München 363 kr per dag
Berlin 546 kr per dag
Frankfurt 725 kr per dag
Düsseldorf 256 kr per dag
Sixt
441 platser
München 516 kr per dag
Berlin 560 kr per dag
Hamburg 629 kr per dag
Düsseldorf 442 kr per dag
Stuttgart 803 kr per dag
BUCHBINDER
348 platser
Berlin 271 kr per dag
München 338 kr per dag
Hamburg 281 kr per dag
Global Rent A Car
338 platser
München 260 kr per dag
Berlin 281 kr per dag
Köln 193 kr per dag
Hamburg 305 kr per dag
Avis
328 platser
München 495 kr per dag
Berlin 514 kr per dag
Frankfurt 364 kr per dag
Hertz
272 platser
München 333 kr per dag
Frankfurt 236 kr per dag

De mest populära hyrbilstyperna

Nedan visas de mest populära hyrbilstyperna i Tyskland och de billigaste städerna för att hyra dem
Liten
Liten

Bäst värde

Dortmund

222 kr/dag
Liten

#1 Mest populära

München

361 kr/dag
Liten

#2 Mest populära

Düsseldorf

269 kr/dag
Liten

#3 Mest populära

Leipzig

492 kr/dag
Liten

#4 Mest populära

Köln

339 kr/dag
Liten

#5 Mest populära

Stralsund

255 kr/dag
Medel
Medel

Bäst värde

Düsseldorf

302 kr/dag
Medel

#1 Mest populära

München

465 kr/dag
Medel

#2 Mest populära

Köln

364 kr/dag
Medel

#3 Mest populära

Hamburg

739 kr/dag
Medel

#4 Mest populära

Frankfurt

426 kr/dag
Medel

#5 Mest populära

Stuttgart

674 kr/dag
Stor
Stor

Bäst värde

Bremen

468 kr/dag
Stor

#1 Mest populära

München

696 kr/dag
Stor

#2 Mest populära

Köln

696 kr/dag
Stor

#3 Mest populära

Frankfurt

547 kr/dag
Stor

#4 Mest populära

Hamburg

1 134 kr/dag
Skåpbil
Skåpbil

Bäst värde

Düsseldorf

361 kr/dag
Skåpbil

#1 Mest populära

München

732 kr/dag
Skåpbil

#2 Mest populära

Frankfurt

427 kr/dag
Skåpbil

#3 Mest populära

Hamburg

908 kr/dag
Skåpbil

#4 Mest populära

Stuttgart

674 kr/dag
SUV
SUV

Bäst värde

Weeze

286 kr/dag
SUV

#1 Mest populära

München

537 kr/dag
SUV

#2 Mest populära

Aachen

530 kr/dag
SUV

#3 Mest populära

Frankfurt

420 kr/dag

Hyra bil i Tyskland

Här kommer några råd och regler för att köra i Tyskland som kan vara användbara innan du bokar din hyrbil

Har Tyskland några unika trafikregler?

I Tyskland är det precis som i många andra länder förbjudet att hålla i mobiltelefonen och skicka sms medan du kör bil. Telefonsamtal är dock tillåtna om du har handsfree eller headset, men du bör ändå undvika att prata i telefon medan du kör bil om möjligt då det kan vara distraherande. Fartkameror är vanligt förekommande på många vägar, så se till att du håller hastighetsbegränsningarna. Om du har GPS i mobilen som kan spåra fartkameror eller kontroller så får den funktionen inte vara aktiverad under din bilfärd. I Tyskland är det tillåtet att göra en högersväng vid rött ljus om det finns en grön pil vid ljussignalen, se dig noga för innan du svänger för säkerhets skull för att undvika trafikolyckor. Vid rondeller gäller samma trafikregler som i Sverige och de anges med skyltar. Om inget annat anges så gäller högerregeln. Du bör också tänka på att inte korsa en gata om det finns risk att du blir stående med bilen precis i korsningen. Om du bryter mot någon av trafikreglerna i Tyskland kan du bli stoppad av polisen och få böter.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Tyskland?

För att få hyra bil i Tyskland måste du ha ett giltigt körkort. Det går bra att använda ditt svenska körkort. Du bör även ha med dig pass eller ID till biluthyrningen. När det gäller åldersgränser för biluthyrning i Tyskland så beror det på vilken typ av bil du vill hyra och vilket biluthyrningsföretag du väljer. Biltyper delas in i olika fordonsgrupper. 18 år är minimumgränsen, men tänk på att förare under 23 år räknas som unga förare och oftast behöver betala en extra avgift utöver biluthyrningskostnaden för att täcka försäkringen.

Vilka regioner i Tyskland har mest trafik?

Tysklands motorvägsnät kallas för Autobahn, vilket betyder motorväg på svenska. Dessa motorvägar är speciellt byggda för att bilister ska kunna hålla en högre hastighet. På Autobahn uppstår ofta långa köer och speciellt i Ruhrområdet (med städer som Dortmund, Düsseldorf och Essen med flera) kan du räkna med att det kan ta lite extra tid att passera. I storstäderna, till exempel Hamburg, Frankfurt och München, så kan det också vara mycket trafik. På A1 Hamburg och sydväst kan det också vara mycket trafik och bilköer. Under sommaren är det ofta intensivt i trafiken under fredag-söndag. I Tyskland är det många som kör fort på vägarna, så om du inte är van vid det höga tempot är det bäst att hålla sig i den högra filen och låta snabbare bilar köra i omkörningsfilerna.

Vilka är de vackraste vägarna i Tyskland?

Det finns flera populära och vackra turistvägar i Tyskland. En av dessa är Romantische Strasse som går mellan delstaterna Bayern och Baden-Württemberg. Denna sträcka går från Würzburg till Füssen i söder och längs vägen finns torn, slott, kyrkor och ringmurar. Den kallas för Romantiska vägen på svenska och tillkom efter andra världskriget. En annan vacker väg i Tyskland är Allévägen som går från Rügen till Reichenau nära den schweiziska gränsen. Längs Allévägen finns fina alléer med gamla träd och du har möjlighet att uppleva kultur och lära dig mer om historia. Om du planerar att hyra bil och ge dig ut på en roadtrip genom de tyska landskapen så finns det ett stort utbud av billig biluthyrning att välja på, oavsett var i landet du tänkt starta din bilresa. Längs de vackra vägarna i Tyskland finns det gott om restauranger och hotell att stanna till vid.

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Tyskland?

Enligt våra uppgifter är INTERRENT den billigaste hyrbilsfirman i Tyskland. Användare som bokar sin hyrbil med INTERRENT hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 359 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 182 kr per dag när du bokar med INTERRENT .

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Tyskland?

Om du planerar att hyra bil i Tyskland rekommenderar vi att du bokar med Global Rent A Car vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 21 % av våra användare Global Rent A Car när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 7,2 av 10 enligt 31 recensenter.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Tyskland?

Om du har planer på att resa till Tyskland och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Sunnycars är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 1 455 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Sunnycars? München är den mest populära staden att besöka i Tyskland och har 40 hyrbilskontor från Sunnycars.

Vilken sida av vägen kör man på i Tyskland?

Förare i Tyskland, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Hur bra är vägarna i Tyskland?

Av 137 länder rankade Tyskland som nummer 13 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Tyskland 5,7 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Tyskland?

Den lagliga nivån för alkoholhalt i blodet vid körning i Tyskland är 0,50 ‰. Det är dock viktigt att dubbelkolla regionala och lokala stadslagar eftersom denna gräns ibland kan variera. Gränsen för alkoholhalt i Tyskland kan även variera beroende på faktorer som ålder, förarerfarenhet och huruvida du kör ett kommersiellt fordon eller ej. Kom ihåg att det finns striktare straff för dem som intar alkohol och kör under den lagliga åldern för alkoholkonsumtion. I Tyskland måste du vara minst 16 år för att få dricka.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Tyskland?

Den mest populära bilen att hyra i Tyskland är en Compact. 19 % valde denna biltyp för sin resa till Tyskland. Om en Compact passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 148 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

Hur mycket kostar bensinen i Tyskland?

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Tyskland 15,93 kr per liter. Enligt våra siffror har Tyskland varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Algeriet de lägsta priserna på 2,93 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 22,13 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.


Biluthyrning i andra regioner i Europa

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av regionerna du inte får missa i landet
Hyrbil Tyskland
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00