Hyrbilar i Tyskland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Tyskland? Sök och jämför priser här!

Berlin, Tyskland
8 dec — 15 dec
Berlin, Tyskland
fre 8/12
12:00
fre 15/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Tyskland

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Tyskland

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Tyskland?

Enligt våra uppgifter är INTERRENT den billigaste hyrbilsfirman i Tyskland. Användare som bokar sin hyrbil med INTERRENT hittar ofta priser under det genomsnittliga priset på 485 kr per dag. Beroende på vilken stad du vill besöka, vilken typ av bil du vill hyra och under hur lång tid du vill ha den kan du hitta priser för så lite som 219 kr per dag när du bokar med INTERRENT .

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Tyskland?

Om du planerar att hyra bil i Tyskland rekommenderar vi att du bokar med Alamo vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 30 % av våra användare Alamo när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 7,4 av 10 enligt 81 recensenter.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Tyskland?

Om du har planer på att resa till Tyskland och hyra bil kan det vara bra att tänka på att keddy by Europcar är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 786 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från keddy by Europcar? München är den mest populära staden att besöka i Tyskland och har 28 hyrbilskontor från keddy by Europcar.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Tyskland?

Den mest populära bilen att hyra i Tyskland är en Kompakt. 37 % valde denna biltyp för sin resa till Tyskland. Om en Kompakt passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 513 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Tyskland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Tyskland
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(13 dec - 19 dec)
Toyota Corolla
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

157 kr/dag

(11 dec - 14 dec)
Toyota Corolla
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

185 kr/dag

(26 jan - 30 jan)
Mercedes-Benz A-Class
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

186 kr/dag

(15 dec - 5 jan)
Toyota Corolla
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

198 kr/dag

(29 dec - 2 jan)
Audi A1
Toyota Yaris
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

217 kr/dag

(8 dec - 11 dec)
Toyota Yaris
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

228 kr/dag

(8 dec - 16 dec)
Smart Fortwo
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

228 kr/dag

(8 dec - 16 dec)
Audi A1
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

235 kr/dag

(29 dec - 2 jan)
Toyota Corolla

Information om biluthyrning i Tyskland

Har Tyskland några unika trafikregler?

I Tyskland är det precis som i många andra länder förbjudet att hålla i mobiltelefonen och skicka sms medan du kör bil. Telefonsamtal är dock tillåtna om du har handsfree eller headset, men du bör ändå undvika att prata i telefon medan du kör bil om möjligt då det kan vara distraherande. Fartkameror är vanligt förekommande på många vägar, så se till att du håller hastighetsbegränsningarna. Om du har GPS i mobilen som kan spåra fartkameror eller kontroller så får den funktionen inte vara aktiverad under din bilfärd. I Tyskland är det tillåtet att göra en högersväng vid rött ljus om det finns en grön pil vid ljussignalen, se dig noga för innan du svänger för säkerhets skull för att undvika trafikolyckor. Vid rondeller gäller samma trafikregler som i Sverige och de anges med skyltar. Om inget annat anges så gäller högerregeln. Du bör också tänka på att inte korsa en gata om det finns risk att du blir stående med bilen precis i korsningen. Om du bryter mot någon av trafikreglerna i Tyskland kan du bli stoppad av polisen och få böter.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Tyskland?

För att få hyra bil i Tyskland måste du ha ett giltigt körkort. Det går bra att använda ditt svenska körkort. Du bör även ha med dig pass eller ID till biluthyrningen. När det gäller åldersgränser för biluthyrning i Tyskland så beror det på vilken typ av bil du vill hyra och vilket biluthyrningsföretag du väljer. Biltyper delas in i olika fordonsgrupper. 18 år är minimumgränsen, men tänk på att förare under 23 år räknas som unga förare och oftast behöver betala en extra avgift utöver biluthyrningskostnaden för att täcka försäkringen.

Vilka regioner i Tyskland har mest trafik?

Tysklands motorvägsnät kallas för Autobahn, vilket betyder motorväg på svenska. Dessa motorvägar är speciellt byggda för att bilister ska kunna hålla en högre hastighet. På Autobahn uppstår ofta långa köer och speciellt i Ruhrområdet (med städer som Dortmund, Düsseldorf och Essen med flera) kan du räkna med att det kan ta lite extra tid att passera. I storstäderna, till exempel Hamburg, Frankfurt och München, så kan det också vara mycket trafik. På A1 Hamburg och sydväst kan det också vara mycket trafik och bilköer. Under sommaren är det ofta intensivt i trafiken under fredag-söndag. I Tyskland är det många som kör fort på vägarna, så om du inte är van vid det höga tempot är det bäst att hålla sig i den högra filen och låta snabbare bilar köra i omkörningsfilerna.

Vilka är de vackraste vägarna i Tyskland?

Det finns flera populära och vackra turistvägar i Tyskland. En av dessa är Romantische Strasse som går mellan delstaterna Bayern och Baden-Württemberg. Denna sträcka går från Würzburg till Füssen i söder och längs vägen finns torn, slott, kyrkor och ringmurar. Den kallas för Romantiska vägen på svenska och tillkom efter andra världskriget. En annan vacker väg i Tyskland är Allévägen som går från Rügen till Reichenau nära den schweiziska gränsen. Längs Allévägen finns fina alléer med gamla träd och du har möjlighet att uppleva kultur och lära dig mer om historia. Om du planerar att hyra bil och ge dig ut på en roadtrip genom de tyska landskapen så finns det ett stort utbud av billig biluthyrning att välja på, oavsett var i landet du tänkt starta din bilresa. Längs de vackra vägarna i Tyskland finns det gott om restauranger och hotell att stanna till vid.


Erbjudanden på hyrbilar i Tyskland

Hitta rätt hyrbil för dig i Tyskland

Liten cars

325 kr - 550 kr

Alla biltyper

587 kr - 912 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Tyskland är 452 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Tyskland är november. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 325 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Tyskland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Tyskland är 627 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Tyskland är november. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 459 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Tyskland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Tyskland är 928 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Tyskland är februari. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 692 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Tyskland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Tyskland är 610 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Tyskland är oktober. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 384 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Tyskland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Tyskland är 959 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Tyskland är november. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 405 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 21% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Tyskland är 1 169 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Tyskland är februari. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 758 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 36% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt car i Tyskland som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Tyskland är 446 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Tyskland är januari. Då är priset 14% lägre än under resten året och ligger på bara 384 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 42 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tyskland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tyskland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(13 dec - 19 dec)
Toyota Corolla
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

157 kr/dag

(11 dec - 14 dec)
Toyota Corolla
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

185 kr/dag

(26 jan - 30 jan)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Tyskland

Alla större biluthyrningsfirmor i Tyskland

keddy by Europcar

786 platser

Sunnycars

660 platser

Europcar

638 platser

FLIZZR

542 platser

Global Rent A Car

525 platser

Sixt

490 platser

BUCHBINDER

479 platser

Avis

360 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Tyskland

Sevärdheter i närheten:

Nurburgring119,1 km
Theresienwiese304,1 km
Heide Park343,8 km
Beatles-Platz401,6 km
Hamburg Messe und Congress403,3 km

Sevärdheter i närheten:

Mercedes-Benz Arena Berlin16,5 km
Gendarmenmarkt18,4 km
Alexanderplatz18,7 km
Velodrom19,0 km
Brandenburger Tor19,1 km

Sevärdheter i närheten:

Theresienwiese30,3 km
Nurburgring413,7 km
Tropical Islands432,6 km
Berlin Waldbuhne473,6 km
Zoologiska trädgården474,5 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Tyskland

Nedan visas de mest populära hotellen i Tyskland

Biluthyrning i Tyskland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Tyskland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Tyskland?

Förare i Tyskland, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Hur bra är vägarna i Tyskland?

Av 137 länder rankade Tyskland som nummer 13 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Tyskland 5,7 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Tyskland?

Den lagliga nivån för alkoholhalt i blodet vid körning i Tyskland är 0,50 ‰. Det är dock viktigt att dubbelkolla regionala och lokala stadslagar eftersom denna gräns ibland kan variera. Gränsen för alkoholhalt i Tyskland kan även variera beroende på faktorer som ålder, förarerfarenhet och huruvida du kör ett kommersiellt fordon eller ej. Kom ihåg att det finns striktare straff för dem som intar alkohol och kör under den lagliga åldern för alkoholkonsumtion. I Tyskland måste du vara minst 16 år för att få dricka.

Hur mycket kostar bensinen i Tyskland?

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Tyskland 20,03 kr per liter. Enligt våra siffror har Tyskland varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Kuwait de lägsta priserna på 3,55 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 32,33 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Tyskland?

Priserna för bilar i Tyskland uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Tyskland?

Det finns 6 570 bolag tillgängliga för bilar i Tyskland från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Tyskland?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Tyskland. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Tyskland?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Tyskland. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Tyskland?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Tyskland om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Tyskland?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Tyskland. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Tyskland med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Tyskland som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Tyskland på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Tyskland.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Tyskland som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Tyskland på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Tyskland med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Tyskland på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Tyskland

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.