Hyrbilar i Lettland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Lettland? Sök och jämför priser här!

Riga, Lettland
11 dec — 18 dec
Riga, Lettland
mån 11/12
12:00
mån 18/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Lettland

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Lettland

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Lettland?

GREEN MOTION är den billigaste biluthyrningsfirman i Lettland med priser så låga som 112 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Lettland på 287 kr per dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Lettland?

Auto 5 har flest uthyrningskontor i Lettland. Företaget har 12 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Om du ännu inte bestämt vilken stad du vill besöka i Lettland kan Riga vara ett bra alternativ då det är den mest populära destinationen i landet. I och omkring denna stad har Auto 5 8 uthyrningskontor.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Lettland?

När det gäller att hyra bil i Lettland föredrar resenärer att hyra en Ekonomi. Faktum är att 53 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 203 kr per dag.

Information om biluthyrning i Lettland

Har Lettland några unika trafikregler?

Du som planerar att utforska Lettland med hyrbil kommer att bli glad över att upptäcka att landet följer samma trafikregler som många andra EU-länder. I Lettland råder högertrafik. Precis som i Sverige är det obligatoriskt att ha halvljuset påslaget även under dagtid. Även principerna för hastighetsbegränsningarna följer samma mönster som i resten av Europa. Generellt avgörs hastighetsbegränsningen av om du kör i en tätort, på en landsväg eller på en motortrafikled. Dock kan hastighetsbegränsningarna, liksom de övriga trafikreglerna, som gäller på specifika vägar avvika från det generella mönstret. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på hastighetsskyltar och andra vägmärken, samt att följa instruktionerna som du får från eventuella trafikpoliser. I Lettland är det obligatoriskt att använda säkerhetsbälte. Att hålla mobiltelefonen i handen medan du kör bil i Lettland är förbjudet enligt lag men det är tillåtet att prata i telefon bakom ratten om du använder handsfree-utrustning. Trafikförseelser i Lettland straffas i de flesta fall med böter, men allvarligare påföljder kan förekomma.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Lettland?

Biluthyrning i Lettland följer ett enkelt, snabbt och smidigt förlopp. Om du vill hyra en bil i Lettland behöver du kunna visa upp en giltig och internationellt gångbar ID-handling, som exempelvis ett svenskt pass utfärdat av polisen. Du behöver även visa upp ett giltigt körkort för biluthyrningsfirman. I de allra flesta fall välkomnas du som kund hos Lettlands biluthyrningsfirmor om du är 21 år gammal eller äldre, samt har haft körkort i ett år eller längre. En del uthyrningsfirmor ber om en extra avgift om personen som ska köra bilen är yngre än 25 år. Möjligheterna till billig biluthyrning ser bra ut i Lettland, men det kan vara bra att känna till att uthyrningsfirmorna ofta ber om en deposition som reserveras på ditt kreditkort medan du använder hyrbilen. Den reserverade summan kommer att synas på ditt konto igen efter att bilen har återlämnats, så du behöver inte ta med den i beräkningen när du räknar ut din totala biluthyrningskostnad.

Vilka regioner i Lettland har mest trafik?

Om du är intresserad av biluthyrning i Lettland kan det vara bra att känna till att de hårdast trafikerade vägarna finns i huvudstaden Riga, som även är landets största stad. Under vissa tider på dygnet är risken för trafikstockning i välbesökta områden större än vanligt. Därför kan det vara en bra idé att parkera bilen i utkanten av Riga om du planerar att utforska de centrala delarna av staden vid en tidpunkt när många människor är i rörelse, som exempelvis under morgontimmarna och efter arbetsdagens slut. Då kan du i stället använda dig av kollektivtrafiken i Riga, som brukar fungerar bra. Det kan även vara nyttigt att känna till att det finns en risk att du stöter på mycket trafik när du ska köra in eller ut ur Riga. Trafiken tenderar att vara hårdare under vissa tidpunkter på året, som till exempel under nationella högtider när det är vanligare att vara på resande fot.

Vilka är de vackraste vägarna i Lettland?

Vägarna i området där den lettiska huvudstaden Riga ligger är guldgruvor för dig som älskar historia, kultur och folkliv. Om du väljer att upptäcka staden med hyrbil kan du snabbt och enkelt ta dig till alla de platser som är historiskt och kulturellt intressanta. När du känner dig nöjd med stadsscenerna kanske du vill känna vinden i håret och se det grönskande landskapet glida förbi framför vindrutan på någon av de vackra landsvägarna som landet erbjuder. Om Riga är det första stoppet på din resa kan du till exempel fortsätta mot den pittoreska och stämningsfulla kuststaden Ventspils. Bilresan mellan Riga och Ventspils beskrivs ofta som vacker och upplevelserik. Ett annat populärt utflyktsmål bland resenärer som väljer att utforska Lettland med hyrbil är den charmiga lilla staden Kuldīga. Här kan du köra längst pittoreska småvägar i din egen takt och hitta egna lettiska smultronställen som du får lust att återvända till gång på gång.


Erbjudanden på hyrbilar i Lettland

Hitta rätt hyrbil för dig i Lettland

Liten cars

168 kr - 515 kr

Alla biltyper

170 kr - 867 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Lettland är 289 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Lettland är februari. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 168 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 32 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lettland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lettland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Lettland är 336 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Lettland är november. Då är priset 68% lägre än under resten året och ligger på bara 110 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lettland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lettland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Lettland är 398 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Lettland är november. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 143 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lettland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lettland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Lettland är 407 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Lettland är september. Då är priset 20% lägre än under resten året och ligger på bara 490 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lettland. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lettland kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Lettland

Alla större biluthyrningsfirmor i Lettland

Auto 5

12 platser

Sixt

11 platser

Prime Car Rent

10 platser

ADDCAR RENTAL

8 platser

GREEN MOTION

6 platser

SURPRICE CAR RENTAL

6 platser

Hertz

5 platser

Lat Rent

5 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Lettland

Sevärdheter i närheten:

Valmiera BMX Park113,0 km

Sevärdheter i närheten:

Valmiera BMX Park287,0 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Lettland

Nedan visas de mest populära hotellen i Lettland

Biluthyrning i Lettland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Lettland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Lettland?

Förare i Lettland, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Hur bra är vägarna i Lettland?

Av 137 länder rankade Lettland som nummer 95 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Lettland 3,3 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Lettland?

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Lettland, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Lettland om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Lettland har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

Hur mycket kostar bensinen i Lettland?

Det genomsnittliga priset på bensin i Lettland är 18,15 kr per liter sedan förra veckan. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Lettland överväg då Kuwait. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,53 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 32,15 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Lettland?

Priserna för bilar i Lettland uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Lettland?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Lettland är 136 från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Lettland?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Lettland. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Lettland?

För att få hyra en bil i Lettland måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Lettland?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Lettland. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Lettland?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Lettland genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Lettland med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Lettland som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Lettland på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Lettland.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Lettland som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Lettland med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Lettland med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Lettland.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Lettland

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.