Hyrbilar i Lettland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Lettland? Sök och jämför priser här!

Riga, Lettland
14 okt — 21 okt
Samma avlämingsplats
Riga, Lettland
fre 14/10
12:00
fre 21/10
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Lettland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Lettland
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

18 kr/dag

(6 dec - 11 dec)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

25 kr/dag

(31 okt - 4 nov)
Toyota Auris
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

21 kr/dag

(31 okt - 4 nov)
Vauxhall Mokka
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

20 kr/dag

(31 okt - 4 nov)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

19 kr/dag

(6 dec - 11 dec)
Mini Hatch
Ford Galaxy
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

77 kr/dag

(2 dec - 5 dec)
Ford Galaxy
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

20 kr/dag

(31 okt - 4 nov)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(27 okt - 29 okt)
Toyota Auris

Information om biluthyrning i Lettland

Du som planerar att utforska Lettland med hyrbil kommer att bli glad över att upptäcka att landet följer samma trafikregler som många andra EU-länder. I Lettland råder högertrafik. Precis som i Sverige är det obligatoriskt att ha halvljuset påslaget även under dagtid. Även principerna för hastighetsbegränsningarna följer samma mönster som i resten av Europa. Generellt avgörs hastighetsbegränsningen av om du kör i en tätort, på en landsväg eller på en motortrafikled. Dock kan hastighetsbegränsningarna, liksom de övriga trafikreglerna, som gäller på specifika vägar avvika från det generella mönstret. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på hastighetsskyltar och andra vägmärken, samt att följa instruktionerna som du får från eventuella trafikpoliser. I Lettland är det obligatoriskt att använda säkerhetsbälte. Att hålla mobiltelefonen i handen medan du kör bil i Lettland är förbjudet enligt lag men det är tillåtet att prata i telefon bakom ratten om du använder handsfree-utrustning. Trafikförseelser i Lettland straffas i de flesta fall med böter, men allvarligare påföljder kan förekomma.

Biluthyrning i Lettland följer ett enkelt, snabbt och smidigt förlopp. Om du vill hyra en bil i Lettland behöver du kunna visa upp en giltig och internationellt gångbar ID-handling, som exempelvis ett svenskt pass utfärdat av polisen. Du behöver även visa upp ett giltigt körkort för biluthyrningsfirman. I de allra flesta fall välkomnas du som kund hos Lettlands biluthyrningsfirmor om du är 21 år gammal eller äldre, samt har haft körkort i ett år eller längre. En del uthyrningsfirmor ber om en extra avgift om personen som ska köra bilen är yngre än 25 år. Möjligheterna till billig biluthyrning ser bra ut i Lettland, men det kan vara bra att känna till att uthyrningsfirmorna ofta ber om en deposition som reserveras på ditt kreditkort medan du använder hyrbilen. Den reserverade summan kommer att synas på ditt konto igen efter att bilen har återlämnats, så du behöver inte ta med den i beräkningen när du räknar ut din totala biluthyrningskostnad.

Om du är intresserad av biluthyrning i Lettland kan det vara bra att känna till att de hårdast trafikerade vägarna finns i huvudstaden Riga, som även är landets största stad. Under vissa tider på dygnet är risken för trafikstockning i välbesökta områden större än vanligt. Därför kan det vara en bra idé att parkera bilen i utkanten av Riga om du planerar att utforska de centrala delarna av staden vid en tidpunkt när många människor är i rörelse, som exempelvis under morgontimmarna och efter arbetsdagens slut. Då kan du i stället använda dig av kollektivtrafiken i Riga, som brukar fungerar bra. Det kan även vara nyttigt att känna till att det finns en risk att du stöter på mycket trafik när du ska köra in eller ut ur Riga. Trafiken tenderar att vara hårdare under vissa tidpunkter på året, som till exempel under nationella högtider när det är vanligare att vara på resande fot.

Vägarna i området där den lettiska huvudstaden Riga ligger är guldgruvor för dig som älskar historia, kultur och folkliv. Om du väljer att upptäcka staden med hyrbil kan du snabbt och enkelt ta dig till alla de platser som är historiskt och kulturellt intressanta. När du känner dig nöjd med stadsscenerna kanske du vill känna vinden i håret och se det grönskande landskapet glida förbi framför vindrutan på någon av de vackra landsvägarna som landet erbjuder. Om Riga är det första stoppet på din resa kan du till exempel fortsätta mot den pittoreska och stämningsfulla kuststaden Ventspils. Bilresan mellan Riga och Ventspils beskrivs ofta som vacker och upplevelserik. Ett annat populärt utflyktsmål bland resenärer som väljer att utforska Lettland med hyrbil är den charmiga lilla staden Kuldīga. Här kan du köra längst pittoreska småvägar i din egen takt och hitta egna lettiska smultronställen som du får lust att återvända till gång på gång.


Erbjudanden på hyrbilar i Lettland

Hitta rätt hyrbil för dig i Lettland

Bilar i Liten

132 kr - 532 kr

Alla biltyper

132 kr - 809 kr

The average price of a Liten rental in Lettland is 274 kr. The cheapest time to rent a Liten in Lettland is in oktober. The price is 52% lower than the rest of the year at just 132 kr per day. A Liten rental is typically 21 % billigare than the average car rental in Lettland. The average price of a vehicle rental in Lettland can vary based on a number of factors including supply, popularity of the vehicle, and how far out you book your rental car. Below are the best prices for Lettland Liten rentals found on momondo in the past week.

The average price of a Medel rental in Lettland is 252 kr. The cheapest time to rent a Medel in Lettland is in november. The price is 48% lower than the rest of the year at just 134 kr per day. A Medel rental is typically 28 % billigare than the average car rental in Lettland. The average price of a vehicle rental in Lettland can vary based on a number of factors including supply, popularity of the vehicle, and how far out you book your rental car.

The average price of a SUV rental in Lettland is 276 kr. The cheapest time to rent a SUV in Lettland is in april. The price is 0% lower than the rest of the year at just 294 kr per day. A SUV rental is typically 21 % billigare than the average car rental in Lettland. The average price of a vehicle rental in Lettland can vary based on a number of factors including supply, popularity of the vehicle, and how far out you book your rental car. Below are the best prices for Lettland SUV rentals found on momondo in the past week.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

19 kr/dag

(6 dec - 11 dec)
Mini Hatch
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

18 kr/dag

(6 dec - 11 dec)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(27 okt - 29 okt)
Toyota Auris

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Lettland

Sevärdheter i närheten:

Valmiera BMX Park113,0 km

Sevärdheter i närheten:

Valmiera BMX Park287,0 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Lettland

Nedan visas de mest populära hotellen i Lettland

Biluthyrning i Lettland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Lettland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

GREEN MOTION är den billigaste biluthyrningsfirman i Lettland med priser så låga som 286 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Lettland på 286 kr per dag.

GREEN MOTION är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Lettland och 100 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. GREEN MOTION är även populära tack vare deras 2 recensioner med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 1,9 av 10. Tänk på att din destination i Lettland kanske inte har några uthyrningskontor från GREEN MOTION så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Auto 5 har flest uthyrningskontor i Lettland. Företaget har 12 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Om du ännu inte bestämt vilken stad du vill besöka i Lettland kan Riga vara ett bra alternativ då det är den mest populära destinationen i landet. I och omkring denna stad har Auto 5 8 uthyrningskontor.

Förare i Lettland, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Av 137 länder rankade Lettland som nummer 95 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Lettland 3,3 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Lettland, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Lettland om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Lettland har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

När det gäller att hyra bil i Lettland föredrar resenärer att hyra en Economy. Faktum är att 27 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 61 kr per dag.

Det genomsnittliga priset på bensin i Lettland är 17,87 kr per liter sedan förra veckan. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Lettland överväg då Algeriet. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,64 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 32,43 kr per liter.


Biluthyrning i populära städer i Lettland

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Lettland

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Europa

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i Europa

Börja planera din resa till Lettland


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Lettland. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Lettland genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Lettland som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Lettland.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Lettland med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Lettland.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.