Biluthyrning i Riga, Lettland

Vill du hyra en bil billigt i Riga, Lettland? Sök och jämför priser här

Riga, Lettland
3 nov — 10 nov
Samma avlämingsplats
Riga, Lettland
ons 3/11
12:00
ons 10/11
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Riga, Lettland

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

103 kr - 323 kr

Alla biltyper

103 kr - 1 057 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Riga, Lettland är 116 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Riga, Lettland är oktober. Då är priset 12 % lägre än andra tider på året och kostar bara 103 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 44 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Riga. Genomsnittspriset för en hyrbil i Riga kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Riga av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Riga

Alla större biluthyrningsfirmor i Riga, Lettland
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
7 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

8,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Valuta för pengarna

4,0
2 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
3 platser
Översikt

Renlighet

5,9

Comfort

5,9

Övergripande

1,9

Upphämtning/avlämning

1,9

Valuta för pengarna

7,9
8 platser
6 platser
6 platser

Information om din resa till Riga

Att hyra bil i Riga är ett trevligt alternativ för semestern i Baltikum. En liten hyrbil med fria mil kostar från 200 SEK per dygn eller 1200 SEK för en vecka. Om man hyr bilen i centrum får man räkna med 500 SEK per dygn eller 2000 SEK per vecka – du hittar de bästa erbjudanden på Rigas flygplats. Det går smidigt att ta sig runt i Lettland med bil, men tänk på att körsättet är något annorlunda i Baltikum än vad du kan vara van vid från Sverige. Alla respekterar inte trafikregler och trafikljus, så det rekommenderas att vara mycket uppmärksam och att alltid vara beredd på att bromsa.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Riga?

Du måste oftast vara minst 21 år när du ska hyra bil i Riga och du ska ha haft körkort i minst ett år. Reglerna varierar dock mellan olika företag och vissa har en åldersgräns på 18 år. Var uppmärksam på att vissa företag lägger på en avgift om du är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Riga

Trafikreglerna i Lettland skiljer sig inte så mycket från dem Sverige. Det är högertrafik som gäller och halvljuset ska vara påslaget hela dagen. Även hastighetsbegränsningarna är ungefär samma som i Sverige med 50 km/h i tätort och 90 km/h på landsväg, men Lettland saknar egentliga motorvägar och hastighetsbegränsningen på de största vägarna är 100 km/h. Promillegränsen är 0,5, men för den som haft körkort mindre än två år är gränsen 0,2 promille. Vinterdäck måste användas mellan den 1 december och den 1 mars. Inga vägar i Lettland är belagda med vägavgift. Barn under 135 cm bör sitta i baksätet och använda bilstol eller bilkudde.

Parkering

Hotell i Riga erbjuder ofta parkeringsmöjlighet för sina gäster. Därutöver finns det gatuparkering och parkeringsgarage där man kan parkera mot en avgift. Via hemsidan ”Rigas satiksme” kan man se alla parkeringsplatser i staden, vilken avgift som gäller och hur man kan betala. Generellt kostar gatuparkering 1,50-2,50 EUR (17-28 SEK) den första timmen och blir därefter något dyrare. Avgift tas ut till 20:00 på vardagar och till 17:00 på lördagar. På söndagar är gatuparkering oftast gratis.

Utflyktsmål i och omkring Riga

Med hyrbil i Riga är det enkelt att ta sig runt i Lettland och att komma utanför huvudstaden. Under sommaren rekommenderas ett besök i kuststaden Jurmala med sin 33 kilometer långa strand. Från Jurmala kan man åka vidare till nationalparken Kemeri som erbjuder några korta vandringsturer i fina omgivningar. En annan trevlig utflykt är Cesis som av många klassas som den finaste staden i Lettland. Det är också enkelt att ta sig vidare till angränsande länder som Estland och Litauen.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Riga ska du se till att ha en vagnskadeförsäkring. Vanligtvis ingår det i hyran. Det är även vanligt att en försäkring mot förluster vid stöld ingår. Tänk på att noga undersöka vad försäkringarna täcker. Till exempel ingår inte skador på däck eller borttappad bilnyckel i vissa vagnskadeförsäkringar. Du får vara beredd på en självrisk på cirka på 500-700 EUR (5500-7700 SEK). Om du vill undvika risken för en sådan utgift så kan du hyra bilen med självriskeliminering. Då slipper du stå för självrisken vid en eventuell skada. Du kan även köpa till en helförsäkring mot en extra avgift som ger dig ytterligare skydd mot skador på bilen samt på andras egendom.

Kan man använda sitt svenska körkort i Riga, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när du ska hyra bil i Riga, du behöver inte skaffa internationellt körkort.

Var i Riga kan man hämta och lämna sin hyrbil?

I centrala Riga kan du hämta och lämna din hyrbil i anslutning till tågstationen och på huvudgatan Brivibas iela. Ett alternativ är Rigas flygplats, vilket kan vara praktiskt om du kommer till Riga med flyg. Det går gratis minibussar till uthyrningsfirmornas kontor som ligger en bit ifrån ankomsthallen.


Avstånd till populära hotell från Riga, Lettland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Riga Intl flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Riga

I oktober har vi genomfört 8 sökningar efter hyrbilar i Riga för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Riga för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Riga har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Budget, Europcar och Avis. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Riga. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Riga, Lettland i november?

För att hyra en bil i Riga för en weekend i november, hittade vi så låga priser som 129 kr med genomsnittspriset 134 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Riga i november hittade ett genomsnittspris på 96 kr - men priser så låga som 95 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Riga har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Riga hos Carsrent, som har 3 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 172 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Riga från Carsrent ligger på 333 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Riga, Lettland?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Riga. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Riga när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Riga under november månad?

Riga får överlag en medeltemperatur på −1 °C och omkring 30 mm i nederbörd under november månad. För att kunna vara så väl förberedd som möjligt inför din resa till Riga gör du bäst i att hyra en stadsjeep. Detta gör att du säkert kan ta dig fram på de snöiga och isiga gatorna i Riga. Att hyra en SUV i Riga kommer i genomsnitt kosta dig 412 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Carsrent i Riga?

Carsrent är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Riga, Lettland. Med 3 uthyrningskontor i Riga, Lettland kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 333 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Riga, Lettland?

Hastighetsgränsen i Riga är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Riga är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 110 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Riga, Lettland i oktober?

I oktober får Riga vanligtvis en nederbörd på 50 mm och har en medeltemperatur på 7 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Riga då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i oktober?

Vädret i Riga under oktober kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Riga. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Riga tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Ett exempel på en liten bil tillgänglig för uthyrning är Hyundai Accent.

Är vädret i Riga representativt för resten av Riga Region?

Klimatet i Riga Region under oktober månad har vanligtvis en temperatur på 7 °C med en förväntad nederbörd på 50 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Riga till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på flygplatser i Riga

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Riga

Börja planera din resa till Riga