Hyrbilar i Turkiet

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Turkiet? Sök och jämför priser här!

Istanbul, Turkiet
19 aug — 26 aug
Samma avlämingsplats
Istanbul, Turkiet
fre 19/8
12:00
fre 26/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Turkiet

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Turkiet
Tesla Model S
eller liknande Premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4 dörrar

72 kr/dag

(1 nov - 8 nov)
Tesla Model S
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

13 kr/dag

(1 nov - 8 nov)
Mini Hatch
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

21 kr/dag

(27 okt - 10 nov)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

20 kr/dag

(1 nov - 8 nov)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

15 kr/dag

(27 okt - 10 nov)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

12 kr/dag

(27 okt - 10 nov)
Renault Captur
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

12 kr/dag

(1 nov - 8 nov)
Renault Captur

Information om biluthyrning i Turkiet

Trafikreglerna påminner mycket om de svenska, och det är högertrafik i landet. När du använder dig av biluthyrning i Turkiet kan det vara en fördel att använda en GPS för att hitta, eftersom det är lättare än att följa vägskyltarna. Förbuds- och påbudsskyltar är i stort sett identiska med de svenska, och du kan få böter om du kör för fort eller om du har alkohol i blodet vid en poliskontroll. Du behöver också se till att bara parkera där det är tillåtet. Håll inte i mobilen när du kör, och var noga med att alla som åker i bilen har bilbälte på sig. På mindre vägar gäller högerregeln om inget annat anges, så var beredd att släppa fram bilar som kommer från höger när de har företräde. När det är du som gynnas av högerregeln och har rätt att köra är det bra att vara försiktig och titta noga så att andra bilister saktar farten, då alla inte följer regeln.

När det är dags att boka biluthyrning i Turkiet finns det några villkor du måste uppfylla. Lagligt sett behöver du vara minst 18 år, men de flesta firmor kräver att du har fyllt 21. Om du är ute efter billig biluthyrning kan det behövas att du är ännu äldre än så, då det ofta läggs på en extra avgift om föraren är ung eller inte har haft körkort så länge. Om du vill hyra en lyxigare modell med en högre biluthyrningskostnad kan det också krävas att du är 25 eller äldre. När du hämtar bilen behöver du ha med dig ditt svenska körkort, ett giltigt pass och ett kreditkort för depositionsavgiften. Tänk på att alla dessa måste vara utfärdade i samma namn. När du kör din hyrbil behöver du ha med dig pappren du får av hyrbilsfirman som bekräftelse på att du har rätt att köra bilen.

Trafiken är som tyngst i Turkiets storstäder. Till exempel brukar det vara mycket trafik i Marmara-regionen, där Istanbul ligger. Istanbul räknas faktiskt bland de fem städer i världen där man får vänta längst i bilköer. Även Västra Anatolien där Ankara ligger kan få mycket trafik. Särskilt under sommaren och på helgerna kan det vara svårt att hitta parkering i storstäderna, så då kan det vara en fördel att parkera i utkanten och resa med buss in till centrum. Du kan också välja att promenera, vilket kan gå snabbare om det är mycket trafik. I Istanbul går det flera hundra olika busslinjer, så det är lätt att hitta en buss som tar dig till stadskärnan. Om du ändå vill köra hela vägen kan du försöka ta dig dit under vardagar när det inte är rusningstid. Det är mest praktiskt att använda sig av biluthyrning i Turkiet om man vill färdas mellan olika städer.

Det finns många vackra vägar att köra på i Turkiet. Ett exempel är vägen som går mellan Canakkale och Bergama. Väg D555 går längsmed den Egeiska kusten och det finns många fina ställen att stanna och fika på längsmed vägen. På väg till Bergama passerar du berget Kaz, som är ett utflyktsmål i sig självt. Vägen är inte så svår att köra på, men det kan vara mycket trafik. Du kan passa på att besöka den antika staden Troja bland annat. Du kan också stanna till i kuststaden Assos och i Ayvalik, dit många kryssningsfartyg anländer. Det finns både restauranger och mackar på vägen mellan Canakkale och Bergama, vilket gör det till en bra rutt för en roadtrip. En annan vacker väg går mellan Antalya och Fethiye, och det finns många fina stränder att stanna och ta ett dopp vid.


Erbjudanden på hyrbilar i Turkiet

Hitta rätt hyrbil för dig i Turkiet

Bilar i Liten

150 kr - 321 kr

Alla biltyper

302 kr - 980 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Turkiet är 202 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Turkiet är november. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 150 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 70 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Turkiet är 404 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Turkiet är februari. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 192 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 39 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Turkiet är 1 003 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Turkiet är mars. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 464 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 35% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Turkiet är 561 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Turkiet är mars. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 317 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Turkiet är 637 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Turkiet är mars. Då är priset 73% lägre än under resten året och ligger på bara 177 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 4 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Turkiet är 1 331 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Turkiet är mars. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 730 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 51% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

13 kr/dag

(1 nov - 8 nov)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

12 kr/dag

(27 okt - 10 nov)
Renault Captur
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

12 kr/dag

(1 nov - 8 nov)
Renault Captur

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Turkiet

Sevärdheter i närheten:

Solar Beach24,1 km
CNR Expo Fuar Merkezi32,7 km
Fatih Camii33,4 km
Taksim Square33,5 km
Grand Bazaar35,1 km

Sevärdheter i närheten:

Hadrian's Gate8,3 km
Antalya Cultural Center11,7 km
Kleopatra Plaji111,5 km
Mavi Lagün155,4 km
Yeni Foça Halk Plaji404,0 km

Sevärdheter i närheten:

Blå moskén30,4 km
Grand Bazaar31,2 km
Taksim Square31,2 km
Fatih Camii33,0 km
CNR Expo Fuar Merkezi41,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Turkiet

Nedan visas de mest populära hotellen i Turkiet

Biluthyrning i Turkiet

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Turkiet och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Goldcar Rental SP är den billigaste biluthyrningsfirman i Turkiet med priser så låga som 46 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Turkiet på 442 kr per dag.

Enligt våra data är Goldcar Rental SP det populäraste biluthyrningsföretaget i Turkiet. De senaste månaderna har 9% av våra användare valt Goldcar Rental SP som hyrbilsfirma. 2 av våra användare har recenserat sin upplevelse med Goldcar Rental SP under sin vistelse i Turkiet och ger dem ett betyg på 7,0 av 10.

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Turkiet. Företaget har 164 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Istanbul den mest populära destinationen i nuläget. Istanbul har även 28 kontor från Sunnycars.

Förare i Turkiet, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Turkiet rankade 37 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Turkiet 4,9 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Turkiet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Turkiet, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Turkiet om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Notera att åldersgränsen för lagligt drickande i Turkiet är 18. Alvarligare påföljder väntar dem under denna åldersgräns som trots allt dricker och kör.

Resenärer i Turkiet väljer ofta att hyra en Economy. Detta kan bero på vädret under deras vistelse, aktiviteter de har planerat eller deras budget. Under de senaste 30 dagarna hyrde 31 % av våra användare en Economy under sitt besök i Turkiet för ett genomsnittligt pris på 183 kr per dag.

Förra veckan kostade bensinpriset i Turkiet 12,56 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Turkiet har Algeriet några av världens lägsta bensinpriser på 3,22 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 29,95 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.


Biluthyrning i populära regioner i Turkiet

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Turkiet

Börja planera din resa till Turkiet


Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Turkiet via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Turkiet tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Ja, oavsett om det gäller bilar i Turkiet eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Turkiet.

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Turkiet på momondo.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Turkiet på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.