Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Turkiet

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Turkiet? Sök och jämför priser här!

Istanbul, Turkiet
8 mar — 15 mar
Istanbul, Turkiet
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Förarens ålder:
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Turkiet

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Turkiet

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Turkiet?

Right Cars är den billigaste biluthyrningsfirman i Turkiet med priser så låga som 37 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Turkiet på 303 kr per dag.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Turkiet?

Enligt våra data är Rhodium det populäraste biluthyrningsföretaget i Turkiet. De senaste månaderna har 48% av våra användare valt Rhodium som hyrbilsfirma. 9 av våra användare har recenserat sin upplevelse med Rhodium under sin vistelse i Turkiet och ger dem ett betyg på 6,1 av 10.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Turkiet?

Nissa Car Rental har flest uthyrningskontor i Turkiet. Företaget har 210 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Istanbul den mest populära destinationen i nuläget. Istanbul har även 17 kontor från Nissa Car Rental.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Turkiet?

Resenärer i Turkiet väljer ofta att hyra en Kompakt. Detta kan bero på vädret under deras vistelse, aktiviteter de har planerat eller deras budget. Under de senaste 30 dagarna hyrde 34 % av våra användare en Kompakt under sitt besök i Turkiet för ett genomsnittligt pris på 347 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Turkiet

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Turkiet
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Mini Hatch
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

53 kr/dag

(14 mar - 21 mar)
Skoda Rapid
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

53 kr/dag

(14 mar - 21 mar)
Opel Corsa
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

54 kr/dag

(14 mar - 21 mar)
Volkswagen Golf
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

55 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Volvo V40
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

57 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Mercedes-Benz GLA
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

84 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Opel Corsa
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

84 kr/dag

(14 mar - 21 mar)
Toyota Corolla
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

105 kr/dag

(9 mar - 25 mar)
Skoda Fabia

Information om biluthyrning i Turkiet

Har Turkiet några unika trafikregler?

Trafikreglerna påminner mycket om de svenska, och det är högertrafik i landet. När du använder dig av biluthyrning i Turkiet kan det vara en fördel att använda en GPS för att hitta, eftersom det är lättare än att följa vägskyltarna. Förbuds- och påbudsskyltar är i stort sett identiska med de svenska, och du kan få böter om du kör för fort eller om du har alkohol i blodet vid en poliskontroll. Du behöver också se till att bara parkera där det är tillåtet. Håll inte i mobilen när du kör, och var noga med att alla som åker i bilen har bilbälte på sig. På mindre vägar gäller högerregeln om inget annat anges, så var beredd att släppa fram bilar som kommer från höger när de har företräde. När det är du som gynnas av högerregeln och har rätt att köra är det bra att vara försiktig och titta noga så att andra bilister saktar farten, då alla inte följer regeln.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Turkiet?

När det är dags att boka biluthyrning i Turkiet finns det några villkor du måste uppfylla. Lagligt sett behöver du vara minst 18 år, men de flesta firmor kräver att du har fyllt 21. Om du är ute efter billig biluthyrning kan det behövas att du är ännu äldre än så, då det ofta läggs på en extra avgift om föraren är ung eller inte har haft körkort så länge. Om du vill hyra en lyxigare modell med en högre biluthyrningskostnad kan det också krävas att du är 25 eller äldre. När du hämtar bilen behöver du ha med dig ditt svenska körkort, ett giltigt pass och ett kreditkort för depositionsavgiften. Tänk på att alla dessa måste vara utfärdade i samma namn. När du kör din hyrbil behöver du ha med dig pappren du får av hyrbilsfirman som bekräftelse på att du har rätt att köra bilen.

Vilka regioner i Turkiet har mest trafik?

Trafiken är som tyngst i Turkiets storstäder. Till exempel brukar det vara mycket trafik i Marmara-regionen, där Istanbul ligger. Istanbul räknas faktiskt bland de fem städer i världen där man får vänta längst i bilköer. Även Västra Anatolien där Ankara ligger kan få mycket trafik. Särskilt under sommaren och på helgerna kan det vara svårt att hitta parkering i storstäderna, så då kan det vara en fördel att parkera i utkanten och resa med buss in till centrum. Du kan också välja att promenera, vilket kan gå snabbare om det är mycket trafik. I Istanbul går det flera hundra olika busslinjer, så det är lätt att hitta en buss som tar dig till stadskärnan. Om du ändå vill köra hela vägen kan du försöka ta dig dit under vardagar när det inte är rusningstid. Det är mest praktiskt att använda sig av biluthyrning i Turkiet om man vill färdas mellan olika städer.

Vilka är de vackraste vägarna i Turkiet?

Det finns många vackra vägar att köra på i Turkiet. Ett exempel är vägen som går mellan Canakkale och Bergama. Väg D555 går längsmed den Egeiska kusten och det finns många fina ställen att stanna och fika på längsmed vägen. På väg till Bergama passerar du berget Kaz, som är ett utflyktsmål i sig självt. Vägen är inte så svår att köra på, men det kan vara mycket trafik. Du kan passa på att besöka den antika staden Troja bland annat. Du kan också stanna till i kuststaden Assos och i Ayvalik, dit många kryssningsfartyg anländer. Det finns både restauranger och mackar på vägen mellan Canakkale och Bergama, vilket gör det till en bra rutt för en roadtrip. En annan vacker väg går mellan Antalya och Fethiye, och det finns många fina stränder att stanna och ta ett dopp vid.


Erbjudanden på hyrbilar i Turkiet

Hitta rätt hyrbil för dig i Turkiet

Liten cars

175 kr - 413 kr

Alla biltyper

257 kr - 617 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Turkiet är 256 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Turkiet är mars. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 175 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 36 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Turkiet är 311 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Turkiet är januari. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 205 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Turkiet är 1 153 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Turkiet är maj. Då är priset 60% lägre än under resten året och ligger på bara 466 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 66% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Turkiet är 545 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Turkiet är maj. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 314 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Turkiet är 566 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Turkiet är januari. Då är priset 51% lägre än under resten året och ligger på bara 282 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Turkiet som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Turkiet är 1 686 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Turkiet är februari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 786 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 77% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Turkiet. Genomsnittspriset för en hyrbil i Turkiet kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Mini Hatch
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

53 kr/dag

(14 mar - 21 mar)
Skoda Rapid
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

84 kr/dag

(20 mar - 27 mar)
Opel Corsa

Hyrbilsleverantörer i Turkiet

Alla större biluthyrningsfirmor i Turkiet

Nissa Car Rental

210 platser

Nokta Rent A Car

163 platser

Renticar

163 platser

Garenta

133 platser

Global Rent A Car

114 platser

Enterprise Rent-A-Car

112 platser

keddy by Europcar

99 platser

CIRCULAR

96 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Turkiet

Sevärdheter i närheten:

Solar Beach24,1 km
CNR Expo Fuar Merkezi32,7 km
Fatih Camii33,4 km
Taksim Square33,5 km
Grand Bazaar35,1 km

Sevärdheter i närheten:

Antalya Expo Centre7,7 km
Hadrian's Gate8,3 km
Antalyas kulturella center11,7 km

Sevärdheter i närheten:

Blå moskén30,4 km
Grand Bazaar31,2 km
Taksim Square31,2 km
Fatih Camii33,0 km
CNR Expo Fuar Merkezi41,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Turkiet

Nedan visas de mest populära hotellen i Turkiet
Crowne Plaza Antalya

Crowne Plaza Antalya

Akdeniz Bulvari Gursu Mah. 306, Antalya, Türkiye

8,5 km från stadskärnan

Swandor Hotels & Resorts Topkapi Palace

Swandor Hotels & Resorts Topkapi Palace

Kundu Mah. Yaşar Sabutay Bulvarı. No:442, Kundu Koyu, Aksu, Antalya, Türkiye

18,5 km från stadskärnan

Akra Hotel

Akra Hotel

Lara Yolu, Antalya, Türkiye

3,7 km från stadskärnan

Concorde De Luxe Resort

Concorde De Luxe Resort

Kemeragzi Site Mh. Tesisler Cad. 358/1, Antalya, Türkiye

15,3 km från stadskärnan

Swissotel The Bosphorus Istanbul

Swissotel The Bosphorus Istanbul

Visnezade Mah Acisu Sok, Istanbul, Türkiye

2,3 km från stadskärnan

Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center

Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center

Silahsor Cad. No: 42 Bomonti Sisli, Istanbul, Türkiye

3,2 km från stadskärnan

Sura Hagia Sophia Hotel

Sura Hagia Sophia Hotel

Divanyolu Cd. Alemdar Mh. Ticarethane Sk. No:10 Sultanahmet, Istanbul, Türkiye

2,3 km från stadskärnan

Intercontinental Istanbul, An IHG Hotel

Intercontinental Istanbul, An IHG Hotel

Asker Ocagi Cad No: 1 Taksim, Istanbul, Türkiye

1,6 km från stadskärnan

Rixos Premium Belek

Rixos Premium Belek

Ileribasi Mevkii Pk. 116, Belek, Türkiye

4,2 km från stadskärnan

The Land Of Legends Kingdom Hotel

The Land Of Legends Kingdom Hotel

Kadriye Mahallesi Ataturk Caddesi No:515, Belek, Türkiye

4,7 km från stadskärnan

Kaifa Hotel

Kaifa Hotel

Tavasi Çesme Sk. 74, Istanbul, Türkiye

3,1 km från stadskärnan

Ring Stone Hotels Bosphorus

Ring Stone Hotels Bosphorus

182 İstiklal Caddesi Taksim / Beyoğlu, Istanbul, Türkiye

0,1 km från stadskärnan

CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul

CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul

Gümüssuyu Mah. Inönü Cad. No:8, Istanbul, Türkiye

1,2 km från stadskärnan

The Marmara Taksim

The Marmara Taksim

Taksim Square, Istanbul, Türkiye

1,2 km från stadskärnan

Rixos Downtown Antalya

Rixos Downtown Antalya

Sakıp Sabancı Boulevard,Konyaaltı Beach 3, Antalya, Türkiye

3,7 km från stadskärnan

Blue Park Hotel

Blue Park Hotel

Ahmet Yesevi Cd. 48, Istanbul, Türkiye

12,0 km från stadskärnan

Lara Barut Collection

Lara Barut Collection

Güzeloba Mah., Yasar Sobutay Mah. No:30, Antalya, Türkiye

13,4 km från stadskärnan

Akgun Istanbul Hotel

Akgun Istanbul Hotel

Adnan Menderes Bulv., Istanbul, Türkiye

3,8 km från stadskärnan


Biluthyrning i Turkiet

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Turkiet och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Turkiet?

Förare i Turkiet, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på höger sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.

Hur bra är vägarna i Turkiet?

Turkiet rankade 37 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Turkiet 4,9 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Turkiet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Turkiet?

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Turkiet, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Turkiet om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Notera att åldersgränsen för lagligt drickande i Turkiet är 18. Alvarligare påföljder väntar dem under denna åldersgräns som trots allt dricker och kör.

Hur mycket kostar bensinen i Turkiet?

Förra veckan kostade bensinpriset i Turkiet 13,76 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Turkiet har Kuwait några av världens lägsta bensinpriser på 3,52 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 32,28 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Turkiet?

Priserna för bilar i Turkiet uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Turkiet?

Det finns 3 254 bolag tillgängliga för bilar i Turkiet från och med februari. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Turkiet?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Turkiet. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Turkiet?

Vid biluthyrning i Turkiet måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Turkiet?

Att boka en hyrbil i Turkiet via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Turkiet?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Turkiet tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Turkiet med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Turkiet eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Turkiet på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Turkiet.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Turkiet som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Turkiet på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Turkiet med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Turkiet på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Turkiet

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Turkiet


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Bilar i Turkiet
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners