Hyrbilar i Belgien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Belgien? Sök och jämför priser här!

Bryssel, Belgien
12 Dec — 19 Dec
Bryssel, Belgien
Tue 12/12
12:00
Tue 19/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Belgien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Belgien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Belgien?

Den billigaste hyrbilsfirman i Belgien är Budget. Resenärer har hittat hyrbilar från Budget för så lite som 183 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 522 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Belgien?

Free2Move är den hyrbilsfirma som har flest uthyrningskontor i Belgien. Med 54 kontor spridda över landet är chansen stor att du hittar ett av deras uthyrningsställen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Bryssel den mest populära destinationen i nuläget. Bryssel har även 2 kontor från Free2Move.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Belgien?

Den mest populära bilen att hyra i Belgien är en Ekonomi. 35 % valde denna biltyp för sin resa till Belgien. Om en Ekonomi passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 574 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Belgien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Belgien
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

210 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Smart Fortwo
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

223 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Smart Fortwo
Toyota Yaris
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

226 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Toyota Yaris
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

233 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Mini Hatch
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

234 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Audi A1
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

241 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Volvo V40
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

242 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Vauxhall Mokka
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

244 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Mercedes-Benz A-Class
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

249 kr/dag

(11 Dec - 19 Dec)
Mercedes-Benz A-Class

Information om biluthyrning i Belgien

Har Belgien några unika trafikregler?

Biluthyrning i Belgien är ett enkelt och smidigt sätt att upptäcka landet på. De flesta av Belgiens trafik- och säkerhetsregler kommer du att känna igen från den svenska motsvarigheten. I Belgien råder högertrafik och omkörning sker i det vänstra körfältet, förutom på de vägsträckor där det inte är tillåtet att köra om. Att bära säkerhetsbälte är obligatoriskt och barn som är i de yngre åldrarna måste dessutom sitta i bilbarnstol av säkerhetsskäl. Hastighetsbegränsningarna är vanligtvis något högre än i Sverige. Exempelvis är hastighetsbegränsningen på motorvägar och motortrafikleder oftast högre i Belgien. Tänk på att anpassa hastigheten efter de aktuella väder- och väglagsförhållandena som råder. Var uppmärksam på varningsskyltar, och om du planerar en resa som innefattar biluthyrning i Belgien kan det också vara bra att känna till att korsningar ofta är kameraövervakade. Konsekvensen av att bryta mot Belgiens trafik- och säkerhetsregler är vanligtvis böter, men mer omfattande påföljder förekommer också.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Belgien?

Biluthyrningsföretag i Belgien ställer i regel som krav att du ska visa upp en internationell ID-handling, som till exempel ett pass utfärdat av en myndighet. Du kommer också att bli ombedd att visa upp ditt körkort, som måste vara giltigt under hela den planerade hyrperioden. De flesta biluthyrningsföretagen ställer även krav på att kredit- eller bankkortet som du använder för att genomföra betalningen med ska stå i ditt eget namn (för- och efternamn). För att bli godkänd för biluthyrning i Belgien ska du vara 21 år eller äldre, samt ha haft körkort i minst ett års tid. Det är vanligt att uthyrningsföretagen tar ut en extra avgift om föraren än yngre än 25 år eller äldre än 75 år. Anledningen är att försäkringskostnaden kan bli högre i de fallen. Det är också vanligt att företagen ber om en depositionsavgift men eftersom avgiften syns på ditt konto igen efter hyrperioden påverkar den inte din slutgiltiga biluthyrningskostnad. Det finns goda möjligheter till billig biluthyrning i de olika delarna av Belgien.

Vilka regioner i Belgien har mest trafik?

Du som väljer att upptäcka allt som Belgien har att erbjuda med bil kommer att upptäcka att vissa regioner har intensivare trafik än andra. Det generella riktmärket är att mest trafik finns i storstäderna och deras utkanter. Några av regioner där trafiken ofta är intensiv är Flandern och Bryssel. Det sistnämnda, det vill säga Bryssel, är både namnet på Belgiens huvudstad och namnet på regionen där huvudstaden ingår. I regionen Flandern kan du räkna med intensiv trafik i Antwerpen som är en viktig hamnstad, samt i Brygge som är en storstad som fungerar som en knutpunkt. Huvudstaden Bryssel är ett politiskt och ekonomiskt epicenter i västra Europa och är en mycket välbesökt stad. Trafiken blir ofta tätare under vissa tidpunkter, som till exempel vid arbetsdagens början och slut. I Bryssel påverkas trafikens intensitet också av den ökade användningen av elektriska småbilar och elcyklar. Det är viktigt att vara uppmärksam på deras framfart när du kör i centrala Bryssel.

Vilka är de vackraste vägarna i Belgien?

Om du är intresserad av historia, kultur och arkitektur har Belgiens vägar och städer en hel del att erbjuda. För dig som fascineras av modern europeisk historia rekommenderar vi en bilresa längs väg N68 från Trois Pont till Bastogne, där det berömda slaget mellan tyska och amerikanska trupper ägde rum i slutet av andra världskriget. Eftersom delar av resan går via Luxemburg får du också möjlighet att upptäcka ännu ett land på din bilfärd om du väljer den resrutten. Ett annat alternativ för den historie- och arkitekturintresserade är att köra från Rue Bois Jean till Bouillon längst väg N810. Här kan du utforska och beundra det magnifika slottet Château de Bouillon. För en mer naturnära upplevelse rekommenderas en bilresa från Neaufchâteau till Florenville längst väg N85. Om du väljer den resvägen får du uppleva floden Semois och den storslagna skogen Forèt de Chiny som är rik på biologisk mångfald på nära håll.


Erbjudanden på hyrbilar i Belgien

Hitta rätt hyrbil för dig i Belgien

Liten cars

488 kr - 769 kr

Alla biltyper

568 kr - 1 714 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Belgien är 561 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Belgien är augusti. Då är priset 14% lägre än under resten året och ligger på bara 488 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Belgien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Belgien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Belgien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Belgien är 840 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Belgien är januari. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 492 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Belgien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Belgien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Belgien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Belgien är 915 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Belgien är januari. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 592 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Belgien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Belgien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Belgien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Belgien är 902 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Belgien är september. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 416 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Belgien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Belgien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Belgien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Belgien är 1 338 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Belgien är oktober. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 930 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Belgien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Belgien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Belgien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

210 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Smart Fortwo
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

223 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Smart Fortwo
Toyota Yaris
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

226 kr/dag

(12 Dec - 20 Dec)
Toyota Yaris

Hyrbilsleverantörer i Belgien

Alla större biluthyrningsfirmor i Belgien

Free2Move

54 platser

keddy by Europcar

39 platser

Sunnycars

34 platser

Enterprise Rent-A-Car

29 platser

Europcar

28 platser

Avis

27 platser

Budget

20 platser

Hertz

16 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Belgien

Sevärdheter i närheten:

Grand Place i Bryssel11,0 km
Circuit de Spa-Francorchamps116,2 km
Orval Abbey153,2 km

Sevärdheter i närheten:

Grand Place i Bryssel43,6 km
Circuit de Spa-Francorchamps107,1 km
Orval Abbey111,3 km

Sevärdheter i närheten:

Grand Place i Bryssel38,8 km
Circuit de Spa-Francorchamps134,4 km
Orval Abbey183,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Belgien

Nedan visas de mest populära hotellen i Belgien

Biluthyrning i Belgien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Belgien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Belgien?

I Belgien kör man alltid på höger sida av vägen. Not Om du inte följer denna lag kan det resultera i trafikböter.

Hur bra är vägarna i Belgien?

Av 137 länder rankade Belgien som nummer 30 för vägkvalitet. På en skala mellan 1 och 7, där 7 utgör det högsta betyget, fick Belgien 5,1 i betyg för vägkvaliteten. Vägbanans kvalitet kan variera beroende på vilken del av landet du besöker och väderförhållanden.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Belgien?

Den lagliga nivån för alkoholhalt i blodet vid körning i Belgien är 0,50 ‰. Det är dock viktigt att dubbelkolla regionala och lokala stadslagar eftersom denna gräns ibland kan variera. Gränsen för alkoholhalt i Belgien kan även variera beroende på faktorer som ålder, förarerfarenhet och huruvida du kör ett kommersiellt fordon eller ej. Belgien har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 16 år.

Hur mycket kostar bensinen i Belgien?

I genomsnitt kan du förvänta dig ett pris på 18,97 kr per liter för bensin i Belgien. Tänk på att det här är förra veckans nationella genomsnittspris och att priserna kan variera över hela landet. Däremot har Kuwait för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,55 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 32,30 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Belgien?

Priserna för bilar i Belgien uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Belgien?

Det finns 306 bolag tillgängliga för bilar i Belgien från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Belgien?

Bland olika länder, inklusive Belgien, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Belgien?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Belgien. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Belgien?

Du bör boka en hyrbil i Belgien med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Belgien?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Belgien tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Belgien med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Belgien som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Belgien på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Belgien.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Belgien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Belgien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Belgien med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Belgien med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Belgien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.