Hotell i Belgien

Hitta erbjudanden för 2 966 hotell i Belgien

Belgien
8 feb — 9 feb2
tors 9/2
mån 13/2

Bästa hotellen i Belgien

Hitta det perfekta hotellet för din vistelse i Belgien
Pris
kr349
kr1800
Gästomdömen
0 +
6 +
7 +
8 +
9 +
Hotellklass
0 +
2
3
4
5

De bästa städerna för att boka hotell i Belgien

Nedan visas genomsnittspriserna för hotell i de mest populära städerna i Belgien

Pris

789 kr–1 541 kr

BILLIGASTE STADEN I BELGIENCharleroi28% billigareHotell i Charleroi är de billigaste i Belgien med ett genomsnittspris på endast 789 kr per natt
DYRASTE STADEN I BELGIENSpa29% dyrareSpa har de högsta priserna för hotell i Belgien, med ett genomsnittligt rumspris på 1 541 kr per natt
MEST POPULÄRA STADEN I BELGIENBrysselBesöktes av 85% fler användareFler momondo-användare söker efter hotell i Bryssel än någon annan stad i Belgien

Saker att göra i Belgien


Hotell i populära städer i Belgien

Nedan visas de mest populära städerna att bo i under ett besök i Belgien , samt några av de bästa hotellen i varje område

När är det bäst att boka hotell i Belgien

Ta en titt på informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet för hotellrum i Belgien
Lågsäsongjanuariär den billigaste månaden att bo här
Högsäsongjuliär den dyraste månaden att bo här
16 %förväntad prisnedgång
12 %förväntad prisökning

Resepriser

1 079 kr - 1 453 kr

Billigaste veckodagsöndagär den billigaste dagen i veckan att boka
Dyraste veckodaglördagär den dyraste dagen i veckan att boka
1 522 krär den genomsnittliga kostnaden per natt för ett hotell denna dag
1 112 krär den genomsnittliga kostnaden per natt för ett hotell denna dag

Användbar information om hotell i Belgien

Få en snabb överblick över pris- och boendetrender för ditt besök i Belgien

Lägsta hotellpris

349 kr

Det mest populära hotellet (5-stjärnor)

Hotel Metropole Brussels

Hotell nära flygplats

2534

Genomsnittlig vistelselängd

9 daygar
Det billigaste priset för ett rum i Belgien som hittats under de senaste 7 dagarna är 349 kr/natt. Detta pris finns tillgängligt med Charleroi Youth Hostel, ett 2-stjärnigt hotell.
Bo i komfort när du bokar ett rum med Hotel Metropole Brussels, det mest populära 5-stjärniga hotellet i Belgien.
Det finns 2 534 hotell i Belgien som ligger nära Bryssel. Sheraton Brussels Airport Hotel är närmst med 0,5 km från denna flygplats.
De flesta väljer att bo 9 dagar på hotell i Belgien. Den genomsnittliga boendekostnaden för 9 dagar i Belgien under den senaste veckan ligger på 11 902 kr.

Information om att bo i Belgien

Läs dessa viktiga reseråd innan du bokar ett hotell i Belgien

När du planerar en resa till Belgien, kanske du funderar på vilka som är de bästa städerna att besöka. Några av dem har bra kollektivtrafik, såsom landets mest befolkade stad Antwerpen. Även om Antwerpen har buss- och spårvagnslinjer, så ligger de flesta turistattraktioner på gångavstånd från varandra. Enkelbiljetter som är giltiga under en timmes tid, och för flera rutter, är mycket prisvärda. Det finns också biljetter som gäller för flera dagar. Boka hotell i Belgien nära centrala busshållplatser som Antwerpen Business Suites nära Groenplaats-stationen i historiska Gamla stan. Huvudstaden i Belgien, Bryssel, har också ett omfattande kollektivtrafiksystem som gör alla delar av staden lättillgängliga. Hitta hotell i Belgiska städer som Bryssel, runt Bruxelles-Central Station nära den historiska stadskärnan.

Belgien är världsberömt för att vara hem till Natos högkvarter samt EU-kommissionen och parlamentet, och naturligtvis belgiska våfflor. I huvudstaden Bryssel kan besökare utforska utomhusmarknaden, Grand Place, som är gratis om du inte bestämmer dig för att köpa med dig några souvenirer hem. Fontänstatyn Manneken Pis är en annan berömd belgisk sevärdhet som lockar många besökare. Det finns billiga hotell i Belgien precis i närheten, som gästhuset Bxlroom. I hamnstaden Gent, kan du ta in den medeltida arkitekturen i den historiska stadskärnan i staden och utforska insidan av det medeltida slottet Gravensteen. Besökare måste betala en inträdesavgift. Det är möjligt att hitta billiga hotell i Belgien precis vid slottet Gravensteen, som till exempel Hotel Gravensteen. Om du besöker staden Brygge är klocktornet Belfry en självklarhet. Det är vackert från utsidan, men för en entréavgift kan du även utforska insidan.

Både Antwerpen och Bryssel är kända för sitt livliga nattliv. Belgarna älskar sin öl, så medan du är i landet måste du smaka på olika lokala ölsorter. I Belgien älskar de också sina musikfestivaler. En av de mest efterlängtade festivalerna, Tomorrowland, firas i staden Boom, mellan Bryssel och Antwerpen. För att komma nära det dagliga nattlivet i Bryssel, bo på hotell som Aris Grand Place Hotel, som är centralt beläget i staden. När det gäller matälskare som besöker Belgien finns det några rätter som du måste prova när du är i stan. Till exempel är musslor med pommes frites en mycket populär maträtt, även bara för att beställa på en avslappnad restaurang. Belgien är också globalt känt för sina våfflor och sin choklad. Du kommer att stöta på olika våffelstånd samt matställen som erbjuder denna läckra dessert, oavsett var du befinner dig i Belgien.

Många av de historiska byggnaderna och landmärkena är koncentrerade till landets huvudstad Bryssel. När du är i Bryssel i den historiska stadskärnan hittar du museer som det belgiska judiska museet, de kungliga museerna i Belgien och Magritte Museum. Alla har en inträdesavgift och är i allmänhet mer upptagna under högsäsong, vilket främst gäller under sommarmånaderna. Hitta ett hotell i Bryssel nära det område där museerna ligger, som NH Collection Brussels Grand Sablon. Nära staden Liege, finns det ett par slott du kan besöka, som har förvandlats till museer som är öppna för allmänheten. Slottet Franchimont ligger i ruiner medan slottet Reinhardstein har bevarats. Den sistnämnda har en inträdesavgift för besökare.

Den billigaste månaden att bo på ett hotell i Belgien är juni. Kostnaden är i genomsnitt 583 kr per natt i juni månad. I motsats till detta är oktober den dyraste månaden att besöka Belgien.

Som många skulle gissa, besöker flest Bryssel än någon annan stad när de åker till Belgien.

Gent är den dyraste staden i Belgien att boka ett hotellrum i. Priset per natt, 1 237 kr, är 21% mer än genomsnittsstaden i Belgien.

Antwerpen erbjuder för tillfället de lägsta priserna per natt av alla städer i Belgien på bara 279 kr. Et pris som är 65% lägre än genomsnittspriset per natt i Belgien.


momondos favorithotell i Belgien

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Belgien

Supper Studio

Bryssel, Belgien

4,5
561 kr
Value Stay Bruges

Value Stay Bruges

Jagerstraat 20, Bruges, Belgium

6,2
646 kr
Hotel Royal Astrid

Hotel Royal Astrid

Wellingtonstraat 15, Ostend, Belgium

7,5
805 kr
NH Brugge

NH Brugge

Boeveriestraat 2, Bruges, Belgium

8,1
1 239 kr
Aparthotel Adagio Brussels Grand Place

Aparthotel Adagio Brussels Grand Place

20 Boulevard Anspach, Brussels, Belgium

8,4
1 112 kr
ibis budget Charleroi Airport

ibis budget Charleroi Airport

33, Avenue Jean Mermoz, Fleurus, Belgium

7,3
614 kr
Crowne Plaza Antwerp

Crowne Plaza Antwerp

Gerard Le Grellelaan 10, Antwerp, Belgium

7,7
1 260 kr
Hotel Phenix

Hotel Phenix

Chaussee De Ninove 685, Brussels, Belgium

6,5
720 kr
Hotel Villa Royale

Hotel Villa Royale

Rue Royale, 195, Brussels, Belgium

6,7
932 kr
Hotel Du Congres

Hotel Du Congres

Rue Du Congres 42, Brussels, Belgium

8,0
1 038 kr
Radisson Blu Palace Hotel, Spa

Radisson Blu Palace Hotel, Spa

Place Royale 39, Spa, Belgium

7,9
1 556 kr
Budget Flats Brussels

Budget Flats Brussels

Maria Groeninckx De Maylaan 50, Brussels, Belgium

6,2
625 kr
1898 The Post

1898 The Post

Graslei 16, Ghent, Belgium

9,2
2 086 kr