Hitta billig biluthyrning i Lissabon

Vill du hyra en bil billigt i Lissabon? Sök och jämför priser här

sön 25/8
12:00
mån 26/8
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Lissabon

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Lissabon som hittats av användare på momondo
Mini car
eller liknande Mini
2 2-3
60 SEK
23 okt. - 1 nov.
Lissabon
Rua Salgado Zenha, Lote 1 / 2
60 SEK
23 okt. - 1 nov.
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
61 SEK
31 aug. - 7 sep.
Lissabon
Lisboa Airport
61 SEK
31 aug. - 7 sep.
Wrangler
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
154 SEK
10 sep. - 17 sep.
Lissabon
Rua Salgado Zenha, Lote 1 / 2
154 SEK
10 sep. - 17 sep.

Bästa företagen för biluthyrning i Lissabon

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
sadorent Mest populära SADORENT SADORENT erbjuder de billigaste priserna på 4 platser i staden
keddy Flest platser keddy by Europcar keddy by Europcar erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 11 platser

Leverantörer av hyrbilar i Lissabon

Alla större biluthyrningsfirmor i Lissabon
$self.agencySymbol
U Drive
Suveränt - 9,6 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
GO Rent A Car
Suveränt - 9,2 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Global Rent A Car
Suveränt - 9,0 (2 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
SURPRICE CAR RENTAL
Suveränt - 8,8 (2 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Valpi Rent
Suveränt - 8,8 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (6 478 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 820 omdömen)
3 platser

Flygplatser med biluthyrning i Lissabon

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Lissabon-Portelas flygplats
LIS

Hyra bil i Lissabon

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Lissabon?

För att hyra bil i Lissabon behöver du vara 18 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Portugal. Landet har även en övre åldersgräns på max 80 år för att få hyra bil. Även om du har ett giltigt körkort tillåts du inte hyra bil om du är över denna ålder. De flesta biluthyrningar i Lissabon lägger till en avgift på mellan 6 EUR och 10 EUR (ca. 60 SEK och 100 SEK) per dag om föraren är under 22 eller 24 år. Vilken av dessa åldersgränser som gäller för avgiften skiljer sig åt mellan olika biluthyrningar. Hos momondo kan du söka efter billiga hyrbilar och jämföra de olika bolagens priser. Tänk på att dessa priser inte tar hänsyn till din ålder och eventuella extra avgift för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Lissabon

Lissabon anses vara en av de svåraste städerna i Europa att köra i på grund av de trånga gatorna. Trafikanterna är hetsiga och otåliga och det är allmänt känt för att vara dåligt skyltat i staden. Om du hyrt bil under semestern är det därför bäst att parkera den utanför centrumet för att istället ta dig fram till fots eller med kollektivtrafiken. Många vägar i Portugal har vägavgifter som betalas i biltullar och det lättaste sättet att hantera dessa är att köpa ett Via Verde som gör att du kan köra förbi tullarna utan att behöva stanna. Regler gällande hastighetsbestämmelser i landet ligger på 50 km i timmen i städer och 120 kilometer i timmen på motorvägar.

Parkering

Lissabon är en gammal stad med branta, smala och vindlande gator vilket gör att gatuparkering är svårt att hitta. Särskilt svårt är det att hitta parkering i den historiska stadskärnan samt i stadsdelarna Baixa, Alfama och Chiado. Dessa områden har dock parkeringshus under jord där du har större chans att ställa bilen. Om du trots allt hittar gatuparkering kostar detta ungefär 2 EUR (ca. 16 SEK) per timme i centrum, och du får max ställa bilen i 2 timmar. Strax utanför centrum kostar det 1 EUR (ca. 12 SEK) per timme och du kan ställa bilen i upp till 4 timmar. Billig parkering hittar du på parkeringsplatser i Santa Apolonia och Docas där du kan ställa bilen för cirka 5 EUR (ca. 50 SEK) per dag. I centrala parkeringshus ligger den dagliga avgiften på mellan 14 och 43 EUR (ca. 150 SEK och 450 SEK) per dag.

Utflyktsmål i och omkring Lissabon

Om du hyr bil under semestern i Lissabon tar du dig enkelt runt till olika destinationer och utflyktsmål i stadens utkanter. Bland annat kan du besöka den pittoreska staden Sintra, stranden Carcavelos och Queluzs nationalpalats.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Lissabon måste du ha en tredjepartsförsäkring och en brandförsäkring. Dessa ingår nästan alltid i biluthyrningens totalpris och du skaffar dessa när du betalar för bokningen av din hyrbil. Dessa försäkringar täcker skador som uppkommer på andra bilar eller skador på andra bilars passagerare samt skador på hyrbilen vid eldsvåda. Många hyrbilsföretag har erbjudanden för andra tilläggsförsäkringar som inte är obligatoriska. Dessa är bland annat självriskeliminering eller stöldförsäkringar. Då trafiken i Lissabon är så pass hetsig är det för det mesta rekommenderat att skaffa en självriskeliminering då det lätt kan uppkomma små skador på hyrbilen. Innan du köper till några extra försäkringar ska du kontrollera med ditt försäkringsbolag om din hemförsäkring täcker skador på hyrbilar utomlands så att du inte betalar för en extra försäkring i onödan.

Kan man använda sitt svenska körkort i Lissabon, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Lissabon och du behöver inte något internationellt körkort för att köra i Portugal.

Var i Lissabon kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där det passar dig. Du filtrerar helt enkelt din sökning efter din önskade upphämtnings och avlämningsplats. I Lissabon är det många som väljer att hämta upp sin hyrbil direkt på stadens flygplats vid ankomsten, men det går bra att lämna den på en annan ort om du inte ska flyga ut från Lissabon. Jämför priser hos momondo för att hyra en bil billigt under din resa. Med en enkel sökning hittar du hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och tillbehör som GPS, barnstol och cykelställ.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Planera din resa till Lissabon