Hitta billig biluthyrning i Lissabon

Vill du hyra en bil billigt i Lissabon? Sök och jämför priser här

Lissabon, Portugal
4 mar — 11 mar
Samma avlämingsplats
Lissabon, Portugal
tors 4/3
12:00
tors 11/3
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Lissabon?

Alla

18 kr - 342 kr

Ekonomi

25 kr - 213 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i Lissabon. Priset ligger då 82% lägre än under resten av året, på bara 25 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i mars. Priset för en hyrbil i Lissabon kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Lissabon

Alla större biluthyrningsfirmor i Lissabon
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 110 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 45 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.5

Betyg baserat på 59 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.1

Betyg baserat på 43 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 31 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 2 recensioner


Information om din resa till Lissabon

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Lissabon?

För att hyra bil i Lissabon behöver du vara 18 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Portugal. Landet har även en övre åldersgräns på max 80 år för att få hyra bil. Även om du har ett giltigt körkort tillåts du inte hyra bil om du är över denna ålder. De flesta biluthyrningar i Lissabon lägger till en avgift på mellan 6 EUR och 10 EUR (ca. 60 SEK och 100 SEK) per dag om föraren är under 22 eller 24 år. Vilken av dessa åldersgränser som gäller för avgiften skiljer sig åt mellan olika biluthyrningar. Hos momondo kan du söka efter billiga hyrbilar och jämföra de olika bolagens priser. Tänk på att dessa priser inte tar hänsyn till din ålder och eventuella extra avgift för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Lissabon

Lissabon anses vara en av de svåraste städerna i Europa att köra i på grund av de trånga gatorna. Trafikanterna är hetsiga och otåliga och det är allmänt känt för att vara dåligt skyltat i staden. Om du hyrt bil under semestern är det därför bäst att parkera den utanför centrumet för att istället ta dig fram till fots eller med kollektivtrafiken. Många vägar i Portugal har vägavgifter som betalas i biltullar och det lättaste sättet att hantera dessa är att köpa ett Via Verde som gör att du kan köra förbi tullarna utan att behöva stanna. Regler gällande hastighetsbestämmelser i landet ligger på 50 km i timmen i städer och 120 kilometer i timmen på motorvägar.

Parkering

Lissabon är en gammal stad med branta, smala och vindlande gator vilket gör att gatuparkering är svårt att hitta. Särskilt svårt är det att hitta parkering i den historiska stadskärnan samt i stadsdelarna Baixa, Alfama och Chiado. Dessa områden har dock parkeringshus under jord där du har större chans att ställa bilen. Om du trots allt hittar gatuparkering kostar detta ungefär 2 EUR (ca. 16 SEK) per timme i centrum, och du får max ställa bilen i 2 timmar. Strax utanför centrum kostar det 1 EUR (ca. 12 SEK) per timme och du kan ställa bilen i upp till 4 timmar. Billig parkering hittar du på parkeringsplatser i Santa Apolonia och Docas där du kan ställa bilen för cirka 5 EUR (ca. 50 SEK) per dag. I centrala parkeringshus ligger den dagliga avgiften på mellan 14 och 43 EUR (ca. 150 SEK och 450 SEK) per dag.

Utflyktsmål i och omkring Lissabon

Om du hyr bil under semestern i Lissabon tar du dig enkelt runt till olika destinationer och utflyktsmål i stadens utkanter. Bland annat kan du besöka den pittoreska staden Sintra, stranden Carcavelos och Queluzs nationalpalats.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Lissabon måste du ha en tredjepartsförsäkring och en brandförsäkring. Dessa ingår nästan alltid i biluthyrningens totalpris och du skaffar dessa när du betalar för bokningen av din hyrbil. Dessa försäkringar täcker skador som uppkommer på andra bilar eller skador på andra bilars passagerare samt skador på hyrbilen vid eldsvåda. Många hyrbilsföretag har erbjudanden för andra tilläggsförsäkringar som inte är obligatoriska. Dessa är bland annat självriskeliminering eller stöldförsäkringar. Då trafiken i Lissabon är så pass hetsig är det för det mesta rekommenderat att skaffa en självriskeliminering då det lätt kan uppkomma små skador på hyrbilen. Innan du köper till några extra försäkringar ska du kontrollera med ditt försäkringsbolag om din hemförsäkring täcker skador på hyrbilar utomlands så att du inte betalar för en extra försäkring i onödan.

Kan man använda sitt svenska körkort i Lissabon, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Lissabon och du behöver inte något internationellt körkort för att köra i Portugal.

Var i Lissabon kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil som går att hämta och lämna där det passar dig. Du filtrerar helt enkelt din sökning efter din önskade upphämtnings och avlämningsplats. I Lissabon är det många som väljer att hämta upp sin hyrbil direkt på stadens flygplats vid ankomsten, men det går bra att lämna den på en annan ort om du inte ska flyga ut från Lissabon. Jämför priser hos momondo för att hyra en bil billigt under din resa. Med en enkel sökning hittar du hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och tillbehör som GPS, barnstol och cykelställ.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Avstånd till populära hotell från Lissabon

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Lissabon-Portela flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Lissabon

537 personer har letat efter hyrbilar i Lissabon i februari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Lissabon för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och National är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Lissabon. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Lissabon i mars?

För att hyra en bil en weekend i Lissabon i mars, var genomsnittspriset 490 kr, med billigare erbjudanden från 191 kr. För en veckas biluthyrning, Lissabon priser i mars är i genomsnitt 211 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 18 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Lissabon har lägst priser för hyrbilar?

OK RENT A CAR Har generellt de billigaste dagspriserna i Lissabon på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 192 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 9 kr per dag för deras hyrbilar i Lissabon.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Lissabon?

När du hyr en bil i Lissabon kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Lissabon. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Lissabon under mars månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Lissabon under mars månad. Med en genomsnittstemperatur på 15 °C och en nederbörd på omkring 65 mm i mars innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Lissabon kommer i genomsnitt kosta dig 566 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har keddy by Europcar i Lissabon?

keddy by Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Lissabon. Med 13 uthyrningskontor i Lissabon hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 392 kr per dag från keddy by Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Lissabon?

Hastighetsgränsen i Lissabon är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Lissabon är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Lissabon, Portugal i februari?

Den som letar efter en hyrbil i Lissabon under månaden februari kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 13 °C och en nederbörd på cirka 90 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i februari?

Vädret i Lissabon under februari kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Lissabon. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Lissabon tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Volkswagen Polo, Ford Ka och Fiat 500.

Är vädret i Lissabon representativt för resten av Lissabon?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Lissabon omkring i Lissabon eller runt de omgivande områdena under februari månad bör förvänta sig temperaturer runt 13 °C och en eventuell nederbörd på 90 mm under månaden.


Hyrbilar på flygplatser i Lissabon

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Lissabon

Planera din resa till Lissabon

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Lissabon

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Lissabon
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Lissabon

  Hitta hotell i Lissabon
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Lissabon