Hyrbilar i Aten, Attika

Vill du hyra en bil billigt i Aten, Attika? Sök och jämför priser här!

Aten, Attika, Grekland
18 aug — 25 aug
Samma avlämingsplats
Aten, Attika, Grekland
tors 18/8
12:00
tors 25/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Aten, Attika

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Aten, Attika
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

12 kr/dag

(9 okt - 25 okt)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

26 kr/dag

(9 okt - 25 okt)
Toyota Auris
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

36 kr/dag

(30 aug - 15 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Renault Captur
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

17 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Mini Hatch
Ford Galaxy
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

49 kr/dag

(29 okt - 3 nov)
Ford Galaxy
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

8 kr/dag

(30 aug - 15 sep)
Mercedes-Benz GLA
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

14 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Renault Captur

Viktig information om hyrbilar i Aten

Åldersgränsen för att hyra bil i Aten ligger på 21 år och du får som högst vara 75 år gammal. Många biluthyrningar lägger till en extra kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare som är under 25 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25 då tilläggsavgiften då blir mycket hög. Hos momondo jämför du enkelt priser mellan olika hyrbilsfirmor, men sökresultaten tar inte hänsyn till din ålder så tänk på att denna extra avgift tillkommer om du är under 25.

Trafiken i Aten är hetsig och det gäller att du håller extra uppsikt då det är vanligt att bilister i staden kör mot rött eller missar att stanna vid stoppskyltar. Det är vanligt at det uppstår bilköer i Aten och staden är dessutom känd för att ha förvirrande och otillräcklig skyltning för bilister. Det rekommenderas därför oftast att parkera bilen och istället ta dig fram till fots eller med kollektivtrafik inne i centrum. Om du kör bil är det lag på att ha en brandsläckare i bilen och detta ingår nästan alltid när du hyr bil.

Inne i centrala Aten är det näst intill omöjligt att hitta gatuparkering så ställ bilen i något av stadens parkeringshus. Desto mindre centralt du parkerar desto billigare. Om du hittar gatuparkering så betalas detta i parkeringsautomater som du hittar utspridda på Atens gator. Det kostar ungefär 1 EUR (ca. 12 SEK) per timme att gatuparkera. För det mesta kan du bara parkera bilen i max 2 timmar. Du kan istället parkera i parkeringshus för ungefär 1 EUR (ca. 10 SEK) per timme och då kan du ställa bilen längre perioder.

Om du hyr bil under vistelsen i Aten kan du med fördel ta dig runt till närliggande sevärdheter och destinationer i stadens omgivningar. Runt om Aten finns viktiga arkeologiska platser värda ett besök. En av de mest kända är Delphi, en antik stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här ligger bland annat Apollos tempel. För en annorlunda upplevelse kan du besöka de underjordiska grottorna i Corinth och ortens närliggande olivodlingar och vingårdar. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Meteora där det finns ett flertal kloster inbyggda i bergen. På grund av den höga höjden får du dessutom vackra vyer över det grekiska landskapet som sträcker ut sig ända bort mot horisonten.

För att hyra bil i Aten är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker tredjepartsskador, det vill säga skador som uppkommer på andra bilar och personer vid kollision, samt försäkring som täcker skador vid eldsvåda. Efter som dessa är obligatoriska ingår de nästan alltid i hyrbilsfirmornas erbjudanden. Många biluthyrare samarbetar med försäkringsbolag för att även ha erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är billigare att köpa till när du gör din bokning i jämfört med om du köper till dem på plats. Innan du köper till några tilläggsförsäkringar kan det vara bra att kontrollera om din hemförsäkring redan erbjuder detta skydd eller om din bank erbjuder försäkringar i och med att du bokar hyrbilen med deras kort.

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Aten. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa.

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. Du kan välja att filtrera sökresultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil för att underlätta valet av hyrbilsfirma. Om du inte vill hämta och lämna bilen på Atens flygplats, väljer du helt enkelt alternativet ”Annan avlämningsplats” för att kunna lämna bilen i centrala Aten eller i någon annan grekisk eller europeisk stad. När du jämför priser på momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och med tilläggsalternativ som GPS och barnstol. Tänk på att det är billigare att köpa till tilläggsalternativ direkt när du gör bokningen än på plats i Aten.


Erbjudanden på hyrbilar i Aten, Attika

Hitta rätt hyrbil för dig i Aten

Bilar i Liten

52 kr - 632 kr

Alla biltyper

61 kr - 1 395 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Aten, Grekland är 247 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Aten, Grekland är november. Då är priset 80% lägre än under resten året och ligger på bara 52 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Aten, Grekland är 453 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Aten, Grekland är januari. Då är priset 67% lägre än under resten året och ligger på bara 154 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Aten, Grekland är 768 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Aten, Grekland är mars. Då är priset 71% lägre än under resten året och ligger på bara 228 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Aten, Grekland är 487 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Aten, Grekland är oktober. Då är priset 69% lägre än under resten året och ligger på bara 154 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 8 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Aten, Grekland är 759 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Aten, Grekland är oktober. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 488 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Med nedfällbart tak i Aten, Grekland är 416 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Med nedfällbart tak i Aten, Grekland är juni. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 219 kr per dag. En hyrbil av typen Med nedfällbart tak är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

12 kr/dag

(9 okt - 25 okt)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

14 kr/dag

(22 okt - 29 okt)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Aten

Alla större biluthyrningsfirmor i Aten, Attika
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

9,0
3 platser
Översikt

Renlighet

9,1

Comfort

9,1

Övergripande

9,1

Upphämtning/avlämning

9,7

Bäst

9,4
10 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0
12 platser
12 platser
10 platser
6 platser
6 platser

Bra att veta om hyrbilar i Aten

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Aten.

Mest populära uthyrningsföretag

Goldcar Rental SP

Populära biltyper

Economy, Mini, Intermediate

Billigaste hyrbilen

262 kr

Mest populära modellen

Fiat Panda
Den mest populära biluthyrningsfirman i Aten som hittats på momondo den här månaden är Goldcar Rental SP. Andra toppval för biluthyrningsföretag är GREEN MOTION och AbbyCar Car Rentals
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Aten under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Aten är 262 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 434 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Aten under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat Panda. Våra användare föredrar också Hyundai Accent som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Aten

Nedan visas de mest populära hotellen i Aten

Att köra med hyrbil i Aten – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Aten och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Generellt sett har Goldcar Rental SP de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 76 kr per dag för hyrbilar i Aten. Det absolut billigaste priset som hittats på deras uthyrningskontor i Aten är 32 kr per dag.

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Aten har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Aten, så som Enterprise, Avance Rent a Car och Firefly erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Under september i Aten håller sig temperaturerna runt 20 °C vilket är perfekta förhållande för att hyra en cabrioletbil. Med en genomsnittlig nederbörd så låg som 48 mm under september i Aten kan du njuta fullt ut av alla sevärdheter när du upptäcker staden i en cabriolet. Tänk dock på att ta en titt på vädret innan din åktur för att vara på den säkra sidan. Att hyra en Cabriolet i Aten kommer i genomsnitt kosta dig 820 kr per dag.

Aten, Grekland har 12 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 650 kr.

Om du hyr ett fordon i Aten tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Aten ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Aten ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

I augusti får Aten vanligtvis en nederbörd på 7 mm och har en medeltemperatur på 28 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Aten då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Om du letar efter en hyrbil i Aten för en bilresa till närliggande områden under augusti månad är det viktigt att veta att resten av Attika vanligtvis har en temperatur på 28 °C och en nederbörd på omkring 7 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Aten

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Aten

Populära hyrbilstyper i Aten

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Aten

Börja planera din resa till Aten


Varför använda momondo?

Du bör boka en hyrbil i Aten med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Aten. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Aten som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Aten.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Aten.

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Aten med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.