Hyrbilar i Aten, Attika

Vill du hyra en bil billigt i Aten, Attika? Sök och jämför priser här!

Aten, Attika, Grekland
28 sep — 5 okt
Samma avlämingsplats
Aten, Attika, Grekland
tors. 28/9
12:00
tors. 5/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Aten

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Aten

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Aten?

De billigaste hyrbilarna i Aten hittas generellt genom Global Rent A Car. När du bokar med Global Rent A Car kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 99 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Aten är 99 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Aten?

Hertz har flest uthyrningskontor i Aten med 12 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Aten?

De flesta av momondos användare hyr modellen Fiat Panda i Aten, även om typen Opel Corsa är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Fiat Panda ligger priserna generellt på 358 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Fiat Panda i Aten för så lite som 107 kr per dag. Hyrbilar av modellen Opel Corsa i Aten kostar i genomsnitt 418 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 145 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Aten, Attika

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Aten, Attika
Ekonomi80 kr per dag
Kompakt123 kr per dag
Medelstor136 kr per dag
Mini75 kr per dag
Minibuss404 kr per dag
Kompakt SUV166 kr per dag
Medelstor SUV202 kr per dag
Kompakt kombi203 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Aten

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Aten?

Åldersgränsen för att hyra bil i Aten ligger på 21 år och du får som högst vara 75 år gammal. Många biluthyrningar lägger till en extra kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare som är under 25 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25 då tilläggsavgiften då blir mycket hög. Hos momondo jämför du enkelt priser mellan olika hyrbilsfirmor, men sökresultaten tar inte hänsyn till din ålder så tänk på att denna extra avgift tillkommer om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Aten

Trafiken i Aten är hetsig och det gäller att du håller extra uppsikt då det är vanligt att bilister i staden kör mot rött eller missar att stanna vid stoppskyltar. Det är vanligt at det uppstår bilköer i Aten och staden är dessutom känd för att ha förvirrande och otillräcklig skyltning för bilister. Det rekommenderas därför oftast att parkera bilen och istället ta dig fram till fots eller med kollektivtrafik inne i centrum. Om du kör bil är det lag på att ha en brandsläckare i bilen och detta ingår nästan alltid när du hyr bil.

Parkering

Inne i centrala Aten är det näst intill omöjligt att hitta gatuparkering så ställ bilen i något av stadens parkeringshus. Desto mindre centralt du parkerar desto billigare. Om du hittar gatuparkering så betalas detta i parkeringsautomater som du hittar utspridda på Atens gator. Det kostar ungefär 1 EUR (ca. 12 SEK) per timme att gatuparkera. För det mesta kan du bara parkera bilen i max 2 timmar. Du kan istället parkera i parkeringshus för ungefär 1 EUR (ca. 10 SEK) per timme och då kan du ställa bilen längre perioder.

Utflyktsmål i och omkring Aten

Om du hyr bil under vistelsen i Aten kan du med fördel ta dig runt till närliggande sevärdheter och destinationer i stadens omgivningar. Runt om Aten finns viktiga arkeologiska platser värda ett besök. En av de mest kända är Delphi, en antik stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här ligger bland annat Apollos tempel. För en annorlunda upplevelse kan du besöka de underjordiska grottorna i Corinth och ortens närliggande olivodlingar och vingårdar. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Meteora där det finns ett flertal kloster inbyggda i bergen. På grund av den höga höjden får du dessutom vackra vyer över det grekiska landskapet som sträcker ut sig ända bort mot horisonten.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Aten är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker tredjepartsskador, det vill säga skador som uppkommer på andra bilar och personer vid kollision, samt försäkring som täcker skador vid eldsvåda. Efter som dessa är obligatoriska ingår de nästan alltid i hyrbilsfirmornas erbjudanden. Många biluthyrare samarbetar med försäkringsbolag för att även ha erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är billigare att köpa till när du gör din bokning i jämfört med om du köper till dem på plats. Innan du köper till några tilläggsförsäkringar kan det vara bra att kontrollera om din hemförsäkring redan erbjuder detta skydd eller om din bank erbjuder försäkringar i och med att du bokar hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Aten, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Aten. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa.

Var i Aten kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. Du kan välja att filtrera sökresultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil för att underlätta valet av hyrbilsfirma. Om du inte vill hämta och lämna bilen på Atens flygplats, väljer du helt enkelt alternativet ”Annan avlämningsplats” för att kunna lämna bilen i centrala Aten eller i någon annan grekisk eller europeisk stad. När du jämför priser på momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och med tilläggsalternativ som GPS och barnstol. Tänk på att det är billigare att köpa till tilläggsalternativ direkt när du gör bokningen än på plats i Aten.


Erbjudanden på hyrbilar i Aten, Attika

Hitta rätt hyrbil för dig i Aten

Biltyp: Liten

59 kr - 548 kr

Alla biltyper

151 kr - 1 415 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Aten, Grekland är 246 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Aten, Grekland är februari. Då är priset 77% lägre än under resten året och ligger på bara 59 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 62 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Aten, Grekland är 547 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Aten, Grekland är januari. Då är priset 68% lägre än under resten året och ligger på bara 176 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Aten, Grekland är 953 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Aten, Grekland är mars. Då är priset 74% lägre än under resten året och ligger på bara 250 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 33% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Aten, Grekland är 455 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Aten, Grekland är januari. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 169 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Aten, Grekland är 794 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Aten, Grekland är april. Då är priset 17% lägre än under resten året och ligger på bara 663 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Cabriolet i Aten, Grekland är 591 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Cabriolet i Aten, Grekland är januari. Då är priset 76% lägre än under resten året och ligger på bara 144 kr per dag. En hyrbil av typen Cabriolet är typiskt 8 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

75 kr/dag

(10 okt - 24 okt)
Fiat Panda
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

80 kr/dag

(10 okt - 24 okt)
Smart Fortwo
Smart Forfour
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

94 kr/dag

(10 okt - 24 okt)
Smart Forfour

Hyrbilsleverantörer i Aten

Alla större biluthyrningsfirmor i Aten, Attika

Avance Rent a Car

4 platser
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

8,5

Övergripande

8,8

Upphämtning/avlämning

8,5

Bäst

8,0

Hertz

12 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Bäst

6,0

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

5,2

Comfort

4,6

Övergripande

5,2

Upphämtning/avlämning

5,2

Bäst

5,2

Dollar

10 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

GREEN MOTION

4 platser
Översikt

Renlighet

5,4

Comfort

5,3

Övergripande

4,3

Upphämtning/avlämning

4,2

Bäst

4,8

Europcar

6 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

Sunnycars

12 platser

Thrifty

10 platser

Bra att veta om hyrbilar i Aten

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Aten.

Mest populära uthyrningsföretag

Centauro

Populära biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

194 kr

Mest populära modellen

Fiat Panda
Den mest populära biluthyrningsfirman i Aten som hittats på momondo den här månaden är Centauro. Andra toppval för biluthyrningsföretag är GREEN MOTION och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Aten under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Aten är 194 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 272 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Aten under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat Panda. Våra användare föredrar också Opel Corsa som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Aten

Sevärdheter i närheten:

Acropolis19,5 km

Sevärdheter i närheten:

Acropolis154,5 km

Sevärdheter i närheten:

Acropolis135,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Aten

Nedan visas de mest populära hotellen i Aten

Att köra med hyrbil i Aten – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Aten och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Aten, Grekland i oktober?

För en weekend i oktober ligger de bästa erbjudandena i Aten från 135 kr till cirka 418 kr. För en veckas biluthyrning, Aten priser i oktober är i genomsnitt 480 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 155 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Aten, Grekland?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Aten har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Aten, så som GREEN MOTION , Alamo och Payless erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Aten under oktober månad?

Med en genomsnittstemperatur på 15 °C och en nederbörd kring 55 mm i oktober gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Aten. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under oktober månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Aten. Att hyra en Standard i Aten kommer i genomsnitt kosta dig 367 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Aten, Grekland?

Om du hyr ett fordon i Aten tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Aten ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Aten ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Fiat 500C i Aten?

Hur är vädret i Aten, Grekland i september?

I september får Aten vanligtvis en nederbörd på 10 mm och har en medeltemperatur på 24 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Aten då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Aten representativt för resten av Attika?

Om du letar efter en hyrbil i Aten för en bilresa till närliggande områden under september månad är det viktigt att veta att resten av Attika vanligtvis har en temperatur på 24 °C och en nederbörd på omkring 10 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Aten?

Priserna för bilar i Aten uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Aten?

Av september 2023 finns det 199 bolag att välja mellan för bilar i Aten.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Aten?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Aten. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Aten?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Aten. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Aten

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Aten

Hyrbilstyper som är extra populära i Aten

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Aten

Biluthyrning i olika stadsdelar av Aten

Behöver du en hyrbil i ett specifikt område i Aten? Begränsa din sökning med alternativen nedan

Börja planera din resa till Aten


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Aten?

Du bör boka en hyrbil i Aten med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Aten?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Aten. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Aten med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Aten som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Aten på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Aten.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Aten som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Aten.

Kan jag söka efter hyrbilar i Aten med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Aten med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Aten

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.