Hitta billig biluthyrning i Aten

Vill du hyra en bil billigt i Aten? Sök och jämför priser här

Aten, Attika, Grekland
Invalid date — Invalid date
Samma avlämingsplats
Aten, Attika, Grekland
Invalid date
Invalid date
Invalid date
Invalid date

När är det billigast att hyra en bil i Aten?

Alla

22 kr - 538 kr

Ekonomi

23 kr - 349 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Aten. Priset ligger då 78% lägre än under resten av året, på bara 32 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Priset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Aten

Alla större biluthyrningsfirmor i Aten
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 38 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.1

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.9

Betyg baserat på 25 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 15 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 22 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.6

Betyg baserat på 4 recensioner


Information om din resa till Aten

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Aten?

Åldersgränsen för att hyra bil i Aten ligger på 21 år och du får som högst vara 75 år gammal. Många biluthyrningar lägger till en extra kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare som är under 25 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25 då tilläggsavgiften då blir mycket hög. Hos momondo jämför du enkelt priser mellan olika hyrbilsfirmor, men sökresultaten tar inte hänsyn till din ålder så tänk på att denna extra avgift tillkommer om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Aten

Trafiken i Aten är hetsig och det gäller att du håller extra uppsikt då det är vanligt att bilister i staden kör mot rött eller missar att stanna vid stoppskyltar. Det är vanligt at det uppstår bilköer i Aten och staden är dessutom känd för att ha förvirrande och otillräcklig skyltning för bilister. Det rekommenderas därför oftast att parkera bilen och istället ta dig fram till fots eller med kollektivtrafik inne i centrum. Om du kör bil är det lag på att ha en brandsläckare i bilen och detta ingår nästan alltid när du hyr bil.

Parkering

Inne i centrala Aten är det näst intill omöjligt att hitta gatuparkering så ställ bilen i något av stadens parkeringshus. Desto mindre centralt du parkerar desto billigare. Om du hittar gatuparkering så betalas detta i parkeringsautomater som du hittar utspridda på Atens gator. Det kostar ungefär 1 EUR (ca. 12 SEK) per timme att gatuparkera. För det mesta kan du bara parkera bilen i max 2 timmar. Du kan istället parkera i parkeringshus för ungefär 1 EUR (ca. 10 SEK) per timme och då kan du ställa bilen längre perioder.

Utflyktsmål i och omkring Aten

Om du hyr bil under vistelsen i Aten kan du med fördel ta dig runt till närliggande sevärdheter och destinationer i stadens omgivningar. Runt om Aten finns viktiga arkeologiska platser värda ett besök. En av de mest kända är Delphi, en antik stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här ligger bland annat Apollos tempel. För en annorlunda upplevelse kan du besöka de underjordiska grottorna i Corinth och ortens närliggande olivodlingar och vingårdar. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Meteora där det finns ett flertal kloster inbyggda i bergen. På grund av den höga höjden får du dessutom vackra vyer över det grekiska landskapet som sträcker ut sig ända bort mot horisonten.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Aten är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker tredjepartsskador, det vill säga skador som uppkommer på andra bilar och personer vid kollision, samt försäkring som täcker skador vid eldsvåda. Efter som dessa är obligatoriska ingår de nästan alltid i hyrbilsfirmornas erbjudanden. Många biluthyrare samarbetar med försäkringsbolag för att även ha erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är billigare att köpa till när du gör din bokning i jämfört med om du köper till dem på plats. Innan du köper till några tilläggsförsäkringar kan det vara bra att kontrollera om din hemförsäkring redan erbjuder detta skydd eller om din bank erbjuder försäkringar i och med att du bokar hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Aten, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Aten. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa.

Var i Aten kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. Du kan välja att filtrera sökresultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil för att underlätta valet av hyrbilsfirma. Om du inte vill hämta och lämna bilen på Atens flygplats, väljer du helt enkelt alternativet Annan avlämningsplats för att kunna lämna bilen i centrala Aten eller i någon annan grekisk eller europeisk stad. När du jämför priser på momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och med tilläggsalternativ som GPS och barnstol. Tänk på att det är billigare att köpa till tilläggsalternativ direkt när du gör bokningen än på plats i Aten.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Avstånd till populära hotell från Aten

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Aten-Elefthérios Venizélos internationella flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Aten

Hittills denna månad har vi gjort 435 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Aten.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Aten för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Aten har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Alamo, Enterprise och Avis. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Aten. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Aten i februari?

För en weekend i februari ligger de bästa erbjudandena i Aten från 82 kr till cirka 192 kr. För en veckas biluthyrning, Aten priser i februari är i genomsnitt 391 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 72 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Aten?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Aten har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Aten, så som Alamo, Enterprise och Avis erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Aten under februari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 12 °C och en nederbörd kring 40 mm i februari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Aten. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under februari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Aten. Att hyra en Standard i Aten kommer i genomsnitt kosta dig 753 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Aten?

Aten har 11 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 657 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Aten?

Om du hyr ett fordon i Aten tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Aten ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Aten ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Aten, Grekland i januari?

I januari får Aten vanligtvis en nederbörd på 48 mm och har en medeltemperatur på 10 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Aten då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Aten under januari kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Aten. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Aten tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat Panda, Opel Corsa och Ford Ka.

Är vädret i Aten representativt för resten av Attika?

Om du letar efter en hyrbil i Aten för en bilresa till närliggande områden under januari månad är det viktigt att veta att resten av Attika vanligtvis har en temperatur på 10 °C och en nederbörd på omkring 48 mm.


Hyra bil i andra städer i Grekland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Thessaloníki, Chania och Rhodos i Grekland

Planera din resa till Aten

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Aten

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Aten
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Aten

  Hitta hotell i Aten
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Aten