Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Aten, Attika

Vill du hyra en bil billigt i Aten, Attika? Sök och jämför priser här!

Aten, Attika, Grekland
26 mar — 2 apr
Aten, Attika, Grekland
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Aten

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Aten

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Aten?

De billigaste hyrbilarna i Aten hittas generellt genom SURPRICE CAR RENTAL . När du bokar med SURPRICE CAR RENTAL kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 32 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Aten är 141 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Aten?

Hertz har flest uthyrningskontor i Aten med 12 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Aten?

De flesta av momondos användare hyr modellen Fiat Panda i Aten, även om typen Suzuki Swift är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Fiat Panda ligger priserna generellt på 298 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Fiat Panda i Aten för så lite som 82 kr per dag. Hyrbilar av modellen Suzuki Swift i Aten kostar i genomsnitt 136 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 35 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Aten, Attika

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Aten, Attika
Ekonomi53 kr per dag
Kompakt71 kr per dag
Medelstor147 kr per dag
Mini52 kr per dag
Minibuss324 kr per dag
Kompakt SUV98 kr per dag
Medelstor SUV119 kr per dag
Kompakt kombi150 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Aten

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Aten?

Åldersgränsen för att hyra bil i Aten ligger på 21 år och du får som högst vara 75 år gammal. Många biluthyrningar lägger till en extra kostnad på ungefär 14 EUR (ca. 150 SEK) per dag för unga förare som är under 25 år. Det är därför svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25 då tilläggsavgiften då blir mycket hög. Hos momondo jämför du enkelt priser mellan olika hyrbilsfirmor, men sökresultaten tar inte hänsyn till din ålder så tänk på att denna extra avgift tillkommer om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Aten

Trafiken i Aten är hetsig och det gäller att du håller extra uppsikt då det är vanligt att bilister i staden kör mot rött eller missar att stanna vid stoppskyltar. Det är vanligt at det uppstår bilköer i Aten och staden är dessutom känd för att ha förvirrande och otillräcklig skyltning för bilister. Det rekommenderas därför oftast att parkera bilen och istället ta dig fram till fots eller med kollektivtrafik inne i centrum. Om du kör bil är det lag på att ha en brandsläckare i bilen och detta ingår nästan alltid när du hyr bil.

Parkering

Inne i centrala Aten är det näst intill omöjligt att hitta gatuparkering så ställ bilen i något av stadens parkeringshus. Desto mindre centralt du parkerar desto billigare. Om du hittar gatuparkering så betalas detta i parkeringsautomater som du hittar utspridda på Atens gator. Det kostar ungefär 1 EUR (ca. 12 SEK) per timme att gatuparkera. För det mesta kan du bara parkera bilen i max 2 timmar. Du kan istället parkera i parkeringshus för ungefär 1 EUR (ca. 10 SEK) per timme och då kan du ställa bilen längre perioder.

Utflyktsmål i och omkring Aten

Om du hyr bil under vistelsen i Aten kan du med fördel ta dig runt till närliggande sevärdheter och destinationer i stadens omgivningar. Runt om Aten finns viktiga arkeologiska platser värda ett besök. En av de mest kända är Delphi, en antik stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här ligger bland annat Apollos tempel. För en annorlunda upplevelse kan du besöka de underjordiska grottorna i Corinth och ortens närliggande olivodlingar och vingårdar. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Meteora där det finns ett flertal kloster inbyggda i bergen. På grund av den höga höjden får du dessutom vackra vyer över det grekiska landskapet som sträcker ut sig ända bort mot horisonten.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Aten är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker tredjepartsskador, det vill säga skador som uppkommer på andra bilar och personer vid kollision, samt försäkring som täcker skador vid eldsvåda. Efter som dessa är obligatoriska ingår de nästan alltid i hyrbilsfirmornas erbjudanden. Många biluthyrare samarbetar med försäkringsbolag för att även ha erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är billigare att köpa till när du gör din bokning i jämfört med om du köper till dem på plats. Innan du köper till några tilläggsförsäkringar kan det vara bra att kontrollera om din hemförsäkring redan erbjuder detta skydd eller om din bank erbjuder försäkringar i och med att du bokar hyrbilen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Aten, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort för att hyra bil i Aten. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för din resa.

Var i Aten kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. Du kan välja att filtrera sökresultaten efter var du vill hämta och lämna din hyrbil för att underlätta valet av hyrbilsfirma. Om du inte vill hämta och lämna bilen på Atens flygplats, väljer du helt enkelt alternativet ”Annan avlämningsplats” för att kunna lämna bilen i centrala Aten eller i någon annan grekisk eller europeisk stad. När du jämför priser på momondo kan du hitta hyrbilar med fria mil, billig kilometerkostnad och med tilläggsalternativ som GPS och barnstol. Tänk på att det är billigare att köpa till tilläggsalternativ direkt när du gör bokningen än på plats i Aten.


Erbjudanden på hyrbilar i Aten, Attika

Hitta rätt hyrbil för dig i Aten

Liten bilar

91 kr - 509 kr

Alla biltyper

102 kr - 686 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Aten, Grekland är 238 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Aten, Grekland är januari. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 91 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Aten, Grekland är 448 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Aten, Grekland är november. Då är priset 68% lägre än under resten året och ligger på bara 146 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 23% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Aten, Grekland är 990 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Aten, Grekland är februari. Då är priset 78% lägre än under resten året och ligger på bara 226 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 66% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Aten, Grekland är 565 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Aten, Grekland är januari. Då är priset 63% lägre än under resten året och ligger på bara 213 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Aten, Grekland är 684 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Aten, Grekland är januari. Då är priset 87% lägre än under resten året och ligger på bara 92 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 50% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Aten som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Aten, Grekland är 786 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Aten, Grekland är maj. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 553 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 56% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Aten, Grekland är 454 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Aten, Grekland är februari. Då är priset 90% lägre än under resten året och ligger på bara 50 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Aten. Genomsnittspriset för en hyrbil i Aten kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(1 apr - 14 apr)
Chevrolet Spark
Smart Forfour
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

53 kr/dag

(21 apr - 8 maj)
Smart Forfour
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

71 kr/dag

(1 apr - 14 apr)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Aten

Alla större biluthyrningsfirmor i Aten, Attika

Thrifty

10 platser
Översikt

Renlighet

9,2

Comfort

8,8

Övergripande

9,6

Upphämtning/avlämning

9,6

Bäst

8,8

Hertz

12 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,4

Övergripande

9,4

Upphämtning/avlämning

9,1

Bäst

9,1

Avance Rent a Car

4 platser
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

8,5

Övergripande

8,8

Upphämtning/avlämning

8,5

Bäst

8,0

Dollar

10 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,6

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

6,0

Autounion Car Rental

6 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,6

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

6,8

Bäst

5,6

Europcar

6 platser
Översikt

Renlighet

7,8

Comfort

7,3

Övergripande

6,7

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

6,9

GREEN MOTION

4 platser
Översikt

Renlighet

5,6

Comfort

5,4

Övergripande

4,4

Upphämtning/avlämning

4,3

Bäst

5,0

Bra att veta om hyrbilar i Aten

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Aten.

Mest populära uthyrningsföretag

Record Go

Populära biltyper

Economy, Mini, Compact

Billigaste hyrbilen

126 kr

Mest populära modellen

Fiat Panda
Den mest populära biluthyrningsfirman i Aten som hittats på momondo den här månaden är Record Go. Andra toppval för biluthyrningsföretag är CarWiz och Volta 4U
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Aten under de senaste 72 timmarna: Economy, Mini, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Aten är 126 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 204 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Aten under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat Panda. Våra användare föredrar också Suzuki Swift som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Aten

Sevärdheter i närheten:

Acropolis19,5 km

Sevärdheter i närheten:

Acropolis154,5 km

Sevärdheter i närheten:

Acropolis135,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Aten

Nedan visas de mest populära hotellen i Aten
Grand Hyatt Athens

Grand Hyatt Athens

115, Syngrou Avenue, Athens, Greece

3,0 km från stadskärnan

Wyndham Grand Athens

Wyndham Grand Athens

2, Megalou Alexandrou St., Athens, Greece

0,6 km från stadskärnan

Coco-Mat Athens Bc

Coco-Mat Athens Bc

5 Falirou, Athens, Greece

1,8 km från stadskärnan

The Stanley

The Stanley

1 Odisseos Str., Athens, Greece

0,6 km från stadskärnan

Electra Metropolis Athens

Electra Metropolis Athens

15 Mitropoleos Street, Athens, Greece

1,0 km från stadskärnan

Electra Palace Athens

Electra Palace Athens

18 - 20 N Nikodimou Street, Athens, Greece

1,1 km från stadskärnan

President Hotel

President Hotel

43 Kifissias Avenue, Athens, Greece

3,3 km från stadskärnan

Boss Boutique Athens

Boss Boutique Athens

33 Chalkokondili, Athens, Greece

0,3 km från stadskärnan

St George Lycabettus Hotel

St George Lycabettus Hotel

Kleomenous 2, Kolonaki, Athens, Greece

1,4 km från stadskärnan

Athenaeum Intercontinental, An IHG Hotel

Athenaeum Intercontinental, An IHG Hotel

89-93 Syngrou Avenue, Athens, Greece

2,6 km från stadskärnan

Divani Palace Acropolis

Divani Palace Acropolis

19 25 Parthenonos Street, Athens, Greece

1,8 km från stadskärnan

Divani Caravel

Divani Caravel

2, Vas. Alexandrou Avenue, Athens, Greece

2,4 km från stadskärnan

Hellenic Vibes Smart Hotel

Hellenic Vibes Smart Hotel

7 Agias Irinis, Athens, Greece

0,7 km från stadskärnan

The Newel Psychiko

The Newel Psychiko

21 Makedonomachou Prantouna, Athens, Greece

4,2 km från stadskärnan

Athens Key Hotel, Trademark Collection by Wyndham

Athens Key Hotel, Trademark Collection by Wyndham

12 Chalkokondili, Athens, Greece

0,4 km från stadskärnan

Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

1 Vasileos Georgiou A' Str., Athens, Greece

1,1 km från stadskärnan

Athens Capital Hotel - MGallery Collection

Athens Capital Hotel - MGallery Collection

Avenue Panepistimiou 4 Syndagma Square, Athens, Greece

1,1 km från stadskärnan

Royal Olympic Hotel

Royal Olympic Hotel

28-34 Athanasiou Diakou Str, Athens, Greece

1,8 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Aten – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Aten och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Aten, Grekland?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Aten har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Aten, så som GREEN MOTION , Alamo och Enterprise Rent-A-Car erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Aten under april månad?

Under april i Aten håller sig temperaturerna runt 21 °C vilket är perfekta förhållande för att hyra en cabrioletbil. Med en genomsnittlig nederbörd så låg som 15 mm under april i Aten kan du njuta fullt ut av alla sevärdheter när du upptäcker staden i en cabriolet. Tänk dock på att ta en titt på vädret innan din åktur för att vara på den säkra sidan. Att hyra en Cabriolet i Aten kommer i genomsnitt kosta dig 557 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Aten, Grekland?

Om du hyr ett fordon i Aten tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Aten ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Aten ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Mercedes-Benz E-Class i Aten?

Hur är vädret i Aten, Grekland i mars?

I mars får Aten vanligtvis en nederbörd på 40 mm och har en medeltemperatur på 12 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Aten då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Aten representativt för resten av Attika?

Om du letar efter en hyrbil i Aten för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Attika vanligtvis har en temperatur på 12 °C och en nederbörd på omkring 40 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Aten?

Priserna för bilar i Aten uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Aten?

Av mars 2024 finns det 208 bolag att välja mellan för bilar i Aten.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Aten?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Aten. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Aten?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Aten. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Aten?

Du bör boka en hyrbil i Aten med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Aten?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Aten. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Aten med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Aten som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Aten på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Aten.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Aten som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Aten.

Kan jag söka efter hyrbilar i Aten med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Aten med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Aten

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Aten


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners