Hyrbilar i Finland

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Finland? Sök och jämför priser här!

Helsingfors, Finland
14 okt — 21 okt
Samma avlämingsplats
Helsingfors, Finland
fre 14/10
12:00
fre 21/10
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Finland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Finland
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

57 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Mini Hatch
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

128 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Skoda Octavia
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

67 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Toyota Auris
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

112 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Renault Captur
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

81 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

69 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Toyota Auris

Information om biluthyrning i Finland

Finlands trafikregler är ganska lika Sveriges och de har inte så många unika lagar. Till exempel så är vinterdäck obligatoriska på vintern och du bör inte använda tutan om du inte är i fara. Det kan även vara bra att veta att hastighetsgränserna i Finland ändras beroende på årstid. På vintern är hastighetsgränserna något lägre än på sommaren. Liksom de flesta andra länder i Europa har Finland högertrafik. Polisen övervakar noga att lagarna följs, och om du bryter mot någon trafikregel kan du riskera att få betala böter. Därför är det viktigt att du läser på och lär dig om vilka lagar och regler som gäller för bilkörning och parkering innan din resa.

Det går alldeles utmärkt att hyra bil i Finland med ditt svenska körkort. De flesta biluthyrningsföretag har dock en lägsta åldersgräns på 21 år. Om du är yngre än 25 år eller äldre än 75 år kan du även behöva betala en ytterligare avgift för att täcka den extra försäkringskostnaden. Ofta ingår självriskeliminering och försäkring i biluthyrningskostnaden, men det kan vara bra att dubbelkolla vad exakt som ingår i priset. Det är viktigt att se till att du har en försäkring som täcker ifall bilen skulle få några skador och om du skulle vara med om någon olycka ute på vägarna. Om du är på jakt efter pålitlig och billig biluthyrning så finns det gott om alternativ i de flesta finska städer.

Finland har generellt sett väldigt lite biltrafik, jämfört med andra länder i Europa. Många turister från andra länder tycker därför det är lugnt och skönt att komma till Finland och köra bil på vägarna där. Vägarna är ofta ganska tomma, speciellt utanför storstäderna. I större städer som Helsingfors kan det vara något mer trafik och bilköer, särskilt under rusningstid, men det är fortfarande lite i jämförelse med andra huvudstäder i centrala Europa. Inne i de större städerna kan det vara svårt att hitta parkering, så tänk på att ha gott om tid på dig när du ska in till stan. Det går också väldigt bra att ta sig runt med kollektivtrafik istället för bil. I Finland finns det gott om bussar och tåg i de flesta städer. Om du ska spendera tid utanför städerna så är det rekommenderat att hyra en bil för att få ut så mycket som möjligt av din roadtrip i Finland.

Många turister besöker Punkaharju när de är i Finland. Det sägs vara en av landets vackraste platser. För att komma dit åker du på Punkaharjuåsen som är en naturlig bro. Därifrån får du fantastisk utsikt över fina sjöar och typisk finsk natur. En annan populär sträcka är Blå Vägen (även kallad E12) som går genom både Ryssland, Norge och Sverige. Blå Vägen är känd för att vara en av de allra vackraste vägarna i Finland. Ett annat tips är Lietvesi Scenic Road, en väldigt välbesökt väg som går mellan Mikkeli och Puumala. Lietvesi Scenic Road är en av de mest fotograferade vägarna i hela Finland. En annan naturskön väg i Finland är Kungsvägen som sträcker sig genom södra delen av landet från Åbo till Viborg. Däromkring finns mycket att se och göra och det finns gott om hotell, vandrarhem och restauranger längs vägen. Billig biluthyrning i Finland finns att tillgå i alla större städer i landet.


Erbjudanden på hyrbilar i Finland

Hitta rätt hyrbil för dig i Finland

Bilar i Liten

288 kr - 2 110 kr

Alla biltyper

288 kr - 1 720 kr

The average price of a Liten rental in Finland is 679 kr. The cheapest time to rent a Liten in Finland is in februari. The price is 58% lower than the rest of the year at just 288 kr per day. A Liten rental is typically 35 % billigare than the average car rental in Finland. The average price of a vehicle rental in Finland can vary based on a number of factors including supply, popularity of the vehicle, and how far out you book your rental car. Below are the best prices for Finland Liten rentals found on momondo in the past week.

The average price of a Medel rental in Finland is 1 015 kr. The cheapest time to rent a Medel in Finland is in oktober. The price is 59% lower than the rest of the year at just 421 kr per day. A Medel rental is typically 3 % billigare than the average car rental in Finland. The average price of a vehicle rental in Finland can vary based on a number of factors including supply, popularity of the vehicle, and how far out you book your rental car. Below are the best prices for Finland Medel rentals found on momondo in the past week.

The average price of a Stor rental in Finland is 1 390 kr. The cheapest time to rent a Stor in Finland is in maj. The price is 35% lower than the rest of the year at just 914 kr per day. A Stor rental is typically 26% dyrare than the average car rental in Finland. The average price of a vehicle rental in Finland can vary based on a number of factors including supply, popularity of the vehicle, and how far out you book your rental car.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

57 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Mini Hatch
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

52 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

67 kr/dag

(5 nov - 7 nov)
Toyota Auris

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Finland

Sevärdheter i närheten:

Helsingfors centralstation16,2 km

Sevärdheter i närheten:

Helsingfors centralstation155,9 km

Sevärdheter i närheten:

Helsingfors centralstation711,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Finland

Nedan visas de mest populära hotellen i Finland

Biluthyrning i Finland

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Finland och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Budget är den billigaste biluthyrningsfirman i Finland med priser så låga som 415 kr per dag i vissa delar av landet. Jämförelsevis ligger genomsnittspriset för att hyra bil i Finland på 663 kr per dag.

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Finland är GREEN MOTION . Detta uthyrningsföretag har för närvarande 7 recensioner och en genomsnittlig kundnöjdhet på 7,1 av 10. 31 % av momondos användare valde nyligen GREEN MOTION som sitt favoritföretag för att hyra bil i Finland.

Om du har planer på att resa till Finland och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Scandia Rent är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 109 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka Helsingfors som är den mest populära staden i Finland. Här har Scandia Rent över 11 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Finland. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Vägnätverket i Finland har fått 5,8 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 12 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Gränsen för alkoholintag och körning i Finland är 0,50 ‰. Regioner och städer i Finland kan ha sina egna lokala lagar gällande alkoholintag och körning, förutom den landsomspännande lagen, så se till att dubbelkolla detta innan du bokar din hyrbil. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Finland är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

Den mest populära bilen att hyra i Finland är en Economy. 34 % valde denna biltyp för sin resa till Finland. Om en Economy passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 418 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

Förra veckan kostade bensinpriset i Finland 21,07 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Finland har Algeriet några av världens lägsta bensinpriser på 3,64 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 32,43 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.


Biluthyrning i populära regioner i Finland

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Finland

Hyrbilar på populära flygplatser i Finland

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Finland

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Europa

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i Europa

Börja planera din resa till Finland


Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Finland via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Finland tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Finland som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Finland.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Finland med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Finland med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.