Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Österrike

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Österrike? Sök och jämför priser här!

Wien, Österrike
8 3월 — 15 3월
Wien, Österrike
금 8/3
12:00
금 15/3
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Österrike

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Österrike

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Österrike?

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Österrike U-Save via vilken användare kan hitta priser så låga som 153 kr per dag. Användare som bokar sin bil med U-Save tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 590 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Österrike?

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Österrike är MEGADRIVE . Detta uthyrningsföretag har för närvarande 5 recensioner och en genomsnittlig kundnöjdhet på 5,0 av 10. 33 % av momondos användare valde nyligen MEGADRIVE som sitt favoritföretag för att hyra bil i Österrike.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Österrike?

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Österrike är Europcar. För närvarade har de 32 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Europcar tenderar att ha uthyrningskontor i de mest populära städerna i Österrike. Wien har till exempel 4 Europcar från Europcar.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Österrike?

Den populäraste hyrbilen bland resenärer i Österrike är en Kompakt. Enligt våra siffror föredrog 35 % av våra användare att hyra en Kompakt istället för en annan sorts bil. Detta kan bero på inplanerade aktiviteter eller vädret i deras destinationsstad. När du hyr en Kompakt i Österrike kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 641 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Österrike

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Österrike
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

112 kr/dag

(8 3월 - 15 3월)
Skoda Fabia
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(15 3월 - 20 3월)
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(30 5월 - 5 6월)
Volkswagen Golf
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

244 kr/dag

(8 3월 - 15 3월)
Vauxhall Mokka
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

247 kr/dag

(30 5월 - 5 6월)
Volkswagen Jetta
Nissan Qashqai
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

280 kr/dag

(14 3월 - 17 3월)
Nissan Qashqai
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

287 kr/dag

(8 3월 - 15 3월)
Toyota Auris
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

288 kr/dag

(16 4월 - 23 4월)
Volkswagen T-ROC
Citroen C4 Picasso
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

301 kr/dag

(14 3월 - 17 3월)
Citroen C4 Picasso

Information om biluthyrning i Österrike

Har Österrike några unika trafikregler?

Österrike är på sina håll ett mycket kuperat och bergigt land och svårt vinterväglag kan förekomma. Det är en anledning till kravet på att föraren alltid ska ha med en reflexväst i bagageluckan. Denna används om föraren behöver stiga ur bilen på motorvägen eller annan större väg. Föraren måste också ha med första hjälpen-utrustning och en varningstriangel. Som de flesta andra länder också kräver, så är det viktigt att föraren inte pratar i vanlig mobiltelefon under körningen. Du får böter av polisen om du blir påkommen med detta. En faktor som är annorlunda i Österrike är att promillehalten för rattfylla är dubbelt så hög som i Sverige. Kontrollera gärna en extra gång var du parkerar eftersom böter för felparkering är höga. I Wien är det förbjudet att tuta. Likaså får inte biltutan användas utanför sjukhus.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Österrike?

Grundkraven för att hyra bil i Österrike är likadana nästan överallt. Det innebär att du måste ha vanlig körkortsålder och dessutom ha haft körkort i mer än ett år. Reglerna kan se olika ut beroende på vilken bil du hyr. Det är inte heller ovanligt att yngre förare kan få betala en extra kostnad på grund av riskerna med deras låga ålder, vilket är bra att tänka på om du är på jakt efter billig biluthyrning. Förutom att du ska vara en godkänd förare av biluthyrningsföretaget behöver du också kunna visa upp ett så kallat ‘Vignette-klistermärke’ som används för att demonstrera att du betalt avgifter för motorvägar och motortrafikleder. Dessa märken finns att köpa vid gränsövergångar och på olika bensinstationer. Polisen kan ge dig böter om du inte har detta klistermärke.

Vilka regioner i Österrike har mest trafik?

Det är så klart viktigt med ett bra pris när du gör en biluthyrningsjämförelse, men se också till att undersöka hur förhållandena är för att köra i olika delar av Österrike. Du kan se fram emot körning i sansad trafik, men på vissa sträckor kan vägarna slingra sig uppför berg och några delar kan innebära mycket trafik. Det är framförallt gränsen mot Italien som kan brista i vägsäkerhet. Ofta kan vägarna vara smala och olämpliga för höga hastigheter. Om många bilar hamnar bakom ett långsamtgående fordon kan det innebära köbildning. Ett exempel på en väg som ofta drabbas av mycket trafik, mycket på grund av lastbilar som transporterar gods, är det så kallade Brennerpasset. Det finns tyvärr ingen motorväg via Salzburg och Innsbruck och du rekommenderas därför att köra mot Innsbruck via Tyskland. Tänk på att du måste informera biluthyrningsföretaget om att du tar bilen utomlands.

Vilka är de vackraste vägarna i Österrike?

Många friluftsälskare tycker om att dra nytta av biluthyrning i Österrike eftersom du garanteras slingriga, natursköna vägar som passerar spännande utflyktsmål och naturupplevelser. Passa på att ta en kaffe i en fin bergsby eller stanna vid en vacker alpsjö. Ett bra val är att köra längs den vackra floden Donau med hyrbilen. Utgå från Wien och kör genom Wachaudalen där du kan besöka unika slott och intressanta vingårdar. I Salzburg med omnejd kan du köra till flera populära destinationer som sjöarna i Salzkammergut eller en stor isgrotta vid namn Eisriesenwelt Werfen. Den högst belägna vägen i Österrike heter Grossglockner och ger dig magiska vyer, tusentals meter över havet. Du kan köra mil efter mil och passera vattenfall och betande stenbockar. Silvretta High Alpine Road är också en bra väg för en roadtrip. Den gör det till en fröjd att hyra bil i Österrike.


Erbjudanden på hyrbilar i Österrike

Hitta rätt hyrbil för dig i Österrike

Liten cars

270 kr - 781 kr

Alla biltyper

329 kr - 1 362 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Österrike är 455 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Österrike är november. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 270 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 37 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Österrike är 772 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Österrike är februari. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 328 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 8% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Österrike är 2 203 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Österrike är januari. Då är priset 62% lägre än under resten året och ligger på bara 843 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 68% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Österrike är 626 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Österrike är februari. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 246 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Österrike är 1 642 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Österrike är mars. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 745 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 57% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Österrike är 2 498 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Österrike är april. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 1 123 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 72% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt car i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

112 kr/dag

(8 3월 - 15 3월)
Skoda Fabia
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(15 3월 - 20 3월)
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

144 kr/dag

(30 5월 - 5 6월)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Österrike

Alla större biluthyrningsfirmor i Österrike

Europcar

32 platser

Hertz

32 platser

keddy by Europcar

32 platser

Sunnycars

31 platser

MEGADRIVE

22 platser

Sixt

22 platser

BUCHBINDER

20 platser

FLIZZR

20 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Österrike

Sevärdheter i närheten:

Kunsthaus Graz143,8 km
Obertauern244,8 km
Ischgl skidområde485,0 km
Silvretta Montafon509,4 km

Sevärdheter i närheten:

Obertauern73,4 km
Kunsthaus Graz199,5 km
Ischgl skidområde221,2 km
Silvretta Montafon244,1 km

Sevärdheter i närheten:

Ischgl skidområde83,5 km
Silvretta Montafon107,5 km
Obertauern167,0 km
Kunsthaus Graz309,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Österrike

Nedan visas de mest populära hotellen i Österrike
NH Vienna Airport Conference Center

NH Vienna Airport Conference Center

Einfahrtsstrasse 1- 3, Vienna, Vienna, Austria

17,2 km från stadskärnan

Leonardo Hotel Vienna

Leonardo Hotel Vienna

Matrosengasse 6-8, Vienna, Vienna, Austria

2,8 km från stadskärnan

Prizeotel Vienna-City

Prizeotel Vienna-City

Karl-Popper-Straße 7, Vienna, Vienna, Austria

3,1 km från stadskärnan

Hilton Vienna Plaza

Hilton Vienna Plaza

Schottenring 11, Vienna, Vienna, Austria

0,8 km från stadskärnan

a&t Holiday Hostel

a&t Holiday Hostel

Leibnizgasse 66, Vienna, Vienna, Austria

4,4 km från stadskärnan

Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt

Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt

Arsenalstrasse 10, Vienna, Vienna, Austria

2,9 km från stadskärnan

Hotel Mercure Wien Westbahnhof

Hotel Mercure Wien Westbahnhof

Felberstrasse 4, Vienna, Vienna, Austria

2,8 km från stadskärnan

Grand Ferdinand

Grand Ferdinand

Schubertring 10-12, Vienna, Vienna, Austria

0,9 km från stadskärnan

a&o Salzburg Hauptbahnhof

a&o Salzburg Hauptbahnhof

Fanny-von-Lehnert-Straße 4, Salzburg, Salzburg, Austria

1,0 km från stadskärnan

Le Méridien Vienna

Le Méridien Vienna

Robert-Stolz-Platz 1, Vienna, Vienna, Austria

0,8 km från stadskärnan

Melia Vienna

Melia Vienna

Donau-City-Straße 7, Vienna, Vienna, Austria

4,0 km från stadskärnan

Moxy Vienna Airport

Moxy Vienna Airport

Ausfahrtsstraße 4, Vienna, Vienna, Austria

17,4 km från stadskärnan

Best Western Plus Amedia Wien

Best Western Plus Amedia Wien

Landstrasser Hauptstrasse 155, Vienna, Vienna, Austria

2,9 km från stadskärnan

H+ Hotel Salzburg

H+ Hotel Salzburg

Südtiroler Platz 13, Salzburg, Salzburg, Austria

0,9 km från stadskärnan

Ambassador Hotel

Ambassador Hotel

Kaerntner Strasse 22, Vienna, Vienna, Austria

0,4 km från stadskärnan

Vienna Marriott Hotel

Vienna Marriott Hotel

Parkring 12a, Vienna, Vienna, Austria

0,7 km från stadskärnan

Grand Hotel Wien

Grand Hotel Wien

Kaerntner Ring 9, Vienna, Vienna, Austria

0,8 km från stadskärnan

Intercontinental Vienna, An IHG Hotel

Intercontinental Vienna, An IHG Hotel

Johannesgasse 28, Vienna, Vienna, Austria

1,0 km från stadskärnan


Biluthyrning i Österrike

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Österrike och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Österrike?

Man kör på höger sida av vägen i Österrike. Om du reser till Österrike från ett land där man kör på den motsatta sidan kan det ta ett tag att vänja sig, speciellt om du tänker hyra en bil under ditt besök.

Hur bra är vägarna i Österrike?

Österrike rankade 6 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Österrike 6,1 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Österrike kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Österrike?

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Österrike är 0,50 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Österrike ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Om du är yngre än 16 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Österrike, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Hur mycket kostar bensinen i Österrike?

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Österrike 17,90 kr per liter. Om du har en liten budget och vill hyra bil kan det vara värt att överväga ett land med lägre bensinpriser som Kuwait med ett genomsnittspris på 3,52 kr per liter. Hong Kong är ett annat bra land att besöka om du oroar dig för bensinpriset då det låg på omkring 32,28 kr per liter förra veckan.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Österrike?

Priserna för bilar i Österrike uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Österrike?

Det finns 404 bolag tillgängliga för bilar i Österrike från och med februari. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Österrike?

Bland olika länder, inklusive Österrike, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Österrike?

För att få hyra en bil i Österrike måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Österrike?

Du bör boka en hyrbil i Österrike med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Österrike?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Österrike tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Österrike med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Österrike som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Österrike på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Österrike.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Österrike som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Österrike på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Österrike med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Österrike med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Österrike

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Österrike


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Bilar i Österrike
금 8/3
12:00
금 15/3
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners