Hyrbilar i Österrike

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Österrike? Sök och jämför priser här!

Wien, Österrike
5 dec — 12 dec
Samma avlämingsplats
Wien, Österrike
mån 5/12
12:00
mån 12/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Österrike

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Österrike
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

21 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Renault Captur
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

28 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Volkswagen Golf
Nissan Qashqai
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

25 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Nissan Qashqai
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

28 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Seat Leon
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

20 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Opel Corsa
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

23 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Vauxhall Mokka
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

23 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Skoda Fabia
Skoda Octavia
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

44 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Skoda Octavia
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

46 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Skoda Octavia

Information om biluthyrning i Österrike

Österrike är på sina håll ett mycket kuperat och bergigt land och svårt vinterväglag kan förekomma. Det är en anledning till kravet på att föraren alltid ska ha med en reflexväst i bagageluckan. Denna används om föraren behöver stiga ur bilen på motorvägen eller annan större väg. Föraren måste också ha med första hjälpen-utrustning och en varningstriangel. Som de flesta andra länder också kräver, så är det viktigt att föraren inte pratar i vanlig mobiltelefon under körningen. Du får böter av polisen om du blir påkommen med detta. En faktor som är annorlunda i Österrike är att promillehalten för rattfylla är dubbelt så hög som i Sverige. Kontrollera gärna en extra gång var du parkerar eftersom böter för felparkering är höga. I Wien är det förbjudet att tuta. Likaså får inte biltutan användas utanför sjukhus.

Grundkraven för att hyra bil i Österrike är likadana nästan överallt. Det innebär att du måste ha vanlig körkortsålder och dessutom ha haft körkort i mer än ett år. Reglerna kan se olika ut beroende på vilken bil du hyr. Det är inte heller ovanligt att yngre förare kan få betala en extra kostnad på grund av riskerna med deras låga ålder, vilket är bra att tänka på om du är på jakt efter billig biluthyrning. Förutom att du ska vara en godkänd förare av biluthyrningsföretaget behöver du också kunna visa upp ett så kallat ‘Vignette-klistermärke’ som används för att demonstrera att du betalt avgifter för motorvägar och motortrafikleder. Dessa märken finns att köpa vid gränsövergångar och på olika bensinstationer. Polisen kan ge dig böter om du inte har detta klistermärke.

Det är så klart viktigt med ett bra pris när du gör en biluthyrningsjämförelse, men se också till att undersöka hur förhållandena är för att köra i olika delar av Österrike. Du kan se fram emot körning i sansad trafik, men på vissa sträckor kan vägarna slingra sig uppför berg och några delar kan innebära mycket trafik. Det är framförallt gränsen mot Italien som kan brista i vägsäkerhet. Ofta kan vägarna vara smala och olämpliga för höga hastigheter. Om många bilar hamnar bakom ett långsamtgående fordon kan det innebära köbildning. Ett exempel på en väg som ofta drabbas av mycket trafik, mycket på grund av lastbilar som transporterar gods, är det så kallade Brennerpasset. Det finns tyvärr ingen motorväg via Salzburg och Innsbruck och du rekommenderas därför att köra mot Innsbruck via Tyskland. Tänk på att du måste informera biluthyrningsföretaget om att du tar bilen utomlands.

Många friluftsälskare tycker om att dra nytta av biluthyrning i Österrike eftersom du garanteras slingriga, natursköna vägar som passerar spännande utflyktsmål och naturupplevelser. Passa på att ta en kaffe i en fin bergsby eller stanna vid en vacker alpsjö. Ett bra val är att köra längs den vackra floden Donau med hyrbilen. Utgå från Wien och kör genom Wachaudalen där du kan besöka unika slott och intressanta vingårdar. I Salzburg med omnejd kan du köra till flera populära destinationer som sjöarna i Salzkammergut eller en stor isgrotta vid namn Eisriesenwelt Werfen. Den högst belägna vägen i Österrike heter Grossglockner och ger dig magiska vyer, tusentals meter över havet. Du kan köra mil efter mil och passera vattenfall och betande stenbockar. Silvretta High Alpine Road är också en bra väg för en roadtrip. Den gör det till en fröjd att hyra bil i Österrike.


Erbjudanden på hyrbilar i Österrike

Hitta rätt hyrbil för dig i Österrike

Bilar i Liten

275 kr - 945 kr

Alla biltyper

328 kr - 1 621 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Österrike är 525 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Österrike är februari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 275 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 38 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Österrike är 734 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Österrike är november. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 304 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Österrike är 1 315 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Österrike är februari. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 623 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Österrike är 626 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Österrike är oktober. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 405 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 26 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Österrike som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Österrike är 979 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Österrike är februari. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 623 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Österrike är 839 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Österrike är november. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 1 016 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Österrike. Genomsnittspriset för en hyrbil i Österrike kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

20 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Opel Corsa
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

21 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Seat Leon
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

23 kr/dag

(17 dec - 28 dec)
Audi A1

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Österrike

Sevärdheter i närheten:

Kunsthaus Graz143,8 km
Obertauern244,8 km

Sevärdheter i närheten:

Obertauern73,4 km
Kunsthaus Graz199,5 km

Sevärdheter i närheten:

Obertauern167,0 km
Kunsthaus Graz309,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Österrike

Nedan visas de mest populära hotellen i Österrike

Biluthyrning i Österrike

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Österrike och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Österrike SURPRICE CAR RENTAL via vilken användare kan hitta priser så låga som 207 kr per dag. Användare som bokar sin bil med SURPRICE CAR RENTAL tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 716 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Det populäraste biluthyrningsföretaget i Österrike är Sixt. Detta uthyrningsföretag har för närvarande 125 recensioner och en genomsnittlig kundnöjdhet på 7,9 av 10. 12 % av momondos användare valde nyligen Sixt som sitt favoritföretag för att hyra bil i Österrike.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Österrike är Sunnycars. För närvarade har de 63 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Sunnycars tenderar att ha uthyrningskontor i de mest populära städerna i Österrike. Wien har till exempel 11 Sunnycars från Sunnycars.

Man kör på höger sida av vägen i Österrike. Om du reser till Österrike från ett land där man kör på den motsatta sidan kan det ta ett tag att vänja sig, speciellt om du tänker hyra en bil under ditt besök.

Österrike rankade 6 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Österrike 6,1 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Österrike kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Den högsta alkoholhalten du får ha i kroppen och samtidigt lagligt köra ett fordon i Österrike är 0,50 ‰. Dock kan vissa regioner och städer i Österrike ha sina egna gränser, så det är därför viktigt att du gör din research innan du reser. Om du är yngre än 16 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Österrike, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Den populäraste hyrbilen bland resenärer i Österrike är en Economy. Enligt våra siffror föredrog 20 % av våra användare att hyra en Economy istället för en annan sorts bil. Detta kan bero på inplanerade aktiviteter eller vädret i deras destinationsstad. När du hyr en Economy i Österrike kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 218 kr per dag.

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Österrike 18,43 kr per liter. Om du har en liten budget och vill hyra bil kan det vara värt att överväga ett land med lägre bensinpriser som Algeriet med ett genomsnittspris på 3,44 kr per liter. Hong Kong är ett annat bra land att besöka om du oroar dig för bensinpriset då det låg på omkring 30,71 kr per liter förra veckan.


Biluthyrning i populära städer i Österrike

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Österrike

Hyrbilar på populära flygplatser i Österrike

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Österrike

Börja planera din resa till Österrike


Varför använda momondo?

Du bör boka en hyrbil i Österrike med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Österrike tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Österrike som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Österrike.

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Österrike på momondo.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Österrike med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.