Hitta billig biluthyrning i Antalya

Vill du hyra en bil billigt i Antalya? Sök och jämför priser här

Antalya, Turkiet
28 jan — 4 feb
Samma avlämingsplats
Antalya, Turkiet
tor 28/1
12:00
tor 4/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Antalya

Alla större biluthyrningsfirmor i Antalya
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.2

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.5

Betyg baserat på 3 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.0

Betyg baserat på 6 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Antalya?

Alla

68 kr - 342 kr

Ekonomi

68 kr - 250 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Antalya. Priset ligger då 52% lägre än under resten av året, på bara 75 kr per dag. Den dyraste månaden är augusti. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i februari. Priset för en hyrbil i Antalya kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Antalya flygplats

Antalya, Turkiet

Sevärdheter i närheten:

Hadrian's Gate8,3 km
Gazipaşa flygplats

Gazipaşa, Turkiet

Sevärdheter i närheten:

Hadrian's Gate156,3 km
Denizli Cardak flygplats

Denizli, Turkiet

Sevärdheter i närheten:

Hadrian's Gate133,9 km

Information om din resa till Antalya

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Antalya?

Då det gäller åldersgränsen för att få hyra bil i Antalya ligger den oftast på 21 år, men kan i vissa fall vara så hög som 23 år. Detta varierar mellan biluthyrningsföretagen, och detsamma gäller avgifter för unga förare under 25 år som tas ut av vissa företag. De flesta kräver även att du ska ha haft ditt körkort i minst ett år och ibland finns det en maxålder för uthyrning på 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Antalya

Precis som vid körning i Sverige kör man på höger sida i Antalya och resten av Turkiet. Det är nolltolerans på alkoholintag och du får inte heller prata i handhållen mobiltelefon utan handsfree rekommenderas. Halvljus är obligatoriskt att använda och detsamma gäller säkerhetsbälten. Hastigheten inne i Antalya ligger oftast kring 50 km/h, men detta är något som ändras mellan kvarter och olika gator så se till att vara vaksam på skyltningen. Det finns inga vägavgifter i Antalya.

Parkering

Då det kommer till parkering i Antalya är det inte alltid det finns en parkeringsmaskin i anslutning till parkeringen, du betalar ofta din avgift direkt till parkeringsvakter. Utöver detta har många av hotellen gratis parkering. Föredrar du att parkera i parkeringshus finns det en handfull alternativ spridda i centrum.

Utflyktsmål i och omkring Antalya

Med hyrbil i Antalya har du många chanser att upptäcka vad Turkiet har att erbjuda. Ta en dagsutflykt österut till kuststaden Side på den turkiska rivieran. Denna antika stad och gamla fiskehamn är fortfarande inringad av de gamla stadsmurarna och gillar du historia får du inte missa stadens museum, de gamla romerska baden samt den pampiga amfiteatern som en gång i tiden byggdes i Apollons och Atenas ära. Föredrar du sol och bad har Side även två ofattbart vackra sandstränder som sträcker sig utmed det turkosblå vattnet. Den västra stranden är idealisk för familjer och för den som vill ta del av vattenlekar och aktiviteter som dykning och snorkling, medan den östra stranden utgör ett lugnare alternativ. Missa inte heller att se det spektakulära vattenfallet Manavgat som endast ligger 10 minuter från Side, och som en gång var porträtterat på landets sedlar. Bestämmer du dig för att hyra bil i Antalya kan du även köra cirka trekvart nordväst och besöka den antika staden Termessos. Upptäck ruinerna efter denna massiva stad som en gång i tiden stod pall för självaste Alexander den store. Spatsera runt stadsmurarna, in genom stadsporten och upp mot platsen där Artemistemplet och Zeus tempel en gång låg.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta uthyrningsföretag har tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna för att hyra bil i Antalya, så överväg om detta är något du skulle komma att behöva. Bland annat täcker till exempel självriskeliminering självrisken för skador din bil kan få. I vissa fall erbjuder svenska banker detta om deras kredit- eller betalkort används vid uthyrningstillfället.

Kan man använda sitt svenska körkort i Antalya, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det rekommenderat att du införskaffar ett internationellt körkort för bilkörning i Turkiet och Antalya. Ta även med ditt svenska körkort.

Var i Antalya kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta olika alternativ för biluthyrning i Antalya i stadens centrala delar, men flyger du in till stadens internationella flygplats, Antalya flygplats, AYT, kan du ta dig till ankomstterminalen för stora internationella uthyrningsföretag som National, Alamo, Hertz, Europcar, Budget, Avis och Goldcar. Dessa kontor har i regel även öppet längre än de i centrum. Det går oftast bra att lämna in bilen på ett annat kontor om du skulle vilja det, och du kan filtrera efter detta kriteriet redan på momondo när du söker efter din bil. Glöm inte att undersöka om det finns möjlighet att lägga till olika saker som till exempel GPS eller bilbarnstol om detta är något du skulle behöva. (Information kontrollerad: 17/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Antalya

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Antalya flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Antalya

Hittills i januari har det gjorts 740 sökningar på momondo efter hyrbilar i Antalya.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Antalya för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Enterprise, Budget och Dollar är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Antalya. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Antalya i februari?

För att hyra en bil en weekend i Antalya i februari, var genomsnittspriset 591 kr, med billigare erbjudanden från 189 kr. För en veckas biluthyrning, Antalya priser i februari är i genomsnitt 237 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 130 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Antalya har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Antalya med Goldcar Rental SP på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 92 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 210 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Antalya?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Antalya erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Enterprise, Budget och Dollar har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Antalya under februari månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Antalya i februari månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 90 mm och temperaturerna kring 12 °C. Att hyra en Ekonomi i Antalya kommer i genomsnitt kosta dig 168 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Antalya?

Antalya har 3 uthyrningskontor från Europcar med ett genomsnittligt dagspris på 397 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Antalya?

Hastighetsgränsen i Antalya är 50 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Antalya är 90 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Antalya bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Antalya, Turkiet i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Antalya 10 °C och den förväntade nederbörden är 240 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Antalya.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Antalya under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Antalya. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Antalya tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Opel Corsa och Volkswagen Polo.

Är vädret i Antalya representativt för resten av Antalya provins?

Klimatet i Antalya provins under januari månad har vanligtvis en temperatur på 10 °C med en förväntad nederbörd på 233,8 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Antalya till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Planera din resa till Antalya

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Antalya

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Antalya
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Antalya

  Hitta hotell i Antalya
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Antalya