Hitta billig biluthyrning i Liverpool, England

Vill du hyra en bil billigt i Liverpool, England? Sök och jämför priser här

Liverpool, ENG, Storbritannien
12 maj — 19 maj
Samma avlämingsplats
Liverpool, ENG, Storbritannien
ons 12/5
12:00
ons 19/5
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Liverpool

Alla större biluthyrningsfirmor i Liverpool, England
8,8
Fantastiskt
2 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

8,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

9,0

Valuta för pengarna

9,0
6,8
Bra
2 omdömen1 plats
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

10,0
6,0
Bra
1 omdöme4 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,0
2,0
Medelmåttigt
1 omdöme4 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
4 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser

Information om din resa till Liverpool

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Liverpool?

Åldersgränsen för den som vill hyra bil i Liverpool kan variera mellan uthyrare, men ligger oftast på 21 år. Du ska även ha haft ditt körkort i minst ett år. För den som är under 25 år kan dessutom en extra avgift förekomma. Vissa biluthyrare har även en maxålder som generellt ligger vid 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Liverpool

Den största skillnaden mellan att bila i Storbritannien och Liverpool jämfört med här i Sverige är att man kör på vänster sida av vägen och att skyltarna är angivna i miles. Hastighetsgränsen i bebyggda områden ligger på kring 50 km/h och inne i centrala Liverpool är det ofta en ännu lägre hastighet som gäller, så var uppmärksam på skyltning och regler. Precis som här hemma i Sverige är det tvång på säkerhetsbälte och du får inte prata i handhållen mobiltelefon när du kör. Promillehalten ligger på 0,8 och gällande halvljus bör det vara tänt dagtid och vid mörkerkörning ska strålkastarna vara omställda så att vänstertrafiken inte blir bländad av ljusen. Det finns inga vägavgifter i Liverpool.

Parkering

Det finns många parkeringsmöjligheter i Liverpool och betalning för parkering på gatan sker med parkeringsautomater eller med mobilen. Se upp med att inte parkera och stanna vid dubbla röda linjer eller vid dubbla gula linjer och var uppmärksam på skyltningen. Du kan även parkera en bit utanför de centrala delarna och promenera in eller ta kollektivtrafiken till centrum. Utöver detta finns det en mängd parkeringshus runt om i staden. Liverpool Pall Mall är till exempel öppen dygnet runt och här kan du parkera upp till två timmar för 8 GBP (98 SEK) och upp till 24 timmar för 24 GBP (294 SEK). Liverpool central car park är ett annat alternativ som också är öppet dygnet runt med kostnaden 1 GBP (12 SEK) för en timme och 8 GBP (98 SEK) för 6 timmar och uppåt.

Utflyktsmål i och omkring Liverpool

Med hyrbil i Liverpool kan du fly undan stadsstressen till Peak District. Detta vackra område är Storbritanniens första nationalpark. Vandra över de gröna kullarna och klättra upp på toppen av Mam Tor där en hisnande utsikt väntar. Besök även staden Castleton och slottet Peveril vars ruiner från 1000-talet fortfarande vakar över samhället. Väljer du att hyra bil i Liverpool kan du dessutom köra drygt tre timmar söderut till kunskapens vagga Oxford. Känn historiens vingslag bland de ståtliga universitetsbyggnaderna och strosa runt i citykärnan där fantastisk arkitektur tornar upp sig längs gatorna. Öster om Liverpool hägrar även Manchester med sina kanaler, shopping och spännande museum. Ta en promenad genom oasen Castlefield Urban Heritage Park och njut av lugnet.

Vilka försäkringar ska man ha?

Gällande försäkringar för att hyra bil i Liverpool har de flesta företag erbjudande och tillägg utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Du kan till exempel välja att lägga till självriskeliminering som täcker självrisken för skador som kan uppkomma på din hyrbil. Vissa svenska banker erbjuder självriskeliminering om du använder deras kredit- eller betalkort vid uthyrningen så det kan vara värt att undersöka vad som gäller i ditt fall.

Kan man använda sitt svenska körkort i Liverpool, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du kör bil i Liverpool fungerar det bra med ditt svenska körkort och det finns inget krav på att du måste ha ett internationellt körkort.

Var i Liverpool kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Om du flyger in till Liverpool John Lennon Airport kan du enkelt hyra din bil från flygplatsens biluthyrningscenter på marknivå mitt emot terminalbyggnaden och ankomsthallen. Exempel på stora biluthyrare som har kontor här är Hertz, Europcar, Avis och Enterprise. Om du föredrar biluthyrning i Liverpool centrum finns samma kontor representerade där samt alternativ som Sixt, Easirent Car Hire med flera. Vill du lämna tillbaka din hyrbil på ett annat kontor än där du hämtade den kan du applicera ett filter för detta på momondo när du söker. (Information kontrollerad: 18/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Liverpool, England

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Liverpool John Lennon flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Liverpool

Hittills i maj har det gjorts 6 sökningar på momondo efter hyrbilar i Liverpool.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Liverpool för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Liverpool. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Liverpool har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Liverpool är GREEN MOTION med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 234 kr från dess 4 uthyrningskontor i Liverpool. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är GREEN MOTION i Liverpool för 114 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Liverpool, ENG?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Liverpool har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Liverpool, så som Enterprise, National och Avis erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Hur många uthyrningskontor har GREEN MOTION i Liverpool?

GREEN MOTION har 4 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 234 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Liverpool, ENG?

Om du hyr ett fordon i Liverpool tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Liverpool ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Liverpool ligger hastighetsgränsen på 115 km/t.

Hur är vädret i Liverpool, Storbritannien i maj?

Den som letar efter en hyrbil i Liverpool under månaden maj kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 12 °C och en nederbörd på cirka 37 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Liverpool under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Liverpool. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Liverpool tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Volkswagen Polo, Hyundai i10 och Ford Focus Wagon.

Är vädret i Liverpool representativt för resten av England?

Om du letar efter en hyrbil i Liverpool för en bilresa till närliggande områden under maj månad är det viktigt att veta att resten av England vanligtvis har en temperatur på 12 °C och en nederbörd på omkring 44,2 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Liverpool

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Liverpool

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i England

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Birmingham, Bristol och Chesterfield inom England

Planera din resa till Liverpool