Biluthyrning i Seattle, Washington

Vill du hyra en bil billigt i Seattle, WA? Sök och jämför priser här

Seattle, WA, USA
24 maj — 31 maj
Samma avlämingsplats
Seattle, WA, USA
mån 24/5
12:00
mån 31/5
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Seattle

Alla större biluthyrningsfirmor i Seattle, WA
7,8
Bra
175 omdömen8 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

7,6

Valuta för pengarna

7,9
7,7
Bra
427 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,0

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,7

Valuta för pengarna

7,3
7,4
Bra
374 omdömen3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,9

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,1

Valuta för pengarna

7,1
7,4
Bra
221 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

8,1

Comfort

7,8

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,0

Valuta för pengarna

7,2
7,3
Bra
105 omdömen7 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

7,9

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,2

Valuta för pengarna

6,6
6,6
Bra
122 omdömen1 plats
Översikt

Renlighet

6,9

Comfort

6,9

Övergripande

6,5

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,7
5,4
Okej
681 omdömen1 plats
Översikt

Renlighet

5,9

Comfort

5,9

Övergripande

5,1

Upphämtning/avlämning

5,0

Valuta för pengarna

5,4
5,3
Okej
377 omdömen8 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

5,8

Övergripande

5,1

Upphämtning/avlämning

4,7

Valuta för pengarna

5,2

Information om din resa till Seattle

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Seattle?

Olika biluthyrningsföretag har olika regler då det kommer till åldersgräns för att hyra bil i Seattle. Den lägsta åldern är generellt 21 år och med en extra avgift för unga förare som ännu inte hunnit fylla 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Seattle

Precis som vid körning i resten av USA är det högertrafik som gäller i Seattle. Vägarna är av god kvalitet, men räkna med att köer kan uppstå vid rusningstrafik. Promillehalten ligger på 0.8 och hastigheten varierar men ligger oftast på 30 mph (38 km/h) inne i centrum. En trafikregel som skiljer sig från körning här hemma är att man, om inget annat anges, får svänga höger i korsningar när det är rött ljus. Det är krav på att använda säkerhetsbälte och man får inte prata i handhållen mobiltelefon. Det finns inga vägavgifter inne i Seattle.

Parkering

Då det kommer till betalparkering i Seattle gäller detta från måndag till söndag och har i regel en maxgräns för parkering på antingen 2, 4 eller 10 timmar beroende på vilket parkeringsområde du väljer. Parkering är överlag gratis på söndagar. Avgifterna för parkering under dagen kan variera mellan 1–4 USD (9,5–38 SEK) beroende på område och stiger därefter generellt med 0,5 USD (4,8 SEK) för eftermiddagen och kvällen. Det finns även cirka 10 stora parkeringsgarage i downtown Seattle som tar cirka 7-11 USD (67–195 SEK) per timme eller 15-30 USD (140–290 SEK) för 24 timmar.

Utflyktsmål i och omkring Seattle

Med hyrbil i Seattle finns det en mängd möjligheter att besöka många sevärdheter runt och utanför staden. Ett exempel är nationalparken Mount Rainier. Området har varit en nationalpark sedan 1899 och här kan man spendera många timmar ute i den storslagna naturen. Gå på en av de natursköna vandringslederna och njut av utsikten av Mount Rainier i bakgrunden. Berget är även en aktiv vulkan och naturen i området utgör en unik upplevelse. Bestämmer du dig för att hyra bil i Seattle kan du även besöka ett annat populärt utflyktsmål, nämligen Boeingfabriken. Amerikanerna har länge legat i framkant i flygindustrin och ett besök på Flight Aviation Center ger dig som besökare chansen att se hur dessa plan är tillverkade och du får lära dig om design, produktion och underhåll av Boeings flygplanserie. Under ett besök på fabriken får du även tillfälle att se världens största byggnad med dess hela 472 000 000 kubikfot i storlek.

Vilka försäkringar ska man ha?

Många biluthyrningsföretag i Seattle erbjuder sina egna tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Ofta är det smidigare och billigare att boka bil och försäkringar hemifrån innan avresa. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Seattle kan det vara en god idé att tänka över vilka tillägg du kan komma att behöva. Självriskeliminering skyddar dig till exempel mot kostnaden för självrisken om hyrbilen skulle bli skadad. Passa även på att fråga om andra tillägg du kan komma att behöva, så som GPS, fria mil och bilbarnstol.

Kan man använda sitt svenska körkort i Seattle, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort fungerar i Seattle, precis som i övriga USA. Det måste dock vara minst ett år gammalt. Det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Seattle kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det finns många olika alternativ för biluthyrning i Seattle och du kan hitta många stora, internationella uthyrningsföretag i de centrala delarna av Seattle, men flyger du in till stadens internationella flygplats, Seattle-Tacoma International Airport (SEA), är det smidigt att fixa med hyrbil direkt på plats. Du tar dig enkelt till biluthyrningsterminalen med hjälp av gratisbussar som kör dit dygnet runt. De har sina upphämtningsplatser i både den södra och norra delen av huvudterminalen, efter bagageutlämningen. Här hittar du företag som Budget, Alamo, Dollar, Hertz, Avis, National, Thrifty, Sixt och Enterprise. Vill du lämna in din bil på ett annat kontor eller i en annan stad i slutet av resan kan du söka efter detta med ett filter på momondo när du bokar din bil. (Information kontrollerad: 19/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Seattle, WA

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Seattle Tacoma flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Seattle

I maj, fram till dagens datum, har 79 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Seattle.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Seattle för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och Sixt är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Seattle. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Seattle har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Seattle är Thrifty med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 325 kr från dess 2 uthyrningskontor i Seattle. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Thrifty i Seattle för 257 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Seattle, WA?

Varje biluthyrningsföretag i Seattle har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Seattle är Alamo, Enterprise och Sixt, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Seattle under juni månad?

Med genomsnittstemperaturer på 19 °C och en nederbörd på 18 mm är en cabriolet det bästa alternativet att hyra i juni månad. Att hyra en cabriolet i Seattle är ett spännande sätt att uppleva omgivningarna utan att behöva oroa sig för dåligt väder. Det är dock smart att dubbelkolla väderprognosen innan din resa utifall du skulle behöva justera ditt val av bil. Att hyra en Cabriolet i Seattle kommer i genomsnitt kosta dig 1 039 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Seattle?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Seattle, WA. Med 8 uthyrningskontor i Seattle, WA kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 330 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Seattle, WA?

Hastighetsgränsen i Seattle är 40 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Seattle är 120 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Seattle, WA i maj?

Den som letar efter en hyrbil i Seattle under månaden maj kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 13 °C och en nederbörd på cirka 48 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Seattle under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Seattle. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Seattle tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Toyota Corolla, Ford Focus och Class Minivan.

Är vädret i Seattle representativt för resten av Washington?

Den som vill hyra en bil i Seattle för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Washington under maj månad vanligtvis ligger runt 13 °C med en nederbörd på omkring 53,4 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Seattle

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Seattle

Börja planera din resa till Seattle