Hitta billig biluthyrning i Seattle

Vill du hyra en bil billigt i Seattle? Sök och jämför priser här

ons 18/9
12:00
tors 19/9
12:00
Jämför momondo med |

Bästa företagen för biluthyrning i Seattle

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
alamo Mest populära Alamo Alamo erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
hertz Flest platser Hertz Hertz erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 9 platser

Leverantörer av hyrbilar i Seattle

Alla större biluthyrningsfirmor i Seattle
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (13 276 omdömen)
8 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,0 (898 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,7 (1 802 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 347 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 375 omdömen)
7 platser
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,4 (7 254 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Sunnycars
Bra - 6,8 (2 omdömen)
2 platser

Flygplatser med biluthyrning i Seattle

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Seattle King County/Boeing flygplats
BFI
HYRBILAR I
Seattle Lake Union Spb flygplats
LKE
HYRBILAR I
Seattle Tacoma flygplats
SEA

Hyrbil i Seattle

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Seattle?

Olika biluthyrningsföretag har olika regler då det kommer till åldersgräns för att hyra bil i Seattle. Den lägsta åldern är generellt 21 år och med en extra avgift för unga förare som ännu inte hunnit fylla 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Seattle

Precis som vid körning i resten av USA är det högertrafik som gäller i Seattle. Vägarna är av god kvalitet, men räkna med att köer kan uppstå vid rusningstrafik. Promillehalten ligger på 0.8 och hastigheten varierar men ligger oftast på 30 mph (38 km/h) inne i centrum. En trafikregel som skiljer sig från körning här hemma är att man, om inget annat anges, får svänga höger i korsningar när det är rött ljus. Det är krav på att använda säkerhetsbälte och man får inte prata i handhållen mobiltelefon. Det finns inga vägavgifter inne i Seattle.

Parkering

Då det kommer till betalparkering i Seattle gäller detta från måndag till söndag och har i regel en maxgräns för parkering på antingen 2, 4 eller 10 timmar beroende på vilket parkeringsområde du väljer. Parkering är överlag gratis på söndagar. Avgifterna för parkering under dagen kan variera mellan 1–4 USD (9,5–38 SEK) beroende på område och stiger därefter generellt med 0,5 USD (4,8 SEK) för eftermiddagen och kvällen. Det finns även cirka 10 stora parkeringsgarage i downtown Seattle som tar cirka 7-11 USD (67–195 SEK) per timme eller 15-30 USD (140–290 SEK) för 24 timmar.

Utflyktsmål i och omkring Seattle

Med hyrbil i Seattle finns det en mängd möjligheter att besöka många sevärdheter runt och utanför staden. Ett exempel är nationalparken Mount Rainier. Området har varit en nationalpark sedan 1899 och här kan man spendera många timmar ute i den storslagna naturen. Gå på en av de natursköna vandringslederna och njut av utsikten av Mount Rainier i bakgrunden. Berget är även en aktiv vulkan och naturen i området utgör en unik upplevelse. Bestämmer du dig för att hyra bil i Seattle kan du även besöka ett annat populärt utflyktsmål, nämligen Boeingfabriken. Amerikanerna har länge legat i framkant i flygindustrin och ett besök på Flight Aviation Center ger dig som besökare chansen att se hur dessa plan är tillverkade och du får lära dig om design, produktion och underhåll av Boeings flygplanserie. Under ett besök på fabriken får du även tillfälle att se världens största byggnad med dess hela 472 000 000 kubikfot i storlek.

Vilka försäkringar ska man ha?

Många biluthyrningsföretag i Seattle erbjuder sina egna tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Ofta är det smidigare och billigare att boka bil och försäkringar hemifrån innan avresa. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Seattle kan det vara en god idé att tänka över vilka tillägg du kan komma att behöva. Självriskeliminering skyddar dig till exempel mot kostnaden för självrisken om hyrbilen skulle bli skadad. Passa även på att fråga om andra tillägg du kan komma att behöva, så som GPS, fria mil och bilbarnstol.

Kan man använda sitt svenska körkort i Seattle, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort fungerar i Seattle, precis som i övriga USA. Det måste dock vara minst ett år gammalt. Det finns inga krav på internationellt körkort.

Var i Seattle kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det finns många olika alternativ för biluthyrning i Seattle och du kan hitta många stora, internationella uthyrningsföretag i de centrala delarna av Seattle, men flyger du in till stadens internationella flygplats, Seattle-Tacoma International Airport (SEA), är det smidigt att fixa med hyrbil direkt på plats. Du tar dig enkelt till biluthyrningsterminalen med hjälp av gratisbussar som kör dit dygnet runt. De har sina upphämtningsplatser i både den södra och norra delen av huvudterminalen, efter bagageutlämningen. Här hittar du företag som Budget, Alamo, Dollar, Hertz, Avis, National, Thrifty, Sixt och Enterprise. Vill du lämna in din bil på ett annat kontor eller i en annan stad i slutet av resan kan du söka efter detta med ett filter på momondo när du bokar din bil. (Information kontrollerad: 19/06/2019).


Planera din resa till Seattle