Hitta billig biluthyrning i Tampa

Vill du hyra en bil billigt i Tampa? Sök och jämför priser här

Tampa, FL, United States
25 nov — 2 dec
Samma avlämingsplats
Tampa, FL, United States
ons 25/11
12:00
ons 2/12
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Tampa?

Alla

185 kr - 666 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Tampa. Priset ligger då 23% lägre än under resten av året, på bara 203 kr per dag. Den dyraste månaden är december. Priset för en hyrbil i Tampa kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Tampa

Alla större biluthyrningsfirmor i Tampa
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 1141 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.2

Betyg baserat på 864 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.7

Betyg baserat på 432 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.4

Betyg baserat på 459 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.1

Betyg baserat på 706 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.0

Betyg baserat på 718 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.3

Betyg baserat på 164 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.9

Betyg baserat på 30 recensioner


Information om din resa till Tampa

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Tampa?

Det finns en åldersgräns på 21 år för att få hyra bil i Tampa, och om du är under 25 år kan dessutom en extra avgift tillkomma. Vissa uthyrningsföretag tar även ut en avgift för de förare som fyllt 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Tampa

När du kör i Tampa råder det högertrafik precis som i Sverige, men en stor skillnad är att det, om inget annat anges, tillåtet att svänga höger i korsningar när det är rött ljus. Promillegränsen ligger på 0.8 men för förare under 21 år ligger den på 0.2. Generellt är hastigheten inne i tätbebyggda områden 30 mph (38 km/h) och halvljusen ska vara på från skymning till gryning samt vid dålig sikt. Då det gäller vägavgifter har Florida tillämpat ett smidigt system där avgiften beräknas automatiskt med ett så kallat ”Sun Pass”. Detta finns oftast redan i alla hyrbilar med en kostnad som dras i slutet, men kan dock variera mellan de olika hyrbilsbolagen.

Parkering

Letar du efter gatuparkering i centrala Tampa har du bäst chans att hitta en plats i stadsdelarna Central Business District eller i Ybor City. Avgifterna varierar i affärsdistriktet och du betalar i parkeringsmaskiner, men i Ybor City är det gratis att parkera. Dock får du max stå två timmar på samma plats. Vill du parkera längre har staden en hel del parkeringshus du kan välja mellan. Priserna varierar vanligtvis mellan 1,25-1,65 USD (12-16 SEK) per timme upp till maximalt 9,65 USD (92,5 SEK) per dag.

Utflyktsmål i och omkring Tampa

Med hyrbil i Tampa kan du enkelt ta dig runt för att upptäcka solskensstaten Florida, och vad passar inte bättre än att börja i den kända metropolen Miami? Drygt fyra och en halv timmes körning söderut väntar denna mytomspunna pärla vid kusten. Ta en tur på ikoniska Ocean Drive och spana in art deco-arkitekturen och promenera på South Beach innan du fortsätter till stadens graffittiområde Wynwood Walls. Väljer du att hyra bil i Tampa kan du även besöka staden Naples. Staden ligger vackert belägen vid kusten och från hamnen har du spektakulära panoramavyer över Mexikanska golfen. Missa inte heller att ta dig till The Revs Institute, en anläggning med fantastiska klassiska bilar samt stadens toppklassiga museum Bakers Museum som erbjuder tre våningar med modern konst.

Vilka försäkringar ska man ha?

Väljer du att hyra bil i Tampa är det smidigast att göra din bokning hemifrån Sverige då detta kan göra att det blir billigare med försäkringar. Kolla upp vad som ingår i din reseförsäkring och ha även i åtanke att många svenska banker erbjuder självriskeliminering om du använder deras kredit- eller bankkort då du hyr din bil. Självriskeliminering kan vara ett bra tillägg till de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna då detta helt täcker kostnaderna för självrisken om hyrbilen på något sätt skulle ta skada. Glöm inte att lägga till saker som bilbarnstol och GPS om du skulle behöva det, samt att fråga om det ingår fria mil i kontraktet.

Kan man använda sitt svenska körkort i Tampa, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort för att köra i Tampa utan ditt svenska körkort fungerar bra. Tänk bara på att det ska vara giltigt och minst ett år gammalt.

Var i Tampa kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Tampa finns tillgänglig på Tampas internationella flygplats, TPA. Efter att du landat kan du ta SkyConnect-tåget från huvudterminalen till centralen för biluthyrning, följ bara skyltarna för ”Car Rental”. Här kan du hitta flera stora företag som Alamo, Avis, Budget, Hertz, Enterprise, Dollar Car Rental, Sixt med flera. Du kan även hitta samma företag i centrala Tampa, dock har de flesta kontor i centrum kortare öppettider än på flygplatsen. Skulle du vilja lämna tillbaka din bil på en annan avlämningsplats kan du filtrera efter detta då du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 28/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Tampa

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Orlando flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Tampa

Hittills denna månad har vi gjort 101 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Tampa.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Tampa för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och Avis är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Tampa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Tampa har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Dollar de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 276 kr per dag för hyrbilar i Tampa. Det absolut billigaste priset som hittats på deras uthyrningskontor i Tampa är 220 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Tampa?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Tampa. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Tampa när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Tampa?

Tampa har 9 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 263 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Tampa?

Om du hyr ett fordon i Tampa tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 40 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Tampa ligger hastighetsgränsen runt 120 km/t. Om du kör på motorvägen i Tampa ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.


Planera din resa till Tampa

  • Få de senaste insikterna gällande flyg till Tampa

    Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

    Hitta flyg till Tampa