Flyg till Kraków

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kraków.
Visa nuvarande reserestriktioner för Polen

Billigaste flygen till flygplatser i Kraków

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kraków från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kraków

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kraków

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Kraków (KRK)

Vanligtvis är flyg till Kraków från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Kraków-Balice, vilket i genomsnitt kostar 687 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KRAKÓW TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kraków kostar i genomsnitt bara 991 kr i juli
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KRAKÓW FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember30% dyrareDet kostar omkring 1 712 kr för flyg till Kraków från Stockholm Arlanda flygplats i september
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KRAKÓW FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober262% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kraków från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Kraków?

Krakows högsäsong infaller under sommaren då det varma vädret drar till sig stora folkströmningar. Resor till Krakow är därför populära under vår och höst då temperaturerna är mildare och det inte är lika folktätt. Det är även populärt att resa under jul- och nyårsledigheterna. Vilken tid på året du åker påverkar priserna på flygbiljetter till Krakow med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Krakow? Billiga flyg till Krakow hittar du framför allt under november och januari månad då du prickar in stadens lågsäsong men undviker de dyra decemberpriserna. För att hitta en flygstol till billigt pris kan du jämföra priser för olika avresedatum i momondos priskalender på nätet. Du fyndar billigast biljetter om du bokar din flygresa till Krakow ungefär 60 dagar innan din resa istället för att vänta till sista minuten.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Kraków?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Kraków var 87 kr/per person från Szymany, vilket är 87 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Kraków. För att hitta det billigaste priset till Kraków från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kraków?

  februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Kraków från Sverige med priser runt 856 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Kraków i februari är januari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Kraków under januari ligger i genomsnitt på 901 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kraków?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Kraków är 40 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 099 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Kraków. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 207 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kraków?

  Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Kraków. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 932 kr. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 301 kr från Sverige till Kraków.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kraków?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Kraków mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Kraków mitt på dagen för så lite som 829 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 1 281 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kraków?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Kraków. Om du planerar att flyga till Kraków, överväg då även att boka flyg till Katowice-Pyrzowice flygplats(76 km från stadskärnan i Kraków) eller Rzeszow Jasionka flygplats(149 km från stadskärnan i Kraków).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kraków?

  Rzeszow Jasionka flygplats har ett genomsnittspris på 499 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Kraków. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Kraków-Balice från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Kraków-Balice

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Kraków-Balice.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Kraków-Balice.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Kraków-Balice.

Dokument
Traveler Locator Form - Fyll i kortet före resan, under resan eller innan incheckning.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Kraków-Balice?

Returresa till Sverige från Kraków-Balice

Testkrav för COVID-19
Besökare från Kraków-Balice måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Kraków-Balice behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Kraków inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kraków

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kraków
Ryanair
21 dec.
MMX04:10Malmö
1t 25m
KRK05:35Kraków-Balice
11 jan.
KRK02:10Kraków-Balice
1t 35m
MMX03:45Malmö
Ryanair
21 dec.
MMX04:10Malmö
1t 25m
KRK05:35Kraków-Balice
11 jan.
KRK02:10Kraków-Balice
1t 35m
MMX03:45Malmö
Ryanair
15 jan.
ARN04:45Stockholm Arlanda
2t 00m
KRK06:45Kraków-Balice
18 jan.
KRK07:10Kraków-Balice
2t 00m
ARN09:10Stockholm Arlanda
Ryanair
9 dec.
ARN08:50Stockholm Arlanda
2t 00m
KRK10:50Kraków-Balice
15 dec.
KRK08:45Kraków-Balice
2t 00m
ARN10:45Stockholm Arlanda
Ryanair
9 dec.
ARN08:50Stockholm Arlanda
2t 00m
KRK10:50Kraków-Balice
18 dec.
KRK07:10Kraków-Balice
2t 00m
ARN09:10Stockholm Arlanda
Ryanair
8 dec.
ARN11:10Stockholm Arlanda
2t 00m
KRK13:10Kraków-Balice
19 dec.
KRK07:10Kraków-Balice
2t 00m
ARN09:10Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kraków

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Kraków, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Ryanair
4 dec.
MMX07:00Malmö
1t 25m
KRK08:25Kraków-Balice
Wizz Air
30 nov.
NYO16:20Stockholm Skavsta
1t 35m
KRK17:55Kraków-Balice
Wizz Air
30 nov.
NYO16:20Stockholm Skavsta
1t 35m
KRK17:55Kraków-Balice

Vilka bolag flyger till Kraków?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kraków
 • Vilka bolag flyger till Kraków?

  För flygresor till Kraków från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Ryanair, LOT, Norwegian eller Lufthansa. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Kraków

Nedan hittar du alla flygplatser i Kraków tillsammans med avståndet från stadens centrum

Krakows flygplats ligger väster om staden och är Polens näst största flygplats med närmare fem miljoner resenärer årligen. Krakow Airport är fokusstad för lågprisbolaget Ryanair samt det polska flygbolaget LOT och här landar därför flera billiga flyg till Krakow. Utanför flygplatsen hittar du taxibilar väntandes som snabbt kan ta dig in till staden men du hittar även flera hyrbilsalternativ inne i terminalbyggnaden. Resan in till stadens centrum med bil tar ungefär 20 minuter


Populära flygresor till Kraków

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kraków som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kraków
Snabbast flygtid2t 00m
Billigaste pris207 kr
Flyg från Göteborg till Kraków
Snabbast flygtid1t 50m
Billigaste pris216 kr
Flyg från Malmö till Kraków
Snabbast flygtid1t 25m
Billigaste pris351 kr
Flyg från Köpenhamn till Kraków
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris1 136 kr
Flyg från Warszawa till Kraków
Snabbast flygtid33t 55m
Billigaste pris703 kr

Så tar du dig runt i Kraków

Krakow har en bra kollektivtrafik som består av ett bussnät och spårvagnstrafik. Det är också vanlig med privatägda minibussar som kan ta dig runt i staden och till intilliggande sevärdheter. Färdbiljetter köper du för perioder av 20, 40, 60 och 90 minuter, alternativ dags- eller veckobiljetter. Biljetterna börjar gälla när du validerar dem i bussens eller spårvagnens maskin.

Centrala Krakow upplever du dock bäst till fots då de flesta sevärdheter ligger på gångavstånd i den gamla kompakta stadskärnan. Du hittar annars mängder av relativt prisvänliga taxibolag i Krakow och du bokar din bil enkelt via telefon. För telefonnummer till taxibolagen kan du fråga på hotellet, turistinformationen eller närmsta kiosk. Det finns även flertalet taxistationer utspridda över staden dit du kan gå för att hitta bilar.


Visumkrav för att besöka Kraków

Polen är med i EU- samt Schengensamarbetet vilket gör att du inte behöver något visum när du reser från ett annat medlemsland. Eftersom även Sverige är med i unionen kan du alltså enkelt åka till Krakow. När du flyger måste du dock kunna legitimera dig vilket du gör antingen med ditt pass eller med ett nationellt id-kort som ges ut av den svenska polisen. Din legitimation måste kunna visa vilket medborgarskap du har så det räcker till exempel inte med ett svenskt körkort som legitimation för en flygresa till Polen. Innan du reser ska du dock alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos den polska ambassaden i Stockholm eller hos de polska myndigheterna. Detta eftersom både pass- och visumregler alltid kan komma att ändras.


Börja planera din resa till Kraków


De bästa sakerna att se och göra i Kraków

Intresserad av sevärdheter i Krakow?

Missa inte världskända sevärdheter som Wawelslottet, monumentet Kosciuszko Mound, Schindlers kända fabrik, Mariabasilikan samt apotekarmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med ett par promenadvänliga skor då de flesta sevärdheterna ligger på gångavstånd i den gamla stadskärnan.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för surf, sms och telefonsamtal.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i Krakow.

Ska jag dricksa i Krakow?

Det är vanligt att dricksa ungefär tio procent på restauranger och vid taxiresor.