Flyg Europa Polen Kraków

Flyg till Kraków

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Kraków (KRK)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kraków. Nuvarande restriktioner för Kraków baseras på reserestriktioner för Polen.

Visa nuvarande reserestriktioner för Polen

Billigaste flygen till flygplatser i Kraków

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kraków från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Skavsta flygplats
Kraków

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kraków

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Kraków (KRK)

Vanligtvis är flyg till Kraków från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Kraków-Balice, vilket i genomsnitt kostar 634 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KRAKÓW TILL STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATSjanuari46% billigareAtt flyga från Stockholm Skavsta flygplats till Kraków kostar i genomsnitt bara 341 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KRAKÓW FRÅN STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATSmaj61% dyrareDet kostar omkring 1 023 kr för flyg till Kraków från Stockholm Skavsta flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KRAKÓW FRÅN STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATSfebruari713% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kraków från Stockholm Skavsta flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Krakow?

Krakows högsäsong infaller under sommaren då det varma vädret drar till sig stora folkströmningar. Resor till Krakow är därför populära under vår och höst då temperaturerna är mildare och det inte är lika folktätt. Det är även populärt att resa under jul- och nyårsledigheterna. Vilken tid på året du åker påverkar priserna på flygbiljetter till Krakow med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Krakow? Billiga flyg till Krakow hittar du framför allt under november och januari månad då du prickar in stadens lågsäsong men undviker de dyra decemberpriserna. För att hitta en flygstol till billigt pris kan du jämföra priser för olika avresedatum i momondos priskalender på nätet. Du fyndar billigast biljetter om du bokar din flygresa till Krakow ungefär 60 dagar innan din resa istället för att vänta till sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kraków?

Det bästa priset som hittats på momondo till Kraków var 139 kr/per person från Malmö, vilket är 90 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Kraków. För att hitta det billigaste priset till Kraków från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kraków?

februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Kraków från Sverige med priser runt 790 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Kraków i februari är januari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Kraków under januari ligger i genomsnitt på 832 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kraków?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Kraków är 40 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 014 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Kraków. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 383 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kraków?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Kraków. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 860 kr. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 201 kr från Sverige till Kraków.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kraków?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Kraków mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Kraków mitt på dagen för så lite som 765 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 1 183 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kraków?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Kraków. Om du planerar att flyga till Kraków, överväg då även att boka flyg till Katowice-Pyrzowice flygplats(76 km från stadskärnan i Kraków) eller Rzeszow Jasionka flygplats(149 km från stadskärnan i Kraków).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kraków?

Rzeszow Jasionka flygplats har ett genomsnittspris på 1 202 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Kraków. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kraków?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Polen resor till Kraków. Inreserestriktioner

Polen har återupptagit flygningarna till landet från länder i EU, Norge, Schweiz, Georgien, Japan, Kanada, Thailand, Nya Zeeland, Sydkorea, Tunisien och Australien. Flyg från Armenien, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Jordanien, Kosovo (Rep.), Nordmakedonien (Rep.), Montenegro, Serbien, Storbritannien eller USA (utom flygplatser i Illinois och New York) är suspenderade. Från och med den 1 januari klassificeras inte längre brittiska medborgare som EU/EES-medborgare och kommer inte att få komma in i Polen för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna och en lista med undantag för inresa till Polen finns här på den polska regeringens hemsida . Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligt bosatta i Polen. De kommer att få återvända in i landet, men måste visa upp sitt uppehållstillstånd. Alla andra flygningar är fortfarande suspenderade, utom humanitära och medicinska flygningar, flygningar för att skydda den allmänna ordningen, nödflygningar, flygningar på premiärministerns order och flygningar för repatriering som utförs av utländska flygbolag på utländska staters order. Förteckningen över länder vars invånare får resa in i Polen granskas av den polska regeringen och uppdateras ofta på denna sidan (på polska).

Karantänkrav

Medborgare i EU/EES behöver inte längre sitta i karantän vid ankomsten. Resenärer som kommer in i Polen från något annat land utanför EU/EES kan behöva isolera sig i tio dagar. Det finns undantag, bland annat för individer vaccinerade mot Covid-19 och uppvisar ett intyg om vaccination, fraktförare, innehavare av arbetstillstånd, flygbolagets kabinbesättning, polska medborgares make/maka och barn, tågpersonal, jordbruksarbetare, studerande och skolelever som studerar i Polen samt medlemmar av diplomatiska beskickningar, konsulat eller internationella organisationer och deras familjer.

Om du redan planerar att resa till Kraków inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Kraków-Balice

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kraków-Balice
Ryanair
5 juli
NYO04:45Stockholm Skavsta
1t 45m
KRK06:30Kraków-Balice
19 juli
KRK02:35Kraków-Balice
1t 45m
NYO04:20Stockholm Skavsta
Ryanair
5 juli
NYO04:45Stockholm Skavsta
1t 45m
KRK06:30Kraków-Balice
19 juli
KRK02:35Kraków-Balice
1t 45m
NYO04:20Stockholm Skavsta
Ryanair
23 aug.
NYO04:45Stockholm Skavsta
1t 45m
KRK06:30Kraków-Balice
27 aug.
KRK15:20Kraków-Balice
1t 45m
NYO17:05Stockholm Skavsta
Ryanair
11 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
1t 45m
KRK19:15Kraków-Balice
14 juni
KRK02:35Kraków-Balice
1t 45m
NYO04:20Stockholm Skavsta
Ryanair
22 aug.
NYO04:15Stockholm Skavsta
1t 45m
KRK06:00Kraków-Balice
29 aug.
KRK02:05Kraków-Balice
1t 45m
NYO03:50Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
26 juni
NYO11:15Stockholm Skavsta
1t 50m
KRK13:05Kraków-Balice
5 juli
KRK02:35Kraków-Balice
1t 45m
NYO04:20Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kraków-Balice

Om du letar efter enkelbiljetter till Kraków, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
10 juli
MMX03:55Malmö
1t 25m
KRK05:20Kraków-Balice
Ryanair
15 juni
MMX13:40Malmö
1t 25m
KRK15:05Kraków-Balice
Ryanair
31 juli
GOT04:10Göteborg Landvetter
1t 45m
KRK05:55Kraków-Balice

Vilka flygbolag flyger till Krakow?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kraków

Du hittar flera billiga flyg till Krakow från Sverige med Wizz Air, Ryanair och Finnair. Den allra billigaste rutten går från Stockholms Skavsta flygplats till Krakow Airport. Tänk på att om du hittar biljetter med lågprisbolag tillkommer ofta flera avgifter som annars ingår i priset när du reser med större flygbolag. Till exempel kan du behöva betala extra för bagage och val av sittplats. Kom ihåg att kolla upp bagagebestämmelser i förväg då det kan bli dyrt att behöva checka in extra väskor på flygplatsen jämfört med att köpa till bagage online.

Vem flyger direkt till Krakow? Ryanair flyger direkt från Skavsta flygplats medan Norwegian flyger direkt från Arlanda flygplats norr om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Krakow? En direktresa från Stockholm till Krakow tar cirka två timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Krakow till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kraków plus avståndet till centrum

Krakows flygplats ligger väster om staden och är Polens näst största flygplats med närmare fem miljoner resenärer årligen. Krakow Airport är fokusstad för lågprisbolaget Ryanair samt det polska flygbolaget LOT och här landar därför flera billiga flyg till Krakow. Utanför flygplatsen hittar du taxibilar väntandes som snabbt kan ta dig in till staden men du hittar även flera hyrbilsalternativ inne i terminalbyggnaden. Resan in till stadens centrum med bil tar ungefär 20 minuter


Populära flygresor till Kraków

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kraków som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kraków
Snabbaste flygtid
1t 45m
Billigast pris
408 kr
Flyg från Warszawa till Kraków
Snabbaste flygtid
4t 35m
Billigast pris
500 kr
Flyg från Köpenhamn till Kraków
Snabbaste flygtid
7t 00m
Billigast pris
1 215 kr
Flyg från Malmö till Kraków
Snabbaste flygtid
24t 00m
Billigast pris
1 689 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Krakow?

Krakow har en bra kollektivtrafik som består av ett bussnät och spårvagnstrafik. Det är också vanlig med privatägda minibussar som kan ta dig runt i staden och till intilliggande sevärdheter. Färdbiljetter köper du för perioder av 20, 40, 60 och 90 minuter, alternativ dags- eller veckobiljetter. Biljetterna börjar gälla när du validerar dem i bussens eller spårvagnens maskin.

Centrala Krakow upplever du dock bäst till fots då de flesta sevärdheter ligger på gångavstånd i den gamla kompakta stadskärnan. Du hittar annars mängder av relativt prisvänliga taxibolag i Krakow och du bokar din bil enkelt via telefon. För telefonnummer till taxibolagen kan du fråga på hotellet, turistinformationen eller närmsta kiosk. Det finns även flertalet taxistationer utspridda över staden dit du kan gå för att hitta bilar.


Kan man flyga till Krakow utan pass eller visum?

Polen är med i EU- samt Schengensamarbetet vilket gör att du inte behöver något visum när du reser från ett annat medlemsland. Eftersom även Sverige är med i unionen kan du alltså enkelt åka till Krakow. När du flyger måste du dock kunna legitimera dig vilket du gör antingen med ditt pass eller med ett nationellt id-kort som ges ut av den svenska polisen. Din legitimation måste kunna visa vilket medborgarskap du har så det räcker till exempel inte med ett svenskt körkort som legitimation för en flygresa till Polen. Innan du reser ska du dock alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos den polska ambassaden i Stockholm eller hos de polska myndigheterna. Detta eftersom både pass- och visumregler alltid kan komma att ändras.


Tips och råd om Krakow

Intresserad av sevärdheter i Krakow?

Missa inte världskända sevärdheter som Wawelslottet, monumentet Kosciuszko Mound, Schindlers kända fabrik, Mariabasilikan samt apotekarmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med ett par promenadvänliga skor då de flesta sevärdheterna ligger på gångavstånd i den gamla stadskärnan.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för surf, sms och telefonsamtal.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i Krakow.

Ska jag dricksa i Krakow?

Det är vanligt att dricksa ungefär tio procent på restauranger och vid taxiresor.


Flyg Europa Polen Kraków
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass