Flyg till Varna

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Varna (VAR)
fre 18/9
fre 25/9
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Varna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Varna från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Varna?

Flyg till Varna mellan april och oktober då temperaturerna är som varmast och vädret som härligast i den bulgariska staden. I april och maj samt oktober ligger temperaturerna på runt 10-15 °C för att under sommaren stiga till runt 25-32 °C. Under vintern sjunker temperaturerna ner mot bara ett par plusgrader. Våren är stadens högsäsong och då väljer flest resenärer att boka flyg till Varna. Även sommaren är populär för flygresor med sina varma temperaturer. Hösten och vintern är de minst populära tiderna att resa till staden.

När är det billigast att boka flyg till Varna?

Du hittar billiga flyg till Varna under hösten då det är färre resenärer som bokar flygstolar. Även under vintern går det att hitta billiga flygbiljetter till Varna. Allra dyrast är det att resa under vår och sommar då flygbiljetter till Varna stiger i pris i takt med att vädret blir allt varmare. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Varna mellan olika datum under året.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Varna?

336 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Varna på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Sofia och är 85 % billigare än de flesta andra flyg till Varna. För att hitta det billigaste priset till Varna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Varna?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Varna. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 731 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Varna under mars, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 950 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Varna?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Varna ungefär 26 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 455 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Varna. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 581 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Varna?

Den billigaste veckodagen att flyga till Varna är en söndag då du kan hitta priser så låga som 2 377 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 836 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Varna?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Varna oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Varna med avgång på eftermiddagen för så lite som 2 349 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 270 kr. Flyg till Varna från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Varna?

De som flyger till Varna kan potentiellt hitta bättre priser för Burgas flygplats(79 km från stadskärnan i Varna) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Varna?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Varna är generellt Varna flygplats med ett genomsnittspris på 2 200 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Varna

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Varna
Billigast
Bäst
Snabbast
Austrian Airlines
4 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
5t 00m
1 stopp
VAR
Varna
7 nov.
VAR
Varna
26t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 581 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 okt.
ARN
Stockholm Arlanda
20t 55m
1 stopp
VAR
Varna
11 okt.
VAR
Varna
28t 05m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 950 kr
Hitta liknande
Lufthansa
4 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
17t 20m
2 stopp
VAR
Varna
7 nov.
VAR
Varna
10t 35m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 170 kr
Hitta liknande
Austrian Airlines
9 mars
ARN
Stockholm Arlanda
5t 00m
1 stopp
VAR
Varna
12 mars
VAR
Varna
26t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 696 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
4 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
14t 30m
1 stopp
VAR
Varna
7 nov.
VAR
Varna
19t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 208 kr
Hitta liknande
Lufthansa
9 mars
ARN
Stockholm Arlanda
27t 55m
2 stopp
VAR
Varna
12 mars
VAR
Varna
34t 35m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 198 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Varna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Varna

Det går inte några direktflyg till Varna utan du behöver mellanlanda på vägen till den bulgariska staden. Varna-flyg hittar du bland annat med Austrian Airlines, Czech Airlines, Turkish Airlines och Bulgaria Air. Du kan bland annat mellanlanda i Wien, Istanbul och Prag. Hur lång tid din resa tar beror på hur många mellanlandningar du gör och hur långa stoppen är. Du kan klara av resan till Varna på drygt fem timmar om du gör ett kort byte. Jämför olika rutter hos momondo för att hitta ett bra resealternativ.


Hur tar man sig från flygplatsen i Varna till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Varna plus avståndet till centrum

Flyg till Varna landar på Varna Airport som är belägen 9 km väster om kuststaden. För att resa till Varna billigt från Varna Airport finns lokalbussar. Dessa hittar du utanför terminal 2, där buss 409 tar dig in till Varnas stadskärna. Resan med lokalbussen in till centrum tar ungefär 20 min och bussarna avgår varje kvart och bussbiljetten kostar 3 BGN (16 SEK). Det snabbaste sättet att resa in till Varna är med bil vilket tar knappt en kvart. Om du hyr bil på flygplatsen, vilket är en god idé om du tänkt köra bil under vistelsen då de flesta hyrbilar finns vid flygplatsen, följer du väg E70 in till Varnas centrum. En resa med taxi från flygplatsen kostar 40 BGN (219 SEK).


Populära flygresor till Varna

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Varna som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Varna
Snabbaste flygtid
4t 30m
Billigast pris
1 591 kr

Hur tar man sig runt i Varna?

Inne i Varnas centrum kan du med fördel ta dig fram till fots, men för att ta dig längre sträckor kan det vara användbart att resa med kollektivtrafiken. Kollektivtrafiken i Varna består av bussar och en av de mest användbara linjerna är buss 409 som även går från flygplatsen in till centrum där den stannar vid turistinformationen. Därifrån går bussen vidare till stränderna vid Zlatni Pyasati och går förbi Sveti Konstantin. Bussen har avgångar ungefär varje kvart. En annan användbar linje är buss 109 som går mellan tågstationen och Zlatni Pyasatsi. Biljetter köper du från föraren och dessa kostar 3 BGN (16 SEK). Om du vill hyra bil under vistelsen bör du göra detta ute på flygplatsen redan vid ankomsten till staden, där finns bland annat företagen Hertz och Sixt.


Kan man resa till Varna utan pass eller visum?

Som svensk medborgare kan du resa till Bulgarien utan något visum om din vistelse är kortare än 90 dagar. Som legitimation kan du ha med dig ditt pass eller ditt nationella id-kort då båda är giltiga för inresa i landet. Kontrollera alltid vilka inresebestämmelser som gäller innan avresa då bestämmelser kring legitimation och visum kan förändras.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Varna


Tips och råd om Varna

Vad ska man se i Varna?

Varna är en av de större städerna som ligger vid Svarta havet och här finns både stränder och kultur. Missa inte sevärdheter som ruinerna av de romerska baden, det arkeologiska museet och Sveti Nikolai-kyrkan.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Varnas naturhistoriska museum är ett populärt besöksmål för barn och här finns många roliga utställningar och lekplatser för de små.

Ska man köpa reseförsäkring?

Försäkringskassans EU-kort gäller i Bulgarien och det är därför inte säkert att du behöver någon extra reseförsäkring. Även din hemförsäkring kan täcka vissa kostnader som uppkommer under resan så kontrollera först vilket skydd du redan har.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det är ovanligt med dricks i Bulgarien men avrunda uppåt när du reser med taxi eller äter på restaurang.

Var ska man shoppa?

I det stora köpcentret Mall Varna Towers hittar du allt från ungdomsbutiker till klädesaffärer och souvenirshoppar. (Priser kontrollerade 11/06/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Bulgarien

Bulgarien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass