Flyg till Varna

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Varna.
Visa nuvarande reserestriktioner för Bulgarien

Billigaste flygen till flygplatser i Varna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Varna från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Varna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Varna

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Varna (VAR)

Vanligtvis är flyg till Varna från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Varna, vilket i genomsnitt kostar 2 069 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VARNA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Varna kostar i genomsnitt bara 1 516 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VARNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli35% dyrareDet kostar omkring 2 795 kr för flyg till Varna från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VARNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember228% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Varna från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Varna?

Flyg till Varna mellan april och oktober då temperaturerna är som varmast och vädret som härligast i den bulgariska staden. I april och maj samt oktober ligger temperaturerna på runt 10-15 °C för att under sommaren stiga till runt 25-32 °C. Under vintern sjunker temperaturerna ner mot bara ett par plusgrader. Våren är stadens högsäsong och då väljer flest resenärer att boka flyg till Varna. Även sommaren är populär för flygresor med sina varma temperaturer. Hösten och vintern är de minst populära tiderna att resa till staden.

När är det billigast att boka flyg till Varna?

Du hittar billiga flyg till Varna under hösten då det är färre resenärer som bokar flygstolar. Även under vintern går det att hitta billiga flygbiljetter till Varna. Allra dyrast är det att resa under vår och sommar då flygbiljetter till Varna stiger i pris i takt med att vädret blir allt varmare. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Varna mellan olika datum under året.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Varna?

  54 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Varna på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Gdansk och är 97 % billigare än de flesta andra flyg till Varna. För att hitta det billigaste priset till Varna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Varna?

  Den billigaste månaden att flyga till Varna från Sverige är februari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 434 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Varna i februari är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 443 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Varna?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Varna från Sverige är större om du bokar 30 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Varna för ungefär 2 318 kr om du gör din sökning 30 dagar innan. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Varna. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 023 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Varna?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Varna är en måndag då du kan hitta priser så låga som 2 436 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 962 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Varna?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Varna på eftermiddagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Varna på eftermiddagen för så lite som 2 464 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg till Varna är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 444 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Varna?

  De som flyger till Varna kan potentiellt hitta bättre priser för Burgas flygplats(79 km från stadskärnan i Varna) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Varna?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Varna är generellt Burgas flygplats med ett genomsnittspris på 1 733 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Varna från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Varna

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Varna.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Varna.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Varna.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Varna?

Returresa till Sverige från Varna

Testkrav för COVID-19
Besökare från Varna måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Varna behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Varna inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Varna

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Varna
Flera flygbolag
4 feb.
ARN05:35Stockholm Arlanda
11t 20m
1 stopp
VAR16:55Varna
31 mars
VAR02:20Varna
9t 45m
1 stopp
ARN12:05Stockholm Arlanda
1 023 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 feb.
ARN05:35Stockholm Arlanda
11t 20m
1 stopp
VAR16:55Varna
27 mars
VAR09:25Varna
7t 55m
1 stopp
ARN17:20Stockholm Arlanda
1 087 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 feb.
ARN08:25Stockholm Arlanda
35t 10m
2 stopp
VAR19:35Varna
29 mars
VAR04:35Varna
38t 00m
2 stopp
ARN18:35Stockholm Arlanda
1 096 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 feb.
ARN05:35Stockholm Arlanda
11t 20m
1 stopp
VAR16:55Varna
29 mars
VAR12:20Varna
30t 15m
2 stopp
ARN18:35Stockholm Arlanda
1 151 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 feb.
ARN05:45Stockholm Arlanda
11t 10m
1 stopp
VAR16:55Varna
31 mars
VAR02:20Varna
9t 45m
1 stopp
ARN12:05Stockholm Arlanda
1 206 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 feb.
ARN05:45Stockholm Arlanda
11t 10m
1 stopp
VAR16:55Varna
27 mars
VAR09:25Varna
7t 55m
1 stopp
ARN17:20Stockholm Arlanda
1 251 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Varna

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Varna, visa några av våra erbjudanden nedan av Austrian Airlines
Austrian Airlines
19 maj
ARN02:35Stockholm Arlanda
7t 40m
1 stopp
VAR10:15Varna
1 471 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Varna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Varna
 • Vilka bolag flyger till Varna?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Varna från Sverige Austrian Airlines, Turkish Airlines, Czech Airlines och Norwegian. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Varna

Nedan hittar du alla flygplatser i Varna tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Varna landar på Varna Airport som är belägen 9 km väster om kuststaden. För att resa till Varna billigt från Varna Airport finns lokalbussar. Dessa hittar du utanför terminal 2, där buss 409 tar dig in till Varnas stadskärna. Resan med lokalbussen in till centrum tar ungefär 20 min och bussarna avgår varje kvart och bussbiljetten kostar 3 BGN (16 SEK). Det snabbaste sättet att resa in till Varna är med bil vilket tar knappt en kvart. Om du hyr bil på flygplatsen, vilket är en god idé om du tänkt köra bil under vistelsen då de flesta hyrbilar finns vid flygplatsen, följer du väg E70 in till Varnas centrum. En resa med taxi från flygplatsen kostar 40 BGN (219 SEK).


Populära flygresor till Varna

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Varna som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Varna
Snabbast flygtid8t 10m
Billigaste pris3 727 kr

Så tar du dig runt i Varna

Inne i Varnas centrum kan du med fördel ta dig fram till fots, men för att ta dig längre sträckor kan det vara användbart att resa med kollektivtrafiken. Kollektivtrafiken i Varna består av bussar och en av de mest användbara linjerna är buss 409 som även går från flygplatsen in till centrum där den stannar vid turistinformationen. Därifrån går bussen vidare till stränderna vid Zlatni Pyasati och går förbi Sveti Konstantin. Bussen har avgångar ungefär varje kvart. En annan användbar linje är buss 109 som går mellan tågstationen och Zlatni Pyasatsi. Biljetter köper du från föraren och dessa kostar 3 BGN (16 SEK). Om du vill hyra bil under vistelsen bör du göra detta ute på flygplatsen redan vid ankomsten till staden, där finns bland annat företagen Hertz och Sixt.


Visumkrav för att besöka Varna

Som svensk medborgare kan du resa till Bulgarien utan något visum om din vistelse är kortare än 90 dagar. Som legitimation kan du ha med dig ditt pass eller ditt nationella id-kort då båda är giltiga för inresa i landet. Kontrollera alltid vilka inresebestämmelser som gäller innan avresa då bestämmelser kring legitimation och visum kan förändras.


Börja planera din resa till Varna


De bästa sakerna att se och göra i Varna

Vad ska man se i Varna?

Varna är en av de större städerna som ligger vid Svarta havet och här finns både stränder och kultur. Missa inte sevärdheter som ruinerna av de romerska baden, det arkeologiska museet och Sveti Nikolai-kyrkan.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Varnas naturhistoriska museum är ett populärt besöksmål för barn och här finns många roliga utställningar och lekplatser för de små.

Ska man köpa reseförsäkring?

Försäkringskassans EU-kort gäller i Bulgarien och det är därför inte säkert att du behöver någon extra reseförsäkring. Även din hemförsäkring kan täcka vissa kostnader som uppkommer under resan så kontrollera först vilket skydd du redan har.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det är ovanligt med dricks i Bulgarien men avrunda uppåt när du reser med taxi eller äter på restaurang.

Var ska man shoppa?

I det stora köpcentret Mall Varna Towers hittar du allt från ungdomsbutiker till klädesaffärer och souvenirshoppar.


Hitta billiga flyg till andra städer i Bulgarien

Bulgarien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?