Flyg till Tirana

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 24/1
mån 31/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Tirana.
Visa nuvarande reserestriktioner för Albanien

Billigaste flygen till flygplatser i Tirana

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Tirana från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Tirana

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Tirana

Stockholm (STO) till Tirana (TIA)

Vanligtvis är flyg till Tirana från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Tirana Rinas, vilket i genomsnitt kostar 2 366 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TIRANA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Tirana kostar i genomsnitt bara 1 842 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TIRANA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember54% dyrareDet kostar omkring 3 702 kr för flyg till Tirana från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TIRANA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli670% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Tirana från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Tirana?

Den bästa tiden att resa till Tirana är under våren och sommaren. Våren är något mildare vilket gör det till en perfekt period att boka flyg till Tirana. På sommaren är det som varmast med temperaturer runt 35 °C. Den bästa perioden att boka billiga flyg till Tirana är i maj och september månad.

När är det billigast att boka flyg till Tirana?

I maj och september är det billigt att boka flygbiljetter till Tirana, och från Stockholm Arlanda kan du flyga för cirka 2000-2500 SEK tur och retur per person. För billiga flygbiljetter till Tirana från Göteborg är det också maj som är den bästa månaden. Det tar ungefär 4 h och 30 min att resa från Stockholm Arlanda och du mellanlandar då en gång. Från Göteborg tar flyg till Tirana cirka 5-6 h med en mellanlandning. Det går inga direktflyg till Tirana från Sverige.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Tirana?

  Om du inte vill besöka Tirana i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till september månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 132 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Tirana?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Tirana ungefär 37 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 366 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Tirana även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Tirana för 581 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Tirana?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Tirana är en torsdag då du kan hitta priser så låga som 2 444 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Flyg från Sverige till Tirana en måndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 2 787 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Tirana?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Tirana på eftermiddagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Tirana på eftermiddagen för så lite som 2 389 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg till Tirana är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 270 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.


Kan jag flyga till Tirana Rinas från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Tirana Rinas

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Tirana Rinas.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 hours for rt-pcr (naat) and 48 hours for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Tirana Rinas.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Tirana Rinas.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Tirana Rinas?

Returresa till Sverige från Tirana Rinas

Testkrav för COVID-19
Besökare från Tirana Rinas måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Tirana Rinas behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Tirana inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Tirana

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Tirana
Wizz Air
9 mars
NYO12:40Stockholm Skavsta
3t 05m
TIA15:45Tirana Rinas
13 mars
TIA13:10Tirana Rinas
3t 05m
NYO16:15Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
10 mars
ARN12:05Stockholm Arlanda
20t 15m
1 stopp
TIA08:20Tirana Rinas
11 mars
TIA13:45Tirana Rinas
28t 40m
1 stopp
ARN18:25Stockholm Arlanda
Wizz Air
27 feb.
NYO15:50Stockholm Skavsta
3t 05m
TIA18:55Tirana Rinas
2 mars
TIA09:00Tirana Rinas
3t 05m
NYO12:05Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
7 mars
ARN08:45Stockholm Arlanda
12t 05m
1 stopp
TIA20:50Tirana Rinas
8 mars
TIA01:20Tirana Rinas
16t 05m
1 stopp
ARN17:25Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
10 mars
ARN12:05Stockholm Arlanda
20t 15m
1 stopp
TIA08:20Tirana Rinas
11 mars
TIA13:45Tirana Rinas
28t 40m
1 stopp
ARN18:25Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
27 feb.
ARN04:45Stockholm Arlanda
40t 05m
2 stopp
TIA20:50Tirana Rinas
2 mars
TIA01:20Tirana Rinas
31t 35m
2 stopp
ARN08:55Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Tirana

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Tirana, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air och easyJet
Wizz Air
1 juni
NYO17:10Stockholm Skavsta
2t 45m
TIA19:55Tirana Rinas
Flera flygbolag
16 feb.
ARN04:45Stockholm Arlanda
32t 25m
2 stopp
TIA13:10Tirana Rinas
Flera flygbolag
7 feb.
ARN01:45Stockholm Arlanda
28t 10m
2 stopp
TIA05:55Tirana Rinas

Vilka bolag flyger till Tirana?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Tirana
 • Vilka bolag flyger till Tirana?

  För flygresor till Tirana från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Austrian Airlines, Turkish Airlines, Air Serbia eller Lufthansa. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Tirana

Nedan hittar du alla flygplatser i Tirana tillsammans med avståndet från stadens centrum

Från Tirana International Airport tar du dig enklast in till stan med taxi eller buss. Du kan även hyra en bil på flygplatsen. Tiranas flygplats ligger cirka 17 kilometer från stan och med taxi tar det ungefär 20-25 min. Taxibilarna är gula med röd skylt och kostar cirka 2500 ALL (cirka 200 SEK). Om du istället väljer att ta bussen kostar en enkelbiljett cirka 300 ALL (cirka 25 SEK). Om du ska hyra bil finns det bland annat AVIS och Hertz som är två av de största bolagen för uthyrning av bil. Det smidigaste sättet är dock att ta en taxi, särskilt om du har mycket bagage.


Populära flygresor till Tirana

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Tirana som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Tirana
Snabbast flygtid15t 55m
Billigaste pris726 kr
Flyg från Stockholm till Tirana
Snabbast flygtid2t 45m
Billigaste pris581 kr
Flyg från Malmö till Tirana
Snabbast flygtid12t 45m
Billigaste pris998 kr

Så tar du dig runt i Tirana

I Tirana kan du ta dig enklast runt med buss, furgons, som är privata minibussar, eller lifta. Det är väldigt populärt att lifta, även på de vanliga bussarna, om det finns plats. Om du ska ta en furgon kan du stanna en nästan var som helst och chaufförerna är väldigt duktiga på att stanna för passagerare på vägen. Du köper då biljett ombord på minibussen. Tänk på att om du ska använda dig av den lokala transporten kan det ofta bli fel med tider, och ta även reda på vart du ska hoppa av innan. Bussen kommer dock att dyka upp förr eller senare och det är oftast inte långa väntetider.


Visumkrav för att besöka Tirana

Du behöver inget visum om du är medborgare i ett EU-land men du behöver ha ett giltigt pass. Passet måste vara giltigt tre månader efter utresa från Tirana och som turist kan du stanna upp till 90 dagar utan visum. Om du ska stanna längre behöver du ansöka om ett uppehållstillstånd i landet.


Börja planera din resa till Tirana


De bästa sakerna att se och göra i Tirana

Att se i Tirana

Det finns många sevärdheter i Tirana och det finns många museer, monument samt slott att besöka. Ett tips är att besöka Palace of Brigades med dess trädgårdar som har öppet på helger. Vidare kan du bege dig till bland annat Independence Monument och Bektashi World Center. En häftig sevärdhet är Dorezi Castle Ruins som har kvarstående ruiner från nästan 3000 år tillbaka. Skanderberg Monument and Square samt The Cloud of Sou Fujimoto är också populära sevärdheter i Tirana. Om du är intresserad av teater bör du besöka National Theatre of Opera & Ballet of Albania, som är den största i Albanien, och se en föreställning här.

Aktiviteter med barn

Om du reser med barn kan du bland annat besöka Cherry Park och Blue Park. Cherry Park bjuder på underhållning medan Blue Park bjuder på aktiviteter på helgerna.

Kan du dricka kranvatten i Tirana?

Det är väldigt mycket klor i kranvattnet i Tirana och därför är det bättre om du köper vatten på flaska som är filtrerat.