Hotell: Stavanger

Hitta de bästa erbjudandena för 140 hotell i Stavanger, Norge

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Stavanger

Hitta det perfekta hotellet i Stavanger för arbete eller semester


Saker att göra i Stavanger

Lysefjord Bridge
Viking Stadium
Preikestolen

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Lysefjord Bridge?

Hotell i närheten av Lysefjord Bridge är vanligtvis 53 % dyrare än genomsnittshotellet i Stavanger, som ligger på 924 kr.

Hotell nära Lysefjord Bridge

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Viking Stadium?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Stavanger närmst Viking Stadium kan du vänta dig priser på 939 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 939 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Viking Stadium. Hotell i närheten av Viking Stadium är vanligtvis 1 % dyrare än genomsnittshotellet i Stavanger, som ligger på 924 kr.

Hotell nära Viking Stadium

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Preikestolen?

Om du planerar att bo på momondos rekommenderade hotell i området kring Stavanger närmst Preikestolen kan du vänta dig priser på 1 998 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 1 998 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Preikestolen. Hotell i närheten av Preikestolen är vanligtvis 53 % dyrare än genomsnittshotellet i Stavanger, som ligger på 924 kr.

Hotell nära Preikestolen

När är det bra timing att boka ett hotell i Stavanger?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Stavanger
Lågsäsong
december
Högsäsong
januari

är den billigaste månaden att bo här

24 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

32 %

förväntad prisökning

Pris
640 kr - 1 241 kr
Dyraste veckodag
tisdag
Billigaste veckodag
måndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

674 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

708 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Stavanger är: 1-2 stjärna, 65 dagar i förväg. 3 stjärna, 72 dagar i förväg. 4-5 stjärna, 19 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
515 kr - 607 kr
3-stjärnigt
801 kr - 970 kr
4-5-stjärnigt
1 020 kr - 1 088 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Stavanger

Hur hittar man låga priser på hotell i Stavanger?

Genom att jämföra priser mellan olika hotell i Stavanger kan du hitta det alternativ som är billigast. Detta kan du göra med en sökning online på momondo där du kan filtrera dina sökresultat på nätet efter olika kriterier som du önskar för ditt boende. Om du exempelvis vill bo på ett hotell med frukostservering kan du välja att enbart se resultat som erbjuder detta. Det genomsnittliga priset för ett hotell i Stavanger ligger på cirka 700 kronor per natt.

Stavanger på liten budget?

För att klara din resa på en liten budget ska du boka ett par månader innan avresa och inte vänta till sista minuten då priserna stiger. Stavanger kan vara en ganska dyr stad, men ett tips för att hålla kostnaderna nere är att cykla istället för att åka taxi eller använda kollektivtrafiken. Staden är mycket cykelvänlig och du kan hämta kartor över cykelvägarna på stadens turistkontor. Ett annat tips är att utnyttja stadens gatukök istället för att äta alla måltider på dyra restauranger.

Hur tar man sig runt i Stavanger?

Inne i centrum kan du ta dig fram till fots då avstånden mellan olika sevärdheter inte är särskilt stora. Över hela staden kan du cykla då det finns både bra och säkra cykelvägar. Kollektivtrafiken i Stavanger består annars av busstrafik som trafikeras av Kolumbus. Bussarna tar dig runt om de olika stadsdelarna och även ut till Stavangers utkanter och förorter. För resor till närliggande orter kan du ta tåg från Stavangers centralstation.

Måste man vara myndig för att bo på hotell i Stavanger?

Ja, du behöver vara 18 år gammal för att bo ensam på hotell i Stavanger.

Deposition på hotell?

När du checkar in på hotellet behöver du lämna dina kortuppgifter oavsett om du förbetalat rummet eller inte. Detta är för att hotellet ska kunna dra en deposition från ditt kort eller reservera beloppet på ditt konto.

Hur mycket ska man dricksa i Stavanger?

Du behöver inte dricksa i Norge men du kan avrunda uppåt för taxi eller på restaurang om du är särskilt nöjd med servicen.

Hur säkert är Stavanger?

Stavanger anses vara en mycket säker stad och det finns inte några särskilda områden som du rekommenderas att undvika.

Behöver man en adapter i Stavanger?

Nej, du behöver inte någon adapter för att använda svenska elektronikprodukter i Stavanger då Norge och Sverige har samma typ av eluttag.


Hur mycket kostar ett hotell i Stavanger per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Stavanger till låga priser.

Vandrarhem och billiga hotell i Stavanger

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Stavanger

Gardenview Room

5,7

295 kr

Visa erbjudanden för hotell

Guesthouse Lagardsveien 71

7,0

388 kr

Visa erbjudanden för hotell

Guesthouse- Møllegata 39

7,8

321 kr

Visa erbjudanden för hotell

Stavanger Bed and Breakfast

8,1

515 kr

Visa erbjudanden för hotell

Guesthouse-Tanke Svilands

7,0

388 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotel Alstor

8,8

555 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Stavanger

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Scandic Stavanger City

8,3

717 kr

Visa erbjudanden för hotell

Scandic Stavanger Airport

8,7

936 kr

Visa erbjudanden för hotell

Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger

8,9

928 kr

Visa erbjudanden för hotell

Scandic Stavanger Forus

8,3

683 kr

Visa erbjudanden för hotell

Clarion Hotel Energy

8,6

877 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotel Alstor

8,8

555 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Stavanger?

Tack vare Stavangers effektiva kollektivtrafik och lättnavigerade cykelvägar kan du enkelt ta dig omkring i staden oavsett i vilket område du bor. Med ett centralt beläget hotell bor du nära centralen och nära de flesta sevärdheter och bekvämligheter. Inne i centrum hittar du de bästa restaurangerna och nöjena och detta område passar för den som gärna vill shoppa eller utnyttja stadens nattliv. Sevärdheter som ligger inne i stadskärnan är bland annat Norsk Oljemuseum, Valbergtårnet och du bor även nära Stavanger domkirke.

För ett lite lugnare, men centralt beläget, bostadsområde passar Storhaug precis sydöst om centrum bra. Här bor du fortfarande nära centralen vilket är smidigt när du anländer till staden och bra för kommunikationer runt om orten. Du bor dessutom nära Stavanger Museum som är en av de mest populära sevärdheterna.

Om du vill bo i ett mer naturnära område kan du testa på öarna som ligger utanför Stavanger. Här har du nära in till centrum men en helt annan atmosfär än inne i centrum. Grasholmen och Solyst är de närmaste öarna och är ihopkopplade med fastlandet via en bro vilket underlättar för kommunikationerna. Härifrån får du vackra vyer över stadens silhuett och över vattnet.


Om Stavanger

Stavanger är kanske mest känt som Norges oljestad och som Statoils hemstad. Här har olja utvunnits sedan 70-talet vilket utvecklat staden till landets fjärde största. Men Stavanger har en betydligt längre historia vilket du kan se på några av Norges mest välbevarade träbyggnader och äldre arkitektur. Börja därför med en promenad genom den gamla stadskärnan, väster om Stavangers hamn. Här ligger de gamla 1700-talshusen längs med de charmiga kullerstensbelagda gatorna. Fortsätt till Stavangers Domkyrka som är landets äldsta medeltida katedral. Kyrkan har renoverats under århundradena och har därför en unik blandning av gotisk, barock och romansk byggnadsstil.

För att fördjupa dig i stadens historia är ett besök till ett par av Stavangers museum att rekommendera. På Stavanger Museum kan du se utställningar som täcker allt från stadens vikingahistoria till kulturella traditioner och naturhistoria. Ett annat museum som är värt ett besök är Norsk Oljemuseum som är en av Stavangers mest populära sevärdheter. Museet har flera barnvänliga utställningar vilket gjort Norsk Oljemuseum till en välbesökt destination för barnfamiljer.

För norsk konst är Stavanger Kunstmuseum ett måste. Här finns verk av Stavangers mest kända konstnär, Lars Hertevig, utställda. Hertevig målade framförallt norska landskap och var verksam under slutet av 1800-talet. Museet har även en mängd andra framstående norska konstnärer representerade i sin samling samt en trevlig skulpturträdgård.


Reseinformation om Stavanger

Hur länge stannar besökare i Stavanger?

En vistelse på 2 nätter är det mest populära alternativet för besök i Stavanger.

Hur mycket kostar ett hotell i Stavanger?

För bokning av ett hotell i Stavanger kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 936 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Stavanger?

december är den billigaste månaden att boka hotell i Stavanger. Priser kan vara 24% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

Vilken dag är det billigast att bo i Stavanger?

För närvarande är söndag den billigaste dagen att bo på hotell i Stavanger. måndag är den dyraste.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Stavanger?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar cirka 890 kr i Stavanger per natt. Att boka ett vandrarhem kan spara dig cirka 46 kr, jämfört med genomsnittspriset för hotell i Stavanger.

Vika sevärdheter är populära under mars månad med tanke på vädret i Stavanger?

Med en genomsnittlig temperatur på 3 °C och relativt små chanser till nederbörd (80 mm), är mars en perfekt månad för att utforska omgivningarna omkring Stavanger.