Biluthyrning i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina

Vill du hyra en bil billigt i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina? Sök och jämför priser här

Sarajevo, Bosnien och Hercegovina
2 dec — 9 dec
Samma avlämingsplats
Sarajevo, Bosnien och Hercegovina
tors 2/12
12:00
tors 9/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina

Hitta rätt hyrbil för dig
Audi A3
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Alamo

227 kr per dag

11 dec - 22 dec
Audi A3
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Alamo

142 kr per dag

11 dec - 22 dec
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Euro Rent

128 kr per dag

11 dec - 22 dec
Chevrolet Sonic Sedan

Erbjudanden på hyrbilar i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

86 kr - 323 kr

Alla biltyper

86 kr - 695 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina är 150 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina är januari. Då är priset 43 % lägre än andra tider på året och kostar bara 86 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 32 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sarajevo. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sarajevo kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sarajevo av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina är 217 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina är november. Då är priset 23 % lägre än andra tider på året och kostar bara 169 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 1 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sarajevo. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sarajevo kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Sarajevo av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Euro Rent

122 kr per dag

11 dec - 22 dec
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Euro Rent

128 kr per dag

11 dec - 22 dec
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Budget

133 kr per dag

11 dec - 22 dec
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Sarajevo

Alla större biluthyrningsfirmor i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina
3 platser
Översikt

Renlighet

9,2

Comfort

9,2

Övergripande

9,2

Upphämtning/avlämning

9,5

Valuta för pengarna

9,2
2 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

7,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,0

Valuta för pengarna

7,0
2 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

7,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

7,0

Valuta för pengarna

7,0
3 platser
Översikt

Renlighet

3,2

Comfort

2,8

Övergripande

3,2

Upphämtning/avlämning

3,2

Valuta för pengarna

3,6
12 platser
7 platser
5 platser
5 platser

Information om din resa till Sarajevo

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Sarajevo?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Sarajevo kan variera beroende på vilket företag du väljer. Generellt ligger den på mellan 21–25 år med krav på att du ska ha haft ditt körkort i minst två år. Ibland förekommer även restriktioner för förare som hunnit fylla 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Sarajevo

I Sarajevo kör man på höger sida och det råder krav på säkerhetsbälte. Promillehalten går vid 0.3 och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på vid körning. Hastigheterna inne i centrum varierar från 50 km/h och nedåt så var uppmärksam på trafikskyltarna. Det finns även spårvagnar i staden som ska lämnas företräde. Det finns inga vägavgifter inne i Sarajevo, men ska du ut och köra utanför staden så tänk på att motorvägen som sträcker sig från Sarajevo till Zenica är avgiftsbelagd.

Parkering

I Sarajevo finns det tre parkeringszoner. Zon 0 är den mest centrala zonen som täcker stadsdelarna Despiceva, Gimnazijska, Ašciluk, Branilaca Sarajeva, Kulovica, Radiceva, Cemaluša, Cumurija, Hadži Ristica, Safvet Bega Bašagica till Petke, Sagrdžije till Cemerlina och Zelenih Beretki. Zon 1 täcker publika parkeringsområden som Sarajevo Canton, vilket inkluderar 74 gator i området Stari Grad och i centrum. Zon 2 täcker 78 gator lite mer i utkanten av staden. I zon 0 och zon 1 kan du parkera för 2 BAM (11 SEK) per timme och i zon 2 kostar det 1 BAM (5,4 SEK) per timme. Kostnaderna gäller hela dygnet, alla dagar. Om du föredrar att parkera i parkeringshus kan du till exempel välja ett av garagen på Sarajevo City Center, Hotel Europe eller BBI Center.

Utflyktsmål i och omkring Sarajevo

Drygt två timmars körning sydväst om Sarajevo ligger den otroligt vackra staden Mostar. Bestämmer du dig för att hyra bil i Sarajevo kan du enkelt ta dig hit för att vandra längs slingriga kullerstensgator och känna vingslagen från stadens långa historia. Mostar bjuder på en salig blandning av västerländska och orientaliska byggnader och det finns många möjligheter att besöka vackra kyrkor och moskéer. Staden har tyvärr också ett mörkt förflutet från tiden under belägring under Balkankriget men detta till trots är den idag återuppbyggd och ett otroligt populärt turistmål. Det finns många sevärdheter i staden, bland annat den gamla bron Stari Most som byggdes under det ottomanska styret och som även finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa längs gatorna in i gamla stan och besök krigsmuseet och den gamla bazaren innan du avslutar med en kopp te på en av de många små uteserveringarna. Med hyrbil i Sarajevo kan du även besöka Travnik, staden som kallas för landets mest orientaliska stad. Ett måste att se i denna vackra stad är 1400-talsslottet som förutom sin imponerande arkitektur erbjuder en slående utsikt över staden.

Vilka försäkringar ska man ha?

Ofta erbjuder de olika företagen sina egna tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska försäkringarna då det kommer till att hyra bil i Sarajevo. Läs därför på om vilka försäkringar du behöver. Självriskeliminering kan till exempel vara bra att ha om hyrbilen skulle skadas. Denna försäkring täcker då kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Sarajevo, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du kör bil i Bosnien och Hercegovina rekommenderas det att du har ett internationellt körkort. Tänk också på att ta med ditt svenska körkort.

Var i Sarajevo kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Gällande kontor för biluthyrning i Sarajevo hittar du stora företag som Avis, Europcar, Thrifty, Dollar, Budget och Sixt på Sarajevos flygplats, SJJ. Föredrar du att hyra din bil inne i staden hittar du i stort sett samma företag kring bland annat Sarajevos centrala tågstation. Behöver du lämna tillbaka din bil på ett annat kontor än där du hyrde den är detta oftast inget problem och du kan kontrollera om detta är möjligt redan när du söker efter din bil på momondo.


Avstånd till populära hotell från Sarajevo, Bosnien och Hercegovina

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Sarajevo Butmir flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Sarajevo

Hittills i november har det gjorts 11 sökningar på momondo efter hyrbilar i Sarajevo.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Sarajevo för att motverka spridningen av COVID-19?

Budget, Enterprise och Alamo är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Sarajevo till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Sarajevo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina i december?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i december i Sarajevo kan förvänta dig att betala cirka 89 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 87 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Sarajevo. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 88 kr till 116 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Sarajevo har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har GREEN MOTION de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 288 kr per dag för hyrbilar i Sarajevo. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Sarajevo är 74 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina?

Varje biluthyrningsföretag i Sarajevo har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Sarajevo är Budget, Enterprise och Alamo, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har Avis i Sarajevo?

Det finns 3 uthyrningskontor i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina. På Aviss uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 247 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina?

Hastighetsgränsen i Sarajevo är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Sarajevo är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken bil väljer flest att hyra i Sarajevo?

Hyrbilar av modellerna Volkswagen Polo och Volkswagen Golf i Sarajevo är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Volkswagen Polo i Sarajevo kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 87 kr/dag och priser så låga som 61 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Volkswagen Golf kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 109 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 107 kr/dag.

Hur är vädret i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina i november?

Under november är medeltemperaturen i Sarajevo 4 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Sarajevo.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i november?

Vädret i Sarajevo under november kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Sarajevo. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Sarajevo tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Volkswagen Polo och Volkswagen Golf.

Är vädret i Sarajevo representativt för resten av Federationen Bosnien och Hercegovina?

Den som vill hyra en bil i Sarajevo för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Federationen Bosnien och Hercegovina under november månad vanligtvis ligger runt 6 °C med en nederbörd på omkring 103,3 mm.


Hyra bil i andra städer i Bosnien och Hercegovina

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Tuzla, Banja Luka och Mostar i Bosnien och Hercegovina

Hyrbilar på flygplatser i Sarajevo

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Sarajevo

Börja planera din resa till Sarajevo