Hitta billig biluthyrning i Sarajevo

Vill du hyra en bil billigt i Sarajevo? Sök och jämför priser här

Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
25 nov — 2 dec
Samma avlämingsplats
Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
ons 25/11
12:00
ons 2/12
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Sarajevo?

Alla

69 kr - 503 kr

Ekonomi

69 kr - 270 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Sarajevo. Priset ligger då 46% lägre än under resten av året, på bara 70 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i november. Priset för en hyrbil i Sarajevo kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Sarajevo

Alla större biluthyrningsfirmor i Sarajevo
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 9 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.3

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.7

Betyg baserat på 6 recensioner


Information om din resa till Sarajevo

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Sarajevo?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Sarajevo kan variera beroende på vilket företag du väljer. Generellt ligger den på mellan 21–25 år med krav på att du ska ha haft ditt körkort i minst två år. Ibland förekommer även restriktioner för förare som hunnit fylla 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Sarajevo

I Sarajevo kör man på höger sida och det råder krav på säkerhetsbälte. Promillehalten går vid 0.3 och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på vid körning. Hastigheterna inne i centrum varierar från 50 km/h och nedåt så var uppmärksam på trafikskyltarna. Det finns även spårvagnar i staden som ska lämnas företräde. Det finns inga vägavgifter inne i Sarajevo, men ska du ut och köra utanför staden så tänk på att motorvägen som sträcker sig från Sarajevo till Zenica är avgiftsbelagd.

Parkering

I Sarajevo finns det tre parkeringszoner. Zon 0 är den mest centrala zonen som täcker stadsdelarna Despiceva, Gimnazijska, Ašciluk, Branilaca Sarajeva, Kulovica, Radiceva, Cemaluša, Cumurija, Hadži Ristica, Safvet Bega Bašagica till Petke, Sagrdžije till Cemerlina och Zelenih Beretki. Zon 1 täcker publika parkeringsområden som Sarajevo Canton, vilket inkluderar 74 gator i området Stari Grad och i centrum. Zon 2 täcker 78 gator lite mer i utkanten av staden. I zon 0 och zon 1 kan du parkera för 2 BAM (11 SEK) per timme och i zon 2 kostar det 1 BAM (5,4 SEK) per timme. Kostnaderna gäller hela dygnet, alla dagar. Om du föredrar att parkera i parkeringshus kan du till exempel välja ett av garagen på Sarajevo City Center, Hotel Europe eller BBI Center.

Utflyktsmål i och omkring Sarajevo

Drygt två timmars körning sydväst om Sarajevo ligger den otroligt vackra staden Mostar. Bestämmer du dig för att hyra bil i Sarajevo kan du enkelt ta dig hit för att vandra längs slingriga kullerstensgator och känna vingslagen från stadens långa historia. Mostar bjuder på en salig blandning av västerländska och orientaliska byggnader och det finns många möjligheter att besöka vackra kyrkor och moskéer. Staden har tyvärr också ett mörkt förflutet från tiden under belägring under Balkankriget men detta till trots är den idag återuppbyggd och ett otroligt populärt turistmål. Det finns många sevärdheter i staden, bland annat den gamla bron Stari Most som byggdes under det ottomanska styret och som även finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa längs gatorna in i gamla stan och besök krigsmuseet och den gamla bazaren innan du avslutar med en kopp te på en av de många små uteserveringarna. Med hyrbil i Sarajevo kan du även besöka Travnik, staden som kallas för landets mest orientaliska stad. Ett måste att se i denna vackra stad är 1400-talsslottet som förutom sin imponerande arkitektur erbjuder en slående utsikt över staden.

Vilka försäkringar ska man ha?

Ofta erbjuder de olika företagen sina egna tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska försäkringarna då det kommer till att hyra bil i Sarajevo. Läs därför på om vilka försäkringar du behöver. Självriskeliminering kan till exempel vara bra att ha om hyrbilen skulle skadas. Denna försäkring täcker då kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Sarajevo, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du kör bil i Bosnien och Hercegovina rekommenderas det att du har ett internationellt körkort. Tänk också på att ta med ditt svenska körkort.

Var i Sarajevo kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Gällande kontor för biluthyrning i Sarajevo hittar du stora företag som Avis, Europcar, Thrifty, Dollar, Budget och Sixt på Sarajevos flygplats, SJJ. Föredrar du att hyra din bil inne i staden hittar du i stort sett samma företag kring bland annat Sarajevos centrala tågstation. Behöver du lämna tillbaka din bil på ett annat kontor än där du hyrde den är detta oftast inget problem och du kan kontrollera om detta är möjligt redan när du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 18/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Sarajevo

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Sarajevo Butmir flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Sarajevo

Hittills i november har det gjorts 229 sökningar på momondo efter hyrbilar i Sarajevo.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Sarajevo för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National och Avis är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Sarajevo till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Sarajevo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Sarajevo i december?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i december i Sarajevo kan förvänta dig att betala cirka 234 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 199 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Sarajevo. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 144 kr till 275 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Sarajevo har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har GREEN MOTION de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 276 kr per dag för hyrbilar i Sarajevo. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Sarajevo är 71 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Sarajevo?

Varje biluthyrningsföretag i Sarajevo har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Sarajevo är Enterprise, National och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Sarajevo?

Det finns 12 uthyrningskontor i Sarajevo. På Europcars uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 303 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Sarajevo?

Hastighetsgränsen i Sarajevo är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Sarajevo är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.


Hyra bil i andra städer i Bosnia-Herzegovina


Planera din resa till Sarajevo

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Sarajevo

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Sarajevo
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Sarajevo

  Hitta hotell i Sarajevo
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Sarajevo