...

Hitta billig biluthyrning i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina

Vill du hyra en bil billigt i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina? Sök och jämför priser här

Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
22 apr — 29 apr
Samma avlämingsplats
Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
tors 22/4
12:00
tors 29/4
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Sarajevo

Alla större biluthyrningsfirmor i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.2

Betyg baserat på 9 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.5

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.7

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.5

Betyg baserat på 14 recensioner


Information om din resa till Sarajevo

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Sarajevo?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Sarajevo kan variera beroende på vilket företag du väljer. Generellt ligger den på mellan 21–25 år med krav på att du ska ha haft ditt körkort i minst två år. Ibland förekommer även restriktioner för förare som hunnit fylla 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Sarajevo

I Sarajevo kör man på höger sida och det råder krav på säkerhetsbälte. Promillehalten går vid 0.3 och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Precis som i Sverige ska halvljuset vara på vid körning. Hastigheterna inne i centrum varierar från 50 km/h och nedåt så var uppmärksam på trafikskyltarna. Det finns även spårvagnar i staden som ska lämnas företräde. Det finns inga vägavgifter inne i Sarajevo, men ska du ut och köra utanför staden så tänk på att motorvägen som sträcker sig från Sarajevo till Zenica är avgiftsbelagd.

Parkering

I Sarajevo finns det tre parkeringszoner. Zon 0 är den mest centrala zonen som täcker stadsdelarna Despiceva, Gimnazijska, Ašciluk, Branilaca Sarajeva, Kulovica, Radiceva, Cemaluša, Cumurija, Hadži Ristica, Safvet Bega Bašagica till Petke, Sagrdžije till Cemerlina och Zelenih Beretki. Zon 1 täcker publika parkeringsområden som Sarajevo Canton, vilket inkluderar 74 gator i området Stari Grad och i centrum. Zon 2 täcker 78 gator lite mer i utkanten av staden. I zon 0 och zon 1 kan du parkera för 2 BAM (11 SEK) per timme och i zon 2 kostar det 1 BAM (5,4 SEK) per timme. Kostnaderna gäller hela dygnet, alla dagar. Om du föredrar att parkera i parkeringshus kan du till exempel välja ett av garagen på Sarajevo City Center, Hotel Europe eller BBI Center.

Utflyktsmål i och omkring Sarajevo

Drygt två timmars körning sydväst om Sarajevo ligger den otroligt vackra staden Mostar. Bestämmer du dig för att hyra bil i Sarajevo kan du enkelt ta dig hit för att vandra längs slingriga kullerstensgator och känna vingslagen från stadens långa historia. Mostar bjuder på en salig blandning av västerländska och orientaliska byggnader och det finns många möjligheter att besöka vackra kyrkor och moskéer. Staden har tyvärr också ett mörkt förflutet från tiden under belägring under Balkankriget men detta till trots är den idag återuppbyggd och ett otroligt populärt turistmål. Det finns många sevärdheter i staden, bland annat den gamla bron Stari Most som byggdes under det ottomanska styret och som även finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa längs gatorna in i gamla stan och besök krigsmuseet och den gamla bazaren innan du avslutar med en kopp te på en av de många små uteserveringarna. Med hyrbil i Sarajevo kan du även besöka Travnik, staden som kallas för landets mest orientaliska stad. Ett måste att se i denna vackra stad är 1400-talsslottet som förutom sin imponerande arkitektur erbjuder en slående utsikt över staden.

Vilka försäkringar ska man ha?

Ofta erbjuder de olika företagen sina egna tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska försäkringarna då det kommer till att hyra bil i Sarajevo. Läs därför på om vilka försäkringar du behöver. Självriskeliminering kan till exempel vara bra att ha om hyrbilen skulle skadas. Denna försäkring täcker då kostnaden för självrisken.

Kan man använda sitt svenska körkort i Sarajevo, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du kör bil i Bosnien och Hercegovina rekommenderas det att du har ett internationellt körkort. Tänk också på att ta med ditt svenska körkort.

Var i Sarajevo kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Gällande kontor för biluthyrning i Sarajevo hittar du stora företag som Avis, Europcar, Thrifty, Dollar, Budget och Sixt på Sarajevos flygplats, SJJ. Föredrar du att hyra din bil inne i staden hittar du i stort sett samma företag kring bland annat Sarajevos centrala tågstation. Behöver du lämna tillbaka din bil på ett annat kontor än där du hyrde den är detta oftast inget problem och du kan kontrollera om detta är möjligt redan när du söker efter din bil på momondo. (Information kontrollerad: 18/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Sarajevo, Bosnia-Herzegovina

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Sarajevo Butmir flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Sarajevo

Hittills i april har det gjorts 229 sökningar på momondo efter hyrbilar i Sarajevo.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Sarajevo för att motverka spridningen av COVID-19?

Enterprise, National och Avis är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Sarajevo till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Sarajevo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina i maj?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i maj i Sarajevo kan förvänta dig att betala cirka 84 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 82 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Sarajevo. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 82 kr till 109 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Sarajevo har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har GREEN MOTION de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 271 kr per dag för hyrbilar i Sarajevo. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Sarajevo är 69 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina?

Varje biluthyrningsföretag i Sarajevo har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Sarajevo är Enterprise, National och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Sarajevo?

Det finns 12 uthyrningskontor i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina. På Europcars uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 298 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina?

Hastighetsgränsen i Sarajevo är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Sarajevo är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Sarajevo, Bosnia-Herzegovina i april?

Under april är medeltemperaturen i Sarajevo 9 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Sarajevo.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Vädret i Sarajevo under april kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Sarajevo. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Sarajevo tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Hyundai Accent och Volkswagen Polo.

Är vädret i Sarajevo representativt för resten av Federationen Bosnien och Hercegovina?

Den som vill hyra en bil i Sarajevo för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Federationen Bosnien och Hercegovina under april månad vanligtvis ligger runt 10 °C med en nederbörd på omkring 73,3 mm.


Hyra bil i andra städer i Bosnia-Herzegovina

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Tuzla, Banja Luka och Mostar i Bosnia-Herzegovina

Hyrbilar på flygplatser i Sarajevo

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Sarajevo

Planera din resa till Sarajevo