Flyg till Hanoi

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Hanoi (HAN)
sön 16/5
sön 23/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Hanoi. Nuvarande restriktioner för Hanoi baseras på reserestriktioner för Vietnam.

Visa nuvarande reserestriktioner för Vietnam

Billigaste flygen till flygplatser i Hanoi

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Hanoi från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Hanoi

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Hanoi

Stockholm (STO) till Hanoi (HAN)

Vanligtvis är flyg till Hanoi från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Hanoi Noi Bai internationella, vilket i genomsnitt kostar 5 658 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN HANOI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember13% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Hanoi kostar i genomsnitt bara 4 983 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL HANOI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember23% dyrareDet kostar omkring 7 048 kr för flyg till Hanoi från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL HANOI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari1 100% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Hanoi från Stockholm Arlanda flygplats i januari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Hanoi?

Den bästa tiden under året att besöka Vietnam och boka flyg till Hanoi är mellan november och april, det vill säga vintern och våren. Under denna period är det som svalast i staden vilket gör att det är behagligare temperaturer. Temperaturerna under dessa månader ligger på drygt 20 °C vilket gör det perfekt både för sightseeing och utflykter utanför staden. Under sommaren blir det oerhört varmt i Hanoi med temperaturer upp emot 35 °C. Sommaren är även mycket fuktig och då infaller landets regnperiod. Torrast är det att resa under vintern.

När är det billigast att boka flyg till Hanoi?

Priserna på flyg till Hanoi är framförallt beroende av de stora ledigheterna i Sverige och den semestertid som tas ut. Detta innebär att flygbiljetter till Hanoi är som dyrast under sommaren och i december vid jul och nyår då många reser på semester. Billiga flygbiljetter till Hanoi hittar du i maj. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta billiga flyg till Hanoi.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Hanoi?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Hanoi för 235 kr/person, vilket är 93 % billigare än för genomsnittsflyget till Hanoi. För att hitta de billigaste priserna till Hanoi från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Hanoi?

Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Hanoi. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 4 983 kr. Om du inte har möjlighet att resa i september kan du istället boka flyg till Hanoi från Sverige för maj. Flyg till Hanoi i maj är kanske inte lika billiga som i september, men genomsnittet ligger fortfarande runt 5 300 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Hanoi?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Hanoi ungefär 49 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 5 658 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Hanoi?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Hanoi är en söndag då man kan hitta priser så låga som 5 667 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 5 956 kr från Sverige till Hanoi.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Hanoi?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Hanoi är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 5 546 kr. Försök att inte köpa biljetter på morgonen eftersom de ligger runt 6 111 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Hanoi?

De som flyger till Hanoi kan potentiellt hitta bättre priser för Hai Phong Catbi flygplats(97 km från stadskärnan i Hanoi) eller Thanh Hoa Tho Xuan flygplats(129 km från stadskärnan i Hanoi) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Hanoi?

Hai Phong Catbi flygplats har ett genomsnittspris på 3 458 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Hanoi. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Hanoi?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Vietnam resor till Hanoi. Inreserestriktioner

Vietnam har begränsat all inresa för resenärer, förutom medborgare, diplomater och högkvalificerade arbetstagare, experter, företagsledare och andra som godkänts av den nationella styrkommittén för COVID-19. Reser du i officiellt syfte måste du genomgå en medicinsk undersökning vid gränsen innan du kommer in i Vietnam. Alla viseringsutfärdanden är inställda. Medborgare i Italien, Sydkorea, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Norge, Spanien, Sverige och passagerare med brittiskt pass är inte längre undantagna från viseringskravet. Resenärer med ett viseringsundantag utfärdat av Vietnam som är bosatta i Kina, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Iran, Italien, Sydkorea, Norge, Spanien, Sverige eller Storbritannien är inte längre undantagna från viseringskravet. Medborgare i Vitryssland, Japan och Ryssland med ett vanligt pass eller intyg om viseringsundantag är inte längre undantagna från viseringskraven.

Karantänkrav

Alla resenärer måste sitta i karantän i 14 dagar och fylla i ett karantänsformulär före ankomst.

Om du redan planerar att resa till Hanoi inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Hanoi Noi Bai internationella

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Hanoi Noi Bai internationella
Air France
GOTGöteborg Landvetter
21t 40m
HANHanoi Noi Bai internationella
HANHanoi Noi Bai internationella
GOTGöteborg Landvetter
Finnair
ARNStockholm Arlanda
20t 05m
HANHanoi Noi Bai internationella
HANHanoi Noi Bai internationella
ARNStockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Hanoi Noi Bai internationella

Air France
GOTGöteborg Landvetter
21t 40m
HANHanoi Noi Bai internationella
Finnair
ARNStockholm Arlanda
20t 05m
HANHanoi Noi Bai internationella

Vilka flygbolag flyger till Hanoi?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Hanoi

Från Sverige går det inte några direktflyg till Vietnam vilket innebär att du får mellanlanda under flygresor till Hanoi. Du kan bland annat resa med ryska Aeroflot som mellanlandar i Moskva eller med Qatar Airways som mellanlandar i Doha. Med smidiga mellanlandningar tar resan runt 15 timmar. Air China har några av de billigaste Hanoi-flygen men då får du göra längre och flera mellanlandningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Hanoi till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Hanoi plus avståndet till centrum

Flyg till Hanoi landar på Noi Bai International Airport. Flygplatsen är landets största och ligger 30 km norr om stadens centrum. För att resa till Hanoi billigt från flygplatsen tar du buss 86 in till city. Linje 7 går till stadens västra sida och linje 17 till de nordöstra delarna av centrum. Det snabbaste sättet att ta sig in till centrala Hanoi är dock med taxi vilket tar ungefär 40 minuter. Tänk på att det är vanligt att taxichaufförer får betalt av stadens hotell för att ta med sig passagerare dit. Därför ska du ha med en lapp med namnet på det hotell du bokat och dubbelkolla att chauffören verkligen tar med dig dit.


Hur tar man sig runt i Hanoi?

Ett av de enklaste sätten att ta sig runt staden är med cykel. Cykeluthyrning hittar du överallt runt staden. Var dock försiktigt i trafiken om du cyklar då bilförarna kan vara hetsiga. Hanoi har ett välutbyggt nätverk av bussar som tar dig längre sträckor mycket billigt. Om du vill försöka dig på att ta buss ska du köpa en karta över busslinjerna för att kunna orientera dig. En mer lättnavigerad transport är den elektriska bussen som går runt centrum och som tack vare sina egna körfält inte är påverkad av trafiken. Uber finns i Hanoi vilket gör det enkelt att beställa en taxi med förbestämt pris.


Kan man resa till Hanoi utan pass eller visum?

Om din resa till Vietnam är kortare än 15 dagar behöver du inte någon visering. För längre vistelser behöver du dock ansöka om visum. För vistelser mellan 15 och 30 dagar kan du ansöka om visumet via nätet. När du reser in i landet måste du kunna visa upp ditt pass samt även en hemresebiljett.


Tips och råd om Hanoi

Vad ska man se i Hanoi?

Några av stadens största sevärdheter är Hai Ba Trung-templet och Bach Ma-templet. Missa inte heller fängelsemuseet Hoa Lo.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen på en utflykt kring sjön Hoan Kiem eller ett besök till det barnvänliga etnologiska museet.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en bra reseförsäkring under vistelsen i Vietnam och det rekommenderas för det mesta att du köper till denna även om du har visst skydd via din hemförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick inte kranvattnet utan köp istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det är frivilligt om du vill lämna dricks eller inte men det är alltid uppskattat. På de flesta moderna restauranger ingår dock en dricks i notan och då behöver du inte lägga till något.

Var ska man shoppa?

Hanoi är känt för sina utomhusmarknader. Missa inte gatan Hang Gai där det säljs traditionella silkesvaror i massor.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass