Flyg till Taiwan

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 24/1
mån 31/1

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Taiwan.
Visa nuvarande reserestriktioner för Taiwan

De billigaste flygen till städer i Taiwan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Taiwan från Sverige
Taipei
Taipei

Användbar information om ditt flyg till Taiwan

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Taiwan
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Taiwan?

  For momondo users, the most popular city in Taiwan is Taipei, which is visited about 547% more often than any other city in Taiwan. Other very common cities that our users travel to are Kaohsiung and Taichung.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Xinzhuang Night Market?

  Flying into Taipei Sung Shan flygplats is typically the best way to visit Xinzhuang Night Market, since it is the closest airport to the area.

 • What is the cheapest flight to Taiwan?

  If you are looking to fly to Taiwan for less, look to airlines like HK Express, Philippines AirAsia, and Thai Lion Air, with prices starting at 759 kr, 1 012 kr, and 1 060 kr respectively.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Taiwan?

  Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Taiwan (Taipei Taiwan Taoyuan Intl), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 44t 15m respektive 26t 15m.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Taiwan?

  Om du är osäker på var du ska flyga till i Taiwan rekommenderar vi dig att boka ett flyg som landar på den populära flygplatsen Taipei Taiwan Taoyuan Intl som ligger nära Taipei och dess omgivningar. Under de senaste 12 månaderna har 75% av resenärer på momondo som bokat flyg till Taiwan valt att flyga till Taipei Taiwan Taoyuan Intl.

 • Hur mycket kostar flyg till Taiwan?

  Flyg till Taiwan har nyligen hittats på momondo för så lite som 3 572 kr per biljett. Dock tenderar genomsnittspriset att ligga på 9 512 kr och allt under 8 927 kr kan ses som ett bra erbjudande. 25 287 kr är det dyraste flyget vi sett under den senaste veckan, och du kan kanske undvika detta pris beroende på vilken flygplats du reser från, vilket flygbolag du väljer samt hur tidigt du bokar ditt flyg.


Kan jag flyga till Taiwan från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Taiwan

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Taiwan.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Taiwan.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Taiwan.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Taiwan?

Returresa till Sverige från Taiwan

Testkrav för COVID-19
Besökare från Taiwan måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Taiwan behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Taiwan inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Taiwan

Hitta flyg till dessa populära städer i Taiwan, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Taiwan

Dessa rutter har de billigaste flygen till Taiwan som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
GöteborgTaipei26t 15m9 127 kr
StockholmTaipei44t 15m11 623 kr

De bästa sakerna att se och göra i Taiwan

Ö-staten Taiwan ligger utanför Kinas kust och bjuder på vidsträckta landskap, traditionell kultur och moderna storstäder. Ön är känd för sin vackra och varierade natur som har både höga berg, stora slätter och tropiska skogar. Många väljer att resa till Taiwan för att vandra eller cykla längs med lederna som tar dig genom landskapet och längs med Stilla Havskusten. Landets kök är en blandning av kinesiska och japanska delikatesser och du hittar marknader som är öppna dygnet runt för traditionella rätter som dumplings och ostronomeletter. Taiwan är ett av de mest moderna länderna i Asien men har samtidigt hållit fast vid sina traditioner. Du möts av ett jämlikt samhälle där traditionell Buddhism och Taoism fortfarande uppmärksammas. Huvudstaden Taipei på öns norra sida är en av de mest populära destinationerna och här landar även de flesta flyg till Taiwan. I Taipei hittar du flera av de största templen i landet och även museum som lär dig mer om landets historia.

Pris på resor till Taiwan varierar under året beroende på om landet har sin högsäsong eller inte. Flyg till Taiwan är som billigast under vinterns lågsäsong men detta är fortfarande en bra tid att resa på då landet har milda vintrar som lämpar sig för en citytripp till Taipei. Dyrast är att resa under vår och sommar då landet har sin högsäsong och även priser på resor med hotell stiger i pris. Jämför olika avresedatum online hos momondo för att hitta ett billigt pris på flygbiljetter till Taiwan. Du kan även leta efter inrikesflyg när du använder sökmotorn på nätet.

Vilka flygbolag flyger direkt till Taiwan?

Du kan inte flyga direkt från Sverige till Taiwan utan behöver göra minst ett stopp på vägen. Du kan flyga både från Arlanda flygplats och Bromma flygplats i Stockholm till Taiwan Taoyuan International Airport i Taipei. Rutten trafikeras bland annat av Thai Airways och KLM som mellanlandar i Bangkok respektive Amsterdam. De flesta flygrutter gör dock två mellanlandningar. Du kan till exempel resa med Finnair till Helsingfors för att sedan byta till Cathy som flyger först till Hongkong och sedan vidare till Taipei. Billigast flyg hittar du med Air France och XiamenAir.

När är bästa tiden att åka till Taiwan?

Sommaren i Taiwan är mycket varm och fuktig vilket gör det svårt att njuta av en citytripp med sightseeing. Våren är den bästa tiden att resa på för att uppleva temperaturer på drygt 20 °C och du har chansen att se körsbärsträden blomma. Under våren kan du förutom att besöka Taipei i behagligt klimat även ge dig ut till nationalparker och äventyr i naturen.

Hur många timmar tar det att flyga till Taiwan?

Hur lång tid ett flyg till Taiwan tar beror på hur många och långa byten du gör under vägen. Du kan räkna med ungefär 15 timmars restid för de snabbaste byten och upp emot 25 timmar om du väljer billigare biljetter med fler och längre mellanlandningar.

Kan man resa till Taiwan utan pass eller visum?

Som nordisk medborgare kan du resa till Taiwan utan något visum om din vistelse är under tre månader lång och du reser för ett turistbesök till landet. Du behöver ha med dig ditt pass under resan och detta ska vara giltigt i minst sex månader från och med det att du reser ut ur landet. Det rekommenderas att du har med dig en papperskopia på ditt pass då det är vanligt med ficktjuvar i turisttäta områden. Under vistelsen på hotell kan du förvara värdesaker och dokument i hotellens värdefack för att vara säker. Kontrollera alltid vilka inreseregler som är aktuella vid din avresa då regler gällande pass och visum kan förändras med kort varsel.


Internationella flygrutter till Taiwan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Göteborg till Taipei
Snabbast flygtid26t 15m
Billigaste pris9 127 kr
Flyg från Stockholm till Taipei
Snabbast flygtid44t 15m
Billigaste pris11 623 kr

Hitta flyg till Taiwan

Välj en flygdestination nedan

Flyg till regioner i Taiwan

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Taiwan