Flyg till Baku

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Baku. Nuvarande restriktioner för Baku baseras på reserestriktioner för Azerbaijan.
Visa nuvarande reserestriktioner för Azerbaijan

Billigaste flygen till flygplatser i Baku

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Baku från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Baku Heydar Aliyev Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Baku

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Baku Heydar Aliyev Intl flygplats (GYD)

Vanligtvis är flyg till Baku från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Baku Heydar Aliyev Intl, vilket i genomsnitt kostar 3 219 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BAKU TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember15% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Baku kostar i genomsnitt bara 2 827 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BAKU FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember22% dyrareDet kostar omkring 4 097 kr för flyg till Baku från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BAKU FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember542% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Baku från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Baku?

Bakus klimat karaktäriseras av varma somrar och milda vintrar. Den bästa tiden för att ta flyg till Baku är mellan april och juni samt mellan september och november. Under dessa perioder ligger temperaturerna i staden på mellan 15 och drygt 20 °C. Mitt under sommaren stiger temperaturerna till över 30 °C vilket gör det till en mindre behaglig del av året att ge sig ut på sightseeing av staden.

När är det billigast att boka flyg till Baku?

Boka flyg till Azerbajdzjan under våren för att undvika de högsta priserna på flygresor och de mest besökstäta månaderna. Flest besökare väljer att resa till Baku mellan juni och augusti vilket gör att dessa månader har allra högst pris på flygbiljetter till Baku. Dessutom är det som varmast i staden under denna tid. Billiga flyg till Baku hittar du genom att jämföra priser på flygstolar hos momondo.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Baku?

  november är generellt den billigaste månaden att flyga till Baku från Sverige med priser runt 2 783 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Baku i november är september ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Baku under september ligger i genomsnitt på 2 827 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Baku?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Baku från Sverige är större om du bokar 34 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Baku för ungefär 3 373 kr om du gör din sökning 34 dagar innan.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Baku?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Baku är en torsdag. Resenärer som väljer att resa till Baku på en torsdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 3 100 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 3 207 kr från Sverige till Baku.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Baku?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Baku oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Baku med avgång mitt på dagen för så lite som 3 082 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Baku, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 3 722 kr per biljett.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Baku?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Azerbaijan resor till Baku. Inreserestriktioner

Azerbajdzjan har förlängt upphävandet av alla kommersiella flygningar, med undantag för särskilda flyg, privatflyg och charterflyg. Utfärdandet av e-visum och visum vid ankomsten har upphävts.

Inträdeskrav

Alla resenärer som anländer till Azerbajdzjan måste uppvisa ett negativt COVID-19-test. Själva testet kan tas mer än 48 timmar före flygningen, men intyget som visar det negativa testresultatet kommer endast att godtas om det utfärdats inom 48 timmar före flygningen. Resenärer kommer att testas igen för COVID-19 och få sin temperatur kontrollerad vid ankomsten till Azerbajdzjan. Enskilda personer ansvarar för hela kostnaden för COVID-19-tester som utförs på flygplatsen. Från och med den 1 mars måste alla negativa COVID-19 testcertifikat, vilka krävs för ankomst till Azerbajdzjan, innehålla en QR-kod, som när den skannas innehåller information från testkliniken om testresultaten.

Karantänskrav

Alla som anländer till Azerbajdzjan måste genomgå 14 dagars självisolering på sitt eget boende, oavsett varifrån man har rest. De har möjlighet att ta ett COVID-19-test dag 6, och om resultatet är negativt kan självisoleringsperioden avslutas. De måste ordna testet med en privat leverantör på egen bekostnad. En lista över godkända testleverantörer finns på AZAL:s webbplats. Utländska medborgare som inte tillhandahåller ett negativt COVID-19-testcertifikat vid ankomsten kan nekas inresa till Azerbajdzjan och skickas tillbaka till sitt ursprungsland på egen bekostnad. Alternativt kan det krävas att de tar in på statliga karantänanläggningar.

All övrig information

Användning av medicinskt munskydd krävs vid alla tidpunkter på flygplatsen och på flyget. Munskyddet måste alltid vara på, utom vid särskilda tillfällen, t.ex. vid gränskontroll, på begäran av en flygplatstjänsteman eller under middagen. Handbagage är inte tillåtet på flyg som kommer till Azerbajdzjan, förutom mindre personliga saker som handväska eller portfölj. Kontrollera med ditt flygbolag för de senaste reglerna gällande bagage och bekämpningen av COVID-19 på ditt flyg.

Om du redan planerar att resa till Baku inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Baku

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Baku
Flera flygbolag
26 aug.
NYO13:25Stockholm Skavsta
44t 25m
3 stopp
GYD09:50Baku Heydar Aliyev Intl
26 sep.
GYD03:45Baku Heydar Aliyev Intl
27t 10m
2 stopp
NYO06:55Stockholm Skavsta
3 592 kr
Hitta liknande
Lufthansa
23 aug.
ARN02:15Stockholm Arlanda
14t 05m
2 stopp
GYD16:20Baku Heydar Aliyev Intl
21 sep.
GYD23:50Baku Heydar Aliyev Intl
10t 15m
1 stopp
ARN10:05Stockholm Arlanda
3 731 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
23 aug.
ARN13:45Stockholm Arlanda
15t 10m
1 stopp
GYD04:55Baku Heydar Aliyev Intl
22 sep.
GYD04:10Baku Heydar Aliyev Intl
10t 40m
1 stopp
ARN14:50Stockholm Arlanda
3 757 kr
Hitta liknande
Lufthansa
23 aug.
ARN02:15Stockholm Arlanda
14t 05m
2 stopp
GYD16:20Baku Heydar Aliyev Intl
21 sep.
GYD23:50Baku Heydar Aliyev Intl
10t 15m
1 stopp
ARN10:05Stockholm Arlanda
3 766 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
23 aug.
ARN13:45Stockholm Arlanda
15t 10m
1 stopp
GYD04:55Baku Heydar Aliyev Intl
22 sep.
GYD04:10Baku Heydar Aliyev Intl
10t 40m
1 stopp
ARN14:50Stockholm Arlanda
3 792 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
29t 30m
2 stopp
GYD17:45Baku Heydar Aliyev Intl
4 okt.
GYD00:40Baku Heydar Aliyev Intl
31t 10m
2 stopp
ARN07:50Stockholm Arlanda
4 149 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Baku

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Baku, visa några av våra erbjudanden nedan av Aeroflot och Turkish Airlines
Flera flygbolag
16 aug.
ARN14:05Stockholm Arlanda
25t 45m
2 stopp
GYD15:50Baku Heydar Aliyev Intl
1 879 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
19 aug.
ARN07:05Stockholm Arlanda
21t 50m
1 stopp
GYD04:55Baku Heydar Aliyev Intl
2 505 kr
Hitta liknande
Aeroflot
16 aug.
ARN08:40Stockholm Arlanda
10t 45m
1 stopp
GYD19:25Baku Heydar Aliyev Intl
2 609 kr
Hitta liknande

Flygplatser nära Baku

Nedan hittar du alla flygplatser i Baku tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Baku landar på Heydar Aliyev International Airport som ligger 20 km öster om stadens centrum. För att resa till Baku billigt från flygplatsen finns expressbussen Aero Express som tar dig till centrum på 40 minuter. Du hittar Aero Express utanför båda terminalerna och en enkelbiljett in till city kostar 1,50 AZN (9 SEK). Bussarna går dygnet runt under årets alla dagar. Det snabbaste sättet att resa in till city är med bil och det tar cirka en halvtimme in till centrala Baku. Resan med taxi kostar ungefär 25 AZN (141 SEK). Det finns även hyrbilsalternativ på Heyar Aliyev International Airport.


Populära flygresor till Baku

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Baku som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Baku
Snabbast flygtid29t 50m
Billigaste pris3 592 kr

Hur tar man sig runt i Baku?

Kollektivtrafiken i Baku består av metro och bussar. Metron länkar samman den gamla stadskärnan med den centrala tågstationen och flera förorter. Flest rutter hittar du med stadens bussar. För att resa med kollektivtrafiken behöver du köpa ett BakiKart som är ett slags åkkort. Detta laddar du sedan på med pengar för att kunna använda i kollektivtrafiken. För att ta taxi kan du vinka in de mörklila taxibilarna som körs av BakiTaksi direkt från gatan. Detta är det säkraste taxibolaget och det enda taxibolaget i staden som använder taxameter för sina resor. Kostanden ligger på 0,7 AZN (4 SEK) per kilometer.


Kan man resa till Baku utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du både ett pass och ett visum för att resa till Azerbajdzjan. För en resa som är kortare än 30 dagar kan du ansöka om visumet elektroniskt. Detta kostar cirka 34 AZN (192 SEK) och betalas via nätet. Om du är i landet i mer än 10 dagar ska du anmäla dig till migrationsmyndigheten i landet för att undvika böter när du reser hem.


Börja planera din resa till Baku


Tips och råd om Baku

Vad ska man se i Baku?

I Baku får du se en intressant arkitektur med blandade stilar från både europeiska byggnadsstilar och sovjetstil. Stadens gamla stadskärna är en av de största sevärdheterna och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här ligger bland annat det 29 meter höga stentornet Qiz Qalasi och palatset Shirvanshahs.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till kulturcentret Heydar Aliyev med sin storslagna arkitektur av Zaha Hadid som imponerar även på de små.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ja, du bör ha en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader under din resa. Kontrollera om din hemförsäkring innefattar detta skydd eller om du behöver köpa till en extra reseförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, du bör inte dricka kranvattnet. Köp istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det är inte nödvändigt men du kan lämna mellan 5-10 % om du är mycket nöjd med servicen. Till guider bör du dricksa 10 %.

Var ska man shoppa?

Bakus shoppingcentrum är de mest populära platserna att shoppa på. Besök bland annat Port Baku Mall i hamnen eller 28 Mall inne vid den centrala tågstationen. (Priser kontrollerade 22/04/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Azerbaijan

Azerbaijan har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?